Şimdi Ara

Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Google, Android 4.4 ile Dalvik sanal makinesinden vazgeçiyor





    Android işletim sisteminde uygulamaların hızlı yüklenebilmesi için önbelleklemenin yapıldığı Dalvik adında bir sanal makine kullanılıyor. Bu sanal makine sayesinde aynı uygulama farklı işlemci ve RAM miktarları üzerinde problemsiz çalışabiliyor.




    Ancak Google uygulamaları daha hızlı çalıştıracak ve cihazları daha verimli hale getirecek Android Runtime - ART adında bir sanal makine üzerinde iki yıldır çalışmalar yapıyordu. ART sanal makinesi Android 4.4 KitKat ile deneysel olarak kullanılmaya başlandı.




    Dalvik'te Just In Time - JIT adlı bir derleyici uygulamanın çalışması için gerekli kod derlemelerini yapmakta. ART ise Ahead Of Time - AOT adında bir derleyici kullanıyor ve AOT aynı web tarayıcıların sayfaları önbelleklemesine benzer bir şekilde uygulamaları daha yüklendiği anda derliyor. Böylece derleme için uygulamanın açılmasını beklemeye gerek kalmıyor. 




    Bu teknoloji sayesinde uygulamalar daha hızlı ve daha akıcı bir şekilde çalışıyor ancak daha fazla depolama alanı gerektiriyor. 




    ART şu anda sadece geliştiricilere ve ortaklara sunulmuş bir özellik. Normal kullanıcıların kesinlikle sanal makine tercihini ART'ye çevirmesi istenmiyor. AOT özelliği Geliştirici Seçenekleri'nden aktif edilebiliyor.




    Google, bir süre ART teknolojisini deneysel olarak kullanımda tutacak. Bir veya iki Android sürümü sonrasında ART makinesine tamamen geçilmesi bekleniyor. 

     



    Kaynak:http://www.androidheadlines.com/2013/11/google-looking-replace-dalvik-art-heres-care.html







  • artık donanım sömürgecisi işletim sistemleri geride kalmalı, telefonlar yeterli donanıma sahip olacağı için teknolojinin yönü performans yerine güç verimliliğine kaymalı.

  • dalvik in değişmesi şarttı zaten.
  • Aslında ön belleğe alınacak program listesini tamamen kullanıcıya sunacakları bir menü getirseler daha iyi olur...



    Mesala;

    Rehber, mesajlar dışındaki hiçbir program sürekli ramda açık kalmasa, daha doğrusu diğerlerini opsiyonel yapsalar çok iyi olur ama ısrarla programlar arka planda açık kalıyor, 1gb ramli s3 bile firefoxda iki sayfa açınca ram yetersiz gelip kendini kapatıyor el insaf yani...

  • artık donmasında napıyorsanız yapın be

  • yine sağ kulağı sol elle tutacak
  • Ne yani artık Galaxy S3 kasmayacak mi ?

  • Desene yine garibim android kullanıcıları kobay olarak kullanılacak:)2010 dan bu yana android kullanıyordum ve bu gelişme her ne kadar da androidi terketmş bir kullanıcı olsam da sevindirici.çunku inanıyorum ki android kasma ve bol ram tüketme konusuna kesin bir çözüm bulursa çok kral bir sistem olur.

  • Malesef değişen hiçbirşey olmayacak..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silver

    Ne yani artık Galaxy S3 kasmayacak mi ?

    S4üm bile kitlenirken s3e fazla heveslenmemek lazım:) 3 ayda batarya öldü telefon delik deşik boyaları attı bari yazılım tarafi düzelsin..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Android fanı değilim ama yıllardır Android 1.5 den beri kullanmaya devam etmekteyim. Bu sanal makine işi yıllar önce çözülmesi gerekiyordu.

    Google Microsoft ve Apple ı örnek alması gerekirdi...

    Anlayacaüınız Google firmasının bu inadı gereksiz yere aşırı yüksek donanımları satmaya zorlaması ile bileşenleir üreten firmalar yıllardır epey kazanç elde etmekteler ...

    Samsung gibi uç donanımlara özellikle performans açısından neler yaptığını biliyoruz ama cihazları yine yavaşlama görülmesi Sanal Makine tabanlı olmasıdı da etkilemektedir.

