Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: lcd ekranımı yaptım fakat birkaç sorunum var...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Elektronik >> Cevap: lcd ekranımı yaptım fakat birkaç sorunum var... Sayfa: <<   < önceki  1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
forever3

6 Ağustos 2006; 11:04:41 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

evet tavsiyem kasaya monte etmen kesinlikle açıkta bişeyler bırakma suikaste ugrama ihtimali çok yüksek

Hazar

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2006; 17:01:16 

Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.

forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

Network KILLER

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

6 Ağustos 2006; 22:56:09 

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.

Thanks.

1. Elektronik ve Symbian Şahsi Paylaşım Alanım (FW Tools, Teknik Bilgi, Symbian 9.1 Programları, Elektronik, Multimedia...vs)
2. N73 Problemler, Bilgilendirme (Sık sorulanlar, FW Update) | Symbian 9.1 Program Paylaşımı (Üst Konu)
3. Unsigned Yazılımlar Nasıl Signed Yapılır? (doc dosyası) | Videolarınıza Altyazı Ekleme (doc dosyası) | NSS Kullanımı
4. Genel Hatlarıyla Multiboot DVD Nasıl Hazırlanır? (doc dosyası)

* Nokia N73 @N73ME v4.0812.4.2.1 + AD-41 + Creative EP-630 + Sandisk 2GB Mini SD
* Nokia N73 ve Mobil Cihazlar hakkında bana PM atmayınız...
forever3

6 Ağustos 2006; 23:59:33 

quote:

Orjinalden alıntı: Hazar

forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.

suan paralel portla çalısan bi donanımım yok ama bence paralel porttada bi sorun yok çünkü bilg.i açtıgımda normalde lcd de 1. ve 3. satır kararıyodu simdi ya 1 ve 2 satırın ilk 6. karakteri yada onlar dısında hepsi kararıyo yani paralel portta bisey olsa program açılınca yazı yazamazdım. ben tanıdıklarıma bi soriim paralel portu denemek için bi alet. hos bu devirdede paralel kullanan yok ama....

nette baktım lcd deki 1.ve2. pinlere 5 volt ver demisler yabancı forumlarda denedim gene aynı seyle karsılastım.

Hazar

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2006; 11:59:34 

Pek anlayamadım aslında.

Program ile birşeyler yazdırabiliyorsun fakat ekranda "farklı şekiller de" mi çıkıyor. Yani Merhaba yazıyorsun diyelim Mer%$éa şeklinde falan mı çıkıyor. Yoksa ekranda rastgele dolaşan karakterler mi var.

İlk olarak LCD'nin arkasındaki dökme entegreleri elinle kontrol et. Ilık olmalılar. Sıcak değil!. sonra Toprak bağlantını sonra diğer kabloları teker teker kontrol et. LCD kolay kolay yanmaz. Çünkü bütