Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
3.976
Cevap
95
Favori
431.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
26. Sırada  bugün en iyi #9
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: OM54

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_


    quote:

    Orijinalden alıntı: OM54

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    quote:

    Orijinalden alıntı: OM54

    quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Uzuuun uzun araştırmalarım sonucu çok şükür hiçbir sonuca varamadigimdan dolayi bilgi birikimi olan ustadlarin tavsiyesini istiyorum. Uydu cihazinda aradigim ozellik herseyden once sd ve hd yayinlarin kaliteli olmasi ve biss key cozme ozelliginin olmasidir. Uydudan beklentim bu ikisidir baska hic bir beklentim yok yuksek kalitede cam gibi goruntu versin biss key cozsun istiyorum. Ip tv ozelligi internete girmesi vs olsa da olur olmasada herseyden once en iyi goruntu almak tek temennimdir. Bu uyduyu philipsin kusursuza yakin guzel goruntu veren dahili hd uydu alicisinin malesef biss key ozelliginin olmamasi nedeniyle onun yerine alacagim. Ranger plus taktim suanda deneme amacli icimi karartti resmen ucuz birseyde degil 250 civari bence bu fiyati hak etmiyor. Verilen paraya degecek goruntu kalitesi yuksek cok yuksek rakamlarda olmayan uydu cihazi arayisi icindeyim. Ustadlardan oneri istiyorum.

    Vestel iyidir/biss key durumunu bilmiyorum görüntü süper

    ben söyleyim vestel iyi değildir lakin biss key hemen hemen tüm yerli markaların modellerinde vardır.

    neye göre iyi değil dedin kullanıyoruz yıllardır hiç nokta görüntü sorunu yok

    Zaten goruntude nokta olmaz. Goldmaster 5xxx serisi bile vestelden sunnyden daha iyi.

    o zaman bilen birisi olarak somut olarak sıralayın şöyle artıları bizde bir dahaki sefere ona göre alalım. Bu arada nokta sorun yok derken kusursuz demek istedim nokta sorunu yok demedim yanlış anlaşılmış.

    Hocam anlasilir sekilde cevap vereyim. 150 tl civari bir tutar verecekseniz neta 6400 cok iyi bir senecektir kullandigi islemciden vs dolayi. Daha ucuz uyduda bulabilirsiniz yumatu, skytech, trident gibi markalar bulabilirsiniz ama degmez.

    Biraz daha fazla vereyim daha cok ozelligi olsun goruntu biraz daha iyi olsun server baglantisi olsun stabilitesi iyi olsun derseniz o zaman atlanta hd box gibi cihazlar edineceksiniz.

    Onun biraz daha iyisi de dreambox 800 , gigablue 800 vb uydulardir. Cok uc noktalara cikan cihazlar dusunmuyorsaniz sahip olabileceginiz en iyi cihazlar olabilir. Kendi adima diyorum Aklimdaki panasonic plazmami aldigim zaman dreambox 800 se +server alip keyfime bakacagim sahsen.

    açıkçası dediğin markaların çoğunu duymadım bile :) bunlar sadece uydu alıcısı üzerine mi çalışıyor ,öğrenelim biraz ben uydu deyince next,sunny,vestel falan anlıyorum hep ,yeni şeyler öğrenelim biraz




  • Sevgili arkadaşlar,

    Yeni yıl nedeniyle bir kaç gündür forumda yoktum.

    Yazılanlara özetle yanıt vereyim.

    Neta 6400 ve 6500 serisi bire bir aynı cihazlardır. Firma TKGS sistemi için yeni yazılım yaptırmış ve bu cihazı 6500 modeli ile piyasaya sürmüştür.

    İşlemciler chipset olarak anılır.

    Chip ( işlemci diyebiliriz ) ; bölümü donanımsal kısımdır.

    Set (ayar) ; bölümü yazılımsal kısımdır.

    Cihazda çalışacak yazılımlar genelde işlemci üreticisi eliyle yapılır. Yazılım kendi içinde bir kaç parçaya ayrılır. Üretici; işlemciye ait yazılım parçacığı set(ayar) ile kök yazılımı kendisi yapar. Kök yazılımda, cihazın temel fonksiyonları bulunur.

    Cihaz yazılımına ek olarak verilen bazı yazılım işlevleri ise, üreticinin yetkilendirdiği, üçüncü guruplar tarafından yürütülür. Emu yazılımları, menüdeki renk ayarlamaları v.s. gibi küçük değişiklikler yapılabilir.

    Üretici 6500 model cihaza TKGS'yi entegre ederken, işlemcinin set(ayar) kısmı ile oynamış olmalı ki, 6400 model cihaza göre görüntü bir miktar kayba uğramış olduğu anlaşılmaktadır. Forumda bir kaç dikkatli arkadaşın mesajlarını sürekli takip ederim. O arkadaşların yanılmayacağını dikkate aldığımda, 6500 model cihazda SD görüntülerin bir miktar kayba uğradığı rahatlıkla söylenebilir.

    Esasında, üreticinin böyle bir değişikliğe gitmesi bilinçlidir. STi işlemciler HD görüntü işlemede, broadcom'a göre bir miktar soft kalmakta idi. İşlemcinin sharpness oranını bir miktar artırınca, SD görüntüler sıkıntılı hale geldi.

    TV'lerin görüntü işlemedeki fonksiyonuna gelince, 26 Aralık 2013; 10:31:12 TSG'li mesajımda özet bir şekilde değinmiştim;

    http://forum.donanimhaber.com/m_85635865/f_//tm.htm#85635865
    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    HD çözünürlükte 2 seviye vardır;

    * 720 i/p 50 Hz.

    * 1080 i/p 50 Hz.

    seviyesi.

    Televizyonlara gelince, HD çözünürlüklü televizyonlar iki çözünürlük seviyesinde üretildi ;

    * 1080x768 ( Bu çözünürlük seviyesindeki televizyonlar, HD Ready olarak piyasaya sürüldü. )

    * 1920x1080 ( Bu çözünürlük seviyesindeki televizyonlar, Full HD olarak piyasaya sürüldü. )

    Esasında, 1920x1080 çöznürlük seviyesi için HD Ready tanımı yeterli gelirdi. Ancak üretici-pazarlama ekseninde, bu kavram çarpıtılarak paraya tahvil edildi.

    Yani buradaki tanımlamalara göre, HD televizyonlar minimum 50 Hz. kare sayısını görüntüleyebilme yeteneklerine sahip olmalıdır.

    Uydu yayınlarına bakalım;

    Deneme yayınları dışında 1080p çözünürlüklü uydudan yayınlanan kanal hemen hemen yok gibidir. Zira 1080p çözünürlüklü yayın yapabilmek için, öncelikle 1080p kamera kullanılması gerekmektedir. v.s. v.s. daha bir sürü koşul var.

