Şimdi Ara

## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.257
Cevap
178
Favori
876.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar...

    Evin ardiye kısmında 3 tane (çok araştırmadan alınmış) süpürge olduğunu farkettim ve içeriden gelen yoğun taleplere istinaden yeni bir süpürge arayışına girmiştim. Her Türk gibi bende oturdum önce meşhur markaları incelemeye başladım. İçine girdiğim dünyada bir sürü alım kriteri ve her ürünün birbirine üstünlükleri olduğunu gördüm. Bunun bir hikaye yerine bir alım tavsiye yazısı olmasını istediğim için sizlere bazı kriterleri yazmak istiyorum;

    Atığı nasıl depolamak istersiniz?
    1- Toz torbalı
    2- Toz hazneli
    3- Su filtreli

    1- Toz torbalı ürünler kullanımı ve evden uzaklaştırması en çilesiz, temizliği en kolay ürünler. Ayrıca bu ürünlerdeki başka bir avantaj ise en sessiz ürünlerin toz torbalılar olduğunu bilmelisiniz. dezavantajı ise su gibi ıslak maddeleri ve şeyleri çektiğinizde öylece kalırsa koku yapabilir. Ancak antibakteryel özellikli üretilen yeni torbalar koku olayını da çözmüş. bir de tanesi 2.5 lira civarında olan toz torbalarından almanız gerekecektir. Benim evde hergün tüm ev süpürülüyor ve 2 ila 3 ay gidiyor bir torba. Yıllık torba gideri 15 lira. N11 de çok iyi kalitede satılan yan sanayi toz borbası 4 adedi 11 lira. Şiddetle tavsiye. Gönül rahatlığıyla kullanıyorum. Orijinalinden fark hissetmeden kullanırsınız. Toz torbası maliyeti gözünüzü korkutmasın. Ses ve toz torbadından kurtulması büyük rahatlık. Antibakteryel malzeme kullanıldığı için koku da yapmıyor artık yeni toz torbaları...
    2- Toz hazneli ürünler tozu kapalı bir haznede tutuyor ve havayla oluşturulan santrifüj etkisiyle hepa filtreye daha az toz gitmesini sağlıyor. Ancak hava doğrudan bu hazneye çarptığı için çok ses çıkıyor ve bu hazneleri boşaltırken yine tozla muhatap oluyorsunuz. Anavtajı işletme maliyeti yok.
    3- Su filtreli ürünler ki; aslında benim sevdiğim bir ürün. Arnica hydra plus kullandım ve eve kalorifer döşetirken su filtreli olması sebebiyle kendisini o gün amorti etmişti. her türlü toz, inşaat artığını hiç korkmadan suyun içine hapsedip atabiliyorsunuz. Ayrıca su filtreli olduğu için iyi bir filtrasyon yapıyor. Ancak çok kötü bir dezavantajı var. O da temizlik biter bitmez içini temizlemelisiniz. Çünki toz ve kirler bakterilerin çoğalması için çok uygun olan suyun içinde bulunuyor ve çılgıncasına iğrenç koku yapıyor ve bu ürünlerde çok sesli.

    Alacağınız ürünün ses şiddeti önemli mi?

    Toz torbası kullanmayan ürünlerdeki ses sizi ciddi biçimde rahatsız edecektir. Süpürme esnasında insan olarak minimum rahatsızlık istiyorsanız 72 desibelden daha gürültülü çalışan ürünler size göre değil. Benim toz torbalı ürün alırkenki kriterlerimden bir taneside ses idi. bu yüzden toz torbalı ürün aldım. kullandığım üründeki maksimum ses seviyesi 70 desibel. 75 desibellik ürünleri inceledim ve ses seviyelerinin hiç bana göre olmadığını gördüm.

    Hepa filtre işi ne olacak?
    Hepa filtresiz ürünlere bakmayın bu saatten sonra. Aşağıda yeterli açıklama olan bir tablo var. ben Hepa 13 filtreli bir ürün aldım. Astım sorunu olan varsa Hepa 13 ve 14 işinizi görecektir.Hepa nın önündeki rakamsal değer artıkça toz – partikül tutma değeri de artar.
    Buna göre;
    -HEPA 10 = 100.000 adet partikülde 15.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 11 = 100.000 adet partikülde 5.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 12 = 100.000 adet partikülde 500 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 13 = 100.000 adet partikülde 50 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 14 = 100.000 adet partikülde 5 adetini egsozdan çıkartır.

    Çekim gücü;

    Evdeki ürünleri aldıktan bir müddet sonra çekim güçlerini incelemeye başladım ve kullandığım ürünlerin 180-200 Airwatt lık ürünler olduğunu öğrendim. Ancak benim neye ihtiyacım vardı ve hangi çekim gücü benim için uygundu? Marketlere giderek tek tek yaptığım denemelerde bu iş için minimum 300 Airwatt lık ürünlere ihtiayç olduğunu gördüm. Mesela Electrolux ve Marathon bu konuda çok iyi idi ama parça fiyatları yüzünden (ki mutlaka ilk yıl içinde bazı parçaların kırıldığını okudum. Yeni bir süpürme ucuna 90-180 tl vermek işime gelmedi) elemiştim. Ardından Electrolux çalışanı bayan bana yüksek çekim gücü ve sessizlik istiyorsam toz torbalılara bakmam gerektiğini anlatmıştı. Keza buna ek olarak dakikada tahliye ettiği hava miktarı da bir etmen. Bende bunu size şöyle anlatmak isterim ki; süpürge halıyı kaldıracak arkadaş Bende buna istinaden yaptığım denemeler de 500/350 (maks/min) airwattlık ve 40 litre/s likbir ürün aldım.

    Garanti?

    Elektrikli süpürgelerin pek çoğu 2 yıl garantiye sahipler. Aslında çok övülen electolüx ve philips marathon'u düşünürken ürünlerin piyasada çok pahalıya satılan parçaları ve hatta uzun parça bekleme süreleri olduğunu gördüm/öğrendim. Ardından Dyson ve Nilfisk te 5 yıl tam garanti olduğunu okudum. Hatta nilfisk te servis müdür olduğunu öğrendiğim Birol bey adlı birisinin servis ihtiyacı için kargo firmasını gönderdiğini ve 4 gün sonra yine kargo ile ürünü gönderdiğini öğrendim (hepsiburada ürün yorumlarında okudum).

    Fiyat?
    Süpürgeye Doğan slx parası verecek kadar bonkör değilim. Hayati ihtiyaç olur orası ayrı... Bu konuda ayrıdığım bütçe maksimum 600 lira idi. az buz para değil ve benim kriterlerimin hepsini bu bedelle tüm markalar (dyson hariç) sığdırıyordu. bütçenizi belirlemek en son da kalmalı imiş... Önce ihtiyacınızı tesbit edip ona göre ürün aramak en mantıklısı...

    Marka takıntısı?
    Aman aman... Markası ünlü bir firmanın sırf markası hergün reklamlarda oynuyor diye ürününü almak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bir de reklamlarda söylenenlere aman inanmayın. Altta geçen küçük ve hızlı yazılar size "laboratuvar ortamında yapılan testler de..." der ve aynı performans içinlaboratuvar gibi bir ortam isterler.

