Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
3.971
Cevap
95
Favori
431.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
82. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uzuuun uzun araştırmalarım sonucu çok şükür hiçbir sonuca varamadigimdan dolayi bilgi birikimi olan ustadlarin tavsiyesini istiyorum. Uydu cihazinda aradigim ozellik herseyden once sd ve hd yayinlarin kaliteli olmasi ve biss key cozme ozelliginin olmasidir. Uydudan beklentim bu ikisidir baska hic bir beklentim yok yuksek kalitede cam gibi goruntu versin biss key cozsun istiyorum. Ip tv ozelligi internete girmesi vs olsa da olur olmasada herseyden once en iyi goruntu almak tek temennimdir. Bu uyduyu philipsin kusursuza yakin guzel goruntu veren dahili hd uydu alicisinin malesef biss key ozelliginin olmamasi nedeniyle onun yerine alacagim. Ranger plus taktim suanda deneme amacli icimi karartti resmen ucuz birseyde degil 250 civari bence bu fiyati hak etmiyor. Verilen paraya degecek goruntu kalitesi yuksek cok yuksek rakamlarda olmayan uydu cihazi arayisi icindeyim. Ustadlardan oneri istiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • evet size itibar ediyolar bu çok belli evet 1000 ce kişi bu cihazı sizin sayenizde bir tv parası sayarak aldı forumda büyük insansınız herhalde forumda komplike şekilde alanları saysak iki elin toplam parmak sayısnı geçmez.....alanların %90 nıda hobici zaten.....kendi kendinize bir fantastik bir dünya kurmuşsunuz...uzun uzun yazıyorsunuz kendi kendinize allah aşkına takan bir kaç kişi yani onlarında çoğu hobici kimmiş o büyük hayran kitleniz???....denemesem siz haklısnız diyecemde evdeki üyeler ailem farkına bile varmadı 150 tllik neta 6400 le arasındaki farkı neta 6400 ün kanal geçişleri daha bile hızlı...boş beleş fuzili işler neyse sizede hayırlı bayramlar...
    Beyler "Hepsidijital" denen firmayı artık kesinlikle tavsiye etmiyorum!

    Beni bilen bilir,örneğin eski den veya şimdi,bazı MARKA-kalite v.s cihazlar için ki bunlar normal de TR de satılmazlar veya Dist.leri yoktur v.s
    bu cihazların bazıları Kathrein/Humax ve TechniSat dır,HD firması bizim adımızı da referans olarak kullanıp(albani ve kamax ve bazı sözü geçen veya dinlenen v.s üyeler olarak)
    cihazları az da olsa getirip satmaktadırlar...

    Bana gelirsem;çok açık net ve cesaretle ve aleni her şeyi yazdığım için normal de bu cihazları Almanya(ve Avrupa) ya kendinizi gidin getirin ya birisine getirtin ve olmadı genel de en çok
    yaptığımız gibi,Almanya dan bildiğimiz ve güvendiğimiz bazı firmalar dan alıp postayla getirtin ve gümrüğe takılırsa %18 G.vergisini ödersiniz veya takılmazsa direk eve gelir v.s olarak
    tavsiye ediyorum senelerdir! bir dünya insan getirdi bu şekilde,HD firması ise sadece komik rakamlar da satabilmiştir! o da bizlerin sayesin de tabiki! örneğin TR ye 100 tane böyle
    cihaz gelmişse HD firması sanırım belki 3/5 tanesini satabilmiştir! çünkü bu cihaz alan her bir kişi bana bir şekilde zaten ulaşıyor ve kimin nereden aldığını da çok iyi biliyorum!

    kısaca ben bu firmayı artık kesinlikle tavsiye etmiyorum ama tercih sizlerin tabiki,kim kafasına nasıl uyuyorsa ona göre bir yerden alır,beni ilgiendirmez!

