Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.028
Cevap
96
Favori
440.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tema59

hocam server ile işimiz olmadığı için o cihaza o kadar para vermek istemiyorum dün ayberk beyle görüştüm liste fiyatının geçerli olduğunu söyledi yani 850 küsür bir para benim için çok yüksek bakalım hayırlısı çalışmalara devam

siz toshıba 46 sv 685 cihazı sattınızmı

Hocam bende kathrein kullandım görüntü kalitesi tartışılmaz ancak kanal listesi sıkıntı hakikaten enigma2 lerdeki gibi düzenli bir kanal listem olmadı hiç bir zaman ... siz o cihaza'da 600-700'den aşağı vermemişsinizdir ? biraz daha zorlarsınız bu cihazı kesinlikle öneririm .. bende görüntü kalitesine önem veririm , Yukarda izah ettiğim gibi vu solo se v2 'nin görüntü kalitesi gerçekten diğer eingma cihazlara benzemiyor , bu arada tosh'u sattım evet 1750 TL'ye

• digitürkün verdiği dt 9102 hd kutu var bende. adındanda anlaşılacağı üzre kutu hd yayını destekliyor. şimdi bunun birde az hd destekleyeniyle çok hd destekleyeni mi var?
  • Hocam hayırlı olsun nerden kaça aldınız cihazı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: complete_

Hocam hayırlı olsun nerden kaça aldınız cihazı?

uygun aldım hocam
  • Merhaba arkadaşlar...d smart ve digitürk aboneliklerimi sonlandırdığım için hotbird,astra ve thor uydusundaki belgesel kanalları izlemek için bir uydu alıcı ihtiyacım doğdu...görüntü kalitesi de kötü olmasın diyorum...sti işlemcili goldmasterlar var (hd 1200 spark ve 1060 pvr) fiyatları da makul ,ne dersiniz işimi görürlermi,hiç tecrübem yok uydu alıcılar konusunda ,zorluk çekermiyim,ayrıca enigma cihazlara çok yüklenince sürekli yazılım atınca görüntü kalitesi sti işlemci bile olsa çok düşüyor gibisinden yorumlar okudum...lütfen yardımcı olabilirmisiniz,bir türlü karar veremedim :)
  • vu solo 4k receiver var almak isteyen olursa mesaj atabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üstadlar bi el atsanız...bu işten hiç anlamam...digitürkten kurtulma derdindeyim...
    tabi almışken de iyi bi cihaz alma da öncelikli...
    Kathrein UFSconnect 906 nasıl bilirsiniz...
    916 dan çok bariz bir farkı var mı? tamamen bütçe meselesi...
    forumu dolaşmaktan bunaldım kaç gündür...önerebileceğiniz bu ayar ve bütçe diğer cihazlarla da ilgilenebilirim...906 Almanya dan 140 euro buldum...kargo+vergi toplam 600 tl civarı bütçe var...
    ne karışık işmiş bu uydu işi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: msayar70

üstadlar bi el atsanız...bu işten hiç anlamam...digitürkten kurtulma derdindeyim...
    tabi almışken de iyi bi cihaz alma da öncelikli...
    Kathrein UFSconnect 906 nasıl bilirsiniz...
    916 dan çok bariz bir farkı var mı? tamamen bütçe meselesi...
    forumu dolaşmaktan bunaldım kaç gündür...önerebileceğiniz bu ayar ve bütçe diğer cihazlarla da ilgilenebilirim...906 Almanya dan 140 euro buldum...kargo+vergi toplam 600 tl civarı bütçe var...
    ne karışık işmiş bu uydu işi..

