Şimdi Ara

Nokia, İngiltere'de HTC'ye açtığı patent davasını kazandı, satış yasağı gelebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Nokia, İngiltere'de HTC'ye açtığı patent davasını kazandı, satış yasağı gelebilir





    Bir süre önce One modelinde kullandığı mikrofonlar nedeniyle Nokia ile davalık olan HTC, geçtiğimiz aylarda farklı bir patent davası nedeniyle yine Nokia tarafından mahkemeye verilmişti.




    İngiltere'de açılan davada Nokia, ses ve metin mesajlarını iletmek üzere HTC cihazlarında kullanılan bir teknolojinin kendi patentlerini ihlal ettiğini iddia etmekteydi. Aynı davalar Almanya, İtalya, Japonya ve ABD'de de açılmıştı.




    İngiltere mahkemelerinin dün verdiği karara göre HTC bahse konu patentleri çiğnemiş kabul edildi ve Nokia'nın da dava konusu cihazlara satış yasağı getirilmesi için talepte bulunma hakkı doğmuş oldu.




    Nokia karardan oldukça memnunken HTC hayal kırıklığına uğradığını ve derhal temyize gideceklerini açıkladı. 




    Nokia'nın vakit kaybetmeden patent ihlali yapan HTC cihazları için İngiltere'de satış yasağı talebinde bulunacağı tahmin ediliyor. Bu cihazlar arasında HTC One da bulunuyor. Bir süredir mali sıkıntılar yaşayan ve cihaz satışlarını artırmaya çalışan HTC için dünyanın en büyük akıllı telefon pazarlarından birinde meydana gelen bu gelişme sıkıntıları daha da artırabilir.




    Nokia'nın patent lisanslarından elde ettiği gelir bu yıl 600 milyon doları aşacak ve firmanın bundan sonra patent konusunda rakip firmaları daha da sıkıştıracağı belirtiliyor. Nokia hali hazırda pek çok ülkede HTC'ye karşı 50'den fazla patent davası açmış durumda.  

     

     



    Kaynak:http://wmpoweruser.com/nokia-wins-major-patent-case-against-htc-in-uk-may-get-the-htc-one-banned/







  • satışa yasak koydurarak 1 tane bile fazla satış yapabileceğine inanıyor musun nokia? samsung'un ekmeğine yağ sürüyor.

    HTC'nin sahibi dünyanın en zengin insanlarından birisi. firma mali olarak ne kadar dara düşerse düşsün satmaya yanaşmayacaktır.
    Sahibi olan kadın Cher Wang'in serveti tek başına Koç grubundan daha yüksek. 2012'de dünyada 56. sıradayken bu yıl 46. sıraya yükselmiş. Haliyle yine başlayacak olan HTC'yi X alsın hikayelerine daha gerçekçi yaklaşmanızı dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Roark -- 1 Kasım 2013; 8:49:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    satışa yasak koydurarak 1 tane bile fazla satış yapabileceğine inanıyor musun nokia? samsung'un ekmeğine yağ sürüyor.

    HTC'nin sahibi dünyanın en zengin insanlarından birisi. firma mali olarak ne kadar dara düşerse düşsün satmaya yanaşmayacaktır.
    Sahibi olan kadın Cher Wang'in serveti tek başına Koç grubundan daha yüksek. 2012'de dünyada 56. sıradayken bu yıl 46. sıraya yükselmiş. Haliyle yine başlayacak olan HTC'yi X alsın hikayelerine daha gerçekçi yaklaşmanızı dilerim.

    bi bitmediniz her patent davası haberinin altında aynı tarz yorumlar,
    adamlar kendi ürettiği teknolojinin patentini alıyor, kullanım hakkını alıyor ve başka birisi bunu izinsiz olarak kullanıyor, ne demelerini istiyorsun "al buyur kardeşim benim teknolojim senin teknolojim tepe tepe kullan" bunu mu desinler çıkın artık şu mantıktan




  • htc 'ye yasak gelirse samsung 'un eli kuvvetlenir anca, htc gibi alternatifler tampon görevi yapıyordu nokia-apple-samsung arasında. çıkan karar nokianın zararına olmuş bence

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Htc wp çıkarırsa yasaklama gelmez büyük ihtimalle

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koreli değiller mi ne bulsalar çalıyorlar,samsungda aynı değil mi?Millet icat eder koreliler süsleyip piyasaya sürer..

