Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: KALOS 38
2005 chevrolet kalos 1.2 se sahibiyim aracı yeni aldım ve araçta kullanma kılavuzu olmadığı için aracı tam olarak tanıyamıyorum.eğer kullanma lılavuzu gönderebilen olursa sevinirim. ayrıca son iki gündür araçta hava yastığı lambası yanıyor neden olabilir cevap veren olursa çok sevinirim yoksa araba hakkındaki fikirlerim değişecek
Dostum, istediğin kullanma kılavuzu değil ama kitapçığı ekledim. Ama siyah beyaz olarak. Umarım işine yarar. Hava yastığı konusunda seninle aynı sorunu yaşayan arkadaşlar olmuştu kulüpte. Onlar sana yardımcı olacaklardır. Bu arada küçük bir sorun yüzünden araç hakkında fikirlerini hemen değiştirme derim ben. Şahsen ben çok daha büyüklerini yaşadım.
quote:
Orjinalden alıntı: ParCaCi
mastoo hocam debriyajı değiştirdinmi :)
Henüz değiştirmedim, hem zamanım yoktu hemde tanıdık güvenilir bir usta arıyorum. 15 güne kadar sanırım değiştireceğim. Bu arada benim arabada esnemelerde önden gelen garç gurç sesleri iyice abardı. Daha önce ön tablaları değiştirmiştim bu sebepten. Bir gres yağlamasıyla falan bu sesler kesilirmi hocam?
ARKADAŞLAR BEN 2005 KALOS 1.2 SE ARAÇ ALDIM 2 HAFTA OLDU VE ARABADA 1 VE 2. VİTESLERDE BİR UĞULTU GELİYOR AYNI SORUNU YAAYAN VE SORUNU ÇÖZENLER VARSA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM SERVİSE GÖTÜRDÜM ŞANZUMANI SÖKÜP DİŞLİLERE BAKACAZ DEDİLER AMA VİTES GEÇİŞLERİNDE FALAN HİÇBİR SORUN YOK YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM
16 Mayıs 2008; 16:01:08
gercek ve gercekdısı diye de teaser gb bisey yapmıslar ama cok da acıklayıcı olmamıs sayfa neyse bakalım satıslar nasıl olacak henuz bu modeli yollarda goremedim
YENİ AVEO HATCHBACK fiyatları da şu şekilde;
Perakende Satış Fiyatı (YTL) Kampanya Tutarı (YTL) Kampanya Dahil Tavsiye Edilen Perakende Satış Fiyatı (YTL)
chevrolet lacetti 1.4,1.6 hb veya sedan nasıl arabadır sağlammı çok yakarmı sehiriçi şehirdışı kullanımı nasıl uzun yol yaparmı parçaları kolay bulunurmu? almayı düşünüyorumda lütfen cevaplayın
slm arkadaşlar.bir chevrolet sahibi degilim ama almayı düşünüyorum.bugun 2004 model 80,000 de temiz bir lacetti 1,6 sedan se buldum.13500 ytl fiyat verdiler.bu fiyat nasıldır birde aracı tavsiye edermisiniz.yorumlarınızı bekliyorum ilk defa chevrolet kullanıcam.
quote:
Orjinalden alıntı: tekniker34
slm arkadaşlar.bir chevrolet sahibi degilim ama almayı düşünüyorum.bugun 2004 model 80,000 de temiz bir lacetti 1,6 sedan se buldum.13500 ytl fiyat verdiler.bu fiyat nasıldır birde aracı tavsiye edermisiniz.yorumlarınızı bekliyorum ilk defa chevrolet kullanıcam.