    çünkü ben normal de şöyle diyordum;Almanya işi size uymuyorsa veya burada bir muhatap bulmak v.s istiyorsanız o zaman gidin HD den alın derdim,ama farkı da ödeyerek tabiki

    örneğin Techni oradan gelirse 1250 gibi HD den alırsanız 1500/1600 gibi

    artık tercih sizin ama bana sakın sormayın HD den mi alayım di,ye ben kesinlikle HAYIR diyorum,ama sizin işinize tam tersi yarıyorsa o zaman tercih yine size kalıyor

    hayırlı bayramlar tekrar++
    BU ülkenin başına ne geldiyse "kendini çok halt zannedenlerden" geldi. Sıradan bir kişi hayatında 4-5 kez uydu cihazı alır. Bunun için de a. dan z ye her şeyini öğrenmesi hem gerekmez hem de okuyarak takip ederek bu mümkün değil.Her şey okuyarak takip ederek öğrenilseydi bugün tüm ülke "nerde diploma" diye bağırmazdı. Forumlar bunun için var zaten. Bilgisi olmayan sorar, bilgisi olan ve de paylaşmak isteyen de isterse yanıt verir. Yüz yıl öncesinin eğitim anlayışıyla, elinizde sopayla forumda dolaşır sonra da bilginize saygı beklerseniz o saygıyı hiç bir yerde göremezsiniz...

    Gittim deyip deyip sonra gelip gelip mesaj okuyorsanız da niyetiniz bilgi paylaşmaktan çok takdir beklemektir ki... BU ANLAYIŞLA O TAKDİRE KAVUŞMANIZ ÇOK ZOR.
    Otuz yıllık öğretmenlik hayatımda öğrendiğim en değerli şey " en iyi öğretmenin hep öğrenci kaldığı gerçeğidir". Böyle düşünmezseniz allame-i cihan olsanız kimseye nokta kadar faydanız da olmaz. saygınız da...
    Neyse ki on günde öğrenemediğim şeyi Serkan Beyden bir saatte öğrendim(ilginçtir hiç fırça azar da yemedim) ve kendimce bir karara vardım.Eğer androide karar dersem X88 kral Android 9.0, yok enigma dersem axas his twin alacağım.Ama biraz kendimi toparlarsam maddi açıdan her ikisini de alıp deneylemek istiyorum. Çünkü okuyarak veya takip ederek enigma2 cihazları öğrenmek tanımak mümkün görünmüyor.Bir gün enigma2 yi öğrendim dersem de alacağım cihaz 4k dreambox...
    Bilgi paylaşan herkese tekrardan selamlar.
    Hobicileri çok küçümsemişsin hocam, siz 1000 tl lik kompakt müzik setinden müzük dinlersiniz,hobici gider 5000 tl ye hi-fi anfi alır,sizi gider bir led tv alırsınız hobici gider pio veya panasonic serisi plazmayı sırf film için alır,siz gider tv alıcısında ki receiverı kullanırsınız,hobici resim kalitesini daha iyi olan bağımsız reciver alır.Buna bu kadar emek harcayan hobiciyi küçümsemeniz biraz abes olmuş,ben ünlü ressamların yağlı boya tablosuna baktığımda bir halt anlamıyorum,ama o resmin dilini anlayan bir sürü insan var ve onların o resmi anlamalarını sağlayan bilgi,yetenek neyse onun adı bende yok, oysa klasik müzik dinlediğimde yanımdaki ne anlıyorsun bundan gıy gıy diyor,oda benim müzik bilgim ve kulağım,onun şifleri bende var.Ama sen kendinde olmayan anahtarlar yerine başkalarındakilere niye laf sokuyorsun ki,niye ben farkı anlamıyorum diye düşünmek başka bir yol olabilirdi.

    Merhaba, öncelikle "lisans" ve "sertifika" nedir ? Yerli yerine oturtalım.


    Android cihazlarda sertifika düzeyi, google tarafından verilmekte olup, sunulan android yazılımın; hangi içeriği, hangi çözünürlük değeri ile görüntüleyebileceğini belirler.


    L1 sertifika düzeyinde içerikler; gerçek çözünürlük değerinde görüntülenebilir.


    L3 sertifika düzeyinde ise; içerikler en fazla 720p ila 1080p düzeyinde görüntülenebilmektedir.


    Bunların haricinde, android cihazda yüklü yazılımın google lisanslı ATV( Android TV ) yazılımı olması gerekir. Yine android tv yazılımı da google tarafından hazırlanmaktadır.


    Yine bunların haricinde, ATV yazılımlı bir cihazda, ilaveten netflix lisansının da olması gerekir.


