Şimdi Ara

Dosyalar Üzerinde Sağ Tıklamada Donma Sorununun Çözümü!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
4
Favori
25.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir bakmışsınız herhangi bir dosya üzerinde sağ tıkladığınızda süre simgesi,widows 7-8 de süre dairesi dönüp duruyor ve hiçbir eyleme yanıt vermiyor.Bekliyorsunuz,tıklıyorsunuz ve klasör veya masaüstü bir anda donuyor ve explorer kendini resetleyince düzeliyor.Ve herhangi bir şekilde aynı şeyi yaptığınızda aynı sorun meydana geliyorsa,sorunu aşağıdaki şekilde çözebilirsiniz....Formatla filan uğraşmayın

Çözümün matığı belli sağ tık menüsünü açamıyorsak menüdeki öğelerde bir sorun var demektir düşüncesinden yola çıkarak,kayıt defterinde sağ tık menüsü öğelerine ulaşıp sorun yaratan öğenin değerini oradan silerek sağ tık menüsünün çalışmasını sağlıyoruz.

-Başlat menüsünden Çalıştır'a tıklayın(windows 8-10 için metro arayüzünde direkt regedit yazın)
    -Regedit yazıp Tamam'a tıklayın
    -HKEY_CLASSES_ROOT\*\shellex\ContextMenuHandlers dizinine gidn.Bu dizin altındaki tüm dizinler bizim sağ tık menümüzde yer alan öğelerdir. -ContextMenuHandlers- dizini seçili iken dosya kısmından VER seçerek yedeğini alıyoruz.Yedekleri masaüstüne alın ve yedeğin ismini dizinin ismine benzer yapın ki sonraki işlemlerde karıştırmayın.Bunu yaptıktan sonra ContextMenuHandlers dizini altındaki her klasörü seçip aynı şekilde masaüstüne yedek alıyoruz.Alırken benzer isimler koymayı unutmayın.Her dizinin ayrı ayrı yedeğini aldıktan sonra dizinleri siliyoruz.Sadece ContextMenuHandlers dizini kalacak.Korkmayın yedeğimiz var.
    -Sildikten sonra kayıt defterini kapatmadan herhangi bir dosya üzerinde sağ tık menüsünü deniyoruz.Çalışıyorsa sorunumuz çözecez,hala çalışmıyorsa sorunun kaynağı sağ tık menüsündeki öğelerden kaynaklanmıyor.
    -Öğeleri sildikten sonra sağ tık menümüz çalışıyorsa yapacağımız iş çok basit.Masaüstüne yedek aldığımız her bir öğeyi tek tek tıklayarak kayıt defterine kuracağız.Resimden örnekle AIMP dizinin yedeğine tıklayıp kayıt defterine kuruyoruz.Ardından sağ tık menüsünü deniyoruz.Çalışıyorsa sorunun kaynağı bu değil.Ardından diğerleri teker teker kurup sağ tık menüsünü deniyoruz.Hangisini kurduktan sonra sağ tık çalışmıyorsa sorunlu öğe odur.Sorunlu öğeyi bulduktan sonra ContextMenuHandlers dizinin yedeğini tıklayıp yüklüyoruz.Ardından sorun çıkaran öğenin dizinini siliyoruz.Ve sorun çözülmüş oluyor.

Deneyin işinizie yara inşallah,sistem geri yükleme ve en kötüsü formata varmayın.

Dosyalar Üzerinde Sağ Tıklamada Donma Sorununun Çözümü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 30 Ekim 2016; 1:46:49 >

• Bir dosttan bir tavsiye;
    Başlığı Dosyalar Üzerinde Sağ Tıklamada Donma Sorununun Çözümü şeklinde değiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srdrerkoc -- 16 Kasım 2013; 1:13:12 >
  • Teşekkür ederim. Deneyenler önce 2. seçenekten başlasın bence. Windows 8. Genellikle çözüm o olur :) Yani bendeki çözüm oydu.
  • dertlere çare. 2. yöntemi mutlaka deneyin. teşekkür ederim
  • Hocam çooooooooook teşekkür ederim 2. yöntem harika işe yaradı artık tıkladığım gibi açılıyor bu arada sorunda atheros adlı dizindeydi :) tekrar teşekkürler emeğine sağlık :)
  • İşe yaradı saol

