Şimdi Ara

Fiat Otomobiller İle İlgili Sorularınızı Yanıtlıyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimden geldiğince aklınıza takılan teorik, pratik sorulara cevap vermeye çalışacağım. Hem birbirimizin yanlış bildiği şeyleride düzeltmiş oluruz.



  • Merhaba. 2007 model multijet albea aracımı bu sabah çalıştırmak istediğimde ilk marşta çalışmadı anahtarı kapattığımda ekranda F30 yazdı daha önce hiç bu yazıyı görmemiştim bu ne anlama geliyor acaba.
  • bayağı soru yanıtlanmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bonasera

    bayağı soru yanıtlanmış



    Belki yardımcı oluruz diye konu açtıkta takan olmadı bir kişi sormuş onuda şimdi görüyorum.
  • hocam 1 kişi sormuş sen ona bile cevap vermeyince kimse girmemiş bu başlığa anlaşılan :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhmtserin

    Merhaba. 2007 model multijet albea aracımı bu sabah çalıştırmak istediğimde ilk marşta çalışmadı anahtarı kapattığımda ekranda F30 yazdı daha önce hiç bu yazıyı görmemiştim bu ne anlama geliyor acaba.

    F30 un tam ne anlama geldiğine şuan ulaşamıyorum.Kendi bilgisyarıma geçince kitapçıktan bakıp yazıcak.Ama F olunca güvenlikle ilgili bir uyarı oluyor. Basit bir güvenlik uyarısı diye düşünüyorum.Motor arıza lambasını yada uyarı lambasını yakmadıysa bi problem yok demektir..
  • hocam merhaba ...2011 linea actve plus araç aldım önceki aracımda 2007albea idi ve 4uılda 100.000km yol yaptım bir sıkıntı yaşamadım yanlız bu linea albea kadar seri değil sanırım birde beni korkutan şey araç huzlanırken 1.viteste hantal olduğyny söylüyorlar fakat benim aracımda 1-2-3. viteslerdede gaza yüklenirken arada sanki gaza basmaya devam etsem bile gazdan çekmişim gibi bir yavaşlama oluyor bu normalmi yoksa servise baktırmaya lüzüm varmı teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: endlessend

    hocam merhaba ...2011 linea actve plus araç aldım önceki aracımda 2007albea idi ve 4uılda 100.000km yol yaptım bir sıkıntı yaşamadım yanlız bu linea albea kadar seri değil sanırım birde beni korkutan şey araç huzlanırken 1.viteste hantal olduğyny söylüyorlar fakat benim aracımda 1-2-3. viteslerdede gaza yüklenirken arada sanki gaza basmaya devam etsem bile gazdan çekmişim gibi bir yavaşlama oluyor bu normalmi yoksa servise baktırmaya lüzüm varmı teşekkürler


    1.3 Linea güzeldir.Kalkış olarak albeadan biraz geridedir ama düz yolda hızlanması daha iyidir.Devir daha uzun Dualogıc şanzuman bile 1.3 95hp multijet vitesi 5000 e yakın devırde değiştiriyor.Bu şekilde devir çevirebilen bu hacimde motor yok.Herneyse uzatmadan söyliyim.Gaz potansiyonalmetresinde bi sorun olabilir diye düşünüyorum.Arada güç kesintilerinin sebebi debimetrede olabilir.Soğukkenmi yapıyor sıcakkenmi ve motor hiç arıza lambası yaktımı ?




  • Arkadaş benim iki sorum var . İlki olarak doblo 1.3 75 hp 2013 model aracım var 1.2 küsür ton ben 180 bastım Sinop'a giderken 200 gösterge basıyormu mu bu araç?