    Toparlayacak olursak, lisanslı bir cihaz dediğimizde; L1 sertifika düzeyi + lisanslı ATV yazılımı + Netflix lisanslı bir cihazdan bahsetmemiz gerekir.


    ATV yazılımlı cihazın lisansının olmasının önemi nedir ? diye sorulacak olursa; google tarafından gönderilen sürüm içi güncellemeleri ve sürüm yükseltmelerini alacak demektir.


    Mesela; mi tv box aygıtların 1nci jenerasyon cihazları android 6 ile başladı. Şu an android 9 yazılımı ile çalışıyor ve hala sürüm içi güncelleştirmeleri almaya devam ediyor.


    Yine mi tv box aygıtın 2nci jenerasyon cihazı, android 9 ile başladı. Şu an android 11 sürüm yükseltmesi aldı. Sürüm içi güncelleştirmeleri de devam etmektedir.


    ************


    Bu bilgiler ışığında, Hiremco 'nun; Matrix, Smile ve Matrix Pro modellerini inceleyelim.


    Matrix cihazda L1 sertifikası yok. Ama Matrix Pro ve Smile modellerinde L1 sertifikası var.


    Bu üç model cihaz ATV yazılımlı değildir. Saf android yazılımın "arayüz"ünü Hiremco kendine göre özelleştirmiş diyebiliriz. Yani özelleştirilmiş bu yazılımı başka bir cihazda görmek mümkün değildir.


    Bu cihazlarda atv yazılımı olmadığı için, mobil cihazlar için hazırlanan uygulamaları( apk ) yüklemek gerekecektir. Yani play store gibi çeşitli marketlerde sunulan bazı atv uygulamaları bu cihazlarda çalışmayacak demektir. Bu durumda varsa mecburen uygulamanın mobil sürümünü bulup yüklemek gerekecektir.


    Buradan anlaşılması gereken; bu cihazlarda saf android yazılım bulunduğu için, sürüm yükseltmelerini alamayacak demektir. Cihazı çıkaran firma, ancak arayüz güncellemesi verebilir. O da kullanıma yönelik olacaktır. Yani bu cihazlar için temel android atv yazılım güncellemesinden bahsedemeyiz.


    İlaveten; Matrix Pro ve Smile cihazda L1 sertifikası olmasına rağmen, netflix lisansı da yoktur. Netflix'in hack'lenmiş apk uygulaması ile netflix'i en fazla 1080p çözünürlük seviyesindeki içerikleri izlemek mümkün olmaktadır.


    Bunların haricinde, matrix, smile ve matrix pro cihazdaki işlemci Allwinner H616 modeli işlemci olup, bu işlemci 28 nano metre üretim sürecinden geçmiş bir işlemcidir. 28 nano metre 10 - 12 yıl öncesine ait bir üretim sürecidir. Yani epeyce eski bir işlemci diyebiliriz.



    ************


    Uydu alıcı + tv box olarak kullanılabilecek tek cihaz, Dreambox Two modelidir. Tabi bana göre... Yalnız bu cihaz linux DreamOS yazılımla çalışmakta olup, kullanımı biraz uğraştırıcı ve tecrübe gerektirmektedir. Hızlı bir cihaz olup, aradığınız işleri bu cihaz rahatlıkla yapabilirsiniz... Tabi cihaz tecrübe gerektirdiği için, aradığınız işlevleri bu cihazda yapabilmek sizin yeteneğinize kalmaktadır birazda... Aynı zamanda bu cihaza da sahibim.


    Android yazılım cihazlarda tv box tarafı iyi ancak uydu tarafı biraz sıkıntılı maalesef... Özellikle uydu tuner'inin frekanslara kilitlenememe sorunu vardır. Hal böyle olunca, sık sık sinyal yok sorunu ile karşılaşılmaktadır. Bu sorun ortaya çıkınca, cihaz bazen sonsuz döngüye giriyor ve cihaz restart etmek gerekiyor.


    ************


    Doğru cihaz edinimi için, kullanma amacınıza göre cihaz almalısınız.


    Amacınız ; uydu ağırlıklı izleme ise, uydu alıcı amaçlı üretilmiş bir cihazı,


    Amacınız ; IP ağırlıklı izleme ise, android yazılımlı bir cihaz edinmek gerekmektedir.