    Peki ben ne aldım?
    Rowenta, philips, Electrolux, Lg, Samsung gibi dünyaca ünlü markaların bulunduğu bir listem vardı ve tüm markaların marketlerde satılan tüm ürünlerini 3 ay boyunca inceledim. Sonunda sadece süpürge işiyle uğraşan ve asıl işi endüstriyel vakumlu zavazingolar olan Danimarka'nın Nilfisk markasının ev kullanıcılarına ürettiği bir ürün aldım. Nilfisk Power Special benim için uygun olan üründü, satın aldım ve çok memnunum. kalıp kalitesi, malzeme kalitesi kusursuz ve 1 kalite.

    Teknik özellikleri;
    KABLO UZUNLUĞU (M)/ FİŞ TİPİ 8metre/EU
    VOLT/FREKANS (V/HZ)220-230/50-60
    MAX GÜÇ (W)2000
    BORU UCUNDAKİ EMİŞ GÜCÜ (AirWatt)550/350
    TOZ TOPLAMASI (% IEC 312)76
    HAVA DEBISI (L/SAN.)52/40 Litre
    VAKUM (KPA)30
    NOZUL İLE 1.5 M DE SES BASINÇ SEVİYESİ (DB(A)ISO 11203)55
    NOZUL İLE SES GÜÇ SEVİYESİ (DB(A)60704-2-1) 71 db
    ÇALIŞMA YARIÇAPI (M)11,2 metre
    TOZ TORBASI KAPASİTESİ (L)2,7 litre
    EGZOST FİLTRESİ ALANI (CM²)HEPA 13/1800

    çok daha uygun fiyatlı ve benzer özellikli ürün arayanlara beğendiğim ancak elimde olmayan nedenlerle almadığım arzum AR461 cleanart silent modelini incelemelerini öneririm.

    aldığım ürüne ait fotoğraflar aşağıda. Ancak bir videoyu da yakında ekleyeceğim.

    Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.
     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 7 Şubat 2014; 23:58:53 >



  • Güncellenmiş "Ucuzdan pahalıya süpürge tavsiyesi":

    1- 115 TL, Pratik Dikey süpürge-Kablolu, Fantom P 1200 -link1-

    2- 445 TL, Toz torbasız süpürge, Fakir Ranger 890W -link2-

    3- 625 TL, Toz torbasız Turbo başlık ekli süpürge, Electrolux SilentPerformer Cyclonic ESPC74SWT 650 W -link3-

    4- 493 TL, Toz Torbalı Süpürge Electrolux Power Force EPF61RRT 800 W -link4-
    + 199 TL lik ELECTROLUX ZE014 Turbo Başlığı -link Electrolux_Turbo- ; Toplam 692 TL

    5- 838 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli Rowenta RO6883EA X Trem Power 500W -link5-

    6- 969 TL, Toz torbasız Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta RO6993 Extreme Power 4A Animal 750W -link6-

    7- 919 TL, Toz torbalı süpürge, Electrolux UltraSilencer Zen EUS8ANIMAT 650 W -link7-
    + 199 TL lik ELECTROLUX ZE014 Turbo Başlığı -link Electrolux_Turbo- ; Toplam 1.118 TL

    8- 1.349 TL, Toz torbalı Çift Turbo başlık ekli süpürge, Rowenta Silence Force 4A RO 6481 750 W -link8-

    9- 1.579 TL, Toz torbalı Turbo başlık ekli süpürge, Miele C3 Cat&Dog 890W SGEF3 -link9-

    10- 2.689 TL, Toz torbasız, Ömür boyu Hepa filtreli Turbo başlık ekli süpürge, Miele Blizzard CX1 Cat&Dog Powerline 890W Kırmızı SKCF3 -link10-

    ---------------------------------------------------------------------
    Edit: Arada fiyatlar ve linkler yenileniyor...
    ---------------------------------------------------------------------

    Ek bilgi: Ucuzdan pahalıya doğru bütçenize göre seçim yapabilirsiniz. Hepsi kendi düşüncelerime göre kendi fiyatlarındaki en makul f/p ürünler. "Listedeki 600 liralık ürün yerine yine listedeki 800 lira olanını mı alayım?" diye sormayın lütfen. Bütçenize göre; listedeki daha pahalı olan ürünü alabilirsiniz.Daha iyi olduğunu düşünmesem; daha pahalı olanı neden yazayım listeye ?

    Yeni ürünler çıktığında; her türlü tavsiyeye açığım. Daha iyi f/p ürünler çıkarsa listeye alıp birbirimizi bilgilendirebiliriz.
    Çok ürün sorusu geldiği için bu listeyi yaptım.

    Süpürge alacak iseniz; öncelikle torbalı mı torbasız mı süpürge istediğinize karar verin.
    Ondan sonra; bütçenize göre listedeki en pahalısını alabilirsiniz. Kendim torbalı miele kullanıcısıyım. Sadece miele (süpürge + turbo başlık + filtreler) konusunda bilgim ve tecrübem var. Diğer markalar hakkındaki bilgim teorik. Uygulama deneyimim yok. Servis konusunu miele hariç bilmiyorum. "Cevabını bildiğimi zannettiğim" sorulara yanıt verebiliyorum.
    Saygılar.
    Özetle;

    1) AB etiket kısıtlamaları ve yüksek puan alma kriterleri ile yeni ürün çıkarma baskısı ve ekonomik rekabet nedeni ile aklınıza gelebilecek her + / - özelliğe sahip süpürge var.

    2) Torbasız süpürgede performans devamlılığı yönünden eskiden tek şampiyon olan Dyson ile son 2 yıldır piyasada olan Miele Cx1 düzeyinde ve kalitesinde torbasız süpürge yok.

    3) Ne dyson ne de miele standart başlığı ile halıda A alamıyordu AB etiketlerinde. Bir düşünün bu kadar iyi firmalar bu kadar pahalı ürünlerinde A alamazken orta sınıf 4A dan geçilmiyor ! Başta dyson, yakın zamana kadar da miele 4A meselesini çok önemsemiyor; kullanıcının işine en yarayacak tasarımı uyguluyorlardı. (Dyson açtığı dava ile süpürgelerdeki AB etiket testlerinin yanlış olduğunu ispat edip, süpürgedeki etiket uygulamasını iptal ettirip ortadan kaldırıdı. Şu an ürünüm 4A diyenin AB de bir dayanağı yok. 2018 sonundan beri etiket yok artık. Üstelik eskiden süpürgelere verdiği etiketleri de iptal etti ve geçerliliği artık yok dedi. AB de şu an; eski/yeni hiç bir süpürgede etiket yok. Süpürgesi için etiket değeri veren istisnasız tüm firmalar yalan söylüyor şu an. Belki ileride yeniden düzenlenir)

    4) Bütçeniz uygunsa dyson ve miele cx1 çok iyi torbasız süpürgelerdir. Sizi kolay kolay üzmez. Ben şahsen daha hesaplı olan ve plastik kalitesini 1 tık daha iyi bulduğum cx1 leri önermiştim en üst torbasız segmentte.

    5) Bunların fiyatı bütçenizi aşıyorsa "torbasızda" sorunlu bölgeye giriyorsunuz. Satış hacmi yüksek olan orta fiyat grubundaki torbasız süpürgelerdeki temel sorun şu; ürün satış fiyatını rekabetçi yapabilmek için yapabileceğiniz her yerden tasarruf etmeniz gerekir bir üretici olarak. Plastik kalitesini, motor maliyetini, kasa maliyetini, boru ve başlık maliyetlerini düşürmek zorundasınızdır. Yoksa zaten ürün miele cx1 düzeyine ve fiyatında olur.