1 Ay kadar önce Lacetti 1.6 Sx otomatik 2005 model 33.000 de 17.800 ytl ye aldık, araç temizdi. ona göre kıyasla. Bunun dışında bizde 4 Lacetti sedan 2 tanede aveo var. Hiç sorunumuz yok. Araç gayet rahat, içi çok geniş. motor çekişi yeterli. Düz viteli ile 200 kms yaptık. Yokuş aşağı 210 kms de yapıyor. Yakıt olarak düz vitesler 9.5-10 litre yakabiliyor. Ama gaz taktırdıktan sonra sorun yok tabiki. Motorları gerçekten sağlam (1.6 için konuşuyorum) Yağını yakıtını koy devam et. Araçlardan en yüksek km de olanı 66.000 de şu ana kadar bir sorunu omadı. Bunun yanında direksiyondan bir vınlama sesi ve viteslerde geçerken zorlanıyordu bazen, fakat serviste sorunlarımızı çözdüler. Başka sorular varsa sorun lütfen.
verdigin bilgiler için teşekkürederim.bugun bahsettigim aracı kullandım.araç bir arkadasımın.yurt dısına gidiyor uzun zaman orda kalıcagı için satıyor fiyatta bayaga bi pazarlık sonucu bu fiyatı aldım.sürüşü cok hoşuma gitti acıkcası :) kullanırken fark ettim 3.vitese zor geçti biraz normalmi. birde frene bastıgımda abs devreye girdi zorladım biraz pedal şiddetli şekilde titredi normalmi acaba anlayamadım.arkadaş sensörde sorun olabilir baktırırız diyo sizce neden olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: trojana
quote:
1 Ay kadar önce Lacetti 1.6 Sx otomatik 2005 model 33.000 de 17.800 ytl ye aldık, araç temizdi. ona göre kıyasla. Bunun dışında bizde 4 Lacetti sedan 2 tanede aveo var. Hiç sorunumuz yok. Araç gayet rahat, içi çok geniş. motor çekişi yeterli. Düz viteli ile 200 kms yaptık. Yokuş aşağı 210 kms de yapıyor. Yakıt olarak düz vitesler 9.5-10 litre yakabiliyor. Ama gaz taktırdıktan sonra sorun yok tabiki. Motorları gerçekten sağlam (1.6 için konuşuyorum) Yağını yakıtını koy devam et. Araçlardan en yüksek km de olanı 66.000 de şu ana kadar bir sorunu omadı. Bunun yanında direksiyondan bir vınlama sesi ve viteslerde geçerken zorlanıyordu bazen, fakat serviste sorunlarımızı çözdüler. Başka sorular varsa sorun lütfen.
verdigin bilgiler için teşekkürederim.bugun bahsettigim aracı kullandım.araç bir arkadasımın.yurt dısına gidiyor uzun zaman orda kalıcagı için satıyor fiyatta bayaga bi pazarlık sonucu bu fiyatı aldım.sürüşü cok hoşuma gitti acıkcası :) kullanırken fark ettim 3.vitese zor geçti biraz normalmi. birde frene bastıgımda abs devreye girdi zorladım biraz pedal şiddetli şekilde titredi normalmi acaba anlayamadım.arkadaş sensörde sorun olabilir baktırırız diyo sizce neden olabilir.
3. vitesi bilmiyorum ama fren esnasında fren pedalı vurma yapıyosa o ABS dir. ABS li fren sistemlerinde vurma esnasında ayağınızı çekmemeniz gerekiyor aksine güçlü bir şekilde frene basmaya devam etmeliyiz. Bence yaşadığınız normal ABS sistemi.
daha öncede opel korsa abs li kullandım.araçdan araca fark olurmu.bu birazdaha sert bi hareketti pedal ayagımı yukarı itti toprak zeminde yaptım ön sag teker kayma yaptı ama uzun sürmedi hemen diger tekerler gibi davrandı.
haklısın zaten salı günü servise göstericez aracı.bunun dışında bir sorunu yok.ilk harekette motor sesini içeri cok alıyo sanki yoksa banamı öyle geliyor anlayamadım?