    Bu tavsiye neden böyle oldu ? Çünkü ikisini bir arada sorunsuz bir şekilde sunan cihaz yok da ondan !


    ************


    İlla ikisi bir arada olsun istiyorsanız, Matrix Pro cihazı alabilirsiniz.

    Feed yayınlar, uydu alıcısı veya TV kartı farketmez, kör tarama (blind scan) yaparak bulunur. Orası işin kolay kısmı. Zaten hep belli frekanslar kullanılıyor.


    Ancak, feed yayınların CW'sini bilmedikçe izleyemezsiniz... CW'sini bilseniz bile, hiçbir HD veya 4K uydu alıcısından izleyemezsiniz çünkü feed yayınların çoğunda 4:2:2 renk örneklemesi kullanılır. Bilgisayarlara LAV Filters gibi bir codec kurarak izlenebiliyor. Uydu alıcılarında sadece 4:2:0 renk örneklemeli feed'ler izlenebilir.


    4:2:2 formatının işlemcinin gücüyle de bir ilgisi yok. "En güçlü 4K işlemci 4:2:2 açabilir mi, o cihazdan alsam mı?" diye düşünmeye gerek yok. Bu örneklemeye hiçbir işlemcide donanım bazında destek verilmiyor, ne de olsa bu cihazlardan izlenecek olan tüm uydu yayınları ve medya dosyalarının örneklemesi 4:2:0. Bu cihazlar normal yayınlar için üretiliyor, besleme yayınlar için değil.


    Donanım-yazılım konusu da şöyle:


    "Donanım bazında destek" = Sistemde donanım tabanlı video kodlayıcının olması, yani grafik işlemcisinin (GPU) başka hiçbir ek yazılım gerektirmeden, ilgili video kodlamasını çözebilmesi ("decode"). Donanımsal desteğin varlığında merkezi işlemciye (CPU) yük binmez.


    "Yazılım bazında destek" = GPU'da kodlayıcı eksikliği yüzünden videonun çözülememesi sonrasında, ekstra yazılım kullanarak izlemek. Bu yöntemdeki izleme deneyimi, izlenen videonun çözünürlüğü ve bilgisayarın performansına bağlı olarak farklılık gösteriyor. CPU'ya ekstra yük biniyor. Feed yayınların çözünürlüğü 1920x1080, bitrate değerleri 15-20 megabit/saniye bandında. Yazılım desteğiyle CPU'ya binen yük %30'larda oluyor. HD çözünürlüğü desteklemeyen çok eski bilgisayarlarda işlemciye binen yük %90-100 olabilir.

    "Yüksek görüntü kaliteli uydu alıcısı" başlığında, hala Next'lerin konuşulması çok abes.


    Next'in kendi forumu var, oraya üye olsanız?


    Veya forumda ayrı bir Next başlığı açsanız?


    Veya özelden yazışsanız?


    Şu başlık altında, "yüksek görüntü kaliteli uydu alıcısı" ile tümüyle alakasız olan muhabbetler dönmese?


    Mi Box falan ne varsa karıştırıldı bu başlığa... Mi Box bir uydu alıcısı bile değil.


    "Netflix" ve "IPTV'de maç izlerken takılma oldu mu?" gibi muhabbetlerin de burada yeri olmamalı.


    Forumun hayrına diyorum.


    Bence en iyisi, bu iki başlığın temizlenmesi ve Serkan üstadın yazdıkları gibi değerli mesajların kalışı olacaktır.

  • Neta 6400 veya gigablue modellerine bak.
  • Nextstar CX HD serileri. En fazla ne kadar ödeyebilirsin ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi II-SON3R-II -- 13 Kasım 2013; 6:35:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • FIRAT_G_ kullanıcısına yanıt
    2 krıter onemlıyse

    neta 6400 tavsiye ederim

    http://www.sanalpazar.com/Neta-6400-Full-Hd-Sti-Islemci__isp12034006
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultra-durable

    Nextstar CX HD serileri. En fazla ne kadar ödeyebilirsin ...

