Bildirim
Receiver'dan nasıl HD kayıt alabilirim?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: zeki-adam
Digiturk HD'den bilinen formatta kayıt alamadığım için yeni kayıt kartı veya tv kartı almaya karar verdim. yalnız hd kayıt özellikli olması şart internetten biraz baktım bişey bulamadım. önerileriniz nelerdir ?
HD TV kartı tavsiyesi kolay.
Digitürk 'ün HD cihazından HD yayını, capture(yakalama) yapmak mı istiyorsunuz ?
Yani HD TV kartı yada kayıt kartını hangi amaçla kullanacaksınız ? -
aynen dediğiniz gibi hocam digiturk hd cihazından hd kayıt yapmak istiyorum. kanallar sd olsa uğraşmayacağım ama film kanallarının neredeyse hepsi hd. yani tv özelliği şart değil amacım kayıt almak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki-adam -- 14 Kasım 2013; 13:20:40 > -
quote:
aynen dediğiniz gibi hocam digiturk hd cihazından hd kayıt yapmak istiyorum. kanallar sd olsa uğraşmayacağım ama film kanallarının neredeyse hepsi hd. yani tv özelliği şart değil amacım kayıt almak.
Cihazın board'u üzerinde HDMI çıkışını kontrol eden ve HDCP koruması olan, HDMI entegresi vardır. İşte o entegrenin aynı marka olanının HDCP koruması olmayanı ile değiştirilirse, cihazın digital HDMI çıkışından PC'ye capture yapabilmek mümkün olur.
* Aynı marka entegre satın alınacak.
* Satın alınan entegre'de HDCP koruması olmayacak. Yani HDCP lisansı yüklenmiş entegre olacak.
Bu tipte bir hazır entegre ancak, bazı ekran kartları, bazı DVD oynatıcı ve bazı uydu cihazlarında bulunması mümkündür. Yani o cihazlardan alınıp, DT'nin cihazına takılacak.
İşte bu işlem yapıldığı zaman HDCP koruması kalkacak ve cihazın HDMI çıkışından capture yapılabilecektir.
Bahse konu şartlardaki HDMI entegresini temin edilebilirseniz, ustası eliyle değiştirilmesi 5 dakikalık bir işlemdir.
Digital olarak kayıt imkanı ancak bu yöntemle sağlanabilir. Başka bir yöntemi de yoktur.
Öncelikle bu şart yerine getirilmeli ki, bir sonraki aşamaya geçilebilsin...
Bir sonraki aşama için "capture özellikli PC ana kartı", yada "capture kart" kullanmak gerekmektedir.
Bazı PC'lerin anakartında HDMI IN özelliği bulunduğu için capture yapmak mümkündür. Bu özellikle PC yoksa, PC'ye ayrıca HDMI capture kart takmak gerekiyor. HDMI capture işlemi notebook ile yapılacaksa, PCMCIA slota takılan "HDMI to ExpressCard" almak gerekir. Bu HDMI express kartların slot yuva genişliğine göre, 34 yada 54 mm olanları vardır. Dış piyasada yaygın olarak bulunanı 34 mm. genişliğinde olanlardır.
Saygılar, sevgiler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 25 Haziran 2014; 10:21:38 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
quote:
Cihazın board'u üzerinde HDMI çıkışını kontrol eden ve HDCP koruması olan, HDMI entegresi vardır. İşte o entegrenin aynı marka olanının HDCP koruması olmayanı ile değiştirilirse, cihazın digital HDMI çıkışından PC'ye capture yapabilmek mümkün olur.
* Satın alınan entegre'de HDCP koruması olmayacak. Yani HDCP lisansı yüklenmiş entegre olacak.
Bu tipte bir hazır entegre ancak, bazı ekran kartları, bazı DVD oynatıcı ve bazı uydu cihazlarında bulunması mümkündür. Yani o cihazlardan alınıp, DT'nin cihazına takılacak.
İşte bu işlem yapıldığı zaman HDCP koruması kalkacak ve cihazın HDMI çıkışından capture yapılabilecektir.
Bahse konu şartlardaki HDMI entegresini temin edilebilirseniz, ustası eliyle değiştirilmesi 5 dakikalık bir işlemdir.
Digital olarak kayıt imkanı ancak bu yöntemle sağlanabilir. Başka bir yöntemi de yoktur.