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok sağol laptopum sayende formattan kurtuldu aslında cok enteresan ben sadece dediğin yere girip yedekleri alırken bir baktım düzelmiş . yeminle daha hiç birşey yapmamışken :D çok sağol
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konuyu hortlatmış gibi olacağım ama iki çözüm de işe yaramadı bende. İlk yöntemdeki değer zaten 1'di. İkinci çözümde ContextMenuHandlers dizinin altında WorkFolders diye bir dizin var ve silinmiyor. Sorunun bu dizinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reshi -- 4 Şubat 2015; 23:04:48 >
  • Hocam eline sağlık! Az daha format atıyordum komple. Bir bakayım dedim ve o an :D

Problem BthSendToContextMenuExt 'den kaynaklanıyor. Silince düzeldi. Ama bir WorkFolders var ki silinemiyor. Sadece bilgi için soruyorum bu neyi çalıştırıyor olabilir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: resqu3r

Hocam eline sağlık! Az daha format atıyordum komple. Bir bakayım dedim ve o an :D

Problem BthSendToContextMenuExt 'den kaynaklanıyor. Silince düzeldi. Ama bir WorkFolders var ki silinemiyor. Sadece bilgi için soruyorum bu neyi çalıştırıyor olabilir ?

bilmiyorum ama sonuçta bu menünün işlevleri var silinemiyorsa ana işlevdir ellemeyin.sorunu yaratanı bulursanız yeterli.
  • Sayın, S.BAKAN, bilgisayarımda çok fazla önemli proğramım vardı ve formatta atamıyordum. Belki bir senedir bu sıkıntıyı yaşıyordum. Önerdiğiniz, Regedit ten silme tekrar ekleme sayesinde problemim çözüldü. Problem "BthSendToContextMenuExt" alanında imiş.
    Ne kadar teşekkür etsem azdır. Siz bizim bir sıkıntımızı giderdiniz, RABBİM de sizin sıkıntılarınızı gidersin.
  • S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Konuyu tekrar gündeme getiriyorum hatta bunun için az önce hesap açtım :) ne denediysem olmadı formatı geçtim pc ye kolumu sokmaya ramak kalmıştı... 2. yöntemi win10 pcmde denedim, sorun "BTMContentToExt" adlı bi kayıt defterindenmiş(Yani bluetooth'la alakalı bi menü, çok da lazım değil). Sorun çözüldü. Teşekkür ederim :D
  • Hocam,

Allah Razı Olsun. Bugün böyle bir problemle karşılaşıştım. Win10 kullanıyorum. Klasöre tıklayıp içine bişey yapıştırmak için sağ tıkladığımda klasör kitleniyordu.

2. seçenek ile halloldu. Ben regedit dosyalarını tek tek sildim. Hangisinde sorun olduğunu bulmak için yüklediğimde sorun zaten çözülmüştü. Dolayısıyla herhangi bir regedit dosyasını da silmemiş oldum ;) Emeğinize sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackCode® -- 13 Haziran 2016; 11:06:15 >
  • 2. çözüm işime yaradı teşekkür ederim çözüm için. :)
  • Vallahi çok teşekkürlerr sinir olmuştum.
  • 2 yöntemide denedim ama malesef düzelmedi.

Arkadaşlar benim gibi düzeltemeyenler

https://youtu.be/wv5JWmBkGL8

bu videoyu izlesin. Ben düzelttim
  • bended asus laptopta windows 10 da foxit phantom PDF programından kaynaklanıyormus.Baktım direk kesin bundandır dedim.sildim 1 de 1 buldum :D sorun ondanmış.

sağolun varolun
  • Yaklaşık 2 aydır bu sorunu yaşıyordum. Anlattığın yöntem sayesinde sorun çözüldü, yardımların için çok teşekkür ederim.
  • Aynı sorun var benim windowsta. Takip

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • S.BAKAN

Emeğine ve ellerine sağlık. Bir çok siteden araştırdım sorunumu çözemedim. Senin bu bilgin vesilesiyle Sorun çözüldü 2. yol yani yedeklerini aldıktan sonra ben terten gittim tek tek silerek sonunda hatalı olanı buldum diğerlerini tekrar yükledeim.

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.