Şimdi Ara

YÜKSEK GÖRÜNTÜ KALİTESİNE sahip uydu alıcısı tavsiyesi? (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.965
Cevap
95
Favori
431.644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Anne-babama bir uydu alici almam lazim.. Bütçe kısıtlı.. Kullanışlı, kanal geçişi hızlı, görüntü kalitesi iyi uygun fiyatli bir uydu alici tavsiye edermisiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeThauS

    Anne-babama bir uydu alici almam lazim.. Bütçe kısıtlı.. Kullanışlı, kanal geçişi hızlı, görüntü kalitesi iyi uygun fiyatli bir uydu alici tavsiye edermisiniz?

    neta 6400
  • Vantage vt 610 s var almak isteyen olursa verebilirim sti 7105 islemci d- smart sorunsuz calisiyor cok iyi goruntu kalitesi var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ts61h

    Vantage vt 610 s var almak isteyen olursa verebilirim sti 7105 islemci d- smart sorunsuz calisiyor cok iyi goruntu kalitesi var

    ziya abi ne oldu cihazı almanyaya geri göndermedinmi
  • Gonderdim iki cihaz yollamislar bana bende birini satiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senin vt 1 geldimi abi nasıl memnunmusun
  • Vt 1 ile Vantage vt 610 s arasındaki farklar nedir?Teknik konularda bilen arkadaşlar açıklama yaparsa seviniriz.Bu cihazları alırsan yazılım vs nasıl yapacağız?Bilgiler hep almanca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 4 Haziran 2014; 15:26:04 >
  • Vantage VT-1 Full HD PVR Receiver gerçekten çok hoş bir kasaya sahip.İnşallah görüntüsü ve kullanımıda öyledir.
  • İzlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Bende cihaz arayışındayım
  • Vantage vt 1s nihayet geldi gercekten on numara kumandasi menuleri d- smart sorunsuz calisiyor butun frekanslar goruntu kalitesine gelirsek simdiye kadar kullandigim en iyisi diyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayırlı olsun güle güle kullanın.
  • xoro 9500 ip cı+ cihazı ziya abi ile test ettik,bugüne kadar kullandığım onlarca HD cihazlar içinde en iyi görüntü kalitesine sahip uydu alıcısı,tuneri çok kaliteli,kumandası iyi değil,yazılım yükseltmeyi bir türlü beceremedim,

    menü ve kullanımı ünlü alman vantage cihazları ile aynı,hatta kumandaları birbirini çalıştırıyor,görüntüde kesinlikle vantage den daha iyi...
  • STARCOM 8200 HD: Aral Elektronik firmasının ürünüdür. Aynı firmanın MİCROSTAR S1 ve HOMETECH 8800 isimli muadil versiyonları mevcuttur. Forumdaki konusunda bir arkadaş cihazda Sunplus marka 1080p destekli bir işlemci kullanıldığını yazmış. Görüntü kalitesi de kullanıcıları tarafından genelde geçer not almış. Cihazı yaklaşık 1 sene kullandım. Forumdaki konusuna yazdığım mesajda görüntü kalitesinin fena olmadığını ama Crea'dan geride kaldığını belirtmiştim. Tabi o zaman şimdiki kullandığım cihazları tecrübe etmemiştim. Şimdi rahatlıkla söyleyebilirim ki bu cihazın da görüntü kalitesi vasat. Hem HD, hem de SD yayın da gerek çözünürlük seviyesi gerekse renk kalitesi olarak vasat. Zaten renk paleti dar bir cihaz ve genel olarak mat bir görüntü veriyor. Görüntü kalitesi vasat cihazlarda genel olarak durum bu şekilde zaten. Ses kalitesi de hem zayıf, hem de biraz sorunlu. Yüksek seslerde cızırtıya sebep oluyor. Ayrıca mat bir ses tonuna sahip.