    Şu an için uydudan yayınlanan HD kanalların yayını, 1080i düzeyindedir. 720p 50 Hz. çözünürlük seviyesi kameralar kullanılır. Bu kamera ile çekilen yayına ait her bir aynı resim, uydu transponder'ine iki defada gönderilir. İşte bu iki defa gönderime i = yani interlaced diyoruz. Yapılan işlemin adı da interlacing oluyor. Çözünürlük seviyesi de, 1080i değil, 1088i olur. 1088i'nin hesabına girmeyeyim şimdi... İzahı için sayfaları doldurmak gerekir.

    Genel olarak, i = interlaced çözünürlük seviyesindeki yayının, interlaced olarak uydudan yapılmasının sebebi ise, DVB-S2 transponder'lerinden açılan band genişliğini ( biz buna veri kanalı, veri borusu diyebiliriz ) en ekonomik kullanan bir çözünürlük seviyesidir. Yayına ait resmin iki parçada gönderimi ile band'ın kapasitesi en ekonomik ölçütler çerçevesinde kullanılmış olur. Yani DVB-S2 transponder'ine ait frekansa dada fazla kanal sığdırılmış olur.

    Uydudan 720p 50 Hz. çözünürlük seviyesinde de yayın yapılmaktadır. Örneğin; Hotbird uydusundan yayınlanan İsviçre kanalları 720p 50 Hz. parametreleri ile yayın yapmaktadır.

    Bu açıklamalardan sonra;

    Televizyonlar açısından yayının i yada p olmasının bir önemi yoktur. Yani televizyonlar i yayını da, p yayını da görüntüler. Tabi kendi çözünürlük yetenekleri dahilinde görüntüler. Örneğin ; 1080x768 çözünürlüklü televizyon, 1080i seviyesi bir yayında resmin iki parça halinde gelmesi nedeniyle, geldiği çözünürlük seviyesinde, yani 1080i( ki bu seviye esasında 720p seviyesidir ) çözünürlüğünde görüntüler. Yapılan yayın 1080p ( progressive) olsaydı, aynı televizyonumuz(1080x768 çözünürlük seviyesi bir televizyon), kendi kapasitesi olan 768 çözünürlük seviyesinde görüntüleyecekti...


    Birde tüm televizyonların ekran tazeleme hızı vardır. HD çözünürlükte olmayan eski tüplü televizyolarda bile, 100 Hz. tazeleme hızı ile üzerilmiş televizyonlar vardır. Tazeleme hızının yüksekliği, ekranda titreme v.s. gibi televizyondan kaynaklanan sıkıntılar aşılmış olur.


    Tekrar HD televizyoların yeteneklerine gelecek olursak;

    HD çözünürlüğü görüntüleyebilen televizyonlar, çeşitli üretim teknlojileri altında üretilmiştir.

    PLASMA ; elektron tabancasından çıkan elektronlar ile renk ve görüntü elde edilir. Tazeleme hızında çok yüksek tazeleme hızlarına ulaşılmıştır. Plazma televizyonlarda 1920x1080 çözünürlük seviyesi bir üretim mümkün olabilmiştir. Plazmalarda enerji tüketiminin yüksek olması ile bir takım ekran sorunları nedeniyle, yaygınlaşamamıştır.

    FLORESAN LCD ; likit kristallerin hareketine dayalı bir görüntüleme teknolojisi üzerinden hareketle, kullanıma sunulmuş televizyonlardır. Ekran tazeleme hızında plazmalar gibi başarılı değildir. Basit ifadesi ile; floresan tüplerinin paneli arkadan aydınlatmasına dayanan bir ışık teknolojisi ile çalışır.

    LED LCD ; FLORESAN LCD televizyonlardan farklı olarak, arka aydınlatma LED'ler tarafından sağlanmaktadır. LED kullanımından dolayı, yaygın kullanımdaki en uzun ömürlü televizyonlar olarak nitelenebilir.

    LCD paneller, hücre teknolojisi olarak adlandırabileceğimiz, kendi içinde bir kaç değişik hücre teknolojisi kullanımı ile üretilmiştir. İlk çıkan LCD televizyonlarda piksellere ait hücreler belli guruplar dahilinde hareket ederken, son çıkan LED LCD televizyonların yüksek modelleri( Örneğin ; Samsung 8000 serisi )'inde pikseller bağımsız hücreler halinde hareket edebilmektedir. LED LCD'lerde bu üretim tekniklerinin kullanılmasının nedeni; üreticilere sağlanan fedback'ler çerçevesinde, gölge ve enterpolasyon sorunu yaratmayan televizyonlara ulaşabilmek içindir.

    FLORESAN LCD ve LED LCD televizyonlarda üretim teknoloji çok sık değiştirilmesine rağmen, hala plazma televizyonların ekran tazeleme hızına erişilememiştir. Örneğin; bir araba yarışında yada çekilen bir şutla bir futbol topunun hızla hareket ettiği sahnelerde, LCD bazlı televizyonlarda hızlı hareket eden cisimin izleride peşinden gitmektedir. LCD bazlıların bu yetersizliği nedeniyle, gözü keskin olanlar plazma televizyon kullanımından vazgeçememektedir.

    Velhasılı, görüntüleme teknolojisinin tüketici boyutunu ilgilendirecek seviyedeki gerçekleri bunlardır.

    Saygılar, sevgiler.


    Alıntıda kırmızı ile işaretlediğim yere dikkat edilecek olursa, pikselleri bağımsız hücreler halinde hareket eden TV'lerde, görüntü keskinliğinin diğerlerine daha yüksek olacağı aşikardır.

    Neta'nın pazarlama ve sürüm boyutundaki değerlendirmelere gelince;

    Bu konuda yeterli açıklamayı Fatih Bey yapmış zaten... Bu açıklamanın dışındaki yorumlar, bana göre yahudi pazarlama zihniyeti taşır ki, kullanıcıların özellikle uyanık olması gerekmektedir. Tüketici ender de olsa, uygun fiyata iyi scaling yapabilen bir cihaz elde etmiştir. Mal artık üretilmeyecek gibi değerlendirmelerle, kullanının ümidini kırmaya çalışmak olsa olsa, yahudi pazarlama taktiği olur.

    Saygılar, sevgiler.




  • Yani serkan bey konuyu nerden nereye sürüklüyorsunuz. Bu nasıl bir anlayıştır. Netanın bu modelerinin üretime devam etmesi için talepte bulunan belki tek firmayız. Bu bilgileri görüşme esnasında 1.elden aldık ve süreci burada neta kullanıcılarına aktardık bilgilendirme sunduk. Bu bilgilendirme 1. ağızdan netanın ise bu yahudi pazarlama stretejisi mi oluyor bunu neta duysa kimbilir nasıl karşılar. Ne biz nede fatih bey netanın yetkilisi değil satıcı bayileriyiz ve diyalog halinde olduğumuız için öğrenmemiz doğal. Fatih bey bunu duymamışta olabilir gelecekte değişiklik olur fatih bey duyurur bu olağan şeylerdir.
    Ancak firmamıza karşı bir önyargınız olduğunu her fırsatta dile getirir ve her yazılana "yılın son gününe damgayı vuran mesajla" gibi cümlelerle destek verir 50 yaş üzerinde kişilerde olmayan sevinçle çocuklar gibi şenersiniz. Hatta ve hatta bazı ürünleri sırf bizim temsilciliğimizde dir diye tavsiye bile edemezsiniz. Şahsınıza adadığınız kullanıcılara Teknik bilinçlendirme göreviniz bile bu noktada unutulur nefis galip gelir.