    Çok yavaş ve geç bir adım ...

  • Sanal makina ne bir inat nede yanlis secimdir. Hatta android bu kadar basarili olmasinin en buyuk nedenlerindendir. Sanal makina olmadan arm gibi bu kadar farklilasmis, her makina icin farkli kodlar isteyen bir islemci ailesinde bu.kadar genis donanima yayilamazsiniz. Ki androidin gucu x86 dahil hemen her donanimda calisabilmesi. Gelistiriciler icin cok esnek bir durum. Uygulama yazarken hangi donanimda calisacagina kafa yormaniza gerek yok. Iphone her zaman daha optimize olacaktir cunku sadece kendi islemcilerinde calisiyor. Ama android her donanimla calisabildigi icin donanim acisindan diger tum rakiplerinin onunde ve en fazla urun cesitliligini sunabiliyor. Bu kadar cok satmasida bu yuzden. Her tercihe uygun cok fazla secenek sunmasi.



    Bu arada androidin sanal makinasi sandiginiz kadar yavas degil. En azindan windowsdaki java gibi degil. Jit uygulama acildikdan sonra kodu native makina koduna cevirip daha hizli calistiriyordu. Simdi aot ile uygulamalar direk makina koduna cevrilip saklanacak.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkaura

    Sanal makina ne bir inat nede yanlis secimdir. Hatta android bu kadar basarili olmasinin en buyuk nedenlerindendir. Sanal makina olmadan arm gibi bu kadar farklilasmis, her makina icin farkli kodlar isteyen bir islemci ailesinde bu.kadar genis donanima yayilamazsiniz. Ki androidin gucu x86 dahil hemen her donanimda calisabilmesi. Gelistiriciler icin cok esnek bir durum. Uygulama yazarken hangi donanimda calisacagina kafa yormaniza gerek yok. Iphone her zaman daha optimize olacaktir cunku sadece kendi islemcilerinde calisiyor. Ama android her donanimla calisabildigi icin donanim acisindan diger tum rakiplerinin onunde ve en fazla urun cesitliligini sunabiliyor. Bu kadar cok satmasida bu yuzden. Her tercihe uygun cok fazla secenek sunmasi.



    Bu arada androidin sanal makinasi sandiginiz kadar yavas degil. En azindan windowsdaki java gibi degil. Jit uygulama acildikdan sonra kodu native makina koduna cevirip daha hizli calistiriyordu. Simdi aot ile uygulamalar direk makina koduna cevrilip saklanacak.

    Geliştiriciler için iyi olabilir ama iş tüketicide son kullanıcıda bitmekte... Son kullanıcı yüksek donanıma rağmen yavaşlama oluyorsa veya pahalı donanımlar yüzünden ( işlemci GPU RAM özellikle ) cihazlardan şikayetçilerdir.

    Çeşitlilik iyi birşey değil... ÇEşitlilik yüzünden kaynak kodları yayınlanmayan bileşenler yüzünden custom romlar düzgün istendiği gibi derlenemiyor . Son kullanıcı yani tüketicilerin illa Nexus cihazları veya Nexus cihazların kullandığı donanımlara denk marka modellere yöneltmektedir.

    Sonuç olarak pratikte TÜKETİCİ için hayırlı değildir.

    Yazılım geliştiricilerin keyfi için gereksiz yüksek donanımlara ve dolayısıyla artan maliyetlerin TÜKETİCİYE yansıması da düşündürüyor... Daha sonra derler Apple ürünlerine has uygulama oyun çıkartırım daha çok para kazanırım diye kendi çaplarında haklı gördüklerini sanarlar ...

    Dediğim gibi belirleyici TÜKETİCİDİR... Arz TALEP meselesi ... Tüketiciyi bir yere kadar kandırılır ...

    Ben de tüketiciyim ve yıllardır Samsung gibi firmalarca kandırıldığımı düşünüyorum ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smart1978 -- 15 Kasım 2013; 7:21:45 >




  • " Bu sanal makine sayesinde aynı uygulama farklı işlemci ve RAM miktarları üzerinde problemsiz çalışabiliyor. "



    Pardon?