Arkadaşım STC+ em geldiği için DIGIT ISIO S'i satışa çıkardım. İhtiyacınızı fazlasıyla karşılar. 735 TL istdeim. ama niyet ederseniz biraz güzellik yaparım. Çok araştırmışsınız ama bence hiç uğraşmayın bu cihazı alın. Rahat edin. Cihaz tertemizdir. Takdir sizin. İlan no: (sahibinden.com): 249561821

Cihazın artıları:
    Tuneri çok güçlü (sinyal hataları vermez),
    Cihaz kesinlikle donma yapmaz, çökmez,
    Reset atmaz, stabil çalışır,
    Cihaz çok az ısınır,
    Menüsü sadedir,
    Ses ve görüntü kalitesi (SD'ler) bile çok çok iyi.
    Harici HDD'lere (başka cihazlarda bulunmayan) tek tuşla basit ama mükemmel şekilde kayıt özelliği sunar.
    Media Player olarak çok çok iyi.

Hatırlatayım: Son 2 ayda elimden Kathrein 916, Technisat ISIO S2, Next Machına 3D geçti. inanın ki en sorunsuzu ISIO S2 ve DIGIT ISIO S idi. Hatta ISIO S her açıdan ve özellikle de SD yayınlarda daha da iyidir. Hatırlatmak istedim. hatta cihazı alın. Beğenmezseniz veya hoşunuza gitmezse kargo ücretlerini ödemek şartıyla cihazı geri alırım. İzmirde olsaydınız size cihazı tecrübe ettirirdim."CİHAZIN ARTILARI" kısmında yazdıklarımın hepsi abartısız doğrudur.

• Arkadaşlar bende technisat isio stc+ aldım görüntü kalitesi beklediğim gibi süper değil 4 yıldızı hak ediyor. internet kısmı yetersiz işlemciden dolayı olsa gerek. sd yayınlarda ekran küçülüyor tüm ayarları denedim olmadı dahili uydu alıcıda böyle bir sorun yoktu. Pek ısınamadım cihaza :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: wonderboy1359

Arkadaşlar bende technisat isio stc+ aldım görüntü kalitesi beklediğim gibi süper değil 4 yıldızı hak ediyor. internet kısmı yetersiz işlemciden dolayı olsa gerek. sd yayınlarda ekran küçülüyor tüm ayarları denedim olmadı dahili uydu alıcıda böyle bir sorun yoktu. Pek ısınamadım cihaza :(

boşu boşuna bir tv parası bayılıyorusnuz bence hd dahili uydulu tv lerde hd görüntü daha güzel zaten ana kanallar hd olduğuna gore bu pahalı cihazların çok bir + sı kalmadı...bir çok reciver kullandım hiç birinde detay olarak dahilideki kalite yok hariciye girince görüntü resim kalitesi yumuşuyor detay azalıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: wonderboy1359

Arkadaşlar bende technisat isio stc+ aldım görüntü kalitesi beklediğim gibi süper değil 4 yıldızı hak ediyor. internet kısmı yetersiz işlemciden dolayı olsa gerek. sd yayınlarda ekran küçülüyor tüm ayarları denedim olmadı dahili uydu alıcıda böyle bir sorun yoktu. Pek ısınamadım cihaza :(

Arkadaşım ayarlarda bir yerde eksiklik yapıyorsunuz gibi. Ayarlarda SD'ler için "esnet" seçeneği seiçlmiş olmalı. Zira ben çok memnunum. Şunu açık ve net söyleyeyim. Kathrein 916 gibi net, canlı, parlak, hatta bir tık daha iyi. SD'ler de öyle. Özellikle kalite için TRT HD ve TRT 4K yı açarsanız ses ve görüntü kalitesini anlarsınız. İnternet konusunda ise bu dahil diğer tüm uydu alıcılar interneti extra özelik sunuyor. Tam verim alman mümkün değil. İnternet için PC ler boşuna üretilmemiş.