    Öyle bir mantıksız yerde durmaktasınız ki neta nın bu modellerini en çok satan nadir firmalardan biriyiz. Ekmek yediğimiz cihazdan neden kullanıcılnın ümidini kıralım ki. İçi boş ama bom boş laflarla bu gemiyi yürütemez sonra yine buraya küsersiniz.

    Burası ne bize nede bir şahın malı değil halka açık yerdir. Firmalara ve şahışlara karşı yazı yazmaktan ziyade bilgili olduğunuza inanıyorsanız bu yönde yazmanız daha doğru olur. Zira burada yazıların karşılıksız kalacağını düşünmek hata olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 2 Ocak 2014; 11:17:38 >




  • Forumda yazılarımı takip eden arkadaşlar iyi bilirler ki, gereksiz ve abartılı mesajalr yazmam.

    Geçmişte bir kaç konu başlığında da gereksiz tartışmaların içerisine girdiniz ve konuyu firmanız ile ilintilediniz.

    Konunun firmanız ile ilgili bir ilintisi yoktur.

    Konu tamamen doğru bilgi üzerinden şekillenmektedir. Yani firmalar ve kişiler beni geçmişte ilgilendirmedi, bugünde ilgilendirmiyor. Her bir eleştirinin ardından, konuyu firmanızın ticaretinin baltalanması intibağı yaratmanız ise, güvensizlik içersinde olduğunuzu göstermektedir. Sevgili kardeşim, sen önce yerinde bir sağlam dur. Sana daha önce de söyledim; esnaf adam, esnaf gibi hareket eder. Gereksiz söylemlerin içerisinde olmaz.

    Süreç içinde, Neta'dan sevgili dostum Mehmet Bey'e yeni yıl mail'i göndermiştim. Gelen yanıt, TKGS'li sürümün devam edeceği şeklindedir. Esasında bu cümleyi yazmama bile gerek yoktu.

    Daha fazla birşey yazmaya şimdilik ihtiyaç duymuyorum.

    Saygılar, sevgiler.




  • Dediğim gibi biz esnaflığı birinden öğrenecek değiliz 10 yıldır bu esnaflığımızı birileri taktir etmişki TR de yerimiz bellidir. Bizimle meseleniz yoksa bize laf atanlara destek vermeyin gereken kişilere gereken cevabı biz verdik veririz. Burada yalan dolan kimse kıvırmasın açıklayamayacağın veya arkasında duramayacağı cümleleride kimse yazmasın. Sadece cevaplayabileceğin cümleleride seçmek doğru değil. Üretim safhasındaki tüm gelişmeler neta nın en tepesindeki kişi ve kişilerden alındı ve yazıldı. 6500 modeli ile ilgili konu ise o üründen ellerinde bir miktar stok var stok bitince oda kalkacaktı. Mesele çipset ile ilgiliyken ve 2 cihazda da aynı çipset varken aksini düşünmek yanlış olurdu zaten.
  • Tekrar yazayım; esnaf adam, esnaf gibi hareket eder. Türkiye'deki yeriniz; sizi ve çalışma içerisinde olduğunuz, bayi ağınız ve müşterilenizi ilgilendirir bir durumdur. Yani beni ingilendirir bir durum değildir.

    Esnaf adam bir başka işletmenin üreteceği cihaz modeli üzerine elbette yorum yapabilir. Ucuz der, pahalı der, kasası şık der, bozuk der, servisi iyi der, kötü der. v.s. v.s. Ancak esnaf adam üretimi devam edecek bir cihaz için, ümit kırar tarzda manipülasyon yapamaz.

    Geçmişte cevapladığım konuları bir defa cevapladım. Bu nedenle tekrar tekrar cevaplaplamanın gereksizdir. Dikkatli okuyucular, takip ediyorlar zaten...

    Ben ilke olarak doğru bilginin yanında durduğum için, birilerine destek verip vermemem söz konusu olamaz. Zaten bu mesajınıza destek verdiğimi iddia ettiğiniz üyenin bir yanıtı da olur.

    Siz her seferinde, firmanıza karşı bir ön yargı içerisinde olduğum gibi bir argümanı dillendirseniz bile, ben öyle bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını yazacağım.

    Bu yazdığımın en güçlü kanıtı ise, geçmişte;

    * Goldmaster marka yandaşları aynı söylemlerle beni hedef almışladı.

    * Next marka yandaşları aynı söylemlerle beni hedef almışladı.

    * Hiremco marka yandaşları aynı söylemlerle beni hedef almışladı.

    Yani her dönemde kullanıcılara doğru bilgiler vermeye devame ttiğim için, birilerinin hedefinde oldum/oluyorum/olacağım.

    Esasında ben buradan şimdi sizlere, eski Merih çalışanı mühendis arkadaşın gönderdiği hezeyan dolu mail'i yayınlardım ama etik olmaz.

    Saygılar, sevgiler.




  • Hala aynı mantık şöyle bir söz var "nato kafa nato mermer"
    Bazı insanlara sen ne dersen de ne anlatırsan anlat at gözlüğü takmış insanlara birşey anlatmanın yolu yok. Toprağa girinceye kadar dediğim dedik çaldığım düdük. Yazdığımız cümlelerde nerede manipülasyon algılaması çıkardınız. Hele hele Neta nın bu ürünlerini en çok satan satış ortağı iken. Şu anda bile 8 adet neta siparişi hazırlarken.
    Biz buralara gelirken ne tuzaklardan ne korografilerden ne oyunları bozdukta geldik. İsim isim hepsi var. Dediğiniz kişilerde vardır korkumuzda olmaz. Merih video da çalışanlarlada mühendisleriylede argenin başındaki veya müdürleriylede mükemel ilişkiler içerisindeyiz. Bir zamanlar chipbox cihazına dışardan eklenti yapmış kişilerden bahsedecekseniz onunda oyununu bozduk bozmayada devam ederiz. Bu yönden arşivlerimizde hangi şahısların hangi uygulamaları mesajları kimlerle ne konuştuğu ve birlikte kurdukları kumpaslarıda ortaya çıkardık. Butür ard niyetli kişileri gerekirse erinmeyiz üşenmeyiz yargıya götürür kanıtlarını sunar hakettiği dersleri almasını da sağlarız.




  • Yazdıklarınızın kullanıcıyı ilgilendirir boyutu nedir !?

    Madem yeni sipariş bağlantınız var, ne diye STi işlemcili model çıkmayacak manüpülasyonu yapıyorsunuz.

