Şimdi Ara

Asus N550JV BİOS Güncellemesi Önemli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
15.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Asus N550JV notebookları alıp kullanıcısı olan arkadaşlara,öncelikle sorunsuz sıkıntısız kullanmalarını diliyorum

Bende CN211D modelini aldım Win8 yükledim.Driver CD si içinden çıkıyor (win8) ve Sonicmaster hoparlörde.

Şimdi size bahsedeceğim konu başlıkta belli,zaten diğer konuların çoğu forumda mevcut.

PCnin driver cdsi yanında gelmekte ama güncelliğini yitirenler olduğu için Asus'un sitesinden güncel olanları indirip kurarken,Bios güncellemelerini gördüm.Ve aslında çok riskli denilen Bios güncellemelerinin Winflash isimli programla 3-4 dakikada iki tıkla gerçekleştirilebileceğini gördüm ve gerçekleştirdim de

Bunun için Asus un sitesindeki flash programı olan winflash ve istenilen sürüm biosu indirmek yeterli.Winflash ı açıp bios dosyasını seçip flash diyorsunuz ve işlem tamamlanıyor.Ayrıntılı isteyen olursa yazarım.

Şimdi gelelim asıl soruna şöyle bir gerçek varki pc firması güncelleme diye biosu yayınlasa bile gücellediğinizde sorunsuz olmuyor.Aksine sıkıntılar bile çıkıyor!Ben de asusun sitesindeki 207 bios sürümünü yükledim.Başta sıkıntı yok gibiydi.Sonra bakınca aygıt yöneticisine;

Winportlar
    Usbler
    İkincil kart Nvidia GT750

devre dışı kalmış.Usbler,kayıt defterinden ayar ve formatla düzelmekte,winport hatası formatla düzelmekte ancak ekran kartı hatası formatla düzelmemekte.Dediğim bu hataların hiçbiri ise Sürücü güncelleme ve yenileme gibi işlemlerle çözülmüyor.Özellikle bios sonrası bi işlemden sonra kesinlikle,4-5 saat uğraşan biri olarak.

Ne mi yaptım? en son çare olarak, bios güncellemeden korkarken,bir de bios güncellemesi düşürme yani downgrade yöntemine kalkıştım.Sonuç:2-3 dakika içinde sorunsuz bi alt sürüm olan 206 sürümüne geçtim
    Ve en önemlisi sistemde çalışmayan hiçbir sürücü veya hata almadım.Pcniz ilk geldiğinde hangi bios sürümünde geliyor bilmiyorum ,bende bakmadım çünkü.Ama şu anda sorunsuz güncelleyeceğiniz sürüm 206 dır,207 yi yüklemeyin!

Winflash sayesinde güncellme basit ve kısa,güncellemeyi geri alma da yani downgrade işemi de basit.İsteyen olursa anlatabilirim.