    Starcom 8200 HD cihazının kumandası kibar ve tuşları yerli yerinde ancak sinyal alımı biraz zayıf. Tam cihaza doğru tutmak gerekiyor. Şimdiye kadar 1 tane yazılım güncellemesi alan cihazda hala bazı yazılımsal sorunlar bulunuyor. TRT HD kanalında ikinci dil seçeneğinde özellikle maç yayınlarında sesin kısık gelmesi, bazen de çıt çıt ses gelmesi, sistem ve görüntü ayarlarıyla oynandığında genelde bu ayarları kaydedememesi ve şu an aklıma gelmeyen ufak birkaç sorunu daha bulunuyor. Sharp tuner kullanıldığı söylenen cihazda sinyal kalitesi de pek iyi sayılmaz. Özellikle geceleri yağmur yağdığında Doğuş grubu, Gürcü ve Azeri kanallarında ve dar bant yayın yapan bazı kanallarda sinyal seviyesi gittikçe düşüyor ve yayında gidip gelmeler yaşanıyor. Kanal geçişleri hızlı ve media player olarak video formatlarının neredeyse tamamını açan cihaz SRT uzantılı altyazıları da sorunsuz okuyor. Ancak altyazı formatında değişiklik yapılmıyor. AC3 ses codeğini çözüyor, AAC ve DTS sesleri tanımıyor. Cihazda ısınma sorunu yok. DVI ve HDMI girişli HD monitörlerde görüntü alınabiliyor.

    Rah e-farda(Tandberg Service, Farda TV) kanalını açmıyor. Crea HD uydu alıcısında ise bu kanalda önce ses geliyor, 3-4 sn sonra da görüntü geliyordu. Bu kanalda Avrupa liglerinden bazı önemli maçlar şifresiz olarak düşük görüntü kalitesiyle yayınlanıyor. Her uydu alıcı da bu kanalı açmaz.

    COOLSTREAM NEO 2 HD: Alman menşeili kore üretimi cihazda ARM tabanlı 600 Mhz hızında 1080p destekli bir işlemci bulunuyor. Yaklaşık 2 ay kullandım. HD görüntü kalitesi çok iyi olmasına rağmen SD yayınlarda vasat bir çözünürlük seviyesi vardı. Renk kalitesi iyi cihazlardan biriydi. Kullandığım yazılımın versiyonunu şimdi hatırlayamıyorum ancak belki sonraki yazılımlarda manzara değişmiş olabilir. Bu SD yayınlardaki başarısızlığı cihazı aldığım Ziya abiye sorduğumda bana daha önce ilk çıkan Neo modelini de kullandığını, o cihazın resim kalitesinin çok iyi olduğunu ancak 2. versiyonu kendisinin de beğenmediğini söyledi. 2 cihazın da donanımının aynı olduğunu da ekledi. 1. versiyon dediği cihaz Coolstream HD 1 adıyla da biliniyor ve kullanıcılar genel anlamda çok memnunlar. Neutrino imaj yüklü Coolstream Neo 2 de paylaşım desteği de bulunuyor ve amatör gruplar tarafından da destek sağlanıyor. Paylaşıma izin veren ve sürekli yazılım üretilen cihazlarda resim kalitesi açısından dalgalanmalar olabiliyor.

    Neo 2'de Türkçe dil desteği yok. Ancak Kamax nickli arkadaş sağolsun cihaz için özel Türkçe dil dosyası hazırlamış. Ben bu dosyayı da malesef bilgisayar bilgimin zayıf olmasından ötürü yükleyememiştim. Kumandası biraz uzun, sinyal alımı fena değil. Menüleri de gerek Neutrino imaj, gerekse İngilizce olması sebebiyle bana karışık gelmişti. Tuneri sorunsuz, kanal geçişleri ortalama 2-4 sn arasında değişiyor. Media Player olarak Türkçe dil desteği olmadığı için altyazılarda kullanamayacağımdan bakma fırsatım da olmamıştı. Kabul edilebilir bir ısınma seviyesine sahip. Kasa kalitesi iyi ve tıpkı Vantage VT-1S gibi bol miktarda bağlantı portuna sahip. Rah e-farda kanalında ses var, görüntü yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 8 Haziran 2014; 22:34:56 >




  • HUMAX HD FOX+ : Ünlü Alaman markasının az sayıda üretilen cihazlarından biridir. Yurtdışında daha çok karasal yayın tunerine sahip modeli rağbet görmüştür. Bugünün piyasasıyla yurtdışında 140 Euro'dan satılmaktadır. Kathrein, Technisat ve Humax gibi firmalar katı kurallara sahipler ve kolay kolay işlemci bilgisi paylaşmıyorlar. Ancak sağdan soldan duyduklarımız STİ işlemci kullanıldığı yönünde. Ziya abi bunları yurtdışı sitelerde epeyce araştırır ve o da benzer şeyleri söyledi. Bu cihazdaki işlemci 1080i ye kadar destek sunuyor.