    "nato kafa, nato mermer ?"

    Toprağa kimin ne zaman gireceği, yüce yaratıcının takdirindedir. Ancak forumlara tünemekle zaman kaybediyorsunuz. Forumlar daha ziyade kullanıcıların ve hobiseverlerin alanıdır.

    Hep algı, hep algı hep algı... Biz bu algı yönetimini iyi biliriz. Önce üretimeyecekmiş algısı oluşturup, arkasından başka cihazlara yönlendirme çabası...

    Sevgili kardeşim, yahu senin işin gücün yok mu allahını seversen !? Bir üyenin mesajını destekledin diyerek, bi ton laf ürettin. Hangi bilgi doğru ise, o bilgiyi destekledim. Sende doğru bilgi ver, senin verdiğin bilgiyi de destekleyeyim. Yani ben doğru bilginin peşindeyim.

    Yıllardır giga serisi cihazların görüntü kalitesinin Dreambox'lardan daha iyi olduğu algısı oluşturmaya çalıştınız. Başarılı oldunuz mu !? Koca bir hiç... İşlemciler aynı marka iken, aynı set'leri kullanırken, böyle birşey mümkün değil. Yazılımlar arası ufak tefek farklar olur o kadar. Ama giga cihazlar Dreambox'alrdan daha iyi görüntü verir derseniz, bende vermez derim. Neye göre? Hangi nesnel verilere göre ? Koca bir hiç...

    Meselelere bu açıdan bakınca, "nato kafa nato mermer" yaklaşımı sizin için geçerli olmalı...

    Birde kalkmış burada firmanıza kurulan tuzaklardan bahsetmişsiniz. bari bu cümleleri yazarken, herhangi bir markanın üreticisi olsaydınız bari...

    Ben özel ilişki içerisinde olduğum firma sahip yada çalışanlarının sözlerini hiç bir zaman forumalra taşımadım, taşımamda... Pazarlama boyutunda ve yazılım desteği ile ilgili kullanıcıları ilgilendiren hususlar olursa, zaman zaman bilgiler veririm o kadar...

    Yargı margı demişsiniz de, yine uçmuşsunuz. Hadi bakalım, halep ordaysa, arşın burada...

    Kiminle ilgili hangi hususları yargıya taşıyacaksınız merak ediyorum.

    Herneyse...

    Hayal dünyanız oldukça güçlü olmalı... İyi yazmışsınız ( ! ) maşallah... Geçmişte de aynı şekilde yazmıştınız. Siz böyle işi maksadı aşan tarzda yazılar yazıp iyice abartıyorsunuz.

    Oysa ben size esnaf adam, esnaf gibi hareket edip, işine bakar dedim. Ama anlamak istemiyorsunuz galiba...

    Kolay gelsin.




  • arkdaşlar tartışmayı bırakın bence kalp kırmayı bırakın değmez 3 günlük dünya, serkan abi sağolsun onun bilgilendirmeleri olmasa 2010 da aldığım ali chipli dandik hiremcoyu evimde halen kullanıyordum sd si kum dağı ve karanlıktı,genel olarak kapkaranlık bir görüntüsü vardı..
    kişisel kannattim fta turksat kullananların derambox(veya türevleri gigablue gibi) almasına gerek yok goruntu kalitesinde, hd bir nebze daha ii olabilir ama uğraştırıcı, açılması bile çok süren bir cihaz değmez..ozellikle acemi arkadaşlara işkence gelebilir..

    şu ana kadar 8-9 hd cihaz kulllandım...kendi ve ailemin gzuyle sıralamaya gidersem.

    1.dreambox
    2.amiko spark serisi(f/p cihaz diyebilirim ben beğenmiştim oldukça)
    3.neta6400(hdleri biraz soft,tuneri zayıf)-evde kullandığım cihaz neta...
    4.sunny 14100(hd si netadan daha güzel geldi sd si de netadan kötüydü)
    5.sunny 14700 mstar chiplerin hd si oldukça hoşuma gidiyor oldukça detaylı,sd si caf caf biraz kumlu..
    kısa hepsinin birbirlerine gore +- si var..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 2 Ocak 2014; 15:52:22 >




  • Syn serkangüzel_

    Madde madde yanıtlayalımda sizin gibi istediğimize yanıt verip istediğimizden kaçma yapmayalım;

    1-) YENİ CİHAZ BAĞLANTISI İLE ÇIKMAYACAK DEMENİN HİÇ İLGİSİ YOK. NETA ÜRÜNLERİNİN YENİ YILDA ARTIK ÜRETİLMEYECEĞİ BİLGİSİNDEN 4 GÜN SONRA AYNI GÖREVİ GÖRMESİ İÇİN KATHREIN UFS 80 MODELİNİ SİPARİŞ VERDİK. YANİ NETA DEVAM SÖZÜ VERSEYDİ KESİNLİKLE GELMEYECEKTİ. ÜRÜNLER ALMAYADAN GELDİĞİ İÇİN 3 GÜNDE BURAYA İNDİRDİK HEPSİ BU YANİ TEZİNİZ TAMAMEN ÇÜRÜK TEMELLERE DAYANIYOR. AMA GETİRDİĞİMİZE DE MEMNUN KALDIK O AYRI MESELE.
    2-)Dediğim gibi forumlar ne sizin ne bizim tekelimizdedir. İsteyen istediği yere girer. Zaman kaybettiğimiz sizin değerlendirmenizdir. Teknik veri ve raporlarımıza baktığımızda ise aksi görülüyor :)
    3-)Neta dan çok sevdiğin dostundan bu bilgiyi alabilirsin çok basit kolay. Demekki sormamışsın. Sorsaydın dediklerimizi inkar etmezdin. 1 görüşme değil 3-4 kez görüşüldü ve ısrarla üretilsin talebimiz oldu. Teknik nedenler ve Patronun kararının bu olduğunu belirttiler her seferinde.
    4-)Doğru bilgiyi desteklemek ayrıdır. Alay ederek bir satıcıdan duyduğun bilgiyi fabrikadan duymuş gibi yansıtman ayrı dır. Netadan bir yazar veya mail atarsın o tarihte gelen cevap bu dersin yazarsın foruma. Kırmızı yazıyla alaylı cümleleri desteklemekle olmaz tarafsızlık doğruluk !
    5-) zaten dreamboxlarda da gigablue larda da görüntü kalitesi düşük değilki. Bu konularda mücadele vermemize gerek yok. Ama sizin tezlerinizle SADECE işlemciye dayalı görüntü kalitesi mantığı tam bir hezeyandır. Buna en açık örnek olsa goldmaster 1045-1050-1070-1090 modellerini gösterebiliriz.
    5-) Yargı meselesine gelince utanmadan bilmem şu firmada mühendislik yapan maili gösterirsem demişsiniz ya. O anlamıştır. Size tavsiye doğruları bilmeden komloculara alet olmayın.
    6-) Bize taş atıldığı müdddetçe sanmayınki cevapsız kalacak. Cavap istemiyorsan taş atma. Sessiz kalmamızı kimse beklemesin. Burası çamur at izi kalsın yeri değil. Sosyal medya kamuya açık alandır. Kal sağlıcakla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDsatış -- 2 Ocak 2014; 16:24:05 >




