Şimdi Ara

Tablet alınırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
1.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Tablet alınırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!



     

    Tüketici elektroniği kapsamında en hızlı büyüyen sektörlerden biri olan tablet pazarı dünyada olduğu kadar ülkemizde de hızlı bir şekilde büyüyor. IDC'nin açıkladığı rapora göre, Türkiye'deki tablet pazarı %264,5'lik bir oranla büyüdü ve üç aylık bir süreç içerisinde 746,499 tablet satıldı.




    Türkiye pazarı için yapılan tahminlerin üstündeki bu rakamlar, bazı kullanıcıların yıl içerisinde birden fazla tablet satın aldığını da gösteriyor. Kullanıcıların tablet seçimi yaparken yeterli bilgiye sahip olmaması ve dikkatli bir şekilde araştırma yapmaması bu durumun başlıca sebepleri arasında yer alıyor.




    Kasa ve güç kaynağı pazarının yanı sıra, ülkemizdeki tablet pazarında da faaliyet gösteren Ezcool, yayınlamış olduğu tablet alınırken dikkat edilmesi gereken beş püf nokta ile tüketicilerin doğru seçim yapmasını kolaylaştırıyor. 




    Satış sonrası teknik destek, fiyat ve alınan cihazın teknik özelliklerinin yeterliliği üzerine yoğunlaşan bu beş püf nokta Ezcool'un anlatımıyla şu şekilde sıralanıyor:





    1) Garantisi ve satış sonrası desteği var mı?


    Ucuza tablet alacağım derken kullanıcıların en aldandığı noktalardan birisi ne yazık ki satış sonrası destek ve garanti kapsamıdır. Türkiye’de satılan ancak satış sonrası desteğine sahip olmayan bir sürü tablet markası var. Teknoloji severlere sunulan bu tabletler, çok düşük fiyatlardan satışa sunulup kullanıcıları cezbediyor olsa da, genelde kalitesiz malzemeden yapıldığından kısa zamanda teknik servise gönderilmek zorunda kalıyor. Ne yazık ki tüketiciler kötü haberi iş işten geçtikten sonra öğreniyor ve tabletini aldıklarını firmanın ne satış sonrası destek, ne de garanti sunmadığını öğreniyorlar.





    2) Ne çok ucuz olsun, ne de çok pahalı


    Özellikle çok ucuz tabletten her zaman çekinmek gerekiyor. Örneğin 99 TL gibi fiyattan satışa sunulan 7 inçlik bir tabletin malzeme kalitesinin iyi olduğu düşünülemez bile. Bu teknik olarak imkansızdır. Normalde olması gerektiğinden çok daha ucuza satılan bir tablet, kullanıcıyı yarı yolda bırakacak ve onu yeniden tablet almaya zorlayacaktır.

     

    Çok ucuz tabletlerden kaçınılmasına gerek olduğu kadar, çok pahalı tabletlerden de sakınmak iyi olacaktır. Bugün tablet pazarındaki teknik standartlar artık oturmuş durumda... Ekranların, belleklerin ve işlemcinin maliyeti belli, hatta yazılımların araştırma maliyeti dahi bellidir. Dolayısıyla bugün 10” standardındaki bir tablete 1.000 TL ya da 7” standardındaki bir tablete 600 TL’nin üstünde bir fiyattan satın almak, parayı boşa harcamak olabilir. Yalnızca marka logosu yüzünden uçuk fiyatlardan bir tablet almak yerine, özdeş özelliklerde daha uygun fiyata işlevsel başka tabletler alınabilir.





    3) Çözünürlüğü yeterli olmalı


    Akıllı telefon ve tablet pazarında özellikle son 1 yıl içerisinde hızla gelişen teknolojilerden bir tanesi de ekran çözünürlüğü oldu. Artık büyük tabletler için en azından Full HD (1080p), mini tabletler için HD (720p) çözünürlük standart hale geldi. Ancak günümüzde hala daha düşük çözünürlüğe sahip olmasına rağmen satışa sunulan birçok tablet var.