    Görüntü kalitesi anlamında Crea uydu alıcımdan az farkla daha iyi bir görüntü kalitesine sahip. Tabi burada hemen belirteyim. Bu karşılaştırmayı Crea'nın kırmızı renk ağırlıklı 2008 tarihli yazılımı ile yapıyorum. Diğer yazılımlarda durum nedir bilemem. Keskinlik iyi, renk kalitesi doğal renklere yakın olmakla birlikte hafif mat. Ses kalitesi de gayet iyi. Yani görüntü ve ses kalitesi anlamında iyi bir panelle kullanıcısını üzmeyeceğini düşünüyorum. Kendim karşılaştırmasını yapmadım ancak iki cihazı da yurtdışından getirten arkadaş Technisat Technibox S1 ve Humax Fox+ nın benzer resim kalitesi ürettiğini söyledi. Technibox S1 de 1080i ye kadar görüntü işleyebiliyor.

    Cihazın kumandası biraz uzun. Sinyal alımı iyi, fakat kumandadaki navigasyon tuşları kanal değiştirme ve ses artırma-azaltma görevini görmüyor. Menüye girdiğiniz zaman bu tuşlar 4 yönde çalışıyor. Navigasyon tuşlarının ortasındaki OK tuşu da malesef kanal listesini açmıyor. Kanal değişimi, kanal listesi ve ses kontrol için ayrı butonlar mevcut. Bu durum bazı arkadaşların hoşuna gitmeyebilir. Cihazın kasası makul boyutlarda ve oldukça güzel tasarlanmış. HDCI 2000 cihazı gibi büyük değil artık yeni Humax cihazları. Isınma sorunu yok. Menüsü de gayet sade. Kanal geçiş hızı 2-4 sn arasında değişiyor. Cihazda paylaşım özelliği yok. FTA bir cihaz. Yani biss dahi çözmez. Alamanlar çoğu cihazına bunları koymuyor. Kanal tarama menüsü biraz karışık. Şebeke taraması yaptırdığınızda kanalları sorunsuz buluyor ancak bazı kanallar HD+ kart hatası adıyla şifreli kanal olarak algılanıyor cihaz tarafından. Bu durumda o kanalları kanal listesinden silip manuel olarak taratmanız gerekiyor. Rah e-farda kanalını açıyor. Yazılım güncellemesi birçok Alaman cihazı gibi Astra uydusu ve Usb üzerinden yapılıyor. Nette bu cihazın yazılımı paylaşılmamış şimdiye kadar. Kullanıcılar daha ziyade Astra uydusu üzerinden güncellemelerini yapıyorlar. Bu durum da yine Türkiyedeki bazı kullanıcıların işine gelmeyebilir. Media Player desteği olarak AVİ ok, ama MKV dosyalarını okumuyor.

    LIFEMAX LM24512 HD : BİM marketler zincirinin Anatech aracılığıyla Sunny firmasına ürettirdiği bir mini receiver. Başka versiyonları da(mini olmayan) bulunuyor cihazın. Sunny 14100 ile 14700 arasındaki modellerin hemen hepsi Lifemax adıyla bu marketlerde satıldı. Sanırım artık bıraktılar. Yaklaşık 1 senedir Sunny üretimi cihaz satmıyorlar. En son 29 liraya alanı bile duydum. Burada Sunny 14100 ve 14200 modellerinin STİ 7111 işlemcili olduğunu hemen hatırlatayım. 14300 ve sonrası için değişik rivayetler mevcut. STİ olduğunu söyleyen de var, Mstar olduğunu söyleyen de. Yalnız genel görüş Mstar olduğu yönünde. Bu serideki cihazların tamamının 1080p desteği bulunuyor. Bildiğim kadarıyla en problemsiz olan modeli 14200. Lifemax LM24512 modelinin Sunny'nin hangi modeline tekabül ettiğini tam olarak bilmiyorum ancak 14400 sonrası olduğundan eminim.

    Görüntü kalitesi olarak fiyatına göre gayet iyi geldi bana. Hem HD ler, hem de SD lerde renk ve keskinlik olarak hiç de yabana atılacak cinsten değil. Özellikle bitrate yüksek kanallarda tatmin edici bir performansı var. Starcom 8200 den daha iyi bir görüntüsü var. Bazı Alman cihazlarına da yakın diyebilirim. Burada panel kalitesi faktörünü ve fiyata göre yorum yaptığımı tekrar hatırlatayım. Daha önce bolca SD ve HD mini uydu alıcı gördüm eş-dostta. Onlardaki manzara pek iç açıcı değil. Ses kalitesi ise bu tip mini uydu alıcılarında hep karşılaştığımız gibi kötü. Sesi artırdıkça bozulma da artıyor.