STC+ alacak arkadaşlar şu hususlara dikkat etmeliler:

+ Mükemmel görüntü kalitesi (Kathrein 916 ile aynı veya daha iyi)
    + Mükemmel ses kalitesi (şu an imzamdaki stereo ses sistemiyle kullanıyorum ve çok memnunum). Kati 916'dan kesinlikle çok çok iyi. Kati 916 daha bir zayıf çalıyor gibi. Bunu 916 ın sesini kötülemek için yazmıyorum. sadece karşılaştırma açısından bunu diyebilirim. Bunu belki ben ses sistemine bağlayınca daha iyi fark etmiş olabilirim. zira 916 seslerde bası (ISIO S ve STC+ ye göre) yeterince vermiyor gibi. 916'nın sesi iyi mi iyi o da ayrı mesele. Ama STC+ 916 a göre daha iyi bir ses kalitesi sunuyor. Bunu Tv hoplarından anlamak zor olabilir.
    + Mükemmel kayıt özelliği (tek tuşla basit şekilde). Harici HDD kayıt yapıyorum. (USB 3.0 çıkış olmasına rağmen) hem de USB 2.0 ama şu ana kadar (1 hafta oldu) hiç bir sorun yaşamadım. Bunu çok ama çok az cihaz yapıyor (Kati 916 bunu tam olarak yapamıyor. Tecrübeyle sabit.)
    + Sorunsuz modül ve kart okuması
    + Hızlı kanal geçişi.
    + PIP ve PAP (4K larda bile sorunsuz bu işlevi yapıyor)
    + Media player özelliği. Gerçekten şaşırtacak şekilde net ve detaylı, sıcak şekilde parçaları çalıyor. Hem de Flac, Wav hepsini. Yani ses sistemi için ayrıca bir media music player alma ihtiyacınız kalmıyor. Daha önce kullandığım 500-1000 tl civarı Hi-Fi Music playerlar kadar olmasa da bana göre onları aratmayacak şekilde çalıyor.
    + Cihaz hiç bir şekilde donma, çökme yapmıyor, reset atmıyor, çok stabil ve çok az ısınıyor.
    + Yeni bir özellik olarak kanallar, tüm ayarlar için backup (yedekleme) gelmiş. ola ki bir şekilde cihaz kanalları karıştı o zaman pc gibi yedek aldığınız zamanki ayarlara dönüyorsunuz.

Forumu takip edenler bilirler. ben yaklaşık 2 aydır cihzları deniyorum. Kathrein 916 ve ISIO S2 yi almanyadan getirttim. Fiyatlarına göre tamam güzel cihazlar ama STC+ ise başka. Kısaca (bana göre) STC+, Kathrein 196'nın görüntü kalitesi ve Technisat ISIO S2'nin ses kalitesinin birleştiği bir cihaz olmuş. Benim düşüncelerim bunlar. tabi ki bu cihaz/cihazlara bu kadar para verilir mi o kişiye kalmış. Ama kişi, ben bir cihaz alayım 4-5 yıl bir daha düşünmeyeyim, cihazda beni üzmesin, reset, donma vb. uğraştırmasın, kafamı cihazla meşgul etmeyeyim diyorsa o zaman STC+ yi düşünsün. Kayıt işi olmayan için başka 4K uydu cihazları düşünebilir. Ama kayıt işin içine girerse tek seçeneği bu cihazdır. Benden söylemesi. Zaten albani üstad ve diğer işi bilen arkadaşlar bu konuda gereken açıklamaları yapmışlardı. Ben de teyit etmiş olayım. Bundan önce DIGIT ISIO S (ki şu an satılığa çıkardım. Ama STC+'yi beğenmeseydim kesinlikle uzun bir süre daha kullanacağım bir cihazdı. Bunu da belirtmiş olayım.) kullandım. Çok memnundum. Yine Technisat tercih ettim. İnş 4-5 yıl uydu alıcıısıyla uğraşmam diye düşünüyorum.

