Bildirim
Trafik Cezalarında İndirim!!! Dilekçe için son gün 31 Ekim!!!
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Sadece 2011 ve oncesi cezalar icin gecerli kisaca cop -
valla benim 600 tllik borcum vardı 148 tl oldu bide 3e böldüler üstüne 3 ayda bir ödeme yapılıyo ben şunu öğrendim vergi ve cezaları bu ülkede geç ödersen ödüllendiriliyorsun enteresan.. şimdide 3 bin tl faizi olan öğrenim kredim için af bekliyorum -
vergi ödeme af gelsin, ormanı kes imara açılsın, trafik cezanı ödeme ndirim yapılsın. eeee biz vergisini borcunu düzenli ödeyen vatandaşa ödül yokmu, hep zararı biz görüyoruz, kanunlar suçluların yanında. -
quote:
Orijinalden alıntı: yavuz-neocu
vergi ödeme af gelsin, ormanı kes imara açılsın, trafik cezanı ödeme ndirim yapılsın. eeee biz vergisini borcunu düzenli ödeyen vatandaşa ödül yokmu, hep zararı biz görüyoruz, kanunlar suçluların yanında.
sen düzgün vatandaş olduktan sonra kanun çıkarmaya ne gerek var. -
quote:
Orijinalden alıntı: dj.trust.06
quote:
vergi ödeme af gelsin, ormanı kes imara açılsın, trafik cezanı ödeme ndirim yapılsın. eeee biz vergisini borcunu düzenli ödeyen vatandaşa ödül yokmu, hep zararı biz görüyoruz, kanunlar suçluların yanında.
sen düzgün vatandaş olduktan sonra kanun çıkarmaya ne gerek var.
kesinlikle haklısın, bizimde zihniyetimiz düzene uymak değil doğruyu yapmak, hesap vereceğimiz yere yüzümüzün akıyla çıkmak, ama yönetim yanlışlarını konuşmamak da dilsiz şeytanlıktır. -
1 tane cezam vardi sanirim ama bugun kesin gidilmez..deli gibi kalabaliktir..keske onceden bilseydim. -
quote:
Orijinalden alıntı: Shafter
1 tane cezam vardi sanirim ama bugun kesin gidilmez..deli gibi kalabaliktir..keske onceden bilseydim.
İnternet vergi dairesinden de yapabilirsin -
2011'i kapsamıyormuş. -
Arkadaşlar sadace trafik cezası mı ? bende nufus idaresinin cezası var adres beyanını geç vermekle ilgili ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Escapetolife -- 31 Ekim 2013; 10:21:22 > -
Ulan bu ülkede ne vergi vereceksin ne ceza ödeyeceksin, her zaman bir geri dönüş bir fırsat oluyor.
Biz paşa paşa herşeyi ödeyelim devlet bizi salak yerine koysun. -
sanki ödememek marifetmiş gibi yorumlar yapmayın arkadaşlar,
konu trafik cezası, aracını kullanan adam mecbur ödemek zorunda yoksa sadece borçlu kalmıyorsun hak mahrumiyetine uğruyorsun...
örneğin borçlu araç muayeneden geçemez doyısıyla trafiğe çıkamaz, yine de çıkar ve ikinci kez yakalanırsa tarafikten men edilir.
Ayrıca borçlu araç için satış, vekalet işlemleri yapılamaz...
bu tip uygulamalar sayesinde borçlerı yüzünden kullanılmaz halde olan belkide hurdaya gidecek araçlar tekrar hayat buluyor.
çok uzak bir ihtimal olarak düşünmeyin bunları ve kime ait olursa olsun her bir otomobilin aslında bu ülkeye ait bir değer olduğunu unutmayın -
ilk 3 sene muayene olmaz 0 araçlarda ayrıca ödeyememek diye bir durum var maalesef. tabi durumu olan için iyi fakat öyle dönemler oluyorki cebinde 5 lira olmuyor mesela doğum, evlilik yeni iş kurma vs vs. -
suç ve suçlu ödüllendirilmek yerine hakettiği cezayı bulmalı, eşinin bileziğini satıp bağkur borcunu ödeyen adamlar bu ülkede, diğer kısımda geciktiriyor bilerek af gelsin diye. adalet bu hale geldi. -
-
quote:
yahu bilip bilmeden konuşuyorsunuz.
bu hükümetin kendi ayıbını örtememe kanunudur.
2009 yılında yediğim cezayı 2011 yılında banka hesabıma haciz konmasıyla öğrendim ve öğrenir öğrenmez cezayı ödedim. neyse bu cezaya faiz felan işlemedi dediler.
daha sonra 2013 yılında bir kanun çıktı ve geriye dönük bu kanun işledi. bu kanun kapsamında 2009-2011 arasındaki süreyi faiz olarak ceza kestiler tekrar :) tüm türkiyede miyonlarca kişi bundan mağdur oldu. şimdi bu kanunla ayıplarının birazını örtüyorlar.
yinede hiç ceza ödemememiz gerekirken yinede 150 tl ceza ödedik.
sevinsekmi üzülsekmi bilemedik!
-
daha önce böyle bir indirim falan olmuşmuydu bilen var mı ? yoksa tarihte bir ilk mi ? -
-
Trafik cezasının aslı affedilmiyor. Gecikme cezası faizlerinde bir indirim söz konusu.
Mesela bir yakınımın 2005 tarihli 188 TL trafik cezası varmış. Af öncesi 376 TL yani % 200 faizi vardı.
Toplam 188+376= 564 TL ödemesi gerekiyordu. Aftan yararlanmak için başvurdu. 188 TL aslına ilaveten yaklaşık 100 TL faiz işletildi.
Yani bu af dolayısıyla faizlerde 376-100=276 TL lik bir indirim yapılmış oldu. Toplam borç 564 TL den 288 TL ye düştü.
Bu 288 TL.nin ödemesi ise
30-Kasım-2013.. 96 TL, 30-Ocak-2014..96 TL ve 30-Mart-2014 ...96 TL şeklinde yapılandırıldı. -
arkadaslar benim eski aracimdan trafik cezasi cikiyor, ama ben satarken hic borcu yoktu noterde de sikinti cikmamisti. Simdi bu borcu ödemeli miyim
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X