    Kumandası kibar, ele iyi oturuyor ve sinyal alımı da gayet güzel. Alıcı göze tutmasanız bile çok rahat sinyal alıyor. Kanal geçişleri 1-2 saniye ile oldukça iyi. Biss şifrelerini çözebiliyor. Ethernet girişi de mevcut. Media Player desteği iyi. Tanımadığı video ve ses codeği(DTS hariç tabi) yok. SRT uzantılı altyazıları sarı tonda olmak kaydıyla okuyor. Menüsü sade. Çok da seri çalışan bir cihaz. Rah e-farda kanalı sorunsuz açılıyor. En zayıf tarafları ise çok ısınması ve tunerinin zayıf olması. Cihaz çok kısa çalışma sürelerinde bile ciddi ısınıyor. Bu durumda cihazın ömrünün ne kadar olduğunu kestirmek güç. Besleme devresi sorun çıkaran kullanıcıların yorumlarına denk geldim forumdaki konusunda. Tuner kalitesinden kastım da eğer bireysel anten kullanıyorsanız ya da merkezi sistemde santrale yakın bir konumdaysanız sorun yok ama benim gibi çatıdaki santral ile aranızda 7 kat varsa aradaki kablo yeni ve RG U6(doğru telaffuz ettiğimden emin değilim) olsa bile bazı kanallar özellikle akşamları izlenmez hale gelebiliyor.

    Bana kalırsa 50-60 liraya falan bir yerlerden bulursanız her eve lazım cinsinden bir uydu alıcı grubu var Sunny tarafında. Ucuz yollu olmasına rağmen birçok işlevin altından kalkıyor. Tabii yukarıda sözünü ettiğim olumsuz taraflarını iyi tartmak lazım. Artık orası size kalmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinyorahıskalı -- 10 Haziran 2014; 18:36:56 >




  • xoro 9500 ip cı+ görüntü gayet güzel..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emfatih -- 12 Haziran 2014; 13:11:30 >
  • PrismCube Ruby Twin Sat HDTV XBMC Receiver cihazımı satıyorum.Farklı bir cihaz kullanmak ve uğraşmak isteyen arkadaşlar pm atabilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cimbom38

    PrismCube Ruby Twin Sat HDTV XBMC Receiver cihazımı satıyorum.Farklı bir cihaz kullanmak ve uğraşmak isteyen arkadaşlar pm atabilir.

    ARM tabanlı PNX8496-1250DMIPS işlemcisi olan donanım olarak da çok güçlü bir cihaz. Siz görüntü kalitesi olarak bu cihazı nasıl değerlendiriyorsunuz? Merakımdan soruyorum.

    Bu arada Vantage VT-610S cihazı şu anda bende. İlk başta deneme amaçlı bende olacaktı. Ancak dayanamayıp denemeden aldım. Dün geçti elime. İlk izlenimler olumlu. İlerleyen zamanlarda fırsat buldukça Xoro 9500, Technisat Digit Isio S1, Digiturk Sagemcom ve bu Vantage ile ilgili değerlendirme yazılarımı da bu konuya ekleyeceğim.
  • Malum görüntü kişiye kullandığı tv vs değişiyor.Teknik donanım olarak çok fazla fazla bilgim.Yok ama yazılım olarak çok güçlü deniyor.Görüntüsünü ben beğendim.Cihazı meraktan aldım.Satılana kadarda kullanacağım.Sonra başka merak ettiğim bir cihazı alacağım.Kumanda,cihaz ve işletim sistemine alışma safhasındayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emfatih

    xoro 9500 ip cı+ cihazı 500 e satıyorum,almak isteyen olursa pm atsın.

    Fatih Bey bu ne hız :) Sıradaki cihaz ne olacak acaba?

    Bu arada Fatih Bey'den Opticum 9600 aldım, kendisine tereddütsüz güvenebilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: scan

    quote:

    Orijinalden alıntı: emfatih

    xoro 9500 ip cı+ cihazı 500 e satıyorum,almak isteyen olursa pm atsın.

    Fatih Bey bu ne hız :) Sıradaki cihaz ne olacak acaba?

    Bu arada Fatih Bey'den Opticum 9600 aldım, kendisine tereddütsüz güvenebilirsiniz.

    sıradaki cihaz,yine sti 7105 işlemcili,opticum actus dou olacak,
    aslında ben xoroyu almayacaktım,ziya abi vantage ile test etmeye getirince,görüntüsünü çok beğendim,dayanamayıp aldım,lakin opticum için kaynak lazım..
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.