Şimdi Ara

Asus üst seviye anakart modeli Rampage IV Black Edition'ı kullanıma sunuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Asus üst seviye anakart modeli Rampage IV Black Edition'ı kullanıma sunuyor


     

     

    Asus ürün gamına Intel'in Ivy Brige-E serisi işlemcileri için hazırladığı yeni bir üst seviye anakart daha ekledi. Rampage IV Black Edition adını taşıyan yeni model, E-ATX formundaki yapısı ile standart boyuttaki anakartlara kıyasla daha büyük olduğu için her kasa modeli ile uyumlu değil. ROG serisinin karakteristik özelliklerini taşıyan yani yüksek performans ve hız aşırtma yetenekleri vaad eden anakart üzerinde, dört adet PCIe 3.0 x16 slotu bulunuyor. Kullanıcıların dört yollu SLI veya Crossfire kurmalarına olanak tanıyan Rampage IV Black Edition, GPGPU odaklı araştırma bilgisayarı toplamak isteyen profesyonelleri de hedefine alıyor.

     

    Dört kanal bellek kontrolcüsüne sahip Ivy Bridge-E serisi işlemciler için 8 adet DDR3-DIMM slotu ile gelen anakart, yüksek kalite çıtasına sahip bileşenleri ve özel soğutucusu ile dikkat çekmeyi başarıyor. Çok sayıda USB 3.0 ve SATA konnektörü ile zenginleştirilen Rampage IV Black Edition, ROG serisi anakartlara özgü donanımsal hız aşırtma yeteneklerini de beraberinde getiriyor. Kutu içeriğinden çıkan özel kumanda sayesinde kullanıcıların, işlemci sıcaklığı gibi önemli parametreleri takip edebildiği anakart, SupremeFX ses teknolojisiyle geliyor. 

     

    Çok kanal ses desteğine ek olarak yerleşik olarak kablosuz internet özelliğini de getiren anakart, Intel'in X79 çipsetini kullanan en güçlü Asus anakartı olma unvanını taşıyor. UEFI tabanlı grafiksel arayüzün çalıştığı özel BIOS'unda kullanıcılara çeşitli ayar seçenekleri sunan Rampage IV Black Edition, ROG RAMDisk teknolojisi sayesinde kullanılabilir sistem belleğinin %80'i kadarını özellikle oyunlarda daha yüksek performans isteyenler için yüksek hızlı sanal sürücü gibi kullandırabiliyor. Daha iyi ses başarımı içn ELNA ses kapasitörleri ve Alman yapımı WIMA film kapasitörler ile güçlendirilen anakartta, Cirrus Logic tarafından geliştirilen ve sinyal gürültü oranı 120dB olan CS4398 DAC çözümüne yer veriliyor.

     

    Asus'a özgü Extreme Engine DIGI+ III voltaj regülatörü, NexFET mosfetler, 60A kapasiteli boğumlar, Japonya üretimi 10K siyah metalik kapasitörler gibi özelleştiröelerin de olduğu Asus ROG Rampage IV Black Edition, 18 Kasım tarihinde 500 dolar olan son kullanıcı satış fiyatı ile Amerika'daki performans tutkunlarının beğenisine sunulmuş olacak. 

     







  • supreme fx ses çipi ve fazladan 2 tane sata portu için R4E değiştirmiyeceğim.

  • anakart ekran kartı hariç sisteme ne katabilirki.

  • helal asus gine yapmış yapacagını

  • Malum sahis yine gelir "sistem aldim ama kullanmadim onlari satip bunu alsam mi ya ben isvecteyim burda fiyatlar uygun bla bla bla "

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rekor kırmak adına üretilmiş bir model, geçenlerde de birkaç rekora imza atmıştı.

    5 rekora imza atmış.