  • En iyisi 84 ekran tuplu tv arkasina 25 tl lik tridendt scart uydu alicisi hani su gozlu mozlu arkasina baglanan modelden varya ondan 125 tl tv 25 tl alici 150 sistem tamam oh miss



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FIRAT_G_ -- 2 Ocak 2014; 16:44:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi de hala konuya açıklık getirmek için kendi pazarlama enstrümanlarınızı konunun içine dahil ediyorsunuz. Bize ne getirmeye karar verdiğiniz kati 'nin modelinden... Hobim gereği, cihaz pazara sunulur, yaygınlaşır, elimize kadar ulaşırsa, bizlerde alıp test ederiz. Değilse, okuyup bilgileniriz.

    Herneyse... Neta 6500 modeli satılmaya devam edilcektir. Bilgiyi alacağım yerden aldım zaten.

    Alaycı cümlelerle desteklemedim. Bilakis çok ciddi bir uslupla üyenin görüşüne katıldığımı beyan ettim. Cihazın satışının devam edip etmeyeceğini zamanla göreceğiz.

    İyide, sağda solda az yazmadınız, giga serilerinin görüntü kalitesi dreambox'alrdan çok daha iyi diye... Şimdi diğer forumlardaki nick'ini vereceğim olmayacak... Çünkü benim iş ahlakı anlayışımda bir başkasının ticaretine zarar vermek yoktur. Yani sizin nitelediğiniz gibi firmanız ile ilgili hiç bir ön yargım yok. Olsa olsa sizin yazılarınızdaki çarpıtmaya karşı bir önyargım olabilir.

    Diğer forumlardaki nick'inizi açıklamamak ve sizi kibarca uyarmak için, bir başka dilde, muslukçu anlamına gelen nick ile yazdığınıza değindim o kadar. Eğer siz yada firmanızla ilgili bir ön yargım olsaydı, ahlak anlayışımda müsait olsaydı, çekinmeden yazardım.

    Daha satıcı olupta forumlarda değişik nick'lerle yazan birkaç kişi daha var. Benim şirine, horzumcu olarak kodladığım kişilerdir. Bu kişilerde zaman zaman aynı sizin gibi manipülatif etki içeren mesajlar yazıp, kullanıcıalrın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar.

    Görüntü kalitesini sadece işlemci markası bazında ele almadığım için hezeyan değerlendirmenize katılamayacağım. Yani ben görüntü kalitesini her zaman işlemci markasından bağımsız olarak, işlemci model numaralarını esas alarak değerlendirmişimdir. Numarasını verdiğiniz göldmaster modelleri 16 + 16 veri yolu miamrisinde çalıştığı için, HD görüntü kalitesinde sharpness oranı biraz düşmektedir malesef...

    Sevgili kardeşim, Merih eski çalışanı mühendis ile ilgili konuyu deşeleyip, ipucu elde edemezsiniz. Adam bir büyüğü olarak derdini bana yazdı. Bende anladım. Onun yazdığı bende kalır. Bu arkadaş zamanında forumlarda her ne kadar sizin gibi manipülatif etki yaratacak bilgiler verse de, ahlak anlayışım gereği, bu arkadaşın verdiği bilgiler bende kalır. Bu nedenle boş yere hiç deşeleme, bende kalır. Komploculara alet olsaydım, gider satıcıların forumunda yazardım. Bu nedenle rahat olunuz.

    Tabiki kendi görüşlerinizi yazacaksınız, çizeceksiniz, firmanızın pazarlama politikalarını anlatacaksınız. Hakkınzdır. Ama çarpıtma ifadelerle değil... Sizin yazdıktan, bizlerde yanlış bilgi olduğunu tespit edersek, elbette bir cevabımız olacaktır.

    İfalerimin bazı yerlerinde bilerek çoğul kullandım. Çünkü forumda yazılan mesajlar hakkında üyelerden çok sayıda özel mesaj kanalından değişik mesajların link'leri ulaştırılmaktadır. Uydu bölümünde çeşitli konu başlıklarına yazılmış her bir detaya yetişebilmem mümkün değildir. İçlerinden önemli olarak seçtiğim mesajlara elimden geldiğince yanıtlamaya çalışmaktayım.

    Bu arada ve bu vesili ile tüm forumdaşlara buradan belirteyim;

    Sevgili arkadaşlar,

    Bir günde 100'ü aşkın özel mesaj alsaydınız ne yapardınız !? Lütfen geneli ilgilendiren hususları özel mesaj kanalından sormayınız. Zira ne okumaya, ne de yanıtlamaya zamanım yeter. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.


    Saygılar, sevgiler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    İyi de hala konuya açıklık getirmek için kendi pazarlama enstrümanlarınızı konunun içine dahil ediyorsunuz. Bize ne getirmeye karar verdiğiniz kati 'nin modelinden... Hobim gereği, cihaz pazara sunulur, yaygınlaşır, elimize kadar ulaşırsa, bizlerde alıp test ederiz. Değilse, okuyup bilgileniriz.

    Herneyse... Neta 6500 modeli satılmaya devam edilcektir. Bilgiyi alacağım yerden aldım zaten.

    Alaycı cümlelerle desteklemedim. Bilakis çok ciddi bir uslupla üyenin görüşüne katıldığımı beyan ettim. Cihazın satışının devam edip etmeyeceğini zamanla göreceğiz.

    İyide, sağda solda az yazmadınız, giga serilerinin görüntü kalitesi dreambox'alrdan çok daha iyi diye... Şimdi diğer forumlardaki nick'ini vereceğim olmayacak... Çünkü benim iş ahlakı anlayışımda bir başkasının ticaretine zarar vermek yoktur. Yani sizin nitelediğiniz gibi firmanız ile ilgili hiç bir ön yargım yok. Olsa olsa sizin yazılarınızdaki çarpıtmaya karşı bir önyargım olabilir.

    Diğer forumlardaki nick'inizi açıklamamak ve sizi kibarca uyarmak için, bir başka dilde, muslukçu anlamına gelen nick ile yazdığınıza değindim o kadar. Eğer siz yada firmanızla ilgili bir ön yargım olsaydı, ahlak anlayışımda müsait olsaydı, çekinmeden yazardım.

    Daha satıcı olupta forumlarda değişik nick'lerle yazan birkaç kişi daha var. Benim şirine, horzumcu olarak kodladığım kişilerdir. Bu kişilerde zaman zaman aynı sizin gibi manipülatif etki içeren mesajlar yazıp, kullanıcıalrın kafasını karıştırmaya çalışıyorlar.