Aksine bence çok sessiz, özellikle dışarıya hiç ses vermiyo. Ama 100km yi geçince araç içinde ses oluyo, yol sesi. Ben motor sesini de çok seviyorum, biraz daha gür çıkıyo sesi gaza basınca. Bazen rölantideyken araba çalışıyo mu diye devire bakıyorm, 1 kere de araba çalışırken tekrar marş basmıştım da çok gıcık ve iç gıcıklatan o ses gelmişti ve içim gitmişti :))
evet hareketsizken hiç anlaşılmıyor çalıstıgı.bugun aracı tekrar denedim 60 km kadar yol yaptık arkadaşla dönüşte ben kullandım.vala uzun sayılabilecek bir yolculuktu ve aracın gidişi cok hoşuma gitti.sanırım alıcam :)
mrb arkadaşlar bugün saat 17.00 92 km hızla gidrken direksiyon yalpalandı ve aracım hakimiyeti kaybetti bariyere vurdum direksiyon kutusu degişmişti aracın ve kazyı yaptım ben ne yapablirim nasıl şikayet yada insan hakları mahkemesine ıkmak ist yardımcı oluun
tlf nmr 05422250227 05358215518 arkadaşlar tlf bek msn adresim oktay_brad@msn.com ben ölebilirdimde anlamadım 200 yaptıgımda oluyodu bu nasıl oldu anlamadım
Viteslerle ilgili olarak sorun vites ayarlarındaymış. Servis düzeltti. ABS bizimkilerde bana göre normal çalışıyor fakat yinede servise bir sorun bence.
quote:
quote:
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: mastoo
Henüz değiştirmedim, hem zamanım yoktu hemde tanıdık güvenilir bir usta arıyorum. 15 güne kadar sanırım değiştireceğim. Bu arada benim arabada esnemelerde önden gelen garç gurç sesleri iyice abardı. Daha önce ön tablaları değiştirmiştim bu sebepten. Bir gres yağlamasıyla falan bu sesler kesilirmi hocam?
hocam gres yağlamasıyla kesileceğini sanmıyorum ki gres yağlama olayına da karşıyım:)sağlıklı olmaz ses salıncaklardan geliyorsa şayet ve yeni de değiştirdiysen garanti den değiştirebilirsin tekrardan..Askı rotlarından da geliyor olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: yatkon6666
mrb arkadaşlar bugün saat 17.00 92 km hızla gidrken direksiyon yalpalandı ve aracım hakimiyeti kaybetti bariyere vurdum direksiyon kutusu degişmişti aracın ve kazyı yaptım ben ne yapablirim nasıl şikayet yada insan hakları mahkemesine ıkmak ist yardımcı oluun
büyük geçmiş olsun allah korumuş. direksiyonun yalpa nedeni nedir öncelikle onu araştırman gerekiyor..işçilik hatasımı parça hatasımı..
quote:
quote:
hocam gres yağlamasıyla kesileceğini sanmıyorum ki gres yağlama olayına da karşıyım:)sağlıklı olmaz ses salıncaklardan geliyorsa şayet ve yeni de değiştirdiysen garanti den değiştirebilirsin tekrardan..Askı rotlarından da geliyor olabilir.
bende de var o ses, sabah ve havalar soğukken yapıyor, servis salıncaklardan geldiğini söylüyor, sprey sıktırmıştım 1-2 kere... ama sonra yine yapıyor..
Bir hafta önce sıfır lacetti sedan 1.6 sx aldım. Ordudan Trabzona gittim. Araba iyi gibi geldi bana, ancak yakıt lpg olmasına rağmen km de 1.95 yaktı biraz çok geldi bana, motor henüz yeni ona bağladım. Sonuç olarak diğer arabaları kullanmadığım için bir mukayese yapamıyacağım, önceki arabam şahin s idi, ondan inip buna binmek çok farklı tabiki, aracımla ilgili görüşlerimi biraz daha kullandıktan sonra bu kulupte yazacağım.
quote:
Orjinalden alıntı: Holefter
Bir hafta önce sıfır lacetti sedan 1.6 sx aldım. Ordudan Trabzona gittim. Araba iyi gibi geldi bana, ancak yakıt lpg olmasına rağmen km de 1.95 yaktı biraz çok geldi bana, motor henüz yeni ona bağladım. Sonuç olarak diğer arabaları kullanmadığım için bir mukayese yapamıyacağım, önceki arabam şahin s idi, ondan inip buna binmek çok farklı tabiki, aracımla ilgili görüşlerimi biraz daha kullandıktan sonra bu kulupte yazacağım.