    İkinci sorum olarak linea lounge nasıl fluence ile kafa kafaya mı yoksa daha konforlumu yakıt olarak kaç kuruş yakıyor ? LÜTFEN BİLGİLENDİRMENİZİ RİCA EDERİM.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaymkm57

    Arkadaş benim iki sorum var . İlki olarak doblo 1.3 75 hp 2013 model aracım var 1.2 küsür ton ben 180 bastım Sinop'a giderken 200 gösterge basıyormu mu bu araç?

    İkinci sorum olarak linea lounge nasıl fluence ile kafa kafaya mı yoksa daha konforlumu yakıt olarak kaç kuruş yakıyor ? LÜTFEN BİLGİLENDİRMENİZİ RİCA EDERİM.




    Şimdi kardeşim.

    2006 Model 1.3 16V 70HP albea sahibiyim.Düz yolda 190 gördüm.Hafif bi eğimde göstergede 200 yaptım bi 5 km falanda üzerine tırmanmıştır çünkü devir yükseldi az daha. Son hızda arabanın aerodinamik yapısı daha önemli olduğundan görürmü görmezmi bilemiyorum.Göstergede 180 gösterdiğide 170 e falan denk geliyor gerçek hesapta.200 görünce anca 180 i aşmış oluyor.Eğimde yapar diye düşünüyorum.Benim 200 gördüğüm yol mesafesi kısaydı yani seyretme şansım olmadı gördüm direk sert frenleme yapıp 140 a falan düşüp viraja girdim.Aynı yoldan 1.6 105 hp 290 Tork yeni doblo ile bastım 190 gördüm.İlk viraja daha hızlı girsem belki 200 görürdüm öyle diyim.Denemek lazım ama yüksek hıza fazla zorlamayın risk oluyor.

    Linea B segmenti bi aracın altyapısına sahiptir boyut olarak C ye yaklaşık nerdeyse.Linea Logunge donanım olarak doludur.Fluence de C sınıfı bi aracın verdiği verimden uzak.Yani ne Linea tam bir C sınıfı oluyor nede Fluence.Şahsen Linea derdim.Daha bi zarif araç.Motor zaten daha verimli.Donanım olarak Fluence biraz fazladır.İşte otomatik vites seçeneğide var.Ama yol tutuşu dersek Fluence ile kafa kafaya viraja girerim. 1.5 110 HP vs 1.6 105HP Performans olarak her türlü geçerim.Konfor olarak Linea yalıtımı daha iyi benim gördüğüm.Fluence çok rüzgar sesi alıyor.1.6 Motor daha alt devirde kullanılabildiğinden daha sessiz sakin.Ya daha çok detayları var işte yüzeysel olarak gördüklerimi anlattım.Asıl daha çok merak ettiğiniz kısımları sorarsanız detaylandırırım söylediklerimi.

    Şehir içi 6.5-7LT yi bulur.Yani 1.3 ten fazla yakar hacminden dolayı.Bastımmı 1.6 motor baya yakar.Şehir dışındada 4.5-5LT falan yakar.Kuruş olarak bilemiyorum yakıt fiyatlarını ama lt olarak aşağı yukarı böyle olur..




  • Saolun teşekkür ederim sorularıma cevap verdiğiniz için fakat bencede linea güzel ama fiyatları aynı olunca birde fluence daha mı donannımlı yoksa fıs bir araç mı bunu bilemedim yanıtlarsanız rica ederim saygılar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaymkm57

    Saolun teşekkür ederim sorularıma cevap verdiğiniz için fakat bencede linea güzel ama fiyatları aynı olunca birde fluence daha mı donannımlı yoksa fıs bir araç mı bunu bilemedim yanıtlarsanız rica ederim saygılar...

    Mesela bu yaz babam için linea almayı düşünüyoruz. 1.4 Tjet olacak dizel değil.Ama bakınca ben lineanın en alt donanımlı haline binmem.Hakikaten basit duruyor donanım olarak boş yani.Eğer full donanım paketli halini kastettiyseniz neredeyse denk donanımlara sahip Fluence opsiyonlardan daha fazla.Sunroof+Dokunmatik Double Teyp falan gibi şeyleri var fazladan.Ama linea tam donanımda Fluence den daha uygun fiyatlıdır.Motor olarak yol tutuşu olarak Linea ya güvence veririm.Fluence de öyle bariz bi sıkıntı görmedim ama tipik renault aracı herşey gerekliliğince yapılmış.




