Şimdi Ara

BAKAYA KALANLAR BURAYA !!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
70
Cevap
1
Favori
13.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ARKADAŞLAR BİR SÜRÜ KONU AÇILMIŞ VE CEVAP VERİLMİŞ. ARALARINDA BENİM PROBLEMİME AİT BİRŞEY SORULMUŞ MU CEVAP VERİLMİŞ Mİ DİYE SAATLERDİR BAKIYORUM AMA BULAMADIM BİRŞEY.

    TEK BİR SORUM OLACAK LÜTFEN BİLEN BİRİSİ CEVAP VERSİN,

    BEN 1 TEMMUZ İTİBARİYLE BAKAYA DURUMUNDAYIM, ŞUBATTA GİTMEK İSTİYORUM ASKERE AMA ARADA BİR YERDE BENİ YAKALAYIP GÖTÜRMESİNLER DİYE ASKERLİK ŞUBESİNE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ACABA BEN ORAYA GİTTİĞİM ZAMAN BENİ ALIP GÖTÜRÜRLER Mİ ??



  • Yedek subay aday adayıysan yani lisans mezunuysan ilk celp dönemine alıyorlar, yani şimdi gitsen Şubat'a atarlar. Erler için durum ne bilmiyorum.
  • Eğer askerlik subesine gidip muayene olursan 2gun sonra kendini askerde bulursun.O meseleyi askerlik subesi ile görüşmen lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedelli askerlik taleplerimiz için ve yeni bir bedelli revizesi için çalışmalar yapıyoruz.. 83-84-85 doğumlu arkadaşların da katılımlarını bekliyoruz..

    http://www.bedelliaskerlik2010.net/
  • iki arkadaş da farklı yorum yapmış bu böyle olmayacak ben öğleden sonra gideceğim askerlik şubesine bakalım nolcak. eğer tekrar cevap verirsem bişey olmamış demektir veremezsem bilin ki ben askerdeyim :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bocekkk

    iki arkadaş da farklı yorum yapmış bu böyle olmayacak ben öğleden sonra gideceğim askerlik şubesine bakalım nolcak. eğer tekrar cevap verirsem bişey olmamış demektir veremezsem bilin ki ben askerdeyim :D

    :-D bizide bilgilendir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bocekkk B kullanıcısına yanıt
    Hocam bi sıkıntı var mı heyecanla bekliyoruz ona göre biz de şubeye gideceğiz
    @Bocekkk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Karaca_02

    Hocam bi sıkıntı var mı heyecanla bekliyoruz ona göre biz de şubeye gideceğiz
    @Bocekkk

    yakaladılar heralde :-o

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yok yok yakalamadılar :D yani henüz .... o gün gidemedim şubeye arkadaşlar ya bi kişiye daha sorayım dedim o da benden haber bekle dedi. aslında askere gitmekten korkmuyorum da mazeretim var benim eşim hamile onu bu şekilde bırakıp gitmek istemiyorum o yüzden böyle dikkatli davranıyorum. ama pazartesi günü bir aksilik olmazsa gidicem inş.... beni takip edin ;)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 5 Kasım 2013; 17:18:46 >
  • Subat 2014 lisans mezunu olabilecek adaylar var mi?
    Bu adaylar Subat 2014 celbi icin 15 KASIM 'a kadar olan sure icerisinde basvurabilirler mi ?
  • Bocekkk B kullanıcısına yanıt
    Hocam aynen öyle haklısın.. , ben de bankadan kredi çektim şubata kadar ödemem var, valla eşinize anneniz falan bakabilir ama benim kredi borcumu kimsenin ödeyeceğini zannetmiyorum.. O yüzden yarın bu saatlerde yine bakacağım, gelişmeler hakkında bilgi vermişsen ve bi sıkıntı yoksa tamam, ama eğer sizden bi haber yoksa sittin sene askerlik şubesine uğramam :)))
  • ya arkadaşlar ben askerlik şubesinde çalışan bir arkadaş buldum ona sordum, sakın gitme dedi hemen apar topar götürürler seni dedi. walla korktum şimdi napsam bilemedim..

    yok mu bu forumda askerlik şubesinde başka tanıdığı olan yada sorabilecek bir yeri...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 4 Kasım 2013; 14:21:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bocekkk

    ya arkadaşlar ben askerlik şubesinde çalışan bir arkadaş buldum ona sordum, sakın gitme dedi hemen apar topar götürürler seni dedi. walla korktum şimdi napsam bilemedim..

    yok mu bu forumda askerlik şubesinde başka tanıdığı olan yada sorabilecek bir yeri...