     

    Tabletler, akıllı telefonlara kıyasla daha büyük ekranlı olduğundan gözle görülebilir piksel sayısı çok daha fazladır. Bu sebepten 480p gibi çözünürlüğe sahip bir tablet, film izlerken ya da oyun oynarken 720p çözünürlüğe sahip bir tablete kıyasla daha rahatsız edici bir görüntüye sahip olacaktır. Görüntünün daha göz alıcı olabilmesi için çözünürlüğe kıyasla ekran boyu değeri olan PPI’ın, (piksel yoğunluğu) yüksek olması gerekir.





    4) Tek çekirdekli işlemciler rafa kalktı


    Bundan iki sene önce tek çekirdekli işlemciye sahip tabletlerde belki önemli sayıda uygulama ve oyun çalıştırılabiliyordu, ancak o dönem geride kaldı. Güncellenen yazılımlar ve diğer donanım bileşenleri yüzünden tek çekirdeğe sahip işlemciler, artık kullanıcıları yarı yolda bırakıyorlar. Yazılım güncellemelerini rahatça sisteme entegre edebilmek ve uygulama marketindeki uygulama ve oyunları akıcı bir şekilde çalıştırabilmek için yüksek frekans değerine sahip en azından çift çekirdekli işlemciye sahip tablet kullanmak gerekecektir.





    5) Arttırılabilir hafıza şart


    Kullanıcıları en çok yarı yolda bırakan ve yeni bir tablet almaya zorlayan etkenlerden biri de arttırılamayan hafızadır. Kullanıcılar, genelde tablet satın alırken cüzdanlarını düşünerek en düşük dahili depolama birimine sahip olanı tercih ederler. Ancak tabletin zaman içerisinde kullanımıyla beraber, düşük dahili hafızalar artık bir yerden sonra yeterli gelmemeye başlar. Yeni bir oyun ya da film yükleyebilmek için eskisini silmek gerekir ancak bu işlem çoğu zaman gönül razı olmadan, zorunluluktan gerçekleşir. Bir yerden sonra kullanıcı bu durumdan sıkılır ve kullandığı tabletin daha yüksek dahili depolama birimine sahip olan modelini almaya karar verir. Ne yazık ki aslında bu da geçici bir çözümdür. Çünkü arttırılabilir depolama olmadığı sürece, dahili hafıza her zaman yetersiz gelecektir. Film, oyun ya da müzik yüklerken hafıza problemini kafaya takmadan, gönül rahatlığıyla tablet kullanabilmek için arttırılabilir hafızası olması şarttır.  







  • Şu an piyasadaki en fiyat/performans tablet piranha quattro tab tir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nexus 7 2013 ... Tabi yurtdisi olani. Nede olsa 1 yil uluslararasi garantisi var...

  • probook prbt120 sahibiyim 2160p video desteği var gayet mennunum:)

  • Samsung galaxy note 10.1 sahibiyim ve ipad 3 sahibiyim

    10.1 daha çok kullanırım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anlaşılan bu anlatımda androidler esas alınmış, yoksa apple bunların hiçbirine uymuyor nerdeyse...

  • 7 inç - New Nexus 7
    8 inç - LG G Pad - iPad Mini 2
    10 inç - Xperia Z Tablet - Note 10.1 2014 - iPad Air.
  • Şu an 7" ekran için 2 tane f/p tablet vardır.

    Asus Memo Pad HD 7 (me173x) ~ 350TL
    Google Nexus 7 (2013) ~ 650TL
  • Fiyatı uygun geliyorsa iPad air yada iPad mini retina. Tablet konusunda androide güvenmiyorum. Ancak işlevide önemli. Ne amaçla kullanıcaksınız? Benim için uygulamalar önemli değil derseniz android bir seçenek olabilir. Ancak diğer işlevlerin yanında uygulamalar da önemli derseniz kabul edin yada etmeyin tek seçenek iPad. Bütçenize göre alabileceğiniz bir çok seçenek var. Karar tamamen size kalmış.

  • Püf nokta çok basit. Küçük ve pratik istiyorsan IPad Mini2. Büyük, hafif ve hızlı istiyorsan iPad Air

  • Adam bildiğin apple'a giydirme yapmış.



