Şimdi Ara

Toshiba inceliğiyle dikkat çeken yeni HDD serisini lanse etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Toshiba inceliğiyle dikkat çeken yeni HDD serisini lanse etti





    Toshiba'nın ultra ince dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar için geliştirdiği 7mm'lik kalınlığa sahip MQ02ABF HDD serisi resmen lanse edildi.




    2.5 inç form faktörüne sahip olan yeni seri 7mm kalınlık içerisinde 1TB'a kadar depolama alanı sunabiliyor. 5400 devir/dakika dönüş hızına sahip olan motor, gürültüyü boştayken 22dB, arama işlemleri sırasında 23dB seviyesinde tutabilen bir gövde içerisinde yer alıyor.




    Seride 1TB ve 750GB depolama kapasitesine sahip iki model yer alıyor. Modeller 6Gb/s aktarım hızına sahip SATA 3.0 arayüzünü destekliyor. Modellerde 2 depolama plakası ve 4 veri kafası yer alıyor.




    Sürücülerin çalışma sıcaklığı 0-60 derece arasında ve 350G seviyesine kadar şoklara dayanabiliyor. Toshiba test ürünlerinin dağıtımına Kasım sonuna kadar başlamayı planlıyor. Nihai ürünlerin ise gelecek yıl başlarında tüketici ile buluşacağı tahmin ediliyor.

     

     








  • malesef artık ssd devrı,hdd ve ssd sıstemler de gece ve gunduz kadar fark yaratıyor.wd ve toshıba'nın bu slım katı depolama furyası bence gereksız,ssd kapasıtelerının artması,fıyatlarının optımıze edılmesı gerekırken 5400rpm hdd'ı 1mm yapsa ne olur kı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya anlamıyorum artık hdd üreticileri neden ssd'ye geçmiyorlar? hem kendileri kazanır hemde biz ssdler hdd gibi ucuzlarlardı.

  • 5400 rpm sata 3 ne kadar gereksiz olmuş....

  • Gürültü bayağı azaltılmış. 22-23db seviyesi kulağı tırmalamaz. İnce cihazlar için ideal. 7mm'de sanırım tek rakibi WD.

  • resimdende inceliği bayağı anlaşılıyor yani tebrikler

  • mekanik disklerin gelebileceği son nokta incelik ondan ötesi yok malesef, sddler gün geçtikce fark atıyor, benim umudum en azından 3.5'' disklerin kısa zamanda tarihe karışması.

  • SSD lere geçilememesinin tek nedeni bellek modüllerinin asyada ve amerika da belli firmalar tarafından kontrol ediliyor olması bellek modülü üretebilen sadece çok az firma bulunması tlc,mlc modüllerin çok fakat kalite bakımından ssdler de kulanımın kısıtlı ömre sahip olması, slc modüllerin 2 - 3 firma tarafından yapılması neden ssd lere geçilemediğini açıklar kanımca :)

  • artık ssd devri başlıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 12 Angry Men

    Ya anlamıyorum artık hdd üreticileri neden ssd'ye geçmiyorlar? hem kendileri kazanır hemde biz ssdler hdd gibi ucuzlarlardı.

    Çünkü ssd lerde yüksek bellek kapasitelerine ulaşmak çok fazla maliyet istiyor. 512 gb ssd ler bile şu an ne kadar fiyatta. Ayrıca bellek kontrolcüsünü herkes yapmıyor. Benim bildiğim kadarıyla samsung ve hynix bellek üretimi yapıyor. Hdd ler gördüğünüz gibi gittikçe inceliyor. 0 mm olduğu zaman artık ssd devri başlayacak. Fakat başta dediğim gibi ssd lerin üretim maliyeti halen çok fazla.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar tamam haklısınız, SSD'ler HDD'lerden çok çok daha hızlı. SSD'ler yaygınlaşırsa çok güzel bir gelişme olur. Performans uçar. Ama SSD'lerin üretim maliyetleri çok fazla. Bu HDD üreten firmalar bu alana girse bile çok bir düşüş gerçekleşmez. Elimizdeki yüksek kapasiteli sabit disklerden de oluruz.

    Şunu hiç merak etmeyin ki teknoloji dünyasında bir cihazın sonu geldiğinde üretimi biter ve bir diğerine geçilir. Mesela bakın disket sürücü ve disket üreten kaç firma kaldı? Optik sürücülerden de el çekmeye başladılar. HDD'ler için hala zaman ve talep var. Siz bilgisayarınızı sadece SSD'ler ile donatmış olabilirsiniz ama herkes sizin kadar zengin değil.

    Disklerin incelmesi de çok güzel bir durum. MSATA tabanlı bir SSD yanında ince dizüstü bilgisayarlarda kullanılabilir.

  • incelik mi fiyat mı helede toshiba geride sayan firma fiyatlarda

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SuperSantorelli

    malesef artık ssd devrı,hdd ve ssd sıstemler de gece ve gunduz kadar fark yaratıyor.wd ve toshıba'nın bu slım katı depolama furyası bence gereksız,ssd kapasıtelerının artması,fıyatlarının optımıze edılmesı gerekırken 5400rpm hdd'ı 1mm yapsa ne olur kı..

    sanırım depolama amaçlıdır öyle tahmin ediyorum. yeni çıkan notebooklarda 2. hdd yuvası var misal ilk yuvaya ssd 2. yuvaya bu tip şeyler koymak için
    bence seçeneklerin olması çok güzel. bunlarda olmasa ileride çeşke şunlarıda yapsaydılar derdik yada piyasada neden yok diye
  • ne artık ssd devrimi başlıyor? hadi yaaa

    ulen benim kasama bile girdiyse ssd devri çoktan başlamış demektir.

  • Hâlâ mekanik diskle SSD yi karşılaştıranlar var. Dahası mekanik disklerin geliştirilmesini SSD lerin gelişmesine engel olarak görenler var. HGTS 6TB lık HDD ler çıkaracak. Yaptığı bir takım geliştirmeler in detayı burada.
    http://www.techpowerup.com/193800/hgst-ships-6-tb-ultrastar-he6-helium-filled-hard-drives.html
  • Hdd'ler sistem diski açısından olmasa da halen yüksek boyutlu veri depolama ve arşivleme için üretim kolaylığı ve fiyatı açısından en uygun çözümler.
    Örn. ben şahsi kullanım için rahatça 3tb hdd alabiliyorken 1tb üzeri ssd fiyatlarını tahmin etmek istemezsiniz.
  • ssd ler harddisklere göre kullanım ömrü ve veri kurtarma gibi yönlerden halen daha çok zayıf ve muhtemelen de öyle kalacaktır. disk kapasitesi/fiyat faktörü de göz önünde bulundurulduğu zaman, mekanik bir diskin yeri çok başka. sunucular...gibi veri depolayan şeylerde de gerek kapasite gerekte veri güvenliği konusunda mekanik diskler vazgeçilmezdir. bu nedenle mekanik bir disk ihtiyacı bence hiç bitmeyecektir. şahsen ben ssd yi sadece sistem diski olarak kullanırım. medya, oyun vb. depo-yedek dosyaları için hdd den başka diske güvenmem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.