    Askerlik şubesinde çalışan arkadaşın orada çaycılık mı yapıyor ? Yok öyle alıp apar topar götürmek. Kalktı o olay artık askeriyeden. Ama tam emin olmamakla birlikte 1 hafta içerisinde yerin belli olur ve teslim olursun diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meireles -- 4 Kasım 2013; 14:35:59 >
  • yani hemen götürmekle 1 hafta içerisinde götürmek arasında hiçbi fark yok ki, benim istediğim bir sonraki celb döneminde gitmek. ben sorduğumda as teğmen dedi ki kasım da zaten istesen de gidemezsin şubatta gidersin dedi. ama bu adam askerlik şubesinde değil o yüzden güvenemedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 5 Kasım 2013; 17:18:29 >
  • Bocekkk B kullanıcısına yanıt
    Nasıl fark yok :) Sonuçta alıp apar topar götürürlerse hazırlıksız bir şekilde ailenin bile haberi olmayacak. Diğer türlü 1 haftada hazırlığını yapıp gidersin. Neyse. Sen eğer kaçak durumundaysan 1 hafta içerisinde yerin belli olur ve teslim olursun diye biliyorum. Sonraki celp dönemine de atıyor olabilirler ama benim bildiğim 1 hafta içerisinde yerin belli oluyor ve teslim olursun. Bide para cezası var belli bir miktarda onuda ödetiyorlar diye biliyorum. Bakaya kalma durumu yerin belli olup gitmediysen bakaya kalırsın. Öyle bir sıkıntın yoksa korkma. Eğer okuyorsan okuduğun okuldan öğrenci belgeni al şubeye götür tecil ettirebilirsin. Ama bu durumda da kaçak durumuna düştüğün için parayı ödeyeceksin. Kaçak duruma düşenler para ödüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meireles -- 4 Kasım 2013; 15:02:35 >
  • diğer mesajlarımı okursan hiçbir fark olmadığını anlarsın eşim hamile ve 1 hafta içerisinde doğum yapamaz, şubatta gitmek istememin sebebi bu. benim okulum bitti okuldan sonra tecil ettirdim o süre de haziran 30 itibariyle bitti ve şu anda bakaya durumundayım. cezalardan haberim var onda sıkıntım yok ama işte tek derdim şubattan önce askere gitmemek...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 5 Kasım 2013; 17:18:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bocekkk

    diğer mesajlarımı okursan hiçbir fark olmadığını anlarsın eşim hamile ve 1 hafta içerisinde doğum yapamaz, şubatta gitmek istememin sebebi bu. benim okulum bitti okuldan sonra tecil ettirdim o süre de haziran 30 itibariyle bitti ve şu anda bakaya durumundayım. cezalardan haberim var onda sıkıntım yok ama işte tek derdim şubattan önce askere gitmemek...

    Yani 2013 Haziran 30 itibariyle tecilinin bittiğini ve bakaya kaldığını söylüyorsun. Bakaya kalma durumu şöyle; askerlik yerin belli olur ve belirlenen tarihte birliğine teslim olmazsan bakaya kalmış olursun. Senin yerin belli oldu da sen askere mi gitmedin ? Ancak böyle bakaya kalınabilir. Aksi durumda sen kaçak durumundasın. Başka hangi sebeplerden ötürü bakaya kalınıyor onu bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meireles -- 4 Kasım 2013; 15:16:20 >
  • hmm bak bunu hiç bilmiyordum ben. benim tecilim bitti ondan sonra ben askerlik şubesine hiç gitmedim. bakaya kaldım diye biliyorum ben bunu bi öğreneyim. peki hangisi daha kötü sence, bakaya kalmak mı, kaçak olmak mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 5 Kasım 2013; 17:18:14 >
  • Bocekkk B kullanıcısına yanıt
    Bakaya kalırsan adamı askerlik bittikten sonra mahkeme mahkeme süründürüyorlar o kadar diyeyim. Gerçi mahkemede hakim karşısına çıkarsın hapis cezası para cezasına çevrilir. Ama o parayı ödemezsen 6 ile 9 ay arası hapis bile yatarsın. Kaçak durumunda sadece para cezasını ödüyorsun ve okuyorsan yine tecil ettirebilme fırsatın oluyor. Mesela bir arkadaşım birliğine iki gün geç teslim oldu diye askerlikten sonra mahkemelik oldu. Hapis cezası para cezasına çevrildi. Belli bir süre parayı ödemeyince hapis cezası kesinleşti. Ve gözümüzün önünde alıp götürdüler. 6 ay hapis yattı. Yani sen stres yapma kaçak durumundasındır. İstediğin zaman git cezanı öde askerlik yerin falan belli olur. Ama yakalanma çok dikkatli olmalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meireles -- 4 Kasım 2013; 15:27:53 >
  • arkadaşım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. ben gerçekten para cezasına razıyım onu kabullendim ben tek dileğim bu şekilde alıp götürmesinler. o zaman ben askerlik şubesine falan gitmiyorum hiç.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bocekkk -- 5 Kasım 2013; 17:17:40 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.