• Merhaba, bende dün 8.1 pro kurdum siteden bios prgramını ındırıyorum fakat kurmuyor asus cihaz olması lazım şeklinde hata alıyorum..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ustam asusun kendi pcnize uygun sürücü sayfasından indiriyorsunuz değilmi program ve biosu ?
  • Selam, ben dün Asus N550JV-cn127H modelini aldım.
    Öncelikle cihazı çok beğenim tasarım olsun hız olsun ses olsun gayet hoşuma gitti ancak tek bir sorun var onuda sizlerle paylaşmak istedim belki sorunu çözmemde bana yardımcı olabilirsiniz.
    Cihazın Ram i 16 gb olduğundan yükseltme ile ilgili bi işlem yapmaya gerek olmadığını düşündüm ancak, elimde 2 Adet KINGSTON 128 Gb ssd var ve ben hdd sini söküp SSD takmayı planlıyordum almadan önce lakin öyle yaptım
    ilk taktığımda HDD yi görmedi biosa girdim HDD ile ilgili bi işlem yapmadan çıktım bu sefer gördü. windows 7 kurdum herşeyini ayarladım ancak restart attığımda hdd yi yine görmedi. acaba dedim SSD demi bi problem var elimde başka modelde KINGSTON 128 GB SSD vardı onu denedim ancak ondada aynı sorunlarl karşılaştım. Sorunum kısaca SSD yi b görüyorr Bi görmüyorr. SSD leri başka cihazlarda denedim sorunsuz çalışıyor. bu Bilgisayarı almadan önce bi arkadaşımda Asus N550JV-cn211d modeli vardı onun bilgisayarına SSD yi taktığımdada aynı sorunla karşılaşmıştım ama böyle ırsi bi sorun olacağını düşünmemiştim. acaba diyorum Bildiğiniz Biosta bir ayarı vs. varmıdır. yada KINGSTON SSD lere bir garezimi vardır. ? ben taktım şu şu marka modeli sorunsuz kullanıyorum diyeniniz varmıdır ? kendi 1 TB lık hdd sini kullanmak istemiyorum insan pskolojisi derler ya ister istemez ağır çalışıyormuş yada takarsam SSD yi bundan daha hızlı çalışacakmış düşüncesi beni deli ediyor lütfen bana bu konuda yardımcı olun delirmek üzereyim.
    Paylaş

• O konuda pek bi bilgim yok ancak şunu dyeblirim,biosu araştırırırken bios güncellemesinden kaynaklı hdd görmeme problemler yaşanabiliyor.Yani eğer bios sürümünüz 206 ise ancak düşürebilirseniz veya 206 dan aşağı bi sürüm ise 206 ya güncelleyebilirsiniz.Ama kesinlikle çözüm olabilir diyemem.
  • Merhaba,
    Biosun surumunu nerden kontrol edebilirim? Birde bios guncellemesinin ne gibi artıları oluyor acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: zaferfb

Merhaba,
    Biosun surumunu nerden kontrol edebilirim? Birde bios guncellemesinin ne gibi artıları oluyor acaba ?

PC açılırken Asus logosu çıktığında F2 ile biosa girdiğinizde versiyonu yazar hemen karşınızda.

Bios güncellemesi sistemle ilgili bazı ufak tefek aksaklıkları giderir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S.BAKAN -- 10 Kasım 2013; 20:58:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • S.BAKAN kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, bende de aynı model marka notebook var alalı bir hafta falan oldu, dediğiniz gibi bios sürümüne baktım 204,
    güncellemek için driver cd sindeki winflash programını yükledim, ancak Türkçesi"sadece asus bilgisayarda çalışır" şeklinde uyarı veriyor yüklenmiyor kapanıyor.
    Bu durumda ne yapılmalı, ne önerirsin. hayırlı forumlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20052006

Merhaba hocam, bende de aynı model marka notebook var alalı bir hafta falan oldu, dediğiniz gibi bios sürümüne baktım 204,
    güncellemek için driver cd sindeki winflash programını yükledim, ancak Türkçesi"sadece asus bilgisayarda çalışır" şeklinde uyarı veriyor yüklenmiyor kapanıyor.
    Bu durumda ne yapılmalı, ne önerirsin. hayırlı forumlar.

asus un sitesindeki sürümü indirin onunla yapın.
    Aynen hocam tekrar asus sitesinden indirdim, oldu, ancak şimdide şöyle bir sorun var, bios dosyasını falan indirdim 206 olanı, programda gösteriyorum flash yazısına tıklıyorum ancak herhangi bir şey olmuyor bir müddet bekliyorum çıkış yapıp pcyi yeniden başlatıyorum biosa girip sürüm kontrol ettiğimde yine eski sürüm 204 yazıyor. Yani güncellenmedi, şimdi ne yapmalıyım siz tam olarak nasıl güncellediniz?