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=569943403060726&set=a.120470474674690.31106.112339052154499&type=1&theater



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 9 Kasım 2013; 21:18:26 >
  • Rampage i her nedense her defasında "Rampa" diye görüyorum. var bu kelimde bişiler bi tek bunda oluyor yaw..:S

  • Kaç para olur kimbilir
  • Black edition değilde normal siyah-kırmızı renklendirilmiş olanlar, sanki görüntü olarak daha güzel gibi
  • Anakart piyasası ve teknolojisi işlemcilerden önde gidiyor maşallah. Bu ve benzeri anakartların hakkını ne çipset verebiliyor nede o çipsetteki işlemciler. Durum Amd içinde İntel içinde aynı. Artık firmalar farklı farklı özellikler çıkarıyorlar ama genel performansa etki minimum düzeyde olduktan sonra ne fayda.

    En iyi Fiyat / Performans oranını yakalamak isteyen kullanıcılar , üst seviye ürün gruplarında eğer ekstra bir özellik aramıyorlar ise anakart seçerken işlemciye verdikleri paranın 1/3 i ile 1/2 si aralığını tutturmaya çalışsınlar.

    600TL lik bir anakart + 600TL lik Cpu yerine 400TL lik anakart + 800TL lik Cpu yada 300/400TL arası anakart + cpu ve artan para SSD yada Ekran Kartına yatırmak gibi.

    0.00Ghz farklılığı sizin için önemli ise ve sıvı azotla rekor kıracaksanız helali hoş olsun tabiki




  • 500 dölarcık...
    O karta para veren gider 800-1000 dolarlık işlemci almadan durmaz.

    630 dolara W2600CR2 alırım. 800 dolara da 2 dene 2620 v2

    Yalnız, Yerleşik wifi denen olaya da ne yalan söyleyim hastayım arkadaş, artık mid-range tayfasında da görmek isteriz böyle güzellikleri.
  • Bunu ya alıp camekana koyacaksın ya da plexi bir kasaya.

  • nasıl bir yakışıklılık bu ya ben bunu alsam bile izlemekten pc'yi kullanamamki

  • Güzel anakart almaya maddi gücü yetenler için gerçekden çok hoş, bizim için ise kedi ile ciğer hikayesi....:)
  • ah be arkadaş... anakart süper! ama tek eksiği çipseti x79 olmuş.. x89 bekliyorudum şahsen, bir ara haberi de yapılmıştı ama...

  • 500 dolar yine 1000 tl eder ama tr ye gelse 2000 tl den satılır.

  • uzay gemisi gibi lan
  • Nükleer reaktör sanki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Anakart piyasası ve teknolojisi işlemcilerden önde gidiyor maşallah. Bu ve benzeri anakartların hakkını ne çipset verebiliyor nede o çipsetteki işlemciler. Durum Amd içinde İntel içinde aynı. Artık firmalar farklı farklı özellikler çıkarıyorlar ama genel performansa etki minimum düzeyde olduktan sonra ne fayda.

    En iyi Fiyat / Performans oranını yakalamak isteyen kullanıcılar , üst seviye ürün gruplarında eğer ekstra bir özellik aramıyorlar ise anakart seçerken işlemciye verdikleri paranın 1/3 i ile 1/2 si aralığını tutturmaya çalışsınlar.

    600TL lik bir anakart + 600TL lik Cpu yerine 400TL lik anakart + 800TL lik Cpu yada 300/400TL arası anakart + cpu ve artan para SSD yada Ekran Kartına yatırmak gibi.

    0.00Ghz farklılığı sizin için önemli ise ve sıvı azotla rekor kıracaksanız helali hoş olsun tabiki



    İşlemci takoz olduktan sonra azotla da rekor kıramazlar bu tip bir anakartla. Ben de zamanında heveslenip aldım extreme kart ama elle tutulur bir getirisi olmadı cpu takoz çünkü ilerlemiyor.
    O kadar sıvı soğutma da hazırladım ama işlemci oc yemedikten sonra verim alamadım tam anlamıyla. İşlemci oc potansiyeli olup da takoz olmadıktan sonra eminim 400 liralık bir kartla benim extreme anakarttan
    daha yüksek değerlere çıkılır. 2. bir problem de bu kartlara veriyorsunuz 1000-1100tl bir kaç aya intel slot yada chipset getiriyor hoop anakartınız işe yaramaz oluyor. Satarsanız yarı fiyatına belki gidiyor.
    O yüzden siz siz olun limit 400-600tl olsun, parası kadar getirisi yok malesef.




  • maşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.