    300-400 maximum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihmc

    2 krıter onemlıyse

    neta 6400 tavsiye ederim

    http://www.sanalpazar.com/Neta-6400-Full-Hd-Sti-Islemci__isp12034006

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Kasım 2013; 20:29:27 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.

    Peki sd yayin kalitesi ne durumdadir hocam? Bu aleti alinca ethernet girisine lan kablosu taksam internete baglasam bir artisi olur mu? Salak salak soru soruyorum galiba bilgim olmadigi icin kusura bakmayin o kadar arastirmama ragmen anlasilabilir pek bir kaynak bulamadim bu yuzden yorum oneri ve vereceginiz cevaplar benim icin cok degerli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 13 Kasım 2013; 21:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.

    Peki sd yayin kalitesi ne durumdadir hocam? Bu aleti alinca ethernet girisine lan kablosu taksam internete baglasam bir artisi olur mu? Salak salak soru soruyorum galiba bilgim olmadigi icin kusura bakmayin o kadar arastirmama ragmen anlasilabilir pek bir kaynak bulamadim bu yuzden yorum oneri ve vereceginiz cevaplar benim icin cok degerli.

    800HD 'nin SD görüntü kalitesi de iyidir.

    Zaten önerdiğim cihazı etkin ve verimli kullanmak için, PC' ye bağlı kullanmak zarurettir. Malum PC 'ye de modem/router gibi aygıtlar üzerinden bağlıyoruz bu tip cihazları genellikle... Yani iki ucu RJ 45 konnektörlü data kablosu ile bağlayabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak bir bağlantı ile hem PC 'den cihaza ulaşabileceksiniz, hemde cihaz kendi başına internete bağlanacak.

    Birde bu cihazlara kablosuz aparatı alarak, cihazı PC ve internete kablosuz bağlamakta mümkündür. Ancak benim 800se cihazda kablosuz bağlantı imkanı olduğu halde, kablo ile bağladım. Yani bu benim tercihim idi. Kablosuz bağlantı olayına karşıyım biraz. Evde notebook'u kullanırken bile kablolu kullanırım.

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.

    Peki sd yayin kalitesi ne durumdadir hocam? Bu aleti alinca ethernet girisine lan kablosu taksam internete baglasam bir artisi olur mu? Salak salak soru soruyorum galiba bilgim olmadigi icin kusura bakmayin o kadar arastirmama ragmen anlasilabilir pek bir kaynak bulamadim bu yuzden yorum oneri ve vereceginiz cevaplar benim icin cok degerli.

    800HD 'nin SD görüntü kalitesi de iyidir.

    Zaten önerdiğim cihazı etkin ve verimli kullanmak için, PC' ye bağlı kullanmak zarurettir. Malum PC 'ye de modem/router gibi aygıtlar üzerinden bağlıyoruz bu tip cihazları genellikle... Yani iki ucu RJ 45 konnektörlü data kablosu ile bağlayabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak bir bağlantı ile hem PC 'den cihaza ulaşabileceksiniz, hemde cihaz kendi başına internete bağlanacak.

    Birde bu cihazlara kablosuz aparatı alarak, cihazı PC ve internete kablosuz bağlamakta mümkündür. Ancak benim 800se cihazda kablosuz bağlantı imkanı olduğu halde, kablo ile bağladım. Yani bu benim tercihim idi. Kablosuz bağlantı olayına karşıyım biraz. Evde notebook'u kullanırken bile kablolu kullanırım.

    Kolay gelsin.

    Peki uydu aliciyi pc ye yada modeme takip internete baglayinca ne gibi bir faydasi olacak bana? Uydu alicinin ne artisi olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 13 Kasım 2013; 22:32:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.

    Peki sd yayin kalitesi ne durumdadir hocam? Bu aleti alinca ethernet girisine lan kablosu taksam internete baglasam bir artisi olur mu? Salak salak soru soruyorum galiba bilgim olmadigi icin kusura bakmayin o kadar arastirmama ragmen anlasilabilir pek bir kaynak bulamadim bu yuzden yorum oneri ve vereceginiz cevaplar benim icin cok degerli.

    800HD 'nin SD görüntü kalitesi de iyidir.

    Zaten önerdiğim cihazı etkin ve verimli kullanmak için, PC' ye bağlı kullanmak zarurettir. Malum PC 'ye de modem/router gibi aygıtlar üzerinden bağlıyoruz bu tip cihazları genellikle... Yani iki ucu RJ 45 konnektörlü data kablosu ile bağlayabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak bir bağlantı ile hem PC 'den cihaza ulaşabileceksiniz, hemde cihaz kendi başına internete bağlanacak.

    Birde bu cihazlara kablosuz aparatı alarak, cihazı PC ve internete kablosuz bağlamakta mümkündür. Ancak benim 800se cihazda kablosuz bağlantı imkanı olduğu halde, kablo ile bağladım. Yani bu benim tercihim idi. Kablosuz bağlantı olayına karşıyım biraz. Evde notebook'u kullanırken bile kablolu kullanırım.

    Kolay gelsin.

    Peki uydu aliciyi pc ye yada modeme takip internete baglayinca ne gibi bir faydasi olacak bana? Uydu alicinin ne artisi olacak?

    Cihazın yazılımı internetten güncellenebilir,

    Cihaza plugin ( eklenti ) v.s. gibi küçük uygulamalar, internetten indirilebilir.

    Cihaz ile internetten film izlenebilir. ( BU özelliği ben kullanmıyorum. Zira gıcık oluyorum, bu gibi medya işlevli uygulamalara... Bu cihazda bu işlevler çok iyi çalışmasına rağmen, cihazı amacı dışında kullanmış oluyoruz. Yani bana göre öyle... Biraz klasik kafalıyım galiba. İnternetten film izleyeceksem, PC'den izlemeyi tercih ederim. Yani her cihaz kendi işini yapmalı... )




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    Konuma yorum yaptiginiz icin tesekkur ederim serkan hocam daha oncede yazmis oldugunuz bircok yorum ve oneriyi okumustum. Bana onerebileceginiz cihaz nedir yuksek fiyatli olmayan?

    Hocam fiyatı yüksek olmayan, gerçek 300 Mhz. hızında çalışan ve Broadcom 7401 işlemcili, klon Dreambox 800HD cihazı tavsiye ederim. Sıfırı 300 - 350 TL aralığındadır. İkinci elini ise, 160 - 200 TL aralığında edinebilirsiniz. HD yayınlarda keskinlik oldukça iyi diyebilirim.

    Edinim için Google 'dan yardım alabilirsiniz.

    Peki sd yayin kalitesi ne durumdadir hocam? Bu aleti alinca ethernet girisine lan kablosu taksam internete baglasam bir artisi olur mu? Salak salak soru soruyorum galiba bilgim olmadigi icin kusura bakmayin o kadar arastirmama ragmen anlasilabilir pek bir kaynak bulamadim bu yuzden yorum oneri ve vereceginiz cevaplar benim icin cok degerli.

    800HD 'nin SD görüntü kalitesi de iyidir.

    Zaten önerdiğim cihazı etkin ve verimli kullanmak için, PC' ye bağlı kullanmak zarurettir. Malum PC 'ye de modem/router gibi aygıtlar üzerinden bağlıyoruz bu tip cihazları genellikle... Yani iki ucu RJ 45 konnektörlü data kablosu ile bağlayabilirsiniz. Bu şekilde yapılacak bir bağlantı ile hem PC 'den cihaza ulaşabileceksiniz, hemde cihaz kendi başına internete bağlanacak.

    Birde bu cihazlara kablosuz aparatı alarak, cihazı PC ve internete kablosuz bağlamakta mümkündür. Ancak benim 800se cihazda kablosuz bağlantı imkanı olduğu halde, kablo ile bağladım. Yani bu benim tercihim idi. Kablosuz bağlantı olayına karşıyım biraz. Evde notebook'u kullanırken bile kablolu kullanırım.

    Kolay gelsin.

    Peki uydu aliciyi pc ye yada modeme takip internete baglayinca ne gibi bir faydasi olacak bana? Uydu alicinin ne artisi olacak?

    Cihazın yazılımı internetten güncellenebilir,

    Cihaza plugin ( eklenti ) v.s. gibi küçük uygulamalar, internetten indirilebilir.