    Çok ucuz tabletlerden kaçınılmasına gerek olduğu kadar, çok pahalı tabletlerden de sakınmak iyi olacaktır. Bugün tablet pazarındaki teknik standartlar artık oturmuş durumda... Ekranların, belleklerin ve işlemcinin maliyeti belli, hatta yazılımların araştırma maliyeti dahi bellidir. Dolayısıyla bugün 10” standardındaki bir tablete 1.000 TL ya da 7” standardındaki bir tablete 600 TL’nin üstünde bir fiyattan satın almak, parayı boşa harcamak olabilir. Yalnızca marka logosu yüzünden uçuk fiyatlardan bir tablet almak yerine, özdeş özelliklerde daha uygun fiyata işlevsel başka tabletler alınabilir.


    Yakışmadı size.

  • Televizyondaki neydüğü belirsiz dünya markası 1500 tl idi sizin için kampanya yaptık 199 tl denilen tabletler alınmamalı.Sanırım ilk madde buna dahil.Tablette Ipad.Pahalı olsada ne olduğu belli android tarafında her zaman birşeyler eksik kalıyor.
  • 5inci madde aypedi vurdu

  • Yazının başlığı "Android tablet alınırken dikkat edilmesi gereken 5 püf nokta!" olmalıydı. Öbür türlü yazarın resmen "iPad almayın" demek istediği sonucunu çıkar.

  • Bence öncelikle satın alacağınız tableti ne amaçla kullanacağınıza karar verin.

    oyun, müzik, eğlence, surf gibi etkinlikler için kullanacaksanız kesinlikle ipad,

    müzik ve oyunun yanı sıra her formatta film ve video izleme, değişik romlarla özelleştirebilme, sizin için önemliyse 16:4 formatında kaliteli bir ekrana sahip bir android tablet,

    özellikle office dökümanları ve uygulamaları, eposta, internet ön plandaysa windows rt içeren bir tablet,

    hepsi bir arada olsun, her şeyim taşınabilir olsun, ayrıca pc'ye de ihtiyaç olmasın diyorsanız windows 8.1 pro içeren minimum intel i5 tabanlı ultrabook, tablet karışımı bir cihaz tarafımca önerilir. Ben şahsen kendim için bu çözümü uygun buldum. Sony Vaio Duo 11, Microsoft Surface 2 Pro ve Erdi Özüağ'ın da etkinlikte inceleme fırsatı bulduğu Dell Xps 11 takibe aldığım cihazlar. Bunlardan birini almayı düşünüyorum.

    "Bu çözüm diğer çözümlerle aynı şartları içermiyor" diyenler olabilir. 4 yıldır tablet kullanan biri olarak diyebilirim ki; akıllı telefonlar artık 5 inch ve üzeri seviyesine ulaştığndan bu yana tabletle yapacağınız hemen hemen her şeyi telefonla da yapabildiğinizden aldığınız tablet bir köşede kalıyor bir süre sonra. Dışarı çıkarken yanınıza almak istemiyorsunuz, evde de notebook ve pc kullanımından yine sıra gelmiyor tablete. Öylece kenarda duran ve arasıra kullandığınız bir cihaza verdiğiniz paraya acıyorsunuz. Tablet alacaksam ve taşıyacaksam telefonla yapamayacağım şeyleri de yapabilmek, evde de dışarıda da kullanmak isterim. Bu nedenle akıllı telefonum varken sadece mobil işletim sistemine sahip bir tablet ve mobil olarak kullanamayacağım ve dokunmatiği olmayan bir pc almak istemiyorum artık. Bu nedenle yukarıda belirttiğim son çözüm bana çok uygun geliyor.

    Çocuklar için alacaksanız o zaman ayrı. Bu durumda haberdeki ikinci madde gerçekten büyük önem arzediyor. Pek fazla pahalı olmayan, kaliteli bir f/p ürünü alın yeterli.

    Deneyimlerime dayanan kişisel görüşümdür. Herkesin düşüncesine de saygı duyarım.

    Edit: Notebook'umu dışarı çıkarabilirim diyenler olmuş. Bu kesinlikle aynı şey değil. Notebook'u dışarı çıkarmak benim için işkence ve hiç de pratik değil. Ayrıca en iyisinin pil performansı birkaç saatle sınırlı. Dokunmatik değil, elde taşınabilir hiç değil, ağır ve hiç bir şekilde tablet rahatlığına alternatif olamaz. Ayrıca bundan böyle tablete ayrı pc'ye ayrı para vermem. Yukarıda sözünü ettiğim cihazların kullanımına dönük youtube videolarını incelerseniz ne demek istediğim daha iyi anlaşılır.