  • Yani tam olarak linea lounge 1.6 alıcam bu söylediklerinizden sonra birde servisi felan iyi birmot beylikdüzü bu konuda iyi promosyon deseniz üstüne yok bir kere soğutucu çanta bi,r kere ilk yardım seti anahtarlık vb.
  • hocam benide size bir sorum olacak 16 ie slx tipo aracım yagmur yagınca su alıyor ama sadece plastik paspas ıslak oluyor arcın kendi döşemesinde her hangi bir ıslaklık olmuyor ben ön cam fitilinden şüpheleniyorum siz ne dersiniz birde size sormak istedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kaymkm57

    Yani tam olarak linea lounge 1.6 alıcam bu söylediklerinizden sonra birde servisi felan iyi birmot beylikdüzü bu konuda iyi promosyon deseniz üstüne yok bir kere soğutucu çanta bi,r kere ilk yardım seti anahtarlık vb.


    Tofaşın hizmetinden çok bişey beklemeyin.Üretilen arabaya bakın satış sonrası hizmetler o kadarda memnun etmez.Gerçi bana her hafta bi hediye paketi yolluyolar ama.Ivır zıvır şeyler bi araba almak için sebep olmamalı.Mesela servislerinden hiç memnun değilim.En basitinden size şöyle bir örnek vermek istiyorum.

    Multijet motorlar için Fiat Grubunun kararı Selenia 5w-40 Wide Range, bu yağ fiatın tamamen dizel multijet motor için tasarladığı bir yağ.Şunuda söyleyeyimki Shell-Castrol dahi bu yağdan daha iyi performans sağlayamıyor o kadar iyi bir yağ anlayacğınız.Ama Tofaş maliyet yüzünden bir değişiklik yaptı ve Opar Olio 5w-40 koyuyor.Bu yağda kalitesiz, asla selenia gibi değil.Servisler direk bu yağı koyuyor.Hadi 1.3 ler kaldırır bu yağı ama adam 160 bin tl lik freemont ile gidiyo 2.0 Multijet motora bile bu yağı koyuyolar.Çok aptalca bi hareket ama yapacak bişey yok malesef..




  • 2011 Model Punto Evo 1.4 Fire Dynamic Tiptronik model almak istiyorum 30 bin tl fiyatı var tavsiye eder misiniz bayan için ve aile arabası olarak genelde şehiriçi kullanılacak.
  • dostum 1.3 emotion linea var bende bunda iphonedaki müziklerimi nasıl dinleyebilirim acaba ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: isadevil

    2011 Model Punto Evo 1.4 Fire Dynamic Tiptronik model almak istiyorum 30 bin tl fiyatı var tavsiye eder misiniz bayan için ve aile arabası olarak genelde şehiriçi kullanılacak.

    Bir bayan için fazlasıyla yeterli ve güzel bir araçtır.Otomatik vitesle birlikte motor konusunda sorun yaşamazsınız.Diğer tüm işlevlerinden memnun kalacaktır bence.Fiyat konusunda ortalama fiyat zaten.Aşağı yukarı bu piyasada.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1407

    dostum 1.3 emotion linea var bende bunda iphonedaki müziklerimi nasıl dinleyebilirim acaba ?

    Usb girişli teyp olması lazım o donanımda.Tam hatırlamıyorum ama vardı sanırım.Eğer usb girişi var ise bilgisayar bağlantı kablosuyla bağlantı yapınca otomatik görecektir zaten.Olmazsa aux girişinden kullanabilirsiniz.
  • Aux girişiyle denemedim ama usb kablosuyla denedim olmuyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.