    İşte bu maliyet azaltma çözümleri kimi zaman ürünü patlatabiliyor. Bu tür yanlış alınmış kararlar ile olması gerekenden fazla kalite düşüşü; genelde belirli bir satış ve kullanım süresi sonunda anlaşılabiliyor. Veya daha kötüsü firma bunu bile bile yapıyor. Biz tüketiciler açısından en sağlıklı karar en az 1 yıldır piyasada olup, forumdaki güvenilir kullanıcıların kullanım deneyimleri ile tavsiye edilen ürünleri tercih etmek olur.

    Ama bu segmette yine de risk hep olur. Forumdaki 5 arkadaşın çok memnun olduğu ürün sizin elinizde çöp olabilir. Bu belki kullanım hatası olabilir belki de üretim hatasıdır. Audilerde bile 2008-2012 arasındaki 2000 cc altındaki benzinli motorlarda üretim hatası olduğu örneğini düşünün. Koskoca Audi, BMW ile rekabet edeceğim diye yüksek beygirli ama ekonomik maliyetlerde motor üreteceğim hırsıyla motor pistonlarını çok sınırda tasarladılar. Motorları yağ kaçırıyor tüm dünyada. Sonuç; audi gelişmiş ülkelerde pazar kaybetti ve 2000 cc motorunu tasarımlayan ekibin bazı üyelerini kovdu. (Bizde ne pazarı düştü ne de audi garantiden geri çağırdı, yağ yaka yaka gidiyo abiler :)

    Torbasız süpürgede toz ile motor arasında tek filtre vardır. Burada bir hata veya hızlı performans düşüşü olursa toz motora girip canına okuyabilir. Torbasızın performans düşüşü az olan modelini bulmak asıl önemli olay. Bunun da tek yolu güvenilir kullanıcı tavsiyeleri. Ben burada kalitesini ispatlamış electrolux modellerini daha uygun görüyorum. Çünkü fiyatları makul. Philipsi pek yazmadım, çünkü electroluxten üstün olmayan bir modele 2 kat fiyat vermeyi Türk tüketicisine marka bilinirliği üzerinden atılan bir kazık olarak görüyorum. Son 1 yılda çıkan rowentalar ile performans düşüşü göstermeyecekse yine verdikleri cömert turbo başlık aksesuarları ile güzel alternatifler. Ama son 1 haftadır 2 üyeden aldığım dış kaynaklı uyarılardan araştırma içine girdim. Bakalım eğer gerçekten rowentalarda kalite ve sürdürülebilirlik sorunları varsa listeden çıkaracağım. Üyelerin yardımı ile ancak bulabiliriz.


    Şu an için orta segmentte güvenilir torbasız f/p ürünlerde electrolux ağırlığı var.

    6) Torbalıda iş aslında daha kolay. Toz ile motor arasında sadece filtre yok, bir de toz torbası var. Bir yönü ile motora toz daha zor ulaşabilirken diğer yanda da toz torbasının dolması ile çekişin ve performansın azalması gibi tasarımsal bir handikapı var.

    Bu konuda yine miele en önde. Toz torbasını 11 kat yapıp tozun %99,9 unu torbada tutabiliyor. Dolum ile birlikte çekiş düşmesini azaltabilmek için de; toz torbası içine elastik bantlar germiş. Toz torbaya girince bu elastik şeritlere çarpıp daha geniş bir iç yüzey alanında dağılıyor. Sadece çekiş yönünde birikmesini olabildiğince engelliyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=CYr6vByRh9k

    Mielede de torba dolunca güç düşüyor ama diğerlerinki kadar olmuyor. Üstelik motoru da 890 watt. Tozu da iyi tutunca zaten Almanya'da yüksek kalitede üretilen motoru çok uzun ömürlü oluyor.

    1,600 TL civarına satılan turbo başlıklı meiele cat&dog torbalıda en üstteki süpürge. 1000 TL ve alındaki modellerdeki durum torbasızdakilerle benzeşiyor. Plastik, malzeme, motor v.s. kalitesi düşebiliyor. Miele dışındaki markaların çoğu klasik, ince ama oldukça ucuz olan toz torbalarını kullanıyor. Maliyet olarak daha çok tercih ediliyor. Ancak orta vadeli kullanımda performans düşüşü tabii ki mieleden daha fazla olabiliyor. Çünkü basit torbalar daha çok toz kaçırıyor ve motora daha çok minik zararlar verebiliyor. Son yıllarda firmalarda miele model ve tasarım taklitçiliği başladı ki aslında iyi bir durum. Bazı firmalar daha yüksek özellikli toz torbaları çıkardılar. Basit kağıtlara göre daha kalın , daha özellikli ve daha pahalı. Ama hala miele kadar üst kalitede ve yüksek fiyatta değil.

    7) Bütçeniz belli; torbalı mı torbasız mı karar verdiniz ! Geriye kalan daha az şikayet oranına sahip ve forum üyelerince tavsiye edilen ürünü bulmak kalıyor.

    8) Evinizde halı varsa; hiç bir standart başlık halıyı turbo başlık kadar rahat, performanslı ve 4/4 lük temizleyemez. Standart başlık takılı iken parke modunda sert zemini max. güçte temizlersiniz. Yine günlük ve basit halı temizliğinde standart başlığı halı modunda max. gücün altındaki ortalama güçlerde temizlersiniz. Haftalık detaylı temizliği veya anlık güçlü temizlik gerektiğinde bu işinizi ancak turbo başlık görür. Max. güçte çalışır; halıyı fırçaları ile döver ve kılı tüyü bile çeker. Acayip te ses çıkarır ama zaten haftada 1. Bekarsan belki ayda 1...

    O nedenle ya turbo başlığı da yanında veren veya daha sonra alınabilecek modelleri önerdim. Turbo başlıksız süpürge ile ciddi bir halı temizliği işkenceye döner. Standart başlık max. güçte halıya ahtapot gibi yapışır. Halı arasını da iyice temizleyemez üstelik.

    9) Millet çok yorulmasın bana da çok soru gelmesin diye şu listeyi yapmıştım:


    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/137736769


    -1- Bütçeyi belirle

    -2- Torbalı mı torbasız mı istiyorsun ona karar ver (Ben torbasızın çöpe dökerken oluşan tozumasını solumak istemediğimden torbalı kullanıyorum)

    -3- Listedeki alabileceğin en pahalı ürünü seç.

    Diyeceğim de listeye bu sene aldığım rowentalardan dolayı tedirgin de oluyorum hani. Bu hafta bi bilgi sahibi olsaydık ta sonuçlandırsaydık iyi olurdu. (Edit: Hala kesinleşmedi ama rowenta şikayetleri de azalmadı)

    Rowenta dışındaki ürünlerde sıkıntı yok. Ama şunu unutmayın bazen miele bile hatalı ürün üretebilir. Binde 1 olur ama olabilir. Önemli olan firmanın ürünün arkasında durup durmadığı, hatalı ürünü değiştirip değiştirmediğidir. Bu tutuma sahip olan firma olmak ta önemli. Miele firma olarak sağlam durur. Servisleri (ağanın derdi çekilir, marabanın çekilmez) bazen saçmalasa da Türkiye genel merkezine (İstanbul) haber verince işi muhakkak çözerler.