    Görüntü kalitesini sadece işlemci markası bazında ele almadığım için hezeyan değerlendirmenize katılamayacağım. Yani ben görüntü kalitesini her zaman işlemci markasından bağımsız olarak, işlemci model numaralarını esas alarak değerlendirmişimdir. Numarasını verdiğiniz göldmaster modelleri 16 + 16 veri yolu miamrisinde çalıştığı için, HD görüntü kalitesinde sharpness oranı biraz düşmektedir malesef...

    Sevgili kardeşim, Merih eski çalışanı mühendis ile ilgili konuyu deşeleyip, ipucu elde edemezsiniz. Adam bir büyüğü olarak derdini bana yazdı. Bende anladım. Onun yazdığı bende kalır. Bu arkadaş zamanında forumlarda her ne kadar sizin gibi manipülatif etki yaratacak bilgiler verse de, ahlak anlayışım gereği, bu arkadaşın verdiği bilgiler bende kalır. Bu nedenle boş yere hiç deşeleme, bende kalır. Komploculara alet olsaydım, gider satıcıların forumunda yazardım. Bu nedenle rahat olunuz.

    Tabiki kendi görüşlerinizi yazacaksınız, çizeceksiniz, firmanızın pazarlama politikalarını anlatacaksınız. Hakkınzdır. Ama çarpıtma ifadelerle değil... Sizin yazdıktan, bizlerde yanlış bilgi olduğunu tespit edersek, elbette bir cevabımız olacaktır.

    İfalerimin bazı yerlerinde bilerek çoğul kullandım. Çünkü forumda yazılan mesajlar hakkında üyelerden çok sayıda özel mesaj kanalından değişik mesajların link'leri ulaştırılmaktadır. Uydu bölümünde çeşitli konu başlıklarına yazılmış her bir detaya yetişebilmem mümkün değildir. İçlerinden önemli olarak seçtiğim mesajlara elimden geldiğince yanıtlamaya çalışmaktayım.

    Bu arada ve bu vesili ile tüm forumdaşlara buradan belirteyim;

    Sevgili arkadaşlar,

    Bir günde 100'ü aşkın özel mesaj alsaydınız ne yapardınız !? Lütfen geneli ilgilendiren hususları özel mesaj kanalından sormayınız. Zira ne okumaya, ne de yanıtlamaya zamanım yeter. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.


    Saygılar, sevgiler.

    1-Yani ne diyeyim size siz yeni cihaz meselesini açtınız nevar yani ismini söylemekte yani pes doğrusu bu algılamaya.

    2-Merak etmeyin hem 6400 hem 6500 modellerinin satışı devam edecektir. Bunu zaten açıkladık.

    3-Bahsi geçen nicklerle alakamız olmadığını zaten belirtmiştiniz ancak ben herhangi bir yalanlama yapmadığınız nicklerinizi pm olarak gönderebilirim. Burada ifşa etme gibi bir niyetimiz yok.

    4-Görüntü konusunda değişik bakış açısına yer verebilmenizden memnun oldum.

    5-Bahsi geçen kişi hakkında tüm kişilsel bilgilere zaten o dönem içinde ulaştık. Yasal yöntemlere gidilmediyse tanıdık kişilerin ricasındandır. (bize özel)

    6-Size göre doğru olan elbette bize göre yanlış olabilir veya tersi olabilir bu doğal ancak bunu tepeden bakma anlayışı ve alaycı tavırlarla değil nezaket dili ile yazmak gerekir.

    7-Bu konuda kolaylıklar dileriz

    Kendinize iyi bakın.




  • Yo özel mesaj kanalından mesaj göndermeyiniz, zira gönderilen özel mesajların çoğunu okumadan silmek zorunda kalıyorum.

    İşte bende başından beri aynı şeyi söylüyorum.

    Durduğunuz yer belli... Açıkça satıcı kimliğinizi ilan etmişsiniz. Ne güzel... Yani burada bir sorun yok.

    Sorun; forumda bulunduğunuz statünün ağırlına uygun yazmamaktır. Zaten bu ağırlığa uygun yazmadığınız için aramızda çatışma konusu noktalar oluşabilmektedir. Çatışma konusu noktaları ber taraf edebilmek için, konu teşkil eden hususlarda gerçeği olduğu gibi yazabilmek önemlidir.

    Şimdi bu hususu bir örnek açıklayayım ;

    Bugun bir başlıkta @özgür06 nick'li üyenin sorusu üzerine şu açıklamayı yapmıştım.

    Önce açıklamaya bakalım, Bugün; 14:45:23 TSG'li mesajım ;

    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=72720117&mpage=2
    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06
    Yazılım yönünden değilde donanım yönünden biraz sıkıntım var , olurda donanımsal bir problem olursa sanırım klon cihazlara garanti vermiyor satan firmalar?


    Rica ederim.

    Cihazın klon niteliğinde olması ile garanti şartları arasında bir bağantı yoktur.

    Garanti şartları fatura alınıp alınmamasına göre değişir.

    Yurtiçinde satılan ve klon orijinal farketmeksiniz herhangi bir mal alındığında, 2 yıl garanti verilmek zorundadır. Dikkat zorundadır.

    Birde Dreambox'lar açısından klon orijinal ayrımı sim kartla ilgilidir. Yani klon denildiğinde, cihaz üzerine yüklenecek yazılımın modifiye edilmek zorunda olduğu bir cihaz gibi düşünmek gerekir. Dolayısı ile donanımlar bire bir aynıdır. Hatta klonların satışı fazla olduğu için, board revizyonları, orijinal cihazların board revizyonlarına göre daha ileridedir. Bu açıdan, klon cenahta yer alan ve üzerinde klon sürümlü sim kart takılı cihazlardan edinmek daha avantajdır.

    Kullanıcılar klon orijinal ayrımında çoğu kez, cihazın statüsü ile garanti koşullarını bir birbirine karıştırdığı için açıklama gereği hissettim.

    Geçmiş mesajalrıma göz atılırsa, board revizyonları konusunda tafsilatlı malumatlar bulunabilir. Öyleki; ilk çıkan orijinal sürümlü 800HD serisi cihazlarda ısınma sorunu yaşandı. Sonraki board revizyonlarında çözülmüştü.

    Server'li izlemelere gelince;

    Cccam v.s. gibi ücretli izlemelere günümüzde ihtiyaç kalmadı. Btkcam'ı araştırınız.

    Saygılar, sevgiler.


    Şimdi klon ve faturalı olarak satılan cihazın garantisi yok derseniz, bende size garantisi var derim. Eğer cihaza fatura kesildiyse, garantisi vardır ve diğer elektronik cihazlarla aynı garanti koşulları içerisindedir. Garanti, satıcıdan başlayarak müteselsil sorumluluk içerir. Anlamı, faturalı satılan bir malda ilk garanti kademesi satıcı demektir. Diğer kademelerde aksama olması durumunda, satıcı garanti hükümlerini yerine getirmek zorundadır.