+ Yukarıda saydığım hususları yapan başka uydu alıcısı var mı bilmiyorum? Belki vardır. Anacak onlar da bu fiyatlardan aşağı olmayacaktır. Kanaatimce elde edilmiş tecrübeler varken macereya gerek yok diye düşünüyorum. Karar tabi ki kişinin kendisine kalmıştır.

+ Ben STC+'yi şu düşünceyle kullanıyorum. Uydu alıcısı, tv kayıt cihazı, media/music player. Düşündüğüm zaman uydu alıcısı ve music playerı ayrı ayrı alsam yine bu fiyatları bulacak. Tek cihaz bunları yapıyorsa bence verilir diye düşünüyorum.

Yazdıklarım umarım bu cihazı düşünenlere katkı sağlar. Bilgi paylaştıkça değer kazanır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ntnt41 -- 5 Aralık 2015; 11:08:28 >

• Hocam cihazı daha kurcalamadım ama senin detaylı anlayışından sonra şunu öğrenmek istiyorum. Geçen gün hanım dışarı çıkmak zorundaydı ve sevdiği bir programı kaçırmamak için kayıt edilmiyormu dedi? Bende bilmiyorum dedim kayıt işlemini nereden nasıl yapıyoruz? Daha sonra nasıl izliyor ve bu kayıt nasıl siliyoruz detaylı anlatırsınız çok sevinirim tşk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

Hocam cihazı daha kurcalamadım ama senin detaylı anlayışından sonra şunu öğrenmek istiyorum. Geçen gün hanım dışarı çıkmak zorundaydı ve sevdiği bir programı kaçırmamak için kayıt edilmiyormu dedi? Bende bilmiyorum dedim kayıt işlemini nereden nasıl yapıyoruz? Daha sonra nasıl izliyor ve bu kayıt nasıl siliyoruz detaylı anlatırsınız çok sevinirim tşk.

arkadaşım ben özellikle STC+ yi bu özelliğinden vazgeçemediğim için tercih ettim. Çok basit. Kumandadan Timer tuşuna (en altta stıll in üstü) basın. Sonra kayıt saat aralığını girin ok. deyin. cihaz açık da olsa kapalı da olsa kayıt yapacaktır. tabiki harici bir hdd (usb flash belleğe, bu biraz sıkıntılı olabilir) ihtiyacınız var, takılı olması lazım. bu kadar basit. Bu özellikl TTNET durdur izle gibi olmasa da bence tüm ihtiyacı gideriyor. Bir öğrenseniz hayran laırsınız bu özelliğ. Yine de bir ihtiyacınız olursa özelden cebinizi verin, size yardımcı olurum. güle güle kullanın.

• S.A. Arkadaşlar @kamaxx, @Albani ve @dr_nrdgn hocalarım ve cihazı kullanıp bilgisi olan diğer arkadaşlar STC+ cihazımdan internete girmeyi bir türlü başaramıyorum. Girmek istediğim ağ resimde de görüldüğü gibi çekim gücü oldukça yüksek olmasına rağmen nete bağlanamaıyorum. Technisat_05 ve Technisat_06 resimlerinde görüldüğü gibi...
    IP Modu: DHCP-Client seçili olduğunda IP Adresi, Ağ Alt Maskesi, Ağ Geçidi, DNS1 ve DNS2 ayarlarının hepsi 0 gözüküyor. IP Modunu değiştirdiğimde...
    IP Modu: Statik seçili olduğunda IP Adresi ve Ağ Alt Maskesi rakamları değişiyor ama diğerleri Ağ Alt Maskesi, Ağ Geçidi, DNS1 ve DNS2 diğerleri yine 0 kalıyor internete girmiyor. Diğer ayarları elle değiştirmelimiyim kaç yapmalıyım yardımcı olabilirmisiniz?

http://i.hizliresim.com/82zJPV.jpg
    http://i.hizliresim.com/m7on4V.jpg
    http://i.hizliresim.com/j16o8J.jpg
    http://i.hizliresim.com/2Nabrv.jpg
    http://i.hizliresim.com/ZQ30ZA.jpg
    http://i.hizliresim.com/lrZVdk.jpg

