Şimdi Ara

Gümrük Sınırı 150 Euro Olayı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
3.862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar 08.11.2013 tarihli resmi gazete. Burada "2013/5371 4458 Sayılı Gümrük Kanununun Bazı Maddelerinin Uygulanması Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar" var.
    http://www.hukukihaber.net/ekonomi/internet-uzerinden-yurtdisi-alisverise-vergi-h38286.html
    Resmi gazetede de haber var.
    http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131108.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/11/20131108.htm
    TRT'de altyazı da geçmiş arkadaşın dediğine göre.

ARKADAŞLAR TAM NET BİLGİ OLMAMAKLA BİRLİKTE 150 EURO OLMAMIŞ SANIRIM.YANLIŞ ANLAŞILMADAN DOLAYI ÖZÜR DİLERİM.
    MESAJ YAZDIM YETKİLİ YERE VE CEVAP GELİNCE CEVAP YAZACAĞIM BURAYA.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genle yüklü gemi -- 11 Kasım 2013; 23:46:09 >

• 150 € 'ya kadar telefon alabiliyormuyuz peki yurtdışından , alırsak kullanabiliyormuyuz ?

Orijinalden alıntı: Dr. James Wilson

150 € 'ya kadar telefon alabiliyormuyuz peki yurtdışından , alırsak kullanabiliyormuyuz ?

benim bildiğim telefon hiçbir şekilde getirtilemiyor

Orijinalden alıntı: Symbolsong

quote:

150 € 'ya kadar telefon alabiliyormuyuz peki yurtdışından , alırsak kullanabiliyormuyuz ?

benim bildiğim telefon hiçbir şekilde getirtilemiyor

Tamam çok teşekkürler.

telefon tamamen yasak ama tanıdığınız getirebilir ya 140 tl gibi bir fiyata yasal kayıt yaparınız yada imei değiştirirsiniz
  • Resmi gazetede 150 avro ibaresi göremedim.Ama haberde 150 euroya çıktığı yazıyor.Doğruysa çok güzel bir haber.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kesin bilgimi sipariş gececegim amazondan kesinse

Orijinalden alıntı: ADEBISI

kesin bilgimi sipariş gececegim amazondan kesinse

amazon türkiyeye gönderim yapmıyordu artık yapıyor mu ?

Orijinalden alıntı: Alkolog

quote:

Orijinalden alıntı: ADEBISI

kesin bilgimi sipariş gececegim amazondan kesinse

amazon türkiyeye gönderim yapmıyordu artık yapıyor mu ?

Çok sınırlı Ürünleri yolluyor. Bir gömlek alacaktım yollamadılar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazen şansına gümrükten telefonda geçebiliyor.Tr'de bilinmeyen bir marka atıyorum ; zopo c2 kutuya e-reader yazdırıp getirebiliyorsun.Forumdada bu şekilde getirenler var.Tabi gözünü karartıcaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Pyhon Veri Bilimi &amp; Makine Öğrenimi (Acemi)

"Eyleme dönüşmeyen arzu, ruh bozukluğuna yol açar." - William Blake
  • Oh cok sevindim be.
    Ama ne alabilirim ki
    Gumrukten tanidik var sordum baslamis bu uygulama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bamya Avcisi -- 10 Kasım 2013; 14:13:00 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Breaking Bad|Dexter|HIMYM|The Mentalist|Monk|Supernatural|The Walking Dead|Under The Dome|Family Guy|Fringe|Arrow|Prison Break

İlk 3 Listem: 1)Breaking Bad 2)Prison Break 3)Dexter
  • Bıldıgım kadarıyla amazon Turkiye`ye sadece cd, kıtap gonderiyor..

Birde telefon hariç 150 Euroya kadar getirilen elektronik ürünlerde sorun çıkıyormu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuck_bartowski -- 10 Kasım 2013; 15:58:26 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu başlığı gördüğümden beri araştırıyorum fakat detaylı bilgiye ulaşamadım. Uluslararası bir kargo firmasını aradım bizim böyle bir bilgimiz yok diyor. Resmi Gazete 'de belirtilen ifadeyi de bulamadım. bi kaç yerde daha haber var ama emin olamadım. Resmi Gazete'de belirtilen ifadeyi bulan var mı ? Haber sanki yalan gibi

Orijinalden alıntı: poseidon81

Bu başlığı gördüğümden beri araştırıyorum fakat detaylı bilgiye ulaşamadım. Uluslararası bir kargo firmasını aradım bizim böyle bir bilgimiz yok diyor. Resmi Gazete 'de belirtilen ifadeyi de bulamadım. bi kaç yerde daha haber var ama emin olamadım. Resmi Gazete'de belirtilen ifadeyi bulan var mı ? Haber sanki yalan gibi

Yalan.

Xiaomi Mi 9T
    Monitor Audio MR2
  • 150 euro yu göremedim ama dikkat ettiğim çok daha önemli bir nokta var.

Artık özel kargo şirketleride gümrükte fahiş ücretler alamayacaklar.

http://www.verginet.net/Sirkuler/2013yili8-Gumruk.pdf

MADDE 127- (1) 126 ncı madde uyarınca yetkilendirilen posta idaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketler, Bakanlıkça kolaylaştırılan gümrük beyanı kapsamında takip edip sonuçlandırdıkları gümrük işlemleri için verilen hizmet karşılığında;

a) Gümrük müşavirliği, ordino, terminal vb. isimler altında ilave ücret alamaz.

b) 126 ncı maddenin birinci fıkrasının (a) ve (ç) bentleri kapsamı eşyaya ilişkin işlemler için hiçbir surette; (b) ve (c) bentleri kapsamı eşyaya ilişkin işlemler için gönderinin geldiğine dair bildirimin alıcıya yapıldığı tarihten itibaren ilk üç gün için ardiye ücreti alamaz."

"(4) 126 ncı madde uyarınca yetkilendirilen posta idaresi veya hızlı kargo taşımacılığı yapan şirketlerin, bu Kısımda yer alan hükümlere aykırı davrandıklarının tespiti halinde, fiilin daha ağır bir cezai yaptırımı gerektirmemesi durumunda usulsüzlüğe konu her bir gönderi için Kanunun 241 inci maddesinin birinci fıkrası uyarınca işlem yapılır."

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.