  • Aslında Apple dahil çoğu şirket(hatta tamamı) nokianın patentlerini ihlal ediyordu ancak maddi sıkıntısı olduğundan susuyordu. Microsoft gibi güçlü bir kaynağı sağlam şirket ile birleştiler. Artık Microsoft hepsini gazoz kapağı açar gibi indirir. Nokia fena geliyor. Adeta öç almak istermiş gibi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5AF373BF5 -- 1 Kasım 2013; 11:10:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LilTunechi

    Htc wp çıkarırsa yasaklama gelmez büyük ihtimalle

    Ne dolaplar dönüyor bir bilsen. Microsoft Nokia nın mobil cihazlar bölümünün tamamına sahip uzun bir süre. Eğer samsung çift os lu cihaz çıkartmaz ise, htc nin Windows Phone platfomlu güçlü bir cihaz çıkartmaz ise dava ile korkutuyor. Microsoft mobil pazarı adeta trojan gibi sardı, koltuğa oturması yakındır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roark

    satışa yasak koydurarak 1 tane bile fazla satış yapabileceğine inanıyor musun nokia? samsungun ekmeğine yağ sürüyor. HTCnin sahibi dünyanın en zengin insanlarından birisi. firma mali olarak ne kadar dara düşerse düşsün satmaya yanaşmayacaktır. Sahibi olan kadın Cher Wangin serveti tek başına Koç grubundan daha yüksek. 2012de dünyada 56. sıradayken bu yıl 46. sıraya yükselmiş. Haliyle yine başlayacak olan HTCyi X alsın hikayelerine daha gerçekçi yaklaşmanızı dilerim.


    Ayrıca VIA'nın da kurucu ortağıdır.

  • Htc' nin pazardan silinmesini istemiyorum.Ama patent ihlali yapilmis cezasini cekmeli.O kadar mühendis çalıştırıyorsun bunlari dusunecektin.

    Microsoft cok diktatör.Yaptim herkes kullacak edasinda takiliyor.Biraz daha musteriyi dusunerek hareket etseler daha fazla basari elde edecekler.Xbox'ta 180 derece donus , windows 8'e baslat cubugunun yeni eklenmesi , wp8'i gelistirmiyor bekliyor yazilimcilar ayagina gelsin.Iste bu yüzden sevmiyorum Microsoft'u.

  • Türkiyede de dava açın. İnternet sitesini kapattırırsınız.

  • Nokia'nın Windows'a satışında patentler dahil değil miydi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: JoeyBane

    Nokia'nın Windows'a satışında patentler dahil değil miydi?

    Mobil bolumum tamamı, fabrikalar patentler dahil anahtar teslim 7milyara gitti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Koreli değiller mi ne bulsalar çalıyorlar,samsungda aynı değil mi?Millet icat eder koreliler süsleyip piyasaya sürer..


    Ne Koresi Hacı Hafız Esad.Kafanmı Güzel.HTC'nin Menşei Taiwan.

  • Uydurmayın. Microsoft'a yapılan satışa patentler dahil değil. Nokia milyarlar kazanacağı kaynağı neden Microsoft'a devretsin. Sahip olduğu patentlerin kullanımına ilişkin lisans verdi o kadar. Microsoft'u suçlamayı seviyorsunuz biliyorum ama bu davalar tamamen Nokia'nın tasarrufu. Ha MS sevinmemiş midir, sevinmiştir herhalde.
  • Eski Nokia dönsün artık

  • Patent saçmalığı kadar gereksiz birşey görmüyorum. Sanane arkadaş malzemeyi tedarik eden üretici başkası. Neymiş HTC ile Nokia aynı yerden temin etmiş parçayı. İngiltere'de ne geri kafalı ülkeymiş. Ne diyeceğimi bilmiyorum ama Nokia kadar faşist ve ş..siz bir firma olmadığını biliyorum. Çünkü eskiden böyle üreticiler yokken insanları saçma sapan telefonları ile kazıklıyordu ama şuan elinden hiç bir b.k gelmediği için çatacak yer arıyor. Batması gereken bir firma varsa oda NOKİA'dır ve sonuna kadar haketmiştir. Zamanında Nokia ve Turkcell insanları az kazıklamıyorlardı ulusal pazarda rakipleri yokken...
  • Birkaç virüs droid fanları gelip herkesi eksilemiş. Tebrik ederim. Ama bilin ki biz asla pes etmeyeceğiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aziz77

    Koreli değiller mi ne bulsalar çalıyorlar,samsungda aynı değil mi?Millet icat eder koreliler süsleyip piyasaya sürer..

    değiller
  • nokia patent konusunda rakipsiz

    adamların elinde herşeyin patenti var olmasıda gerekir piyasanın en godoman şirketi ilk teknolojileri buldular

    önümüzdeki yıllarda da bu haberleri diğer markalara karşıda göreceğiz

    durumun bizim yönünden kötü yönü ise patentli özelliği diğer markaların kullanamaması değil davalar yüzünden geliştirememesi sayısız teknoloji bu yüzden çöp oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.