Şimdi Ara

Boeing, B-52 bombardıman uçağının akıllı silah kapasitesini arttıracak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj








  • Boeing, B-52 bombardıman uçağının akıllı silah kapasitesini arttıracak




     

    Askeri havacılık tarihinin en etkili, büyük ve tanınan hava araçlarından B-52 bombardıman uçağı, ilk uçuşunu 1952 yılında yapmış olup yaklaşık 744 adet üretilerek uzun yıllardır görevine devam etmektedir. Tam anlamıyla bir ölüm makinesi olan B-52, Amerikan Hava Kuvvetleri ile üretici firma Boenig arasında yapılan anlaşma doğrultusunda yeni sistemler ile güncellenecek ve bu sayede uzun yıllar boyunca göklerde kalmaya devam edecek.

     

    Yapılan 24.6 milyon dolarlık anlaşma çerçevesinde Boeing B-52 bombardıman uçağının mevcut silah rampalarını daha fazla akıllı silah taşıyacak şekilde modifiye edecek ve ayrıca genel olarak yapılan mekanik, yazılımsal ve elektronik geliştirmeler ile uçak 2044 yılına kadar görevine devam edebilecek. Bütün yeni geliştirmeleri 2016 Mart ayına kadar tamamlanacağını belirten Boeing, CONECT isimli dijital ağ ile sistemi birleştirerek uçuş sırasında görev ve silah değişikliğine de imkan sağlayacak. İlk olarak 24 adet JDAM ya da 20 adet JDAMs bombası taşıyabileceği belirtilen B-52, daha sonra ise JASSM ve JASSM-ER füzeleriyle MALD ve MALD/J gibi diğer birçok sisteme de ev sahipliği yapacak.

     

    Sonuç olarak eskiye oranla %50 daha fazla taşıma kapasitesi ortaya koyacağı söylenen uzun menzilli stratejik bombardıman uçağı B-52, teknik olarak 15,000 metre yüksekliğe çıkabiliyor ve saatte 1,064 km hız ile 14,160 km gibi oldukça uzun bir mesafe boyunca yakıt ikmali yapmadan havada kalabiliyor. 

     

    Konu hakkında Boeing tarafından hazırlanan sayfaya buradan ulaşabilirsiniz. 


    Kaynak:http://boeing.mediaroom.com/index.php?s=20295&item=128860



  • "YUH" diyorum, başka da birşey demiyorum.

  • "Old School" tarzı mükemmel bir uçaktır B-52. Gelişmiş hava savunması olmayan Afganistan, Irak gibi ülkelerde iyi iş çıkardılar.

    Binlerce masum sivilin tepesine ölüm yağdırma konusunda hem etkili hem de ucuz bir çözümdür kendisi. Kalas gibi bir uçak olduğundan her türlü modifikasyona gelir. Zaten soğuk savaş zamanında belediye otobüsü misali habire bombalayıp gelsin bakış açısıyla üretildiği için 2044'ü rahat devirir.


    Naapsalardı yavrum? Barbar müslümanları öldürmek için F22 mi uçuraydılar? B2 mi havalandıraydılar mecbuuurrr
  • yeni teknolojiler iceren silah sistemleriyle ilgili haber yapilmasina bir sey demiyorum. sonucda teknoloji sitesi. ama eski b52nin modifikasyonunun burdaki haber degeri nedir. merak ettim dogrusu

  • Editör sağlam militarizm yanlısı galiba ya da Amerika sempatizanı,geçen ki Karakuş haberi de kendisine aitti.
    Bu haber bizi ne kadar ilgilendiriyor acaba ?
    Tamamen karşıyım ama illa haber yapacağız diyorsanız Türkiye ile ilgilileri yapın bari.

    İnsanlar her gün buraya donanım inceleyin telefonlardan bıktık yazıyor,bu habere harcanan emek bilgisayar bileşenleri için harcansa bence daha iyi olur.

  • Ölüm makinesine bak bee


    :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • editörümüz ''red alert'' çok oynamış belli ki, şikayetimiz yok :)

  • nerdeyse 1 asır ..vay be..iyi malzeme kullanmışlar :)

  • Glecekte bizi nasıl bombalicaklar onun müjdesi mi bu?

  • Vatan stoklarına girmiş mi?
  • Ya savaş uçaklarının sitede ne işi var arkadaş. Akıllı ibaresi var diyemi?
    Ona bakarsan Akıllı şişme kadın yapmışlar onudamı gireceksiniz haber diye???

  • Normalde hoşuma gitmeyen habere yorum yapmam ama bu haber gerçekten rahatsız edici. Donanımhaber.com'da B-52'nin nasıl ölüm kusmaya devam edeceği bizi ne ilgilendiriyor? Android işletim sistemine mi geçmiş o da? Güncelleme takvimi mi yayınlanmış?



    Ne gibi bir amaca hizmet ediyor bu haber bu sitede?

  • Bu ölüm makinaları daha çok sivilleri etkiliyor. Savunma değil saldırıda tam katliam yapmada üstlerine yoktur. Amerika gelecekteki testleri Amerikan çöllerinde değil ortadoğu halkı üzerinde yapacaktır.

  • Yaşasın artık daha fazla yere demokrasi götürebilecekler.

  • 1 milyon bordo bereli ile bunun gibi uçakları dahada ileri gidip bu Uçaklardan taşıyan uçak gemilerini alt edebileceğini sanan insanlar var bu ülkede.

  • %50 kapasite artışı demek daha fazla demokrasi demek.

  • DH ta teknolojinin her alanında haberler görmek sevindirici. Silah ve türevleri haberlerine ''yeahh yine mi top tüfek'' diye çemkirenler unutuyorlar galiba insanları öldüren toplar tüfekler değil yine senin gibi insanlar.Bir insanda tabanca bulunmasının evin de bıcak bulunmasından hiçbir farkı yok.Ha tabancayla öldürmüşsün ha evinden bıçağı kapıp sokakta önüne gelene saplayarak, o zaman evinde hiçbir kesici delici alet bulundurma, ne farkı var akıllı bıdık?Ülkeler de tabi ki her türlü savunma ve saldırı aracı olacak. Bir de bu zamanda kimse de hiçbişey olmadığını düşün bakalım biraz etraflıca. Ne sanıyon herşey güllük gülüstanlık mı olacak?Bugün gelişmiş ülkeler sınırlarını ve vatandaşlarını koruyabiliyorsa bu silah gücü sayesindedir sanma siyaset vb gibi saçma nedenler sayesinde.Telefon ve tablet haberlerinden gına gelmişti zaten böyle ve benzeri haberlerin artması dileğiyle.

  • dr.strangelove(1964) filmini izleyin. bu uçağı görünce o film geldi aklıma. tee o zamandır varmış bunlar.
    Boeing, B-52 bombardıman uçağının akıllı silah kapasitesini arttıracak
  • Onu masumlara karsi degilde, kendi halkindan yuz binlerce insani olduren diktatorlere destek veren Rusya vb ulkelere karsi kullansa bu ucagin gelistirilmesine sevinirdim

  • bunların hiç birine gerek olmadığını anladığımız da iş işten geçmiş olacak

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.