    Kanun tanımı bu kadar açık iken, yurtiçinde firmalar eliyle satılan ve faturası olan klon ürünlerin garantisi olmaz, cihaz elinizde kalır diye, bi dünya kötüleme yaptınız. Şimdi bu nedir? Manipülasyon değil mi? Siz çarpıttınız, bizlere de doğrusunu yazmak düştü.

    İşte kısaca diyorum ki ! Eksik ve yanlış değerlendirmelerle, kullanıcıların kafasını karıştırmaya çalışmayınız. Yani esnaflık bu değildir. Yaz açıkça millet senden de öğrensin. Fatura veriyorsa, korkmadan al kardeşim de... Bir defa olsun, böyle açıkça yaz. Birde kullanıcılar satıcının ağzından böyle bir ifade okusunlar.

    Saygılar, sevgiler.




  • Hd satis kardes allah icin neyi tartisip duruyorsun yetmez mi kardes?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iyi günler serkan bey aşağıdaki linkteki dreambox hk bilgi verebilirmisniz sim hakkında bi bilgi gözükmüyor A8p olabilir mi ? Fikriniz ve A8p simli dreambox nasıl bulabiliriz ?

    http://www.pandawill.com/dreambox-800hd-c-dm800hd-c-pvr-cable-tv-receiver-set-top-box.html
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aysay

    iyi günler serkan bey aşağıdaki linkteki dreambox hk bilgi verebilirmisniz sim hakkında bi bilgi gözükmüyor A8p olabilir mi ? Fikriniz ve A8p simli dreambox nasıl bulabiliriz ?

    http://www.pandawill.com/dreambox-800hd-c-dm800hd-c-pvr-cable-tv-receiver-set-top-box.html

    Sorunuzu Dreambox konu başlığından sormalıydınız.

    Bu defalık buradan yanıtlayayım. Devamındaki sorularınız olursa, uygun başlık altından sorunuz lütfen !

    C tuner'li Dreambox almak istediğinize göre kablo tv şebekesinde kullanmak istiyorsunuz.

    Üçlü tuner bulunan modeli alınız. Herhangi bir yayın sistemi için kullanabilirsiniz. Ayrıca bu önerdiğim modelin işlemcisi daha hızlıdır. Sim kartı A8P modeldir. Orijinal yazılımlar yüklenebilir.

    Buradan müşteri temsilcisine ulaşıp sipariş verebilirsiniz ;
    http://www.alibaba.com/product-gs/1447603086/top_selling_products_dreambox_800_hd.html

    Kolay gelsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    Yo özel mesaj kanalından mesaj göndermeyiniz, zira gönderilen özel mesajların çoğunu okumadan silmek zorunda kalıyorum.

    İşte bende başından beri aynı şeyi söylüyorum.

    Durduğunuz yer belli... Açıkça satıcı kimliğinizi ilan etmişsiniz. Ne güzel... Yani burada bir sorun yok.

    Sorun; forumda bulunduğunuz statünün ağırlına uygun yazmamaktır. Zaten bu ağırlığa uygun yazmadığınız için aramızda çatışma konusu noktalar oluşabilmektedir. Çatışma konusu noktaları ber taraf edebilmek için, konu teşkil eden hususlarda gerçeği olduğu gibi yazabilmek önemlidir.

    Şimdi bu hususu bir örnek açıklayayım ;

    Bugun bir başlıkta @özgür06 nick'li üyenin sorusu üzerine şu açıklamayı yapmıştım.

    Önce açıklamaya bakalım, Bugün; 14:45:23 TSG'li mesajım ;

    http://forum.donanimhaber.com/tm.asp?m=72720117&mpage=2
    quote:

    Orijinalden alıntı: serkanguzel_

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozgur06
    Yazılım yönünden değilde donanım yönünden biraz sıkıntım var , olurda donanımsal bir problem olursa sanırım klon cihazlara garanti vermiyor satan firmalar?


    Rica ederim.

    Cihazın klon niteliğinde olması ile garanti şartları arasında bir bağantı yoktur.

    Garanti şartları fatura alınıp alınmamasına göre değişir.

    Yurtiçinde satılan ve klon orijinal farketmeksiniz herhangi bir mal alındığında, 2 yıl garanti verilmek zorundadır. Dikkat zorundadır.

    Birde Dreambox'lar açısından klon orijinal ayrımı sim kartla ilgilidir. Yani klon denildiğinde, cihaz üzerine yüklenecek yazılımın modifiye edilmek zorunda olduğu bir cihaz gibi düşünmek gerekir. Dolayısı ile donanımlar bire bir aynıdır. Hatta klonların satışı fazla olduğu için, board revizyonları, orijinal cihazların board revizyonlarına göre daha ileridedir. Bu açıdan, klon cenahta yer alan ve üzerinde klon sürümlü sim kart takılı cihazlardan edinmek daha avantajdır.

    Kullanıcılar klon orijinal ayrımında çoğu kez, cihazın statüsü ile garanti koşullarını bir birbirine karıştırdığı için açıklama gereği hissettim.

    Geçmiş mesajalrıma göz atılırsa, board revizyonları konusunda tafsilatlı malumatlar bulunabilir. Öyleki; ilk çıkan orijinal sürümlü 800HD serisi cihazlarda ısınma sorunu yaşandı. Sonraki board revizyonlarında çözülmüştü.

    Server'li izlemelere gelince;

    Cccam v.s. gibi ücretli izlemelere günümüzde ihtiyaç kalmadı. Btkcam'ı araştırınız.

    Saygılar, sevgiler.


    Şimdi klon ve faturalı olarak satılan cihazın garantisi yok derseniz, bende size garantisi var derim. Eğer cihaza fatura kesildiyse, garantisi vardır ve diğer elektronik cihazlarla aynı garanti koşulları içerisindedir. Garanti, satıcıdan başlayarak müteselsil sorumluluk içerir. Anlamı, faturalı satılan bir malda ilk garanti kademesi satıcı demektir. Diğer kademelerde aksama olması durumunda, satıcı garanti hükümlerini yerine getirmek zorundadır.

    Kanun tanımı bu kadar açık iken, yurtiçinde firmalar eliyle satılan ve faturası olan klon ürünlerin garantisi olmaz, cihaz elinizde kalır diye, bi dünya kötüleme yaptınız. Şimdi bu nedir? Manipülasyon değil mi? Siz çarpıttınız, bizlere de doğrusunu yazmak düştü.

    İşte kısaca diyorum ki ! Eksik ve yanlış değerlendirmelerle, kullanıcıların kafasını karıştırmaya çalışmayınız. Yani esnaflık bu değildir. Yaz açıkça millet senden de öğrensin. Fatura veriyorsa, korkmadan al kardeşim de... Bir defa olsun, böyle açıkça yaz. Birde kullanıcılar satıcının ağzından böyle bir ifade okusunlar.

    Saygılar, sevgiler.

    Klon ürünlerin % 99 unun çıkış yaptığı karaköy bölgesindeyiz.