Bende 1 hafta oldu lpg taktırdım Kalos 1.4 sx.Km de 1.83 yaktı.lpg 1000 km sonra rayına oturuyomuş Atiker servis müdürü öyle dedi.Gerçi bu rakam hep yüksek devir klima açık olarak ve araç 5 kişi iken gerçekleşti bakalım bekliycez ve görücez.
quote:
quote:
mastoo hocam debriyajı değiştirdinmi :)
Dostum, o onlerden her kasiste ve virajlarda gelen o ilginc garc gurc ve guruldama seslerini sanayideki ustam tek islemle kesti. Cozum olarak amortisor kulelerindeki birtakim yaglamalar hepsi bu. Simdi pek ses yok artik huzurluyum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KontPlus -- 20 Mayıs 2008; 19:23:52 >
tekniker kardesım .araba nın diski yamulmuş. yanı frene basa basa biter normaldır fren o .bnmde aracıma son 15 gundur frene bastıgımda acayıp tıtreme yapıyorduu.200 m artı işçilik 270m istiyolar.yani arkadaşının arabasının sorunu o
herkese gunaydın yatkon666 oncelikle cok gecmis olsun Allah'tan sana vy baska birine birsey olmamıs. direksiyon kutusu degissti demistin ilk bakısta hemen akla direksiyon kutusunu degistiren yer geliyor ama once bir exper in bu konuyu incelemesi ve hatanın nerden kaynaklandıgını bulması lazım ona gore sorumlular hakkında dava acabilirsin ancak insan hakları mahkemesine gitmene de gerek yok oncelikle sorun ve sorumluyu tespit ettir ondan sonra bilirkisi raporu ile birlikte davanı acarsın maddi kayıpların ve manevi tazminat talepli bir dava acabilirsin cok gecmis olsun gelismelerden bizleri de haberdar etmeyi unutma
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim aracın kliması serinlik derecesi olarak gayet iyi fakat üfleme gücü olarak azalma başladı.45000 bakımından sonra fan 2 deyken aldığım üfleme gücünü şu an 4 te alıyorum(Şu an 56000 de).Kitapçıkta torpido kapağını sökün orada klima filtresi var onu temizleyin gibi bişey yazıyor.Ne yapmam gerekir?
quote:
quote:
Sesin tam olarak nerden geldiği konusunda emin değilim. Ama salıncaklardan geliyorsa yanlış hatırlamıyorsam 2 kere değiştirdim. Birdaha değiştirirsem 3 olacak. Yani yine çözüm olmayacak çünkü eminimki 3-5 ay sonra tekrar başlayacak. Demekki bu parçada üretimden kaynaklanan bir sorun var. Ne yapalım artık garç gurç sesini ara sıra dinleyerek idare edicez. Birde gres yağlamayı tavsiye etmemenin sebebi nedir?. Yeni arabaları bilmiyorum ama eski arabalarda gres yağlama yapılabilmesi için alt takımlarda gres memeleri vardı oralardan gres yağı basardık. Bizimkilerde varmı hiç incelemedim. Dostum birde bilgin vardır diye düşünüyorum; yeni kasa Aveo HB'lerde salıncaklarda, rot ve rotillerde falan bir değişiklik yapıldımı yoksa eski kasanın ön takımları aynen kullanılmışmı acaba? Bazı parçalarda mutlaka revizyona gidilmiştir diye düşünüyorum ama senin düşüncen nedir bu konuda?
quote:
Orjinalden alıntı: Holefter
Hayırlı olsun, Allah kaza bela vermesin, bende 3 mayısta lacetti 1.4 aldım lpg li, şu an 680 km oldu, en son ölçtüğümde 48 ytl ile 265km yaptı, şehir içi, kilima kullanılmış ve devirli bir şekilde. 1.80 ykr gibi bir şey yaktı km de, motor açılınca biraz daha az yakar. (İnşallah )
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Enson1 -- 21 Mayıs 2008; 17:42:59 >
mastoo hocam eski araçlarda greasörlük vardı oradan yağlama yapılıyordu hareketli parçalara .özellikle arkadan itişli araçların şaft istavrozlarına ve rotil rotbaşı aksamlarına.:) yeni sistem araçların bir çoğunda yok tümüyle de yok diyebiliriz aslında...senin ses muhtemelen slaıncak burçlarından geliyor onlarda kauçuk olduğu için zaten onlara yağ sıkmak pek bi fayda sağlamayacaktır. yeni modeller le ilgili epc kataloğu güncellemesi henüz yapılmadı..lacettilerde dizel seçeneği olacak onu katalokta gördüm ama yeni aveo larla ilgili bi bilgi yok şuan.
emp:) hocam pm den şasi numarasını atarsan aracın doğru fiyat verebilirim..debriyaj bilyası hidrolikmi kurumu ve araç 16 valve mi 8 valve mi onu çözebilirim..
quote:
mastoo hocam eski araçlarda greasörlük vardı oradan yağlama yapılıyordu hareketli parçalara .özellikle arkadan itişli araçların şaft istavrozlarına ve rotil rotbaşı aksamlarına.:) yeni sistem araçların bir çoğunda yok tümüyle de yok diyebiliriz aslında...senin ses muhtemelen slaıncak burçlarından geliyor onlarda kauçuk olduğu için zaten onlara yağ sıkmak pek bi fayda sağlamayacaktır. yeni modeller le ilgili epc kataloğu güncellemesi henüz yapılmadı..lacettilerde dizel seçeneği olacak onu katalokta gördüm ama yeni aveo larla ilgili bi bilgi yok şuan.
emp:) hocam pm den şasi numarasını atarsan aracın doğru fiyat verebilirim..debriyaj bilyası hidrolikmi kurumu ve araç 16 valve mi 8 valve mi onu çözebilirim..
evet hocam salıncak burçlarından doğru da, çözümü ne yağlama dışında, ben gittiğimde servise sprey sıkıp gönderiyolar...
Orjinalden alıntı: kkarakoyun
Arkadaşlar bişey sormak istiyorum benim aracın kliması serinlik derecesi olarak gayet iyi fakat üfleme gücü olarak azalma başladı.45000 bakımından sonra fan 2 deyken aldığım üfleme gücünü şu an 4 te alıyorum(Şu an 56000 de).Kitapçıkta torpido kapağını sökün orada klima filtresi var onu temizleyin gibi bişey yazıyor.Ne yapmam gerekir?
Dışarıdan gelen tozlar+aracın üzerine dökülen yaprakların kurumuş kalıntıları polen filtresini tıkamakta bu da klimanın üflemesini azaltmakta. Poleni temizletirsen eskisi gibi olur.
ben 1.2 kalosa baskı balata yaptırdım serviste değil sanayide .ben bide mercedes passsata takılan dan taktırdım .275 m fln serviste daha fazladır işçilikle 500 serviste dıye duydum.
Aslında benimkinin durumu çok kötü değildi 10.000km rahat giderdi.Araba 65.000km'de zaten geçen akşam arabaya 8 kişi bindik Biraz zorlamak zorunda kaldım rampada kalkarken hemen arkamda araba vardı doğal olarak biraz daha yaktık durumu pek iyi değil şimdi 1000-2000km daha anca götürür.
quote:
Orjinalden alıntı: trojana Dışarıdan gelen tozlar+aracın üzerine dökülen yaprakların kurumuş kalıntıları polen filtresini tıkamakta bu da klimanın üflemesini azaltmakta. Poleni temizletirsen eskisi gibi olur.
Dün akşam söktüm torpidoyu çıkarttım filtreyi bi güzel temizledim.(ne kadar toz çıktı anlatamam).Şimdi eskisi gibi oldu kademe 2 deyken bile çok üflüyor.
İşe yaradığına sevindim.
quote:
Orjinalden alıntı: kkarakoyun
quote:
Orjinalden alıntı: trojana Dışarıdan gelen tozlar+aracın üzerine dökülen yaprakların kurumuş kalıntıları polen filtresini tıkamakta bu da klimanın üflemesini azaltmakta. Poleni temizletirsen eskisi gibi olur.
