Şimdi Ara

===> LG G2 TEKNİK KONU <=== (79. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9.429
Cevap
131
Favori
480.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Giriş
    13 de de oluyor gibi gözüküyor ama daha az gibi sadece ekrandan baktım çekip zoomlamadım ama ekrandan gözüken lensden, zaten farklı bir kamera uygulaması kullanın ondada o şekilde gözükecek.. Bu lensin daha geniş açılı olduğunu gösterir ki bu tarz lensler fotoğrafçılık da pahalıdır genelde. Normal bir fotografda bir sakıncası olmadığı kanısındayım.. Yani "herkesi almak" için daha geriye gideceğime zor anlaşılan şekilde hafif büksün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Lumia 920 kullanirken win magazadan indirmistim.takim marslarindan tutunda diger telefonlarin zil sesleri falan hepsi vardi.

Orijinalden alıntı: grolof

quote:

Orijinalden alıntı: chatin_62

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tahirlacin

lg pc suitede yükseltme hatalarını geri yükle dedim ama download modda hala rooted görünüyor.bunu nasıl unrııted yapabilirim

Ben bu sefer flashtool ile yükledim ve format atmadan sıfırlandı

Fabrika ayarlarına dönmek, ne Recovery'yi nede Root'u etkilemez. Yeni Rom yüklenmedikçe bunların izleri kalır.

@grolof
    Siz daha önce de farklı bir Rom yüklemiştiniz ve Root gitmemişti. Türkiye Rom'u yükleyince gitmişti. Şimdi yine farklı bir ülke Rom'u yüklediniz ve bu sefer gitti. Acaba bu Rom'ları hangi yöntemlerle yüklediğinizi hatırlıyormusunuz?

Sanki şöyle bir durum var, yanlışmıyım? Eğer yazılım hatalarını düzelt ile PC Suite'den Rom yüklersek Root gitmiyor, Mobile Tools yada Flash Tools yada Kdz-updater ile yüklersek gidiyor.

Başka arkadaşlar İngiltere romunu yeniden yüklemişler ve root gitmedi demişlerdi bende türkiye romunu lg pc süite ile yükleyip rootun sıfırlandığını görünce o şekilde yazdım ama dün gece
    Sonunda AME yazan paralel ithalat telefona sahip arkadaşlar 10C güncellemesi aldıklarını belirtince bende indirip flashtool ile birleşik arap emirlikleri yazılımını
    yükledim ve kontrol ettiğimde rootun sıfırlandığını gördüm.

Daha evvel orijinal romu yüklersek sıfırlanır diye yazdığım için onu düzeltmek istedim.,
    Belkide İngiltere romunu yükliyen arkadaşlar bir hata yapmışlardır ama daha sonra türkiye romunu yüklediklerinde rootun sıfırlandığını belirtmişlerdi.
    Bu arada bu romu sadece yükledim yani reset yada wipe falan yapmadığım halde kırmızı rooted yerine siyah unrooted yazıyor.
    Biraz karışık oldu ama siz anlamışsınızdır.

Evet anladım. Zaten wipe veya diğer deyişle resetleme işleminin Root ile ilgisi yok. Bu sadece telefonun temiz olarak Rom yüklenip artıklardan arınmış halde çalışması için gerekli. Rom değişikliklerinde bu artıklar sorunlar çıkartabiliyor. Tabiki sorun çıkmayabilir de. Bazı arkadaşlar sorun çıkarsa wipe yaparım düşüncesindeler. Kendi takdirleridir. Ben, üşenmeyip yedeklerimizi alarak, rom yükleme öncesi ve sonrası wipe yapılarak olası birçok sorunun önüne geçme taraftarıyım.

Xiaomi 12T Pro 12/256GB Black MIUI 14.0.11.0 TLFCNXM by xiaomi.eu / Poco F2 Pro 8/256GB Black MIUI 14.0.5.0 SJKCNXM by xiaomi.eu / MiMix2 6/256GB Black MIUI 12.0.1 Stable by xiaomi.eu / MiNote2 4/64GB Black MIUI Global Kararlı v11.0.2
    MiPad2 64GB MIUI v8 MultiRom / MiBox3 International AndroidTV v8.0 / Tronsmart T428 MiniPC 4.1.2 JB