    Küçük bir örnek:http://www.youtube.com/watch?v=V3gG8TlUVyU



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alaz1903 -- 16 Kasım 2013; 16:13:04 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurboCore

    Şu an piyasadaki en fiyat/performans tablet piranha quattro tab tir.


    dogru söyleyeni 9 köyden kovarlarmıs donanım olarak adam haklı performansı da çok yüksek ama servis kalitesi sorunlu biraz

  • Normalde Apple tabletlere yaklaşmam ancak bu iPad Air güzel olmuş. Şahsen çok beğendim. Onun dışında Nexus'lar güzel tabi ki.

  • windows tablet almak cok saçma olur zaten evde laptopta herseyı yapıyoruz lazım olursa dısarıda götürüyoruz tablet cogunlukla eylence amaclıdır android desen cep telefonu neyse tabletide o tablete özel yazılım sayısı %1 bile değil ha note 3 almışsın ha galaxy note 10.1 herşey aynı sadece ekranı buyuk tek fak o bütün android ekosistemi için geçerli bu dedıgım,malzeme kalitesi uygulama kalitesi 2. el değeri güncelleme desteği ve yazılımların güncellenme sıklığı açısından ipad rakipsiz favoridir gözümde.

  • Android tablet alırken kesinlikle forumlar okunmalı o cihaz hakkında kullanıcı yorumları öğrenilmeli. Ayrıca satış sonrası firmanın size verdiği destekte çok önemli. Sorunsuz satış sonrası destek veren firma sayısı ülkemizde oldukça az..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaz1903

    Bence öncelikle satın alacağınız tableti ne amaçla kullanacağınıza karar verin. oyun, müzik, eğlence, surf gibi etkinlikler için kullanacaksanız kesinlikle ipad, müzik ve oyunun yanı sıra film ve video izleme, değişik romlarla özelleştirebilme, sizin için önemliyse 16:4 formatında kaliteli bir ekrana sahip bir android tablet, özellikle office dökümanları ve uygulamaları, eposta, internet ön plandaysa windows rt içeren bir tablet, hepsi bir arada olsun, her şeyim taşınabilir olsun, ayrıca pcye de ihtiyaç olmasın diyorsanız windows 8 pro içeren ultrabook, tablet karışımı bir cihaz tarafımca önerilir. Ben şahsen kendim için bu çözümü uygun buldum. Sony Vaio Duo 11, Microsoft Surface 2 Pro ve Erdi Özüağın da etkinlikte inceleme fırsatı bulduğu Dell Xps 11 takibe aldığım cihazlar. Bunlardan birini almayı düşünüyorum. Bu çözüm diğer çözümlerle aynı şartları içermiyor diyenler olabilir. 4 yıldır tablet kullanan biri olarak diyebilirim ki akıllı telefonlar artık 5 inch ve üzeri seviyesine ulaştığndan bu yana tabletle yapacağınız hemen hemen her şeyi telefonla da yapabildiğinizden aldığınız tablet bir köşede kalıyor bir süre sonra. Dışarı çıkarken yanınıza almak istemiyorsunuz, evde de notebook ve pc kullanımından yine sıra gelmiyor tablete. Öylece kenarda duran ve arasıra kullandığınız bir cihaza verdiğiniz paraya acıyorsunuz. Tablet alacaksam ve taşıyacaksam telefonla yapamayacağım şeyleri de yapabilmek, evde de dışarıda da kullanmak isterim. Çocuklar için alacaksanız o zaman ayrı. Pek fazla pahalı olmayan bir f/p ürünü alın yeterli. Deneyimlerime dayanan kişisel görüşümdür. Herkesin düşüncesine de saygı duyarım.


    Bence Vaio duo 13 vaio tap 11 ve vaio flip i özellikle flipi dikkate al derim... Sonynin hibrit çözümlerini çok başarılı buluyorum vaio flipi bekliyorum bende





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.