Şimdi Ara

Samsung Display ve Japan Display, 2014'deki WQHD ekranlar için seri üretime başlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Samsung Display ve Japan Display, 2014'deki WQHD ekranlar için seri üretime başlıyor


    Akıllı telefon dünyasının lideri olan Samsung'un 2014'de üst düzey akıllı telefonlarında izleyeceği teknik strateji kesinleşiyor.


    Kısa bir süre önce yayınladığımız haberimizde Samsung'un gelecek planlarıyla ilgili son gelişmeleri sizelere detaylıca aktarmıştık. O haberde öne çıkan 64-bit desteği ve WQHD çözünürlüklü ekranlarla ilgili firmaya yakın isimlerden açıklamalar geliyor.


    Digitimes'ın Samsung'a yakın isimlerden edindiği bilgilere göre firmanın 2014 yılı için hazırladığı amiral gemisi modellerinde 64-bit desteği, 16MP'lik kamera ve WQHD (2560x1440) çözünürlüklü ekranları öne çıkacak. 2014'de üst düzey telefonlar için WQHD çözünürlüğünün standart haline geleceğine inanan Samsung, bu akıma öncelik etmek istediği ve hem iştiraki Samsung Display hem de Japan Display ile WQHD çözünürlüklü panellerin seri üretimine başladığı öğrenildi.


    Apple A7 işlemcisiyle birlikte hayatımıza giren mobil cihazlarda 64-bit işlem yeteneği konusunda da 2014 yılının Samsung açısından dönüm noktası olacağını belirten kaynaklar, firmanın 2014'deki üst düzey cihazlarına 64-bitlik işlemcilerin hayat vereceğini belirtirken; 64-bit yeteneğinin hem 8 çekirdekli hem de 4 çekirdekli yarıiletken çözümlerinde yer alacağını ifade etti. Kaynaklar ayrıca, Samsung'un bu telefonlarında 16MP'lik kameraya yer vereceğini iddia etti.








  • tam telefonlar oyunları adreno 400de full hd de takır takır açacak derken...

  • bence samsung RGB alt dizilimli full hd amoled ekranı yapmalı ve beyaz renk gösterimini geliştirmeli çünkü samsung un başlıca sorunu bu ve buna rağmen en iyi panelin amoled paneller olduğunu düşünüyor ve samsungun başarısının bu paneller sayesinde olduğuna inanıyorum

  • Çözünürlük artmazsa yeni telefon satamazlar.
  • Her ekran haberinde Japan Display ismi geçiyor ama bi türlü bu ekranları Sony de göremedik haber var icraat yok

  • eskiden ekran kamera sony idi şimdi kamera nokia ekran lg
  • B.k var çözünürlük yükseltiyorlar şunu güneşin altında en iyi görünür yap siyah ve beyazı en iyi gösteren yap renkler canlı olsun 720p OLSUN.

  • bir yanda INCJ(Innovation Network Corporation of Japan) + sony + toshiba + hitachi, bir yanda tek başına samsung... varın farkı siz düşünün.

  • Aga bu.nedir? guneste simsiyah olacaksa hic yapmayin abi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: toyota_58

    tam telefonlar oyunları adreno 400de full hd de takır takır açacak derken...


    Aynen yaa sırf 1080p otursun die bekledim bu sene yeni tel almadım önümüzdeki sene oturur dedim ama gel gör ki "WQHD" yapiolar şimdide. Hayır 1080p yi anlarım cidden 720p ile 1080p bi teli yan yana koyunca fark ortaya çıkıo ama wqhd nedir yaa??? Daha geçen gün Lg den led tv aldım o bile 1080p. Evdeki diğer tv ise hd ready... Ben inanıyorumki bir çok kişinin evide aynı benimki gibidir... Daha evdeki tvlerde bu çözünürlüğü görmemişken kalkıp g.t kadar telefona koymak nedir yaa??? İnş s5'in bi tane 1080p ekranlı versiyonunu yaparlarda gider onu alırım yoksa... :D

  • Genel istek daha hızlı, stabil kullanım ve uzun pil ömrü iken bu firmalar durmadan ekrana abanıyor.

    Adamın daha 15inc laptop u 1366*768, 40inc televizyonu 1920*1080 iken telefonu 5inc telefonun fhd olması gereksiz diyoruz yok yetmez 2k olsun diyorlar. 2k ekran olsa ne olacak sanki heryerde 2k film var da biz izleyemiyoruz :D

  • Apple bu abartılı çözünürlük işine girmez ve ekran boyutunu makul bir seviyede büyütürse gerçekten karlı çıkar. Çünkü 2k ve 4k muhabbeti gerçekten baydı.

  • arkadaşımda sony xperia z ultra var 6.44 inçlik bir ekranda bile 1080p gayet net görünüyor, açıkcası samsung ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum umarım diğer üreticiler samsungun gazına gelmez ve rekabet kaygısı ile çözünürlüğü arttırmazlar

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeLorean DMC-12

    eskiden ekran kamera sony idi şimdi kamera nokia ekran lg


    yanlış bir düşünce. kamerada nokia sony nin eline su dokemez. nedenine gelince sony nokia gibi sadece cep telefonu ureten bır fırma degıl. adamlar digital foto makınesıde uretıyorlar. eger bır cep telefonuna kompakt kalıtede kamera koyarsa kendı ayagına sıkmış olur. kompakt makınelerının bır anlamı kalmaz.

  • 2K-4K'ya bu kadar hevesliyseniz 4K tvleri 2K-4K monitörleri geliştirin, onlar yayılsın ucuzlasın. Telefonda 2K'yı ne yapalım manyadınız mı siz? En azından notebooklarda abanın buna da 1366x768 saçmalığından kurtulalım arkadaş
    Note 3 kullanıcısıyım, 5.7 inç ekranda bırak pikselleri ayırt edebilmeyi, ölü piksel olsa farkedemeyeceğim. 2K olsa da 4K olsa da tatmin edecek bir fark olmayacak, hatta muhtemelen farkı pekçoğumuz ayırt edemeyecek bile. Olan pil ömrüne, işlem gücüne, yetmeyen depolama kapasitesine olacak.
  • HD ekran bile çok çok yeterli. Full abartıydı, bu ne peki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yav sanki zorla yenı model telefon aldırıyorlar size? beğenmiyorsan almazsın 2k çözünüklü telefon, sanki samsung sizin yorumlarınıza göre karar verıcek adamlar birşey biliyorki çıkarıyor sizden az bılse sızın konumunuzda samsung yetkılılerı olurdu sızde samsungun basında olurdunuz.

  • 2K'ya işlemci mi dayanir :))

  • İşte bunlar hep rakam oyunu

    birine aslında 480p ekran yetebilecekken 2k da nerden çıkıyor?!
  • Vazgeçin şu 2K'dan. Henüz onu besleyecek işlemci yok.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.