Mi A1 4/64GB Gold / Mi5 Prime 3/64GB Black / RedMi Note 4X 3/32GB Black / Mi4LTE 3GB/16GB / RedmiNote3Pro 3GB/32GB / LG Optimus G2(D802) 16GB / Moto G 16GB / LG Optimus 4XHD 16GB / GT-I9000 Galaxy S 8GB (Out of service) / Sony Ericsson Xperia X1i WM6.5
    Nexus7 2013 32GB (Out of service) / Nexus7 32GB Wifi / Ainol Aurora II 16GB / Apple iPad 32GB Wifi+3G
    Amazfit Pace / LG G Watch R (Out of service)

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Bende hiç üşenmem ve iyi bir temizlik yaparım,onun için kolay kolay problem yaşamam

Ben de bu fotoğrafta farkettim hocam.Neyse herşeyi kafaya takmakta iyi birsey değil

• quote:

Orijinalden alıntı: espesito

quote:

Orijinalden alıntı: feylezof77

quote:

quote:

Rootu superuser ile unroot etmek sadece rootu deaktif eder ama flashtool veya lg pc süite ile yazılımı yeniden yüklerseniz root sıfırlanır.
    Pc süite ile yazılımı yüklemek nerde ise 1 saat sürüyor ama flashtool kullanamayacak arkadaşlara kolaylık olsun diye onu öneriyoruz ama işi bilenler flash tool ile sıradan yazılım yüklemeyi yaparlarsa
    root siliniyor.
    Arkadaşların denemelerinden anladığım kadarıyla eğer kendi orjinalini yüklemezsek hala rootlu görünüyor.Mesela benim telefonum türkiye kaynaklı ve ülke kodu türkiye ben İngiltere romunu yükliyerek rootu
    sıfırlıyamıyorum.
    Bunun anlatılacak bir şeyi yok kısaca orijinal kendi romunu yüklediğinizde telefonu kapatın download modunda açtığınızda kırmızı yazıyla rooted yazarsa sıfırlanmamış unroot yazarsa sıfırlanmış demektir.

Alıntı yaptığım mesajımdaki bir yanlışı düzeltmem lazım.Daha evvel arkadaşların anlatımı ile türkiyeden alınan telefonlara yabancı ülke romu yüklediğimizde
    rootun silinmediğine dair bir kanaate varmıştım ama az evvel rootlu telefonuma flash tool ile arap emirliklerine ait 10C versiyonu yükledim ve yaptığım
    kontrolde rootun silindiğini ve siyah yazı ile unrooted yazdığını gördüm.

Yani hangi ülke yazılşımı yüklerseniz yükleyin başka bir işlem yapmadan rootunuz sıfırlanıyor
    Bu arada yaptığım ilk kontrollerde videodaki focus problemi 30 fps de fps düşme problemi tamamen hallolmuş gibi geldi bana yani yaptığımız moddan sanki daha güzel bir duruma dönmüş gibi geldi bana.
    60 fps yide yarın gündüz ışığında deneyeceğim ama 30 fps de oda ışığında hiç fps kaybı yaşamadım.
    Odaklanma ise çok kısa bir sürede gerçekleşiyor.Şimdi yine denedim ve çok beğendim.Sanırım bu güncelleme yakında bizede gelecektir.

Kardes su arap emirlikleri linkini verir misin bizde kuralim su romuda kurtulalim su kamera hatalarindan

Bence o işin garantisi yok türkiyeden alınan cihazim var ve İngiltere romunu yüklerken rooted yazısı yazıyordu yani keain Root yazar yazmaz demeyelim en garantisi türkiye romunu kurmak diye düşünüyorum olasi servise gönderme durumunda

Zaten Türkiye Rom'unu yükleyip yollamanız gerekiyor. İngiltere yada başka herhangi bir ülkenin Rom'u ile gönderirseniz ve serviste farkedilirse Rooted yazmasa bile garanti dışı kalabilir.

Xiaomi 12T Pro 12/256GB Black MIUI 14.0.11.0 TLFCNXM by xiaomi.eu / Poco F2 Pro 8/256GB Black MIUI 14.0.5.0 SJKCNXM by xiaomi.eu / MiMix2 6/256GB Black MIUI 12.0.1 Stable by xiaomi.eu / MiNote2 4/64GB Black MIUI Global Kararlı v11.0.2
    MiPad2 64GB MIUI v8 MultiRom / MiBox3 International AndroidTV v8.0 / Tronsmart T428 MiniPC 4.1.2 JB