• arkadaşlar ben de n550jv-cn127h aldım bir sorum var windows 8.1e nasıl yükseltebilirim
  • quote:

Aynen hocam tekrar asus sitesinden indirdim, oldu, ancak şimdide şöyle bir sorun var, bios dosyasını falan indirdim 206 olanı, programda gösteriyorum flash yazısına tıklıyorum ancak herhangi bir şey olmuyor bir müddet bekliyorum çıkış yapıp pcyi yeniden başlatıyorum biosa girip sürüm kontrol ettiğimde yine eski sürüm 204 yazıyor. Yani güncellenmedi, şimdi ne yapmalıyım siz tam olarak nasıl güncellediniz?

ben de aynı şekilde yaptım.flash ddikten sonra exit deyince pc kapanıyor.açılışta biosun güncellendiğine dair bir ekran çıkıyor.o ekran çıkmıyorsa sıkıntı mevcut ve çözümünü açıkcası bilmiyorum.
    Yine de teşekkürler cevap için...
    Merhaba arkadaşım, pcye windows 8.1 yükledim, tekrar aynı işlemleri yaptım sorunsuz bios güncellendi. Sanırım sorun pcnin windows 7 olmasıymış.
    Windows 7 de hata verebilir, yükleyecekler bunu gözönünde bulundursunlar...

• quote:

Merhaba arkadaşım, pcye windows 8.1 yükledim, tekrar aynı işlemleri yaptım sorunsuz bios güncellendi. Sanırım sorun pcnin windows 7 olmasıymış.
    Windows 7 de hata verebilir, yükleyecekler bunu gözönünde bulundursunlar...

pc zaten 8 e uyumlu olarak üretilmiş yani tüm yazılımları o şekilde doğrudur
  • 207 yüklü geldi benimkisi bir problem yok muhtemelen indirme sırasında bir problem olmuştur eski asus forumlarında gezerseniz winflash ın ntfs de sıkıntı çektiğini duyarsınız en mantıklısı fat32 li bir flash kullanmak.asus'un ayrıca md5 sha-1 keylerini vermesi lazım böyle hassas dosyalar için
  • bende de n550jv var windows 8 yüklü biosu 204 tü ben 207 ye güncelledim bir sorun olmadı ama açılırken siyah ekranda çok beklemeye başladı 5 sn falan gecikme oldu 206 ya güncelleme denedim olmadı nasıl yapabilirim format mı atmak lazım birde şarjda kullanırken normal kullanımda sadece internet açık ekran ışığı orta seviyede 2-3 dakikada yüzde 1 şarj düşüyo bu çok değil mi
  • LÜTFEN ŞU Bios DOWNGRADE olayını ve fat32 li winfalsh ile update nasıl oluyor bilen arkadaşlar paylaşırmı biziml...acil durum ustadlar...
  • Bios Düşürme...
    Öncelikle Winflash sistemiznide yüklü olmalı ve düşüreceğiniz sürüm.
    cmd yi çalıştırın yani komut yöneticisi

C:\Program Files (x86)\ASUS\WinFlash yazıp enterlayın

ardından WinFlash /nodate yazın program çalışcaktır.Ardından bios doyasını seçip flash deyin.
    merhabalar.

ya ben risk alıp bios update yapmaya karar verdim. 205 geldi aldığım cihazla. dediğiniz gibi winflashla update yapmaya çalışıyorum. flash butonuna basıyorum, ilgili dosyayı da gösteriyorum. ekranda çıkıyor winflashta şu anki surum 205 - dosyadaki surum 207 diye. flash butonuna basın diyor. basıyorum. exit a basın restart atılıp update sureci devam edecek diyor. exit a basıyorum. hiçbir şey olmuyor. elle restart attığımda da bios 205 te kalıyor. nerede hata yapıyorum ? windows 8 de deniyorum orjinal gelen windows, yönetici olarak çalıştırmayı da denetim winflash ı. değişen bir şey olmadı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.