    Cihaz ile internetten film izlenebilir. ( BU özelliği ben kullanmıyorum. Zira gıcık oluyorum, bu gibi medya işlevli uygulamalara... Bu cihazda bu işlevler çok iyi çalışmasına rağmen, cihazı amacı dışında kullanmış oluyoruz. Yani bana göre öyle... Biraz klasik kafalıyım galiba. İnternetten film izleyeceksem, PC'den izlemeyi tercih ederim. Yani her cihaz kendi işini yapmalı... )

    Kesinlikle katiliyorum bu soylediginize birebir bende klasik kafaliyim o zaman
    Tv de guzel goruntu isterim bu yuzden philips aldim, internete pc den girerim smart tv den degil, uydudan da adam akilli goruntu isterim gerisi hikaye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    ustad bu neta da sti 7111 islemci yokmuydu ? yoksa benmi yanlis biliyorum , 7111 ve 7167 arasonda teknik olatak fark varmidir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultra-durable

    Nextstar CX HD serileri. En fazla ne kadar ödeyebilirsin ...

    Dikkat Et!!!. Ben Nextstar CX i aldım, BISS in verimli çalışabilmesi için güncelleme yapmak gerekiyor diye güncelleme yaptım cihaz şimdi 2 3 günde bir kafayı yiyor. süzme yazılım hatası içeren ya da donanımsal uyuşmazlık içeren yazılımları var. Bunu sadece ben şikayet etmiyorum bir sürü kişi şikayetçi. Kaldı ki Nextstar CX ler ALIXXX bilmem kaç işlemcileri kullanıyor. çok da güzel görüntü vermiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Disection

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultra-durable

    Nextstar CX HD serileri. En fazla ne kadar ödeyebilirsin ...

    Dikkat Et!!!. Ben Nextstar CX i aldım, BISS in verimli çalışabilmesi için güncelleme yapmak gerekiyor diye güncelleme yaptım cihaz şimdi 2 3 günde bir kafayı yiyor. süzme yazılım hatası içeren ya da donanımsal uyuşmazlık içeren yazılımları var. Bunu sadece ben şikayet etmiyorum bir sürü kişi şikayetçi. Kaldı ki Nextstar CX ler ALIXXX bilmem kaç işlemcileri kullanıyor. çok da güzel görüntü vermiyor.

    Bende CX 18000 var .Tüplü tv de güzel görüntü alıyorum.Biss keyleri güncel veren site va.Bilmiyorum ben memnunum




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pascall35


    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Bu cihaz gercekten cok iyi goruntu veriyor mu?

    Neta 6400 HD cihazda, STi 7167 işlemci bulunmaktadır. İşlemci SD yayınları diğer işlemcilere göre, daha iyi ölçeklemektedir.(Scaling) HD yayınlarda aynı başarıdan söz edilemez. Yani keskinlik ( sharpness ) oranı biraz düşüktür.

    Tüm bunlarla beraber, fiyat/performans oranı yönünden iyi bir seçim olur.

    HD yayınlarda daha keskin görüntüye sahip olmak istiyorsanız, Broadcom işlemcili cihazlardan edinmelisiniz. Tabi fiyatları da daha yüksektir.

    Saygılar, sevgiler.

    ustad bu neta da sti 7111 islemci yokmuydu ? yoksa benmi yanlis biliyorum , 7111 ve 7167 arasonda teknik olatak fark varmidir ?

    Her iki işlemcinin özellikleri de aynıdır. 7162 işlemci, esasında DVB-T cihazlar için üretilmiş bir işlemcidir.

    7111 ve 7162 'nin veri yolu(bant genişliği) ve hızı aynıdır.




  • Sunray4 HDse SR4
    bir de böyle bir cihaz var.
    DVB-SS2, DVB-C, DVB-T olmak üzere 3 tüner var.
    Dahili Wi-fi var.
    Gemini 5.1 , sim 2.10

    yalnız ;

    400 MHz MIPS Processor diyor , işlemcinin ne olduğunu yazmıyor hiçbir yerde ??

    Ne dersin Serkan Hocam ?

    Özellikle görüntü kalitesi arayanlar için diğer özellikleri de dikkate alındığında almaya değer mi ?

    @serkanguzel_
  • Dreambox 800 guzel secim geldi bana bu yuzden ilk tercihim bu cihaz olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.