Mi A1 4/64GB Gold / Mi5 Prime 3/64GB Black / RedMi Note 4X 3/32GB Black / Mi4LTE 3GB/16GB / RedmiNote3Pro 3GB/32GB / LG Optimus G2(D802) 16GB / Moto G 16GB / LG Optimus 4XHD 16GB / GT-I9000 Galaxy S 8GB (Out of service) / Sony Ericsson Xperia X1i WM6.5
    Nexus7 2013 32GB (Out of service) / Nexus7 32GB Wifi / Ainol Aurora II 16GB / Apple iPad 32GB Wifi+3G
    Amazfit Pace / LG G Watch R (Out of service)

• chatin_62 kullanıcısına yanıt
    Hocam Cihaz rootlu veya roomlu ise sadece Tr romunu yüklediğimizde iz kalmıyor ve cihaz garantili olarak devam ediyor değil mi ? Sadece Tr romunu yüklememiz yetiyor mu yada ayrıca bir işlem yapmaya gerek var mı ?

Arama ekranının anlamı çok geniş.

Tek sorunu Internet Explorer ile arası değil. Bu nedenle video indireceğim zaman Chrome üzerinden indiriyorum.

Özellikle Youtube'da videonun kalite versiyonlarının hepsini anında algılıyor.

Mesela önceden Youtube'un video ekranında 1080p seçip oynatınca IDM 1080p'yi görüyordu. Şu an DH videolarında hala öyle.

Ancak şimdi Youtube'da video başladığı anda tüm çözünürlükleri algılıyor.

Orijinalden alıntı: emmare

Beyler zil sesi programi tavsiyeniz varmi,yani ringtones.markette ringtones aratarak bir kac tane denedim ama begenmedim.

Lumia 920 kullanirken win magazadan indirmistim.takim marslarindan tutunda diger telefonlarin zil sesleri falan hepsi vardi.

Zedge iyidir.

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr

Kendi Mp3'lerinden zil sesi yapmak istiyorsan:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.herman.ringtone&hl=tr

• quote:

Arkadaslar şu arap emirlikleri romu fokus sorununu baya baya halletmiş denemelerime göre yanız fps düşmesi olayını test edemedim harektli bi yer yok yakınımda yükleyip deneyebilecek var mı

Bilgisayarda gom player ile oynatırken sağ tıklıyarak oynatılan dosyanın detay bilgileri kısmından fps
    durumunu görebilirsin.60 fps de tam bir düzelme yok ama 30 da hiç düşmüyor.

Orijinalden alıntı: Pulstar

quote:

Orijinalden alıntı: emmare

Beyler zil sesi programi tavsiyeniz varmi,yani ringtones.markette ringtones aratarak bir kac tane denedim ama begenmedim.

Zedge iyidir.

https://play.google.com/store/apps/details?id=net.zedge.android&hl=tr

Kendi Mp3'lerinden zil sesi yapmak istiyorsan:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.herman.ringtone&hl=tr

Ben kendi müziğimi root Explorer ile kopyalayıp sistem-media-audio-ringtone kısmına yapıştırıyorum,yani herhangi bir işlem yapmıyorum,olduğu gibi kopyalıyorum .
    Ama tabiki telefon rootlu olmalı.

• quote:

quote:

Arkadaslar şu arap emirlikleri romu fokus sorununu baya baya halletmiş denemelerime göre yanız fps düşmesi olayını test edemedim harektli bi yer yok yakınımda yükleyip deneyebilecek var mı

Bilgisayarda gom player ile oynatırken sağ tıklıyarak oynatılan dosyanın detay bilgileri kısmından fps

Bence fokus sorununu baya baya cozmusler sizce nasil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    STok ve rootsuz halde
     ===> LG G2 TEKNİK KONU <=== ===> LG G2 TEKNİK KONU <===

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Led Zeppelin -- 2 Aralık 2013; 19:20:29 >

• quote:

quote:

quote:

Bence fokus sorununu baya baya cozmusler sizce nasil

Banada öyle geldi ama daha sonra tam emin olamadığım için arkadaşları yanıltmak istemedim.Daha sonra eski dosyaları telefona kopyalayıp bir karşılaştırma yapacağım.
    Ayrıca gece odada ışıkları söndürüp zifirikaranlıkta hem video hem fotoğraf çektim ve bayağı beğendim.Denemenizi öneririm.
    Video çekerken kamerayı oynatınca çok kısa süreli odaklanmaya çalışıyor ama bu türkiye romunda daha uzun sürüyordu gibi geliyor bana.