Dün akşam söktüm torpidoyu çıkarttım filtreyi bi güzel temizledim.(ne kadar toz çıktı anlatamam).Şimdi eskisi gibi oldu kademe 2 deyken bile çok üflüyor.
Bugun babamla Ankara Reisten Chevrolet Lacetti hb 1.6 wttc+body kit+sıralı sistem lpg+park sensörü metalik gri olan modelinden aldık fiyat 28505 ytl ye
araba çok güzel görünüyor wttc modelinden arabada body kit var krom eksoz ucu var araba normali zaten şıktı body kitle çok agresif sportif bir görünümü var işte haftaya gelecek işallah
quote:
Orjinalden alıntı: winston_boy
Bugun babamla Ankara Reisten Chevrolet Lacetti hb 1.6 wttc+body kit+sıralı sistem lpg+park sensörü metalik gri olan modelinden aldık fiyat 28505 ytl ye
araba çok güzel görünüyor wttc modelinden arabada body kit var krom eksoz ucu var araba normali zaten şıktı body kitle çok agresif sportif bir görünümü var işte haftaya gelecek işallah
genel olarak kullananların yorumu nedir ?
bende samsun reiste görmüştüm, aynı donanımlı hb lacetti, siyah, resmen ben burdayım diye bağırıyordu araba, epica, captiva, rezzonun arasında,
Hayırlı olsun Allah kaza, bela vermesin, bende yeni lacetti kullanıcısıyım ve gayet mumnunum, çok şükür.
hayırlı olsun gençler için şık ve uygun bir tercih. LPG li olmasıda ayrı bir güzellik. güzel günlerde kullanın
quote:
arkadaşlar arabamın 3yıllık bakımı geldi. ankaradayım...2005 model kalos sx nb ve 31500 km'de servise sordum 250 civarı dedi..sanayide bir servise sordum 150 civarı dedi...buyüzden servis düşünmüyorum....nedersiniz...tanıdığınız özel servis varmı? yada daha uygun nasıl yaptırabilim aracımda sorun yok sadece standart yağ ve filtreler değişecek...
Bu kadar alışveriş haberinden sonra bende yazayım dedim. Geçen hafta peder beye 1.6 sx Lacetti NB LPG li ve park sensörlü metalik renk aldık 27.200 ytl ye. Gelecek hafta elimizde olur. Bununla beraber Lacetti sayımız 4 oldu. Umarım bu aracıda diğerleri gibi sorunsuz bir şekilde eskitiriz.
quote:
genel olarak kullananların yorumu nedir ?
kardeş hayırlı olsun. Görünüşü felan süper o arabanın. Açık renk film çekersen tadından yenmez.
hayırlı uğurlu olsun. olur ha lacetti alacak olursak danışmamız gerekn ilk isim siz oldunuz. keyifle kullanın güzel seçim.
quote:
Bu kadar alışveriş haberinden sonra bende yazayım dedim. Geçen hafta peder beye 1.6 sx Lacetti NB LPG li ve park sensörlü metalik renk aldık 27.200 ytl ye. Gelecek hafta elimizde olur. Bununla beraber Lacetti sayımız 4 oldu. Umarım bu aracıda diğerleri gibi sorunsuz bir şekilde eskitiriz.
quote:
Orjinalden alıntı: dilay02
arkadaşlar arabamın 3yıllık bakımı geldi. ankaradayım...2005 model kalos sx nb ve 31500 km'de servise sordum 250 civarı dedi..sanayide bir servise sordum 150 civarı dedi...buyüzden servis düşünmüyorum....nedersiniz...tanıdığınız özel servis varmı? yada daha uygun nasıl yaptırabilim aracımda sorun yok sadece standart yağ ve filtreler değişecek...
Dostum aracın 3. yılı dolduysa garanti süreside bitmiş demektir. Eğer garanti süren dolduysa boşuna servise gidipte birsürü para bayılma derim ben. Zaten yaptıkları rutin işlemler ki bunları sanayide heryere yaptırabilirsin. Servisler hem parçada hem işçilik ücretinde faturayı çok kabartıyorlar. O yüzden sanayide bir usta bulup bakımı yaptır bence. Yarı fiyatına malolur. Yinede tercih tabiki senin.