  • işyerine varınca yazacağım...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eternity

    quote:

    Orijinalden alıntı: wolf silverNe yani artık Galaxy S3 kasmayacak mi ?
    S4üm bile kitlenirken s3e fazla heveslenmemek lazım:) 3 ayda batarya öldü telefon delik deşik boyaları attı bari yazılım tarafi düzelsin..


    Telefonu nasıl kullandığını ciddi ciddi merak ettim :D

  • ya bu android de kasma mevzusunu cok uzattınız. dolamışsınız dilinize bi kasmadır gidiyor. Evet Samsungun Sony nin diğer üreticilerin kendi geliştirdikleri arayüzler kasmalara sebep oluyor ama bunu direk android şole bole diye surekli her konunun altına yazmaya gerek yok. Beğenmeyen gitsin Apple a windows a.

    Android 4.1.2 veya 4.2.2 custom romlarda da gorebileceğiniz gibi çok stabil ve akıcı bir hal aldı. 4.3 veya 4.4 romlarda zamanla duzelecektir şuan için bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

    Ben şahsen SGS3'umde Cyanogen 10.1.3 stabil anroid 4.2.2 rom u kullanıyorum ve gercekten cok memnunum. Android ile 2.2 Froyo surumu olan HTC desire ile tanısmıstım ve şuan geldiği nokta gercekten cok iyi androidin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozetto

    ya bu android de kasma mevzusunu cok uzattınız. dolamışsınız dilinize bi kasmadır gidiyor. Evet Samsungun Sony nin diğer üreticilerin kendi geliştirdikleri arayüzler kasmalara sebep oluyor ama bunu direk android şole bole diye surekli her konunun altına yazmaya gerek yok. Beğenmeyen gitsin Apple a windows a. Android 4.1.2 veya 4.2.2 custom romlarda da gorebileceğiniz gibi çok stabil ve akıcı bir hal aldı. 4.3 veya 4.4 romlarda zamanla duzelecektir şuan için bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Ben şahsen SGS3umde Cyanogen 10.1.3 stabil anroid 4.2.2 rom u kullanıyorum ve gercekten cok memnunum. Android ile 2.2 Froyo surumu olan HTC desire ile tanısmıstım ve şuan geldiği nokta gercekten cok iyi androidin.


    hala 512mb ramli tel kullanıyorum 2011 model xperia neo v kasıyor custom 4.2.2 kullanıyorum tel alev topuna dönüyor bazen donmuyor ama kasması sinir ediyor adamı illa her sene en üst modeli mi alalım adam akıllı kullanmak için





  • quote:

    Orijinalden alıntı: kpln04

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozettoya bu android de kasma mevzusunu cok uzattınız. dolamışsınız dilinize bi kasmadır gidiyor. Evet Samsungun Sony nin diğer üreticilerin kendi geliştirdikleri arayüzler kasmalara sebep oluyor ama bunu direk android şole bole diye surekli her konunun altına yazmaya gerek yok. Beğenmeyen gitsin Apple a windows a. Android 4.1.2 veya 4.2.2 custom romlarda da gorebileceğiniz gibi çok stabil ve akıcı bir hal aldı. 4.3 veya 4.4 romlarda zamanla duzelecektir şuan için bazı sorunlarla karşılaşabilirsiniz.Ben şahsen SGS3umde Cyanogen 10.1.3 stabil anroid 4.2.2 rom u kullanıyorum ve gercekten cok memnunum. Android ile 2.2 Froyo surumu olan HTC desire ile tanısmıstım ve şuan geldiği nokta gercekten cok iyi androidin.
    hala 512mb ramli tel kullanıyorum 2011 model xperia neo v kasıyor custom 4.2.2 kullanıyorum tel alev topuna dönüyor bazen donmuyor ama kasması sinir ediyor adamı illa her sene en üst modeli mi alalım adam akıllı kullanmak için



    android surumune bakarak her rom superdir diye bir iddaa da bulunmuyorum tabiki.
    ben eleştirimi o en iyi android telefonu aldık hala kasıyor falan diyenler için yapmıştım.

    Xperia Neo V icin 4.1.2 surumunu yukledim kuzene cok memnun.

    Denemediysen tavsiye ederim.
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2108632





  • FireFox OS geliyor
    2 satırlık JS kodu ile
    kodum mu oturtacak piyasaya
    muhhahahahhaha :D

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.