Şimdi Ara

Çift İşletim Sistemi[Acildir]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Biliyorum arkadaşlar konusu vardır mutlaka sorulmuştur da işim biraz acele başka işlerim var. Cevaplayan herkese teşekkürler.

Şimdi beyler, benim kullandığım programlar yüzünden Windows 8 ve Macintosh işletim sistemlerini zorunlu bulundurmak zorundayım. 2 Pc alacaktım. Birisi Mac Mini diğeri kendi kuracağım pc idi. Fakat sonra düşündüm ki 1,500 küsüratlı fiyatı daha iyi monitör ve daha iyi ssd/hdd almaya karar verdim. Fakat aklımda bir kaç soru var:
    Not: Pc'de kurmak istediğim 3 işletim sistemi var. Windows 8, Windows 7 ve Macintosh. (Windows 8 ve Macintosh ana platformum olmayacak. Windows 8e bazı program&oyunların uyumsuzluğundan geçmek istemiyorum ama işim için zorunlu kurulu. Ana platform Windows 7 olacaktır.)

Şimdi düzmeyi planladığım sistem monitörsüz +3500 gibi bir paraya bedel olacak. Ama işim için Macintosh mutlaka zorunlu! Bir iki yerde görmüştüm Apple markalı pc almak zorunda değilmişim, diğer pclere kurmanın birkaç yolu varmış. Nedir bu yollar? Garanti olur mu yani? sonra sorun çıkartmasın. Ona göre sistem düzicez. Bir de Pardus&Windows kurunca mesela bios başta seçim yapmamızı sağlıyor. Peki Macintosh-Win8-Win7 arasında da seçim olur mu ?
    Okuyan herkese teşekkürler.

• En pratik ve sorunsuz yöntem 3 ayrı harddiske ve 2 win + 1 macos kurmanız. Tabi kurmak dile kolay geliyor da biraz zor olabilir, macosx tarafında donanımızın biraz meşhur olması lazım, AMD/ATI kullanan da çok ama tavsiyem Intel/Nvidia. Kurulum bir tık geride Mac OS x86 Kurulum Rehberi nde.
  • AMD Windows PC üstüne Mac OS & Linux eklemek

ben o işi yapıyorum. Linkte nasıl yaptığım resimleri ve açıklamasıyla görülüyor. Benim yapmamı istersen özelden mesaj at.
  • quote:

Orijinalden alıntı: WinteR

En pratik ve sorunsuz yöntem 3 ayrı harddiske ve 2 win + 1 macos kurmanız. Tabi kurmak dile kolay geliyor da biraz zor olabilir, macosx tarafında donanımızın biraz meşhur olması lazım, AMD/ATI kullanan da çok ama tavsiyem Intel/Nvidia. Kurulum bir tık geride Mac OS x86 Kurulum Rehberi nde.

Okudum o konuyu ama ram biraz fazla olucak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tabi ki, her bir sistemi farklı harddiske kurmak en rahat olanı ancak öyle bir durumda harddisk kalabalığının oluşturacağı ses ve elektrik tüketimini de hesaba katmak gerekiyor. Ayrıca Laptop'a çift veya 3'lü sistem kuracağın zaman zaten devre dışı kalan seçenek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

Tabi ki, her bir sistemi farklı harddiske kurmak en rahat olanı ancak öyle bir durumda harddisk kalabalığının oluşturacağı ses ve elektrik tüketimini de hesaba katmak gerekiyor. Ayrıca Laptop'a çift veya 3'lü sistem kuracağın zaman zaten devre dışı kalan seçenek.

En iyisi mac mini almak galiba. Programlama yapıcaz iş sakata gelmesin (iOS)

• Lion'ın kurulabildiği herhangi bir PC'de XCode 4 te kurulabiliyor. Nitekim 2009 model bir Lenovo'ya kurduğum Lion 'da XCode ve iOS SDK yı da kurdum.

XCode 4 ve iOS için Mac mini alacaksan en az 2007 model (64bit işlemcili) almalısın. 2.eli 450TL'den başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 8 Kasım 2013; 10:24:03 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjinal bir mac'in yerini hiçbir zaman X86 tutamaz, X86'da bir anda siyah bir ekranda boot sektörün bozulmuş diyebilir, hard disklerin garip şekilde hasar görebilir, ben şu an 2 yedekle çalışıyorum, I7 860 işlemcim ile yaklaşık 4-5 bin liralık maclerin performansındayım ama her sabah soru işaretiyle açıyorum makineyi :) mac gelene kadar devam edicem böyle , bu ayardaki cihazlar da çok pahalı.
  • X86 orjinal Mac'in yerini tutar demedim. X86 (veya X86_64 , AMD64 fark etmez) PC 'ye tek harddisk üzerinde istenilen sayıda İşletim Sistemleri kurulabilir ve çalışır dedim. Yoksa bir Lenovo bir Vaio, Mac'in yerini tutamaz tabi ki ama yakın birşeyler olur.
  • Kesinlikle katılıyorum. Büyük ihtimal 0 çekicem 8gb ram de attırır keyfime bakarım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.