Bir sonraki aşama için capture özellikli PC, ekran kartı yada capture kart kullanmak gerekmektedir.
Bazı PC'lerin anakartında HDMI IN özelliği bulunduğu için capture yapmak mümkündür. Yine bazı ekran kartlarında HDMI IN özelliği vardır. Bu özellikle PC yoksa, PC'ye ayrıca HDMI capture kart takmak gerekiyor. HDMI capture işlemi notebook ile yapılacaksa, "HDMI to ExpressCard" almak gerekir.
Saygılar, sevgiler.
Entegreyi sanırım bulabilirim çevremde çok sayıda elektronikçi pasajı var. Umarım pahalı birşey değildir. Değişim işlemini kendim yapabilirim.
*Peki bu kayıt işlemini analog çıkışlardan yapabilir miyim? Yani analog çıkışlardan hd görüntü aktarımı yapılabiliyor mu? Eğer yapabilirsem yine herhangi bir kısıtlama olacak mı?
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: serkanguzel_
quote:
Bir sonraki aşama için capture özellikli PC, ekran kartı yada capture kart kullanmak gerekmektedir.
Bazı PC'lerin anakartında HDMI IN özelliği bulunduğu için capture yapmak mümkündür. Yine bazı ekran kartlarında HDMI IN özelliği vardır. Bu özellikle PC yoksa, PC'ye ayrıca HDMI capture kart takmak gerekiyor. HDMI capture işlemi notebook ile yapılacaksa, "HDMI to ExpressCard" almak gerekir.
Saygılar, sevgiler.
Entegreyi sanırım bulabilirim çevremde çok sayıda elektronikçi pasajı var. Umarım pahalı birşey değildir. Değişim işlemini kendim yapabilirim.
*Peki bu kayıt işlemini analog çıkışlardan yapabilir miyim? Yani analog çıkışlardan hd görüntü aktarımı yapılabiliyor mu? Eğer yapabilirsem yine herhangi bir kısıtlama olacak mı?
Aydınlattığınız için çok teşekkür ederim.
HDMI entegresi pahalı değildir. En fazla 3 - 5 TL olur. Yalnız önce cihazın içini açıp,
* HDMI entegresinin yerini tespit etmelisin.
* Entegrenin tipini, markasını varsa üzerinde model numarasını tespit etmelisin.
* Satın aldığın entegrenin HDCP korumasının açık olduğunu öğrenip, ondan sonra takmalısın.
Digitürk cihazın analog çıkışından da capture yapabilirsin. Ancak çözünürlük düşük olur. En fazla 576i çözünürlükte bir video çıktısı alabilirsin. Analog capture yapabilmek için, analog tv kartları yeterli gelir.
Örneğin bende Avermedia AverTV Super 007 diye bir kart var. O kart ile analog video yakalaması yapabiliyorum. Bu tip analog kartları şimdilerde sıfırını 50 TL gibi bulabilirsin. İkinci eli ise, her yerde bi dünya var. Elektronikçilerin pasajını dolaşırsan, 10 - 15 TL gibi edinebilirsin.
HDMI entegresini değiştirme işlemine girersen, gelişmelerden beni de bilgilendir.
Kolay gelsin.
-
Cihazın içini açar, gördüğüm bütün entegrelerin fotoğrafını çekerim. Sen biliyorsan söylersin veya birlikte fikir yürütürüz hocam. Yalnız garanti etiketi gibi birşey varsa hiç kalkışmam bu işe. -
quote:
Cihazın içini açar, gördüğüm bütün entegrelerin fotoğrafını çekerim. Sen biliyorsan söylersin veya birlikte fikir yürütürüz hocam. Yalnız garanti etiketi gibi birşey varsa hiç kalkışmam bu işe.
Zannetmem garanti etiketi olsun.
Neyse, bir başla bakalım nereye kadar, varabileceğiz. -
Konuyu guncellemeye unutmuşum, film paketi olduğundan dolayı internete bağlanıp tv kalitesinde izleyebiliyorum. Eğer aradığım yoksa bulduğumda hard diske kayıt yapıyorum. Aslında bu işlemi yapabilecek elektronik bilgim var fakat uğraşmak istemedim belki ilerde olabilir...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Konuyu guncellemeye unutmuşum, film paketi olduğundan dolayı internete bağlanıp tv kalitesinde izleyebiliyorum. Eğer aradığım yoksa bulduğumda hard diske kayıt yapıyorum. Aslında bu işlemi yapabilecek elektronik bilgim var fakat uğraşmak istemedim belki ilerde olabilir...