• S.A. Hocam bu yazından sonra bende Resim Ayarlarına girdiğimde seçili olan "Optimal16:9" seçeneğini dediğiniz gibi "Esnet" seçeneğini seçerek değiştirdim. Bu seçimden sonra sanki SD yayınlar Kanaltürk vs. gibi hem daha net oldu hemde ekrana sığmayan yazılarda ekran içinde kalmış oldu belkide ben yanılıyorum??? Peki "Esnet" seçeneğini seçtiğimizda diğer HD kanalların görüntüsünde bir kayıp yaşamayacağız değilmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ORESSAM

S.A. Hocam bu yazından sonra bende Resim Ayarlarına girdiğimde seçili olan "Optimal16:9" seçeneğini dediğiniz gibi "Esnet" seçeneğini seçerek değiştirdim. Bu seçimden sonra sanki SD yayınlar Kanaltürk vs. gibi hem daha net oldu hemde ekrana sığmayan yazılarda ekran içinde kalmış oldu belkide ben yanılıyorum??? Peki "Esnet" seçeneğini seçtiğimizda diğer HD kanalların görüntüsünde bir kayıp yaşamayacağız değilmi?

HD lerde kesinlikle bir kayıp olmaz. o mod sadece sd ler için yapılmış.
  • Arkadaşlar DIGIT ISIO S'i satışa çıkarmıştım, onu satıştan çektim. Nakit ihtiyacından dolayı STC+ 'yi satışa koydum. İlgilenenlere duyurmuş olayım. Sahibinden.com ilan no: 250409849

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-uydu-ekipmanlari-technisat-digit-isio-stc-plus-4k-sifir-250409849/detay/
  • STC+ yazılım desteği nasıl ??
    türkçe forumu var mı ?

yazılım atma ( güncelleme ) kolay mı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yusufziya

STC+ yazılım desteği nasıl ??
    türkçe forumu var mı ?

yazılım atma ( güncelleme ) kolay mı ?

Evet var hem de mükemmel. Cihazda yazılım güncelleme menüsü var. buradan hızlıca yazılım güncelleniyor.

+ türkçe forumu yok ama ihtiyaç da yok. zira cihaz sorunsuz. ccam vb. şeyler olmadığından gerek kalmıyor. cihaz çökmez, kolay kolay reset atmaz, donmaz. bunlar olmayınca foruma da gerek kalmıyor. ben DIGIT ISIO S'i bir kaç yıldır kullanıyorum hiç ama hiç desteğe foruma ihtiyacım olmadı.

+ kanal listesi düzenlemek için program var (TechniPort Plus Beta) . wi-fi veya kablo ile cihaza bağlantı kurup çok basit şekilde kanalları düzenleyebiliyorsunuz.

Kısacası yazılım dışında desteğe ihtiyaç duyulmayan sorunsuz bir cihazdır. bilginize...

• Arkadaşlar yeni bir mini uydu alıcısı almayı düşünüyorum. Daha önce Next Minix COOL FULL HD Mini Uydu Alıcısı kullandım fakat kanal geçişleri ve wi-fi bağlı olduğu zamanlardaki yavaşlığı çileden çıkarttı beni. Sonunda köye götürüp oradaki tvye bağladım. Biraz araştırdım Neta'nın aşağıdaki modelini almayı düşünüyorum. Sizce nasıl? Önerir misiniz? Yada fazla fiyatı yükseltmeden kanal geçişleri sorunsuz hangi cihazı önerirsiniz?

www.hepsiburada.com
    Neta Mini HD340 (IPTV+USB+PVR) Full HD Uydu Alıcısı Fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/neta-mini-hd340-iptv-usb-pvr-full-hd-uydu-alicisi-p-EVNETAMINIHD340

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.