• quote:

Orijinalden alıntı: Led Zeppelin

telefon Zil sesi ayarlarına veya SİSTEM bildirim sesi yerine girince sağ üstteki + işaretine basınca istediğiniz şeyi atayabiliyorsunuz
    Hem zil hem de bildirim tonları için kullanılabiliyor...
    STok ve rootsuz halde

Bu anlattığın şekli bilmiyordum,iyi oldu ama istediğin parçanın üstünde parmağını bastırarakda atıyabiliyoruz ama ben istediğim zil seslerini direk sistemin içine atıyorum aynı listede görünüyor.
    Müziklerin içinde aramaktan kurtuluyorum,belki biraz abartı ama bende 1000 tane kadar müzik parçası var,balığa gidince taşınabilir şarz deposuyla akşama kadar müzik dinleyip beynimi dinlendiriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grolof -- 2 Aralık 2013; 19:29:03 >

• Ben bu fokus sorununu baya kafama taktigimdan ayni isik kosullarinda denedim fokus kaybetme olayi turkiye ve diger romlarda cok sık oluyordu siz teli sabit tutmaya calissanizda fokus kaybediyordu bunda o kadar fazla olmuyor telefonu oynatinca fokus almasi zannedersem ois ile ilgili nexus 5 video cekiminde de var ayni sey gece cekimlerinde de odak hizi artmis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ben de müzik meraklısıyım ama 4gb veya 400 şarkıdan fazla üzerimde taşımıyorum, çöplük gibi oluyor telefon ve müzik çalarım... bir de pc ayarında kaliteli bir dosya yöneticisi olan müzik çalar yok bizde... Mesela müzik çalara klasör gösterdim onu çalıyor, sonra o klasör içinde arama yaptım track5 diye, şarkıyı bulup tıkladım, sürekli o şarkı çalıyor, klasör içindeki diğer parçaları çalmaya devam etmiyor... Bütün player ları denedim hiçbirinden bu özellik yoktu... O yüzden fazladan müzik taşımıyorum... Ayrıca müziğe basılı tutup zil sesi yapmayı da hiç kullanmamıştım hocam iyi oldu öğrendiğim
    bunu ispatlamak için "veri servisleri etkin" kutucuğunu işaretledim, hemen google.play devreye girip update'leriniz var dedi. hemen ardından, Turkcell'den 0.9 TL ücret yazdık şeklinde mesaj geldi.
    internet paketi almak istemiyorum. interneti sürekli açık tutup pilimi azaltmak da istemiyorum.

Teknik olarak bu durumun kolay bir çözümü varsa yardım bekliyorum.
    Sony ARC S telefonumda, MMS atacağım zaman veri alışverişi başlar (üst çubukta E simgesini görürdüm) ve biterdi. ben interneti hiç açmazdım.
    apn turkey yazılımı yeni android sürümlerinde root'lu telefon istediğine göre root yapmadan sorunumun çözülmesi zor gibi düşündüm.
    Tahminlerimi söyleyeyim:

(1) Güvenlik sebebiyle bizdeki android sürümünde apn ayarlarını değiştiremiyoruz
    (2) APN ayarlarında girdiğimizde Turkcell-MMS ayarının yanında aktifleştirebileceğimiz bir seçenek olmadığına göre, MMS atarken Turkcell-internet APN'sini kullanmaya zorunlu tutuluyoruz.
    (3) Turkcell otomatik olarak bu ayarları göndermese, elle yazabileceğim ayarlarla bu sorunu çözebileceğim. Şu sitedlere benzer yerlerdeki ayarları bkz. apk ayarları giremiyoruz çünkü telefonda bu ayarlar zaten gömülmüş ve değiştirilemiyor

Sorularım:
    (1) Şu anda bana birisi mms atarsa ben alamayacak mıyım?
    (2) Windows Mobile'daki Modaco'nun no-data programı gibi, "veri servisleri etkin" iken, "mesaj" programı dışındaki programların interneti kullanmasını engelleyebileceğim bir ayar / program var mı?
    (3) Bu ayarlar Turkcell sim kartımın mobil servisleri aracılığıyla yükleniyor olabilir mi? Yeni bir mikrosim kart taksam değişik apn ayarı yüklenir ve sorunum çzöülür mü? (Bu sim kartımın VINN modemlerle kullandığım bir ikiz kartı olduğu ve iptal olmasını istemediğim için zor bir karar olur)
    (4) Turkcell'e SMS atarak, MMS ayarlarını göndermesini istesem ve gelen ayarları kaydet desem de, APN ayarları değişmeyecek.
    teşekkür ederim.
    (5) Sorunun sebebi iletideki, 2. gönderideki cevap mıdır ? bkz. android mms sorunu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asus535 -- 2 Aralık 2013; 19:57:59 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.