Zaten gerekli modifiyeyi yapmak zor değildir.
HDCP koruması açık olan bir başka chip ile değiştiriliyor. Başka da bir işlem yok.
HDMI entegreleri ile ilgili bir kaç link ;
http://www.ineltek.com/de/products/ex_tcon.php
http://www.siliconimage.com/solutions/tv/
-
@serkanguzel_
merhaba, söylediğiniz şekilde digitürk kutusu üzerinde entegre değişimi yaparak hdcp özelliğinin açık olduğu bir entegre takarak kayıt sorununu çözmeye çalışıyorum. bahse konu entegreleri nereden bulabilirim, bilginiz var mı? -
Bu konuda bir not paylaşayım. Daha sonradan arayan bir kişinin işini kolaylaştırabilir.
Digiturk'ten görüntü kaydetmek için:
normal yayını 3d yayına çeviren harici bir cihaz yardımıyla, digiturk receiverından çıkan görüntü hdmi kablosu bu cihaza bağlanır. hdcp kodu bu cihaz tarafından çözülerek output çıkışına verilir. bu çıkış dvd veya hdd kaydediciye bağlanır. bu kaydediciden çıkan hdmi da tv'ye bağlanır. bu şekilde görüntüdeki hdcp koruması kaldırıldığı için kayıt işlemi gerçekleştirilebilir.
http://www.hepsidijital.com/3d-converter
bu linkteki cihazlar
-
Avrupda da digitürk CI+ modulu abonelik satmaya tekrardan baslandi. HD yayinlarini hangi formatta kayit ettigini bilsem, bir tane alacagim ama iste kayitlarida sifreli yapiyorsa bir isime yarmayacak.
EDIT: Modulu hd karti kalkali cok olmus. Ben yanlis anlamisim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NY71 -- 17 Ağustos 2014; 13:25:37 > -
quote:
Orijinalden alıntı: NY71
Avrupda da digitürk CI+ modulu abonelik satmaya tekrardan baslandi. HD yayinlarini hangi formatta kayit ettigini bilsem, bir tane alacagim ama iste kayitlarida sifreli yapiyorsa bir isime yarmayacak.
Uydu cihazlarındaki kayıt formatı *.ts 'dir.
CI+ sertifikası olan ve harici yada dahili diske kayıt yapabilen uydu cihazı almanız yeterlidir.
Uydu cihazında CI yuva öncelikle yayını çözer, sonra izlenebilir hale gelir. Dolayısı ile kayıt edilebilir hale gelir.
Yani CI+ modül ile yayını izleyebiliyorsanız, şifresi çözülmüş olarak kayıt da yapabilirsiniz.
Kolay gelsin. -
Serkan bey cevap icin tesekkürler.
Bir aralar Digitürk HD karti + vestel cihaz ile birlikte alacaktim, kayitlari diske ise kendine haz sifreli olarak kayit ediyor, ancak kayit ettigin cikahzda izeyeblirsin demislerdi. Ben kayitlari ise pc ye aktarmak istiyorum.
Sanirim bu CI+ modülü ile mümkün olacak. Kayitlari direk ts olacarak yaptigndan emin olabilsem heme alacagim bir tane. -
quote:
Orijinalden alıntı: NY71
Serkan bey cevap icin tesekkürler.
Bir aralar Digitürk HD karti + vestel cihaz ile birlikte alacaktim, kayitlari diske ise kendine haz sifreli olarak kayit ediyor, ancak kayit ettigin cikahzda izeyeblirsin demislerdi. Ben kayitlari ise pc ye aktarmak istiyorum.
Sanirim bu CI+ modülü ile mümkün olacak. Kayitlari direk ts olacarak yaptigndan emin olabilsem heme alacagim bir tane.
Kaydı uydu cihazı yapar.
Platform cihazları hariç olmak üzere, tüm uydu cihazlarında kayıt formatı, *.ts 'dir. Uydu cihazları için, başka bir kayıt formatı yok zaten...
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X