    Bu malların nasıl ve hangi ürün olarak TR ye getirildiğini biliyoruz. Dreambox markası ile bu klon ürünleri TR ye çekmek imkansızdır. Bu konuda 2 yıldır engelleme var. Dreamboıx diye sadece 1 firma çekebilir onunda satış durumunu biliyoruz. Dolayısıyla işin deataylarını fazla vermek zorunda kalmakta istemeyiz. Bilmeden yazmıyoruz ama çok fazla detaya girersek bazı esnaflara zararı olur neyse dileyen dilediğiniz alsın sadece klon cihaz almayı düşüneneler şunu bilsinler sizinde dediğiniz gibi aldığınız ürüne ödediğiniz rakam kadar fatura alırsanız yasal garanti için dayanağı olur ancak aldığınız cihaz klon dream ama faturada çanak anten yazıyorsa veya uydu malzemesi yine birşey teşkil etmez. Bu önemli. Yani sadece fatura vermesi değil doğru fatura vermesi önemlidir. Bununda kesin olamayacağını bildiğimizden biz klon satımıyor ve buna karşı çıktık. İşin gerisini düşünmeyen bazı satıcılar yok değil onlar yazar çizer ama gün gelir kendi ayağına basmış olur sıkıntıya girer. Bu işler fatura alın gerisi sorun değil arkadaşlar demekle bitseydi karışmazdık. Yani yazdıklarımız bu anlamda manipilasyona girmez sadece bilinçlendirmeye girer.

    İşte kısaca diyorum ki ile başlayan cümlenize cevap verme gereği duymam. İş doğru yapılsa kormadan alın deriz hatta belki bizde satardık ( tabi bu işin bir yönü diğer tarafları da değerlendirildikten sonra belki yazdım) Ancak bu koşullar değişmediği sürece bizim firma olarak fikrimiz de değişmez. ne zaman doğru iş yapılır ozaman fikrimiz değişir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FIRAT_G_

    Hd satis kardes allah icin neyi tartisip duruyorsun yetmez mi kardes?

    İnanın sataşma düzeyinde yazı olmasa cevap vermeyeceğiz ancak bu durumda yapacak birşey kalmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HDsatış

    Klon ürünlerin % 99 unun çıkış yaptığı karaköy bölgesindeyiz.

    Bu malların nasıl ve hangi ürün olarak TR ye getirildiğini biliyoruz. Dreambox markası ile bu klon ürünleri TR ye çekmek imkansızdır. Bu konuda 2 yıldır engelleme var. Dreamboıx diye sadece 1 firma çekebilir onunda satış durumunu biliyoruz. Dolayısıyla işin deataylarını fazla vermek zorunda kalmakta istemeyiz. Bilmeden yazmıyoruz ama çok fazla detaya girersek bazı esnaflara zararı olur neyse dileyen dilediğiniz alsın sadece klon cihaz almayı düşüneneler şunu bilsinler sizinde dediğiniz gibi aldığınız ürüne ödediğiniz rakam kadar fatura alırsanız yasal garanti için dayanağı olur ancak aldığınız cihaz klon dream ama faturada çanak anten yazıyorsa veya uydu malzemesi yine birşey teşkil etmez. Bu önemli. Yani sadece fatura vermesi değil doğru fatura vermesi önemlidir. Bununda kesin olamayacağını bildiğimizden biz klon satımıyor ve buna karşı çıktık. İşin gerisini düşünmeyen bazı satıcılar yok değil onlar yazar çizer ama gün gelir kendi ayağına basmış olur sıkıntıya girer. Bu işler fatura alın gerisi sorun değil arkadaşlar demekle bitseydi karışmazdık. Yani yazdıklarımız bu anlamda manipilasyona girmez sadece bilinçlendirmeye girer.

    İşte kısaca diyorum ki ile başlayan cümlenize cevap verme gereği duymam. İş doğru yapılsa kormadan alın deriz hatta belki bizde satardık ( tabi bu işin bir yönü diğer tarafları da değerlendirildikten sonra belki yazdım) Ancak bu koşullar değişmediği sürece bizim firma olarak fikrimiz de değişmez. ne zaman doğru iş yapılır ozaman fikrimiz değişir.

    Sevgili kardeşim,

    Klon dreambox ürünler Türkiye piyasasında bolca satılıyor. O kadar bol satılıyorki, orijinal ürünlerin en az yirmi katı bir satış adedi söz konusur. En az !...

    Alınan ürünün cinsine fatura alınır. Uydu cihazı yerine, anten faturası olur mu? Olmaz.

    Cins uyumsuzluğu teşkil eden faturayı, kesen firma keserde, faturayı kabul eden bu şekilde kabul etmemesi lazım. Kabul etmişse de, kendi sorunudur.

    Ayrıca; ürünün bedelinden düşük fatura kesilmesi, direk vergi kaçakçılığı anlamına geldiği için, satıcı tutarı düşük fatura kesemez. Keserse, şikayet halinde, çok büyük ceza yer. Hiç bir satıcı buna tevessül etmez. Bahsettiğin bu düşük tutarlı ürün faturası, ancak ticaretle iştigal eden kişiler arasında olabilir. Yani diğer bir deyişle, ticaret erbabı, tanımadığı herhangi bir kişiye düşük tutarlı fatura kesemez.

    Şu yazdıklarınıza bir bakın allah aşkına... Bir sürü dayanaksız laf. İşte esnaf adam forumlarda vakit kaybetmez derken bunları da kastetmiştim ama anlamayınca anlanmıyor ! Yada anlanıyor da, anlamamazlığa vuruluyor. Anlamamazlığa vurulduğu da kolayca anlaşılıyor zaten...

    Firma yan çizer, düz çizer v.s. v.s. O da kullanıcının sorunudur. Sizin gibi uydu piyasasında var olupta internet üzerinden satıl yapan çok sayıda firma var. Adamlar klon ürünün cinsine uygun faturasını kesiyorlar, arızası ile ilgileniyorlar. Hatta çoğu zaman cihazı bire bir değiştiriyorlar.

    Herneyse... Siz neyi satarsınız, satmazsınız, siz ve firmanızın bileceği iştir.

    Bizimde hangi malı nasıl, hangi koşullarda satın alacağımız bizim bileceğimiz iştir.

    Alacağım uydu cihazında aynı işlevleri 3'te biri fiyatına elde edebiliyorsam, orijinal ürün almam. Yani ben kendi adıma almam. Alana da neden alıyorsun demem. Kısaca bu iş tercih meselesidir. Kese meselesidir. Velev ki, ürün faturasız ve klon cihaz arızalandı, aynı üründen iki defa daha satın alsam, orijinal cihaz parası eder. Zaten bu hususu değişik kereler açıkladım.

    Sonuç olarak;

    Siz fikrinizi değiştirin diye yazmadım zaten... Forumda açık alana derc edilen her bir cümle tüm forumdaşlar içindir.

    Hadi size kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 6 Ocak 2014; 12:26:45 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.