Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: lcd ekranımı yaptım fakat birkaç sorunum var...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: lcd ekranımı yaptım fakat birkaç sorunum var... Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
omarr35

11 Ağustos 2006; 19:04:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

potları çevirmeyi dene oluyor

ama ebnim gibi 12v a bağlama yanıyor

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 19:21:08 

quote:

Orjinalden alıntı: Dentagold

Arkadaşlar ben yaptı lcd ekranı fakat bir problem var. Herşey iyi güzel çalışıyor. Ama lcd'Nin lambaları yanmıyor. Yani aydınlatması yok. 16 pinli. Devredeki herşeyi yerli yerince yaptık. Fakat aydınlatması çalışmadı. Lcd'nin markası WM-C1602M

Konuyu açan arkadaşın da aynı problemi varmış sanırım fakat nasıl çözdüğünü anlayamadım???

15. pinle 16. pinin erlerini değiştir mesela 15e artı veriyorsan eksi yap 16 da aynı şekilde ama lcd nin 2. pine + vermelisin yoksa sadece ışık yanar

@ömer varya harbi üzüldüm senin bu lcd olayına ya daha çok hevesinin kırılması beni üzdü ama bu işler böyle öğreniliyor bende çok şeyler bozdum hatta arkasından ağladığım elektronik eşya bile olmuştur ama sonuçta tecrübe kazanıyorsun boza boza öğrenmekten başka hiç bir yol insana gerçeği öğretemez benim nacizane fikrimdir
kalın sağlıcakla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 12 Ağustos 2006; 4:21:53 >

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

omarr35

11 Ağustos 2006; 20:11:36 

bozuk lcd satılır

bu arada tatile gidiyorum sağlıcakla kalın

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
Dentagold

11 Ağustos 2006; 20:40:35 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

quote:

Arkadaşlar ben yaptı lcd ekranı fakat bir problem var. Herşey iyi güzel çalışıyor. Ama lcd'Nin lambaları yanmıyor. Yani aydınlatması yok. 16 pinli. Devredeki herşeyi yerli yerince yaptık. Fakat aydınlatması çalışmadı. Lcd'nin markası WM-C1602M

Konuyu açan arkadaşın da aynı problemi varmış sanırım fakat nasıl çözdüğünü anlayamadım???

15. pinle 16. pinin erlerini değiştir mesela 15e artı veriyorsan eksi yap 16 da aynı şekilde ama lcd nin 2. pine + vermelisin yoksa sadece ışık yanar

@ömer varya harbi üzüldüm senin bu lcd olayına ya daha çok hevesinin kırılması beni üzdü ama bu işler böyle öğreniliyor bende çok şeyler bozdum hatta arkasından ağladığım elektronik eşya bile olmuştur ama sonuçta tecrübe kazanıyorsun boza boza öğrenmekten başka hiç bir yol insana gerçeği öğretemez benim nacizane fikrimdir
kalın sağlıcakla

Nasıl yapacağımı işin açıkcası anlamadım.

Resmi koydum. Devreyi böyle kurdum. 15 ve 2. pinlere zaten + geliyor. 16. pini de nasıl bağlayacağımı anlamadım. Devrede böyle bağlanılıyordu.

Ekteki dosya (1)

forever3

11 Ağustos 2006; 20:41:19 

omarrrr kardesim snde katıldın benim grubuma forumda lcd bozanlar klübü kuralım gel gel sen lcdyi satma ekranı sök üstünden arkada beyaz renk bise kalıo onun içinde ledler war onu gece lambası niyetine yakıp kullan. kaç gündür aydınlatmayı ne yapabilirim diye düsünüom

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 21:07:32 

quote:

Resmi koydum. Devreyi böyle kurdum. 15 ve 2. pinlere zaten + geliyor. 16. pini de nasıl bağlayacağımı anlamadım. Devrede böyle bağlanılıyordu.

bak şimdi 15. ve 2. pine + geliyor sen onda deişiklik yaparak 16 ve 2 ye + vereceksin 15e - vereceksin benim lcd de de böyleydi durum
omar iyi tatiller dostum kafadan at şöle iyi bi dinlen

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

Dentagold

11 Ağustos 2006; 21:24:48 

Çok teşekkür ederim anladım bu sefer. İnşaallah en kısa sürede uygulayacağım.

Yalnız şu sorum hala cevap almadı ya da cevabı ben görmedim. Ben bu panel'i inşaallah sürücü kapaklarının birine monteleyeceğim. Fakat panel'in kabloları kasanın içinde kalacak. Ama female giriş dışarda. Benim gibi sürücü kapaklarına takacak arkadaşlar buna nasıl bir çözüm buldu? Paylaşırlarsa memnun olacağım.

nicaleus

Sisteme Gözat

11 Ağustos 2006; 22:30:42 

quote:

Çok teşekkür ederim anladım bu sefer. İnşaallah en kısa sürede uygulayacağım.

Yalnız şu sorum hala cevap almadı ya da cevabı ben görmedim. Ben bu panel'i inşaallah sürücü kapaklarının birine monteleyeceğim. Fakat panel'in kabloları kasanın içinde kalacak. Ama female giriş dışarda. Benim gibi sürücü kapaklarına takacak arkadaşlar buna nasıl bir çözüm buldu? Paylaşırlarsa memnun olacağım.

işte ben taktım baştan 5'25i dekupajla kestim sonra data kablosunu kasanın içinden geçirdim ve tekrar dışarıya alttaki boş pci yuvalarından birinden dışarı çıkardım

OCZ ThoughPower600W

Dentagold

12 Ağustos 2006; 8:51:52 

Teşekkür ederim.

Dentagold

12 Ağustos 2006; 11:09:28 

quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus

quote:

bak şimdi 15. ve 2. pine + geliyor sen onda deişiklik yaparak 16 ve 2 ye + vereceksin 15e - vereceksin benim lcd de de böyleydi durum
omar iyi tatiller dostum kafadan at şöle iyi bi dinlen

Dediğiniz gibi yaptım yine çalışmadı

nicaleus

Sisteme Gözat

14 Ağustos 2006; 11:20:25 

niye çalışmadı ya

OCZ ThoughPower600W

Dentagold

14 Ağustos 2006; 13:31:51 

acaba datashetine felan bakarsak birşey yapabilir miyiz?

benim lcd ekranının sağ tarafında devre kartının üzerinde 2'li 2'li 4 tane delik var. Onlarla bir alakası olabilir mi?

nicaleus

Sisteme Gözat

14 Ağustos 2006; 18:05:34 

quote:

acaba datashetine felan bakarsak birşey yapabilir miyiz?

benim lcd ekranının sağ tarafında devre kartının üzerinde 2'li 2'li 4 tane delik var. Onlarla bir