Şimdi Ara

Sonraki OS X sürümleri de bedava olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
1
Favori
361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sonraki OS X sürümleri de bedava olacak





    Apple'ın iPad lansmanında OS X Mavericks sürümünü indirmeye sunması ve ücretsiz olduğunu açıklaması, teknoloji çevrelerinde büyük yankı bulmuştu. 




    Windows işletim sistemlerine bir cevap olduğu düşünülen bu hamlenin bir seferliğe mahsus olduğu düşünülüyordu. Ancak Apple bugünkü rekor mali çeyrek raporlarında kullanıcılara bir müjde verdi.




    Apple operasyonlardan sorumlu şefi Peter Oppenheimer, gelecekteki OS X sürümlerinin de ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı. Böylece yeni iOS cihazlarda iWork ve iLife paketleri yanında OS X sürümleri de bundan sonra ücretsiz olarak sunulacak. Bu paketlerin toplamı 199$ değerinde.




    Oppenheimer, daha önce ücretli olarak dağıtılan yazılımların ücretsiz olması sayesinde müşterilerin en iyi özelliklere kolaylıkla erişebileceklerini dile getirdi.

     

     








  • 2000 tl etmeyecek bilgisayarı işletim sistemi avantajını fırsat bilerek 3500 Tl ye satan firmanın ,sadece kendi donaniminda çalışan işletim sistemini zaten ücretsiz vermesi gerekir diye düşünüyorum..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: halilkok


    quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    2000 tl etmeyecek bilgisayarı işletim sistemi avantajını fırsat bilerek 3500 Tl ye satan firmanın ,sadece kendi donaniminda çalışan işletim sistemini zaten ücretsiz vermesi gerekir diye düşünüyorum..

    Şuan ki telefonların fiyatı 2000 liraya yaklaştı veya geçti G2, Z1, 5S, Note 3 vb. Bunlar bu fiyatta satılırken normal değil mi sizce ? Ayrıca kimse sizi zorlamıyor Mac almak için mac ayrıcalıktır.

    Ben hem mac pro hem imac kullanıyorum.. işim gereği mac pro nun yanına imac i yeni aldım 3300 tl verip.. Haricten de 2000 tl civarlarında donanıma sahip PC m var ..Pc de İ5 İmac te İ5 fakat hız olarak İmac Pc nin yanından bile geçemez.. Gelgelelimki Mac Osx in sadeligi, islevselligi ve şahsına münhasır programları bu açığı kapatıyor..Yani aradaki fiyat farkını bence sisteme vermiş oluyoruz..

    Hal böyleyken Apple ın kendi donanimina kendi yazilimini parayla satmasi kadar büyük bir saçmalık ve soygunculuk olamazdı ki firma doğru yolu bulup ücretsiz yapmış..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • ücretsiz olması baştan beri gerekli olan birşeydi bence de. cihazı alırken zaten yeteri kadar kar yapıyorlar. işletim sistemine de elbet çok paralar harcanıyor ama koskoca apple bunu kaldırabilir bence.

    pc ve imac karşılaştırması pek olmamış çünkü imac de kullanılan i5 işlemciyle pc de kullanılan i5 aynı değil. imac ler de notebooklar macbooklar gibi mobil işlemciler ve diğer donanımları kullanıyor. bu yüzden özellikle 2000 tl lik bir masaüstü bilgisayarın imac i donanım olarak ezmesi normal.

    notebook macbook karşılaştırması kullanılan donanımlar aynı olduğu için mümkün. taşınabilir bilgisayarlarda telefonlarda olduğu gibi önemli husus kullanıcı deneyimi kalite ve şıklık benim için. ben bu yüzden taşınabilir bilgisayar olarak macbook pro, masaüstü bilgisayar olarak pc kullanıyorum. her işimi görmüş oluyorum bu şekilde.
  • halilkok kullanıcısına yanıt
    Bu gibi arkadaşlar kendini ayrıcalıklı hissetsin diye herşey. Parası olmayan ile halilkok bir olur mu?

  • Arkadaş neguzel demiş. Zaten maclerin pahalı olması içindeki os. 2000tllik cihaza 3500 veriyoruz yani os a 1500 veriyoruz daha ne parası alsin bidaha.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: [__Zahid__]

    Arkadaş neguzel demiş. Zaten maclerin pahalı olması içindeki os. 2000tllik cihaza 3500 veriyoruz yani os a 1500 veriyoruz daha ne parası alsin bidaha.


    birader veriyoruz demişsin de başka bir konuda dün windows'un şarj olarak aynı bilgisayarda mac'ten daha uzun süre dayanacağını söylemiştin, ben de sana bunu böyle olmadığını, bilmeden konuştuğunu söylemiştim.

    cidden mac'in var mı? yoksa neden varmış gibi konuşuyorsun?

  • balcis kullanıcısına yanıt
    Espri diye bişey var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halilkok kullanıcısına yanıt
    Senin mesajın çok gerekliydi. Mahrum bırakmadığın için sağol. Hakkın ödenmez. Ayrıcalıklı insan...
  • Hayatında mac kullanmamış korsan windows kullanlar gelmiş burada saçma sapan yorum yapıyor.

  • Apple ne yapsa yaranamıyor :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: engurlu

    2000 tl etmeyecek bilgisayarı işletim sistemi avantajını fırsat bilerek 3500 Tl ye satan firmanın ,sadece kendi donaniminda çalışan işletim sistemini zaten ücretsiz vermesi gerekir diye düşünüyorum..

    kim ne derse design apple..
  • Zaten dusununce bu urunu kullanmak icin ayni firmanin urununu kullanmak gerekiyor. yani laptopunu masaustunu aldigin firmanin isletim sistemine ayri para vermek pek mantikli degildi. sonucta apple isletim sistemini yapip baskasina satmiyor. windowstaki gibi o baskasi da bize laptop satarken isletim sistemi koymak icin odedigi telif hakkini istemiyor. olmasi gerekeni apple da fark etti ve biraz acgozlulukten vazgecti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.