    Ne kadar kısa özet oldu değil mi ?
    Epeydir Nilfisk modellerine bakmamıştım. Siz yazınca biraz araştırdım ve diğer hiç bir üreticinin bir kaç yıldır vermediği ama nilfisk'in verdiği teknik değerleri buldum:
    https://consumer.nilfisk.com/en/Pages/compareProducts.aspx?pid=128390136



    Daha önce attığım, güncel Miele 890 watt motorlu modellerin çekiş verileri ne olabilir diye tahmin yürüttüğüm bir mesajım vardı:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/132498136

    Eski ve efsane Miele modeli olan 2200 wattlık S8310'un teknik verileri var ve Miele konu başlığındaki detaylı ilk mesajda yazıyor.

    Güncel 890 watt motorlu Miele modellerinin tahmini teknik değerlerini de alıp

    yukarıda linkini verdiğim nilfisk sayfasındaki değerlerle karşılaştırırsak, temel çekiş değerleri şöyle olabilir:



    Bu tabloya göre

    Nilfisk Meteor Deluxe'un çekiş değerleri Miele CX1/C3 890 watt Cat&Dog'lardan bile bariz daha üstün görünüyor.

    Çekişini test etmek veya görmek çok iyi olabilirdi.

    Meteor Deluxe modelinde biri normal biri küçük; iki turbo başlığı var ve filtresi Hepa 13.
    5 yıl garantiliymiş.

    1,358 TL lik fiyatı ile çekişi sitesinde yazdığı gibiyse kaçırmamak gerekebilir bu ürünü.

    https://www.akakce.com/toz-torbasiz-supurge/en-ucuz-nilfisk-meteor-deluxe-mrd-aus-nz-800-w-fiyati,532081989.html

    Teorik olarak şiddetle tavsiye edilebilir.
    Ama imkanı olanların mağazada da bir göz atıp burada paylaşmaları yararlı olur aslında.
    Eline bir tane tenis topu alıp; her iki süpürgenin de olduğu bir yer bulup,
    Miele ve Nilfisk arasında çekiş testi yapmak en garanti yol ama kim uğraşır bilmem ?!


    Not: Bu forumda neyi tavsiye ettiysek fiyatı fırladı. Bu sefer yine çok çok iyi bir f/p ürün bulmuş olabiliriz. Eğer öyleyse fiyatı zıplamadan ihtiyacı olanların hızlı davranıp alması iyi olabilir.
    Daha önce defalarca cevapladığım için yazmadım ama okunmuyor eski mesajlar sanırım:

    Electrolux SilentPerformer Cyclonic - ESPC74SWT varken o philipsler hayatta alınmaz. Neden mi?:

    + Electrolux (şu an 790 TL); philips'in (1,598 TL) yarı fiyatında satış linki

    + Electrolux 74SWT setinde ekstradan orijinal TURBO BAŞLIK var. FC9925 de turbo başlık yok. FC9926'da extra turbo başlık var.

    + İkisi de 650 W. Güçler yakın sayılabilir.

    + İkisi de A sınıfı hava emisyonu veriyor.
    (Philips'in kullandığı filtre-Hepa13- ile Electrolux 74SWT'nin kullandığı filtre-Epa12- ucuz, basit, hemen hemen aynı şekilde ve neredeyse markaların çoğu tarafından kullanılan filtrelerdir. Ama philips'in kullandığı filtre bir seviye; electrolux filtresinden daha iyi. A sınıfı üzeri oldukları için kullanıcının fark edeceğini sanmıyorum. Üstelik electrolux ve philips te dahil hemen pek çok üretici aynı basit filtre tipini kullanıdığından dolayı; electrolux için 25 TL ye "Hepa 13" filtre alıp takabilirsiniz: Hepa13 Filtre Satış Linki)-ben olsam üzerinde gelen Epa12 filtre ile süpürge zaten A sınıfı emisyon veriyor iken; değişim gerekmeden yeni Hepa13 filtre almazdım, gerek duymazdım-

    + Electrolux; Philipsten ortalamada az biraz daha dayanıklı.
    3 ayrı süpürge konusunda defalarca yazdığım bir hususu
    bir de sizin için yeniden ele alayım:

    Bu testlerden önce (2000-2010 yılları civarı) bu işin ileri gelenleri Nilfisk, Miele ve Dysondı. En iyisi de (özellikle performans ve hijyen yönünden) kesinlikle Nilfisk idi.
    Nilfisk'in 2,400 ve 2,500 wattlık modelleri ile
    Miele'nin 2,200 wattlık modelleri güç ve performansta çok ileri idiler.

    Sonra AB süpürgeler için de etiket sistemi getirip
    belirli bir yol haritası dahilinde yıllara yayarak
    elektriksel güç değerlerini sınırlayacağını ve azaltacağını deklare etti.

    Önce 1,500 watt, bir kaç yıl sonra da 900 watt üst limit oldu. (Normalde yakın bir zamanda da 600 watt üst limit olacaktı)

    Eğer bu elektriksel motor gücü sınırlamaları olmadan halı, sert zemin ve hava emisyon performansları testinden ibaret bir etiketleme olsaydı
    Nilfisk ve Miele motor güçlerini düşürmeden hem yüksek puanlar alı hem de eski ve efsane kullanım kolaylığı ve malzeme kalitesi ile rakipsiz liderliklerine devam ederlerdi.

    Ancak motor güçleri azaltılınca Nilfisk mutlak performans liderliğini kaybetti. Hepa 14 filtre kullanan ilk firmalardan olup hijyeni üst modellerde en iyi sağlayan firmalardan olmasına karşın,
    düşürülmüş limitlerdeki güçlerde
    hava akış ve başlıktaki vakum değerlerinde
    "sektör ortalaması ve biraz üzeri" civarı sonuçlar alabildiler.

    Sadece Miele ve Dyson düşen elektriksel güçlerde dahi
    diğer markalardan daha yeterli hava akışını
    ve başlık ağzındaki vakum basınçlarını elde edebildiler.

    Aynı sırada orta sınıftaki diğer tüm markalar da (Electrolux, philips, rowenta, bosch, siemens v.s.) ürünler çıkardılar. Ama zamanla anlaşıldı ki bu ürünler ağırlıklı olarak AB etiketleme sistemi gereksinimlerine göre dizayn edildiler. Kağıt üzerinde doğru gibi duran bir karar olsa da pratikte bunun böyle olmadığı yavaş yavaş anlaşıldı:

    Düşen elektriksel güçlere rağmen halı ve sert zeminde A alabilmek için;
    -Standart fırçaların halı modunda, süpürge tam güçteyken başlık neredeyse halıya yapışacak bir vakum oluşturacak dizaynlar tercih edildi. Başlık halıda 5 defa geçişte A ratingi alabilecek bir toz topladı ama o 5 defa halıda o başlığı tam güçteyken itmek için harcanan güç; AB etiketleme sisteminde düşünülmemişti. Ama kullanıcılar şikayet etmeye başlamıştı bile.

    -Standart fırçanın sert zemin modu en az önemli konudur çünkü hemen tüm süpürgeler sert zeminde hemen her başlıkta A alır. En kötü B alır.

    -Orta sınıf süpürgeler süpürge torbası veya toz haznesi henüz boş iken hava emisyonunda A alabilecek şekilde tasarımlandılar. Üstelik bunu 20 liralık çin işi filtrelerle yaptılar. Ama torba veya hazne yarıya yaklaşmaya başladığında iş hiç de öyle olmadı. Orta sınıf marka ürünler %50 dolulukta yaz toz kaçırmaya başlarlar ya da daha namuslu olan firmaların bazılarının ürünleri ise ciddi hava akışı düşüşleri ile karşılaşırlar. Yani yine etiket değeri yalan olur.

    bu konu hakkında daha yazılmış pek çok şey forum sayfalarında bir yerlerde yazıyor.

    Şimdi iyi markalar ne yaptı ona bakmak lazım. Benim açık açık favorim olan miele şunları yaptı:

    Mesela 2017 de güç sınır 900 watt idi. Bir kaç yıl sonra da 600 watt a indirileceği AB tarafından deklare edilmişti.
    -Adamlar bir tane 890 watt ve bir tane de 550 watt motor çıkardılar. Güncel AB ürünlerinin % 90'o tarihte bu motorları kullanmaya başlamıştı.
    -890 watt motorun tüketim etiketi C (B ye çok yakın bir değerde) idi. 550 W motor ise A+. İkisi arasındaki yıllık tüketim farkını ortalama olarak o tarihlerde bir arkadaş 2 TL olarak hesaplamıştı.

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/131371394

    -Miele eski standart başlıklarını 890 wattlık motorda kullanmaya devam etti. O eski başlıklar, o motorla C3 denen miele kasaında halıda C, sert zeminde A alıyordu.

    https://forum.donanimhaber.com/miele-nilfisk-electrolux-usorigindb-philips-9194-elektrikli-supurge-testi--104996658#&gid=1&pid=0250d07dca836d33e704087b97348e14-104996658

    - Ama miele halı için zaten eskiden beri Turbo başlık öneriyordu. Miele konu başlığında en az 20 sayfa yazıldı ki kullanan onlarca kişi (ben ve bazı aile üyelerim de buna dahil) miele turbo başlığın halıdaki performansını eşsiz buldular. Çünkü standart başlıkların halı performansı zaten vasat olagelmiştir. Düşen güçlerle birlikte iyice zorlaşmıştır. 4A alan bir philips veya rowentanın standart başlığını, tam güçte halıda ittirmeniz çok güç gerektirir. Üstelik alacağınız sonuç turbo başlıklı başka herhangi bir süpürgenin sağladığı sonuca yaklaşamaz. Miele ise bu konuda en tepede olan firma zaten.

    - Miele eski filtrelerinin bile çoğunu değiştirmedi. Yeni seçenekler sundu ( A sınıfı ve hepa sınıfı) o kadar. Eski filtreleri genelde B sınıfı çıktı. Şunu da ekleyelim ki Mieleler 4,5 litrelik piyasadaki örneklerinden daha büyük toz torbaları ve yine geniş filtre kesit alanları ile, torba doluyken bile aynı sınıfta emisyon vermeye devam eder. Üstelik dolmaya yakınkenki güç kayıpları da diğer markaların sınırlı ölçek tasarımları kadar olmaz:

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/141678887

    - Miele, Nilfisk ve Dyson diğerleri kadar müşterileri kandırmadı. Bir tek Miele Türkiye ofisi, 2019 yılından sonra getirttiği ve 4A diye lanse ettiği bir ürünü kakalamaya çalıştı ama özellikle bu forumdaki bilgilendirmeler sayesinde uyanıklıkları ellerinde patladı; millet almadı.

    https://shop.miele.com.tr/miele-complete-c3-performance-ecoline-aaaa-toz-torbali-elektrikli-supurge


    Çünkü 4A yalandı. O ürün Türkiye dışında hiç bir yerde 4A diye tanıtılmadı çünkü çıktığı tarihte süpürge etiketleme işi yalan olmuştu. Bu operasyon Türkiye ofisindeki çalışanların ahlak düzeylerini gösteriyordu sanırım. ama Miele'nin ana firmasında sorun yok, taş gibi firma.

    2018 yılında Dyson'ın AB ye açtığı dava sonuçlandı ve Dyson AB süpürge etiket sisteminin yanlış olduğunu ispatladı. AB de 2019 başından itibaren yürürlükteki süpürgeler için AB etiket sistemini ve daha önce süpürgelere verilmiş tüm etiketleri de iptal etti. 1 yıldan fazla süredir AB etiket sistemi süpürgelerde tamamen ve geçmişe doğru iptal durumda. Yeni yönetmelik daha çıkmadı. 2019 ocak ayından beri üretilen süpürgelerin etiket değerleri ise kuyruklu yalan. AB o tarihten beri yeni etiket vermedi. AB içinde etiket kullanılmasını da yeni bir yönerge çıkana kadar yasakladı süpürgelerde.


    Özet: Bir miele 890 watt cat&dog alıp boru ucuna Turbo başlığını takın. AB de üretilmiş başka herhangi bir (eski 4A) süpürgeyi o ratingi aldığı standart başlığı ile yanına koyun.

    her ikisini de tam güçte halı üzerinde çalıştırın. 4A lık süpürgenin standart başlığını halıda ittirmeniz ciddi miktarlarda güç gerektirir. Turbo başlıklı miele ise halıda rahat ilerler. Çok ses çıkarır turbo başlık ama diğer süpürgenin standart başlığı ile 5 defa geçtiği yerden dahi toz çıkartır. (Dizaynı gereği turbo başlığın fırçaları halıyı döver. Halının kılları arasına sıkışmış tozları, kılları dahi alır.)

    https://www.youtube.com/watch?v=VU7hRHTRAIQ&feature=youtu.be&t=50


    4A yalan olur. Buradaki onlarca kullanıcı deneyimini okuma şansınız olsaydı veya yukarıdaki miele ile herhangi bir 4A süpürgeyi aynı ortamda deneyimlemeniz mümkün olsaydı daha net anlayabilirdiniz.

    https://www.youtube.com/watch?v=icJ6tsRjavA

    https://www.youtube.com/watch?v=dG4XIh3yFV8


    nette arasanız daha tonla içerik çıkar....
    Forumda miele ecoline 550 watt kullanan tek kişi benim sanırım ve inceleme yapmamıştım.

    Şimdi söyleyeyim; Ürün aşırı güçlü, tam güçte halıyı çok fazla tutmasa da bir bayan için zorlayıcı. Eşim %50 kapasite ile kullanırken ben tek elimle zorlanmadan %100 kapasite ile kullanabilşyorum halılarda. Düz zeminde de başlık çok iyi. Ki anlaşılıyor ki cidden başlığı süper.

    Güce gelince süpürdükten sonra silinen evde su tertemiz.

    Ses ise rahatsız etmiyor tam güçte açıkken aynı odada tv izlenebilir durumda ses açmadan. Aldığım için pişman değilim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Merhaba arkadaşlar...

    Evin ardiye kısmında 3 tane (çok araştırmadan alınmış) süpürge olduğunu farkettim ve içeriden gelen yoğun taleplere istinaden yeni bir süpürge arayışına girmiştim. Her Türk gibi bende oturdum önce meşhur markaları incelemeye başladım. İçine girdiğim dünyada bir sürü alım kriteri ve her ürünün birbirine üstünlükleri olduğunu gördüm. Bunun bir hikaye yerine bir alım tavsiye yazısı olmasını istediğim için sizlere bazı kriterleri yazmak istiyorum;

    Atığı nasıl depolamak istersiniz?
    1- Toz torbalı
    2- Toz hazneli
    3- Su filtreli

    1- Toz torbalı ürünler kullanımı ve evden uzaklaştırması en çilesi, temizliği en kolay ürünler. Ayrıca bu ürünlerdeki başka bir avantaj ise en sessiz ürünlerin toz torbalılar olduğunu bilmelisiniz. dezavantajı ise su gibi ıslak maddeleri ve şeyleri çektiğinizde öylece kalırsa koku yapabilir. Ancak antibakteryel özellikli üretilen yeni torbalar koku olayını da çözmüş. bir de tanesi 2.5 lira civarında olan toz torbalarından almanız gerekecektir.
    2- Toz hazneli ürünler tozu kapalı bir haznede tutuyor ve havayla oluşturulan santrifüj etkisiyle hepa filtreye daha az toz gitmesini sağlıyor. Ancak hava doğrudan bu hazneye çarptığı için çok ses çıkıyor ve bu hazneleri boşaltırken yine tozla muhatap oluyorsunuz. Anavtajı işletme maliyeti yok.
    3- Su filtreli ürünler ki; aslında benim sevdiğim bir ürün. Arnica hydra plus kullandım ve eve kalorifer döşetirken su filtreli olması sebebiyle kendisini o gün amorti etmişti. her türlü toz, inşaat artığını hiç korkmadan suyun içine hapsedip atabiliyorsunuz. Ayrıca su filtreli olduğu için iyi bir filtrasyon yapıyor. Ancak çok kötü bir dezavantajı var. O da temizlik biter bitmez içini temizlemelisiniz. Çünki toz ve kirler bakterilerin çoğalması için çok uygun olan suyun içinde bulunuyor ve çılgıncasına iğrenç koku yapıyor ve bu ürünlerde çok sesli.

    Alacağınız ürünün ses şiddeti önemli mi?

    Toz torbası kullanmayan ürünlerdeki ses sizi ciddi biçimde rahatsız edecektir. Süpürme esnasında insan olarak minimum rahatsızlık istiyorsanız 72 desibelden daha gürültülü çalışan ürünler size göre değil. Benim toz torbalı ürün alırkenki kriterlerimden bir taneside ses idi. bu yüzden toz torbalı ürün aldım. kullandığım üründeki maksimum ses seviyesi 70 desibel. 75 desibellik ürünleri inceledim ve ses seviyelerinin hiç bana göre olmadığını gördüm.

    Hepa filtre işi ne olacak?
    Hepa filtresiz ürünlere bakmayın bu saatten sonra. Aşağıda yeterli açıklama olan bir tablo var. ben Hepa 13 filtreli bir ürün aldım. Astım sorunu olan varsa Hepa 13 ve 14 işinizi görecektir.Hepa nın önündeki rakamsal değer artıkça toz – partikül tutma değeri de artar.
    Buna göre;
    -HEPA 10 = 100.000 adet partikülde 15.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 11 = 100.000 adet partikülde 5.000 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 12 = 100.000 adet partikülde 500 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 13 = 100.000 adet partikülde 50 adetini egsozdan çıkartır.
    -HEPA 14 = 100.000 adet partikülde 5 adetini egsozdan çıkartır.

    Çekim gücü;

    Evdeki ürünleri aldıktan bir müddet sonra çekim güçlerini incelemeye başladım ve kullandığım ürünlerin 180-200 Airwatt lık ürünler olduğunu öğrendim. Ancak benim neye ihtiyacım vardı ve hangi çekim gücü benim için uygundu? Marketlere giderek tek tek yaptığım denemelerde bu iş için minimum 300 Airwatt lık ürünlere ihtiayç olduğunu gördüm. Mesela Electrolux ve Marathon bu konuda çok iyi idi ama parça fiyatları yüzünden (ki mutlaka ilk yıl içinde bazı parçaların kırıldığını okudum. Yeni bir süpürme ucuna 90-180 tl vermek işime gelmedi) elemiştim. Ardından Electrolux çalışanı bayan bana yüksek çekim gücü ve sessizlik istiyorsam toz torbalılara bakmam gerektiğini anlatmıştı. Keza buna ek olarak dakikada tahliye ettiği hava miktarı da bir etmen. Bende bunu size şöyle anlatmak isterim ki; süpürge halıyı kaldıracak arkadaş Bende buna istinaden yaptığım denemeler de 500/350 (maks/min) airwattlık ve 40 litre/s likbir ürün aldım.

    Garanti?

    Elektrikli süpürgelerin pek çoğu 2 yıl garantiye sahipler. Aslında çok övülen electolüx ve philips marathon'u düşünürken ürünlerin piyasada çok pahalıya satılan parçaları ve hatta uzun parça bekleme süreleri olduğunu gördüm/öğrendim. Ardından Dyson ve Nilfisk te 5 yıl tam garanti olduğunu okudum. Hatta nilfisk te servis müdür olduğunu öğrendiğim Birol bey adlı birisinin servis ihtiyacı için kargo firmasını gönderdiğini ve 4 gün sonra yine kargo ile ürünü gönderdiğini öğrendim (hepsiburada ürün yorumlarında okudum).

    Fiyat?
    Süpürgeye Doğan slx parası verecek kadar bonkör değilim. Hayati ihtiyaç olur orası ayrı... Bu konuda ayrıdığım bütçe maksimum 600 lira idi. az buz para değil ve benim kriterlerimin hepsini bu bedelle tüm markalar (dyson hariç) sığdırıyordu. bütçenizi belirlemek en son da kalmalı imiş... Önce ihtiyacınızı tesbit edip ona göre ürün aramak en mantıklısı...

    Marka takıntısı?
    Aman aman... Markası ünlü bir firmanın sırf markası hergün reklamlarda oynuyor diye ürününü almak sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bir de reklamlarda söylenenlere aman inanmayın. Altta geçen küçük ve hızlı yazılar size "laboratuvar ortamında yapılan testler de..." der ve aynı performans içinlaboratuvar gibi bir ortam isterler.

    Peki ben ne aldım?
    Rowenta, philips, Electrolux, Lg, Samsung gibi dünyaca ünlü markaların bulunduğu bir listem vardı ve tüm markaların marketlerde satılan tüm ürünlerini 3 ay boyunca inceledim. Sonunda sadece süpürge işiyle uğraşan ve asıl işi endüstriyel vakumlu zavazingolar olan Danimarka'nın Nilfisk markasının ev kullanıcılarına ürettiği bir ürün aldım. Nilfisk Power Special benim için uygun olan üründü, satın aldım ve çok memnunum. ürün çinde üretilmiş ancak kaliteli çin işi. kalıp kalitesi, malzeme kalitesi kusursuz ve 1 kalite.

    çok daha uygun fiyatlı ve benzer özellikli ürün arayanlara beğendiğim ancak elimde olmayan nedenlerle almadığım arzum AR461 cleanart silent modelini incelemelerini öneririm.

    aldığım ürüne ait fotoğraflar aşağıda. Ancak bir videoyu da yakında ekleyeceğim.

    Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.
     ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ## ## ELEKTRİKLİ SÜPÜRGE ARAŞTIRMASI / SÜPÜRGE ALACAKLARA TAVSİYELER ##

    Torba fiyatları nedir bu ürünün?
    Turbo fırça çıkıyormu içinden?
  • WinPeAcE kullanıcısına yanıt
    Hepsiburada da satılan kutudan çıkıyor.
    N11 de 4 tanesi 10 lira
    Turbo fırça hepsiburada da 50 lira
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Hepsiburada da satılan kutudan çıkıyor.
    N11 de 4 tanesi 10 lira
    Turbo fırça hepsiburada da 50 lira

    Nilfisk extreme eco var elektrik tasarufu var.

    Nilfisk X200 Extreme Hygienic
    & Nilfisk Extreme Care X150
    arasındaki fark nedir. Broşurde de bir fark göremedim.

    Bazı sitelerde bu ürünü satıyorlar Nilfisk Extreme Free koldan kumadanlı süpürge turba başlık hediyelibroşurde de yok kafam karıştı.

    ben en üst modeli x300 olan hariç diğerleri bütçeme uygun sizce hangisi açıklamalarıyla yazarmısın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusemrec

    quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Hepsiburada da satılan kutudan çıkıyor.
    N11 de 4 tanesi 10 lira
    Turbo fırça hepsiburada da 50 lira

    Nilfisk extreme eco var elektrik tasarufu var.

    Nilfisk X200 Extreme Hygienic
    & Nilfisk Extreme Care X150
    arasındaki fark nedir. Broşurde de bir fark göremedim.

    Bazı sitelerde bu ürünü satıyorlar Nilfisk Extreme Free koldan kumadanlı süpürge turba başlık hediyelibroşurde de yok kafam karıştı.

    ben en üst modeli x300 olan hariç diğerleri bütçeme uygun sizce hangisi açıklamalarıyla yazarmısın.

    Alıntıları Göster
    Philips FC9170 Performer hakkında ne düşünüyorsunuz peki?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kingo_disco

    Philips FC9170 Performer hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

    Philips'in güzel ürünleri var. 9170 de güzel ama Philips'in süpürge parçaları normal kullanımda hızlı kırılıyormus. Sikayetvar.kom da çok şikayet vardı. Pahaliymis ayrıca. Yoksa bende düşündüm o ürünü. Electrolux ve Philips i bu yüzden elemistim. Hatta electrolux te aylarca parça bekliyor insanlar. Fiyatları da pahali. Nilfisk in 5 5 yıl garanti olayı kafayı rahatlatiyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: kingo_disco

    Philips FC9170 Performer hakkında ne düşünüyorsunuz peki?

    Philips'in güzel ürünleri var. 9170 de güzel ama Philips'in süpürge parçaları normal kullanımda hızlı kırılıyormus. Sikayetvar.kom da çok şikayet vardı. Pahaliymis ayrıca. Yoksa bende düşündüm o ürünü. Electrolux ve Philips i bu yüzden elemistim. Hatta electrolux te aylarca parça bekliyor insanlar. Fiyatları da pahali. Nilfisk in 5 5 yıl garanti olayı kafayı rahatlatiyor.

    Alıntıları Göster
    süpürgemarket olarak tebrik ederiz, gün içerisinde 10larca kişi süpürge için tavsiye istiyorlar ancak tamamen yedek parça ve aksesuarlara odaklandıgımızdan makineleri arastırma fırsatımız olmuyor sizin yazınıza yönlendirsek faydası olur, nilfisk marka olarak oldukça iyi bir seçim, takıntınız olmasa dahi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Healer

    süpürgemarket olarak tebrik ederiz, gün içerisinde 10larca kişi süpürge için tavsiye istiyorlar ancak tamamen yedek parça ve aksesuarlara odaklandıgımızdan makineleri arastırma fırsatımız olmuyor sizin yazınıza yönlendirsek faydası olur, nilfisk marka olarak oldukça iyi bir seçim, takıntınız olmasa dahi

    Takdiriniz için teşekkür ederim. Umarım arkadaşlara yardimci olabiliriz.
    Süpürge araştırması yaparken çok vakit kaybettim. Böyle bir yazı işleri dahada da kolaylaştırırdı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 3 Kasım 2013; 22:12:23 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: Healer

    süpürgemarket olarak tebrik ederiz, gün içerisinde 10larca kişi süpürge için tavsiye istiyorlar ancak tamamen yedek parça ve aksesuarlara odaklandıgımızdan makineleri arastırma fırsatımız olmuyor sizin yazınıza yönlendirsek faydası olur, nilfisk marka olarak oldukça iyi bir seçim, takıntınız olmasa dahi

    Takdiriniz için teşekkür ederim. Umarım arkadaşlara yardimci olabiliriz.
    Süpürge araştırması yaparken çok vakit kaybettim. Böyle bir yazı işleri dahada da kolaylaştırırdı.

    Alıntıları Göster
    Selamlar...
    Ben de bugünlerde süpürgemizi yenilemeyi düşünüyorum. Maalesef 6 yıl önce evlenirken çok da araştırmadan yolumun üzerindeki hani o çooook güvendiğimiz sözümona TÜRK markası diye övündüğümüz markadan almıştım. Elbette ki en temel sebebi de servis ağı vs. beni o markaya yönlendirmişti. Ama ne var ki bu süre zarfında bir süpürgelik daha masraf ettim. Şu an da makinem neredeyse nefes kuvveti kadar ancak çeker oldu. Geçen ay içini açtım temizledim her yerini. Motor gayet güzel çekmesine karşın emiş gücü makineden çıkana kadar sağdan soldan çok aralıklar olduğu için bir türlü tam olarak hortumun ucuna kadar gelemiyor. Makinemin toz torbasız olması da devamlı çıkarıp taktığımdan ve artık oynamaya başladığından dezavantaj oldu bizim için. Şimdi tamirciye verip 50-100 lira daha para vermektense elimde kalmayacak daha iyi bir süpürge almaya karar verdim. Yani verdik eşimle. Yani eşim almamı rica etti. Aslında emretti al diye ...

    Herneyse... konumuza dönelim.

    AR461 modelini sitedeki fotoğraflarından incelerken farkettim ki tutma sapı tıpkı bizim evde kullandığımız o meşhuuuur TÜRK markasının tutma sapının aynısı... O hani başparmakla borudaki hava gücünü azalttığımız kapak durmadan elimize takılıp duracak türden. Hemen kıllandım açıkcası. Ayrıca teleskobik borusu da hemen bozuluyor bunun. O yüzden belki makina olarak iyi olabilir ama bana malzeme olarak pek güven vermedi.

    Bu Nilfisk Power'la ilgili birkaç sorum olacak
    Toz torbası hesaplı mı ve her yerde bulunabiliyor mu?
    Ev içerisinde kullanırken sürüşü rahat mı nazik bir bayan kullanabilir mi, ağırlığı rahatsız ediyor mu, taşıması kolay mı?
    Yedek parça imkanını araştırdınız mı hesaplı mı?
    Servis ağını araştırdınız mı, evetse yaygın mı?
    Hortumu dolanıp sıkıntı veriyor mu?
    Kablosu çekerken az bir engele takılınca duruyor mu?
    Hortumu, teleskobik borusu ve tutma sapı iki gün sonra bozulacak gibi mi duruyor elinizde yoksa insana güven veriyor mu?
    Koldan kumanda özelliği var mı?
    Nilfisk Power'ın üç modeli arasında fark var mı?
    Bi de benim 5 yaşındaki oğlan bununla arabacılık oynar mı

    Kardeş sorularımı cevaplarsan memnun olurum.
    Zahmet edip insanlara faydalı olmak için uğraşmışsın. Allah senden razı olsun.
    Teşekkürler.
  • Efendim. ..

    Benim geçtiğim çetin yola dusmenize uzuldum


    Kullandigim supurge;
    N11 de 4 tane torbası 10 lira
    Malzeme kalitesi 10 üzerinden 9 alir
    Kablo sarimi sorunsuz ve güçlü
    Teleskopik borusu (bence) güçlü görünen
    Bir çocuk oyuncağı değil elektrikli Süpürge
    Servisi sorun olan yerde bile "kargolayin hemen bakalım" diyorlar. Ve Dudullu daki yerlerini aradım birşey sormak için hic uzatıp kivirmadan servis muduru Birol bey dıye birinin cep telefonuna kadar verdiler.
    Power, extreme veya Extreme eco almanızı öneririm.
    Koldan kumanda yok ve bende almak istemedim. Arıza potansiyeli çok yüksek. Gövde de ayarlanabilir güç potu var.
    Ben internetten aldım ve ve iade etmek için hicbir neden bulamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 5 Kasım 2013; 10:28:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Efendim. ..

    Benim geçtiğim çetin yola dusmenize uzuldum


    Kullandigim supurge;
    N11 de 4 tane torbası 10 lira
    Malzeme kalitesi 10 üzerinden 9 alir
    Kablo sarimi sorunsuz ve güçlü
    Teleskopik borusu (bence) güçlü görünen
    Bir çocuk oyuncağı değil elektrikli Süpürge
    Servisi sorun olan yerde bile "kargolayin hemen bakalım" diyorlar. Ve Dudullu daki yerlerini aradım birşey sormak için hic uzatıp kivirmadan servis muduru Birol bey dıye birinin cep telefonuna kadar verdiler.
    Power, extreme veya Extreme eco almanızı öneririm.
    Koldan kumanda yok ve bende almak istemedim. Arıza potansiyeli çok yüksek. Gövde de ayarlanabilir güç potu var.
    Ben internetten aldım ve ve iade etmek için hicbir neden bulamadım.
    Dostum, internetten araştırınca Nilfisk'in parça fiyatlarının çok da ucuz olmadığını görüyoruz.

    Bir de Ankara'da bu ürünü gidip görebileceğim firma bulmakta zorluk çekiyorum. Yedek parça bulmakta da sorun çıkmasın?
  • Hangi parçasına nereden baktiniz ki? Örnek verirseniz bende inceleyeyim

    Ankara da nerede satılır bilmiyorum. Yarın ofislerini arayıp sorabilirsiniz. Ben aradigimda zaten endüstriyel yanlarının cok daha ağır olduğunu konuşmuştuk. Tüketici Elektroniği satmak için çok özel bir çaba gostermiyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 10 Kasım 2013; 11:15:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    Hangi parçasına nereden baktiniz ki? Örnek verirseniz bende inceleyeyim

    Ankara da nerede satılır bilmiyorum. Yarın ofislerini arayıp sorabilirsiniz. Ben aradigimda zaten endüstriyel yanlarının cok daha ağır olduğunu konuşmuştuk. Tüketici Elektroniği satmak için çok özel bir çaba gostermiyorlar.
    yararlı bir inceleme olmuş. emeğine sağlık.
  • muhamnet kullanıcısına yanıt
    http://www.spareshop.eu/tr/Elektrik-Süpürgesi-Parçaları/Nilfisk-elektrikli-süpürge-yedek-parça-ve-aksesuarları.htm

    Buraya bakmıştım.

    Bugün bir tane Nilfisk satıcısı buldum Ankara'da. Onda da sadece Power p10, Power Eco ve Coupe modelleri vardı. P10 daha güçlü ve sessizdi. Ama ses seviyesi benim aradığım Extreme modellerinden daha az. Sanırım Extreme X150 veya Extreme Eco alacağım. Senin son kez bana dikkat etmemi istediğin herhangi bir nokta var mı? Bak sonra yıllarca her kullanıştan sonra buraya gelir mesaj atarım sana niye beni uyarmadın diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radocfi

    yararlı bir inceleme olmuş. emeğine sağlık.

    Teşekkürler
    Umarım size faydası olur.
  • mustafa_ogr kullanıcısına yanıt
    satın aldığınız her şeyin fiyatını hollanda Pazarına göre mi kıyaslıyorsunuz?

    Baktım ve ve gördüğüm kadarıyla electrolux parça fiyatlarının yarısına tekabül ediyor mesela
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    http://www.spareshop.eu/tr/Elektrik-Süpürgesi-Parçaları/Nilfisk-elektrikli-süpürge-yedek-parça-ve-aksesuarları.htm

    Buraya bakmıştım.

    Bugün bir tane Nilfisk satıcısı buldum Ankara'da. Onda da sadece Power p10, Power Eco ve Coupe modelleri vardı. P10 daha güçlü ve sessizdi. Ama ses seviyesi benim aradığım Extreme modellerinden daha az. Sanırım Extreme X150 veya Extreme Eco alacağım. Senin son kez bana dikkat etmemi istediğin herhangi bir nokta var mı? Bak sonra yıllarca her kullanıştan sonra buraya gelir mesaj atarım sana niye beni uyarmadın diye

    Power eco nun hepa si size uyuyorsa onu da alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhamnet

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafa_ogr

    http://www.spareshop.eu/tr/Elektrik-Süpürgesi-Parçaları/Nilfisk-elektrikli-süpürge-yedek-parça-ve-aksesuarları.htm

    Buraya bakmıştım.

    Bugün bir tane Nilfisk satıcısı buldum Ankara'da. Onda da sadece Power p10, Power Eco ve Coupe modelleri vardı. P10 daha güçlü ve sessizdi. Ama ses seviyesi benim aradığım Extreme modellerinden daha az. Sanırım Extreme X150 veya Extreme Eco alacağım. Senin son kez bana dikkat etmemi istediğin herhangi bir nokta var mı? Bak sonra yıllarca her kullanıştan sonra buraya gelir mesaj atarım sana niye beni uyarmadın diye

    Power eco nun hepa si size uyuyorsa onu da alabilirsiniz.

    Alıntıları Göster
    Bu süpürgeden ben de aldım. N11 üzerinden 480 TL Kargo Dahil maliyeti oldu. Süpürge Market'ten de 20 adet yedek toz torbası siparişi verdim.
    Bundan sonra top hanımda :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eagle fly free

    Bu süpürgeden ben de aldım. N11 üzerinden 480 TL Kargo Dahil maliyeti oldu. Süpürge Market'ten de 20 adet yedek toz torbası siparişi verdim.
    Bundan sonra top hanımda :)

    Alıntıları Göster
    peki bana ne önerirsiniz?

    nasıl bir ürün alacagımı bilmiyorum uzun yıllar kullanabilecegim eniş gücü yüksek nalzeme kalitesi saglam bir makine önerebilirmisiniz sulu susuz hangisi iyidir bilmiyorum bütçe ise 600-700 tl kadar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sonerdursun1

    peki bana ne önerirsiniz?

    nasıl bir ürün alacagımı bilmiyorum uzun yıllar kullanabilecegim eniş gücü yüksek nalzeme kalitesi saglam bir makine önerebilirmisiniz sulu susuz hangisi iyidir bilmiyorum bütçe ise 600-700 tl kadar...

    I bütçe ile extreme eco alınabilir. Ama ben power special aldım. Aradaki fiyat farkı bence ülkede kalsın. Alın power special devam edin işinize. Süpürge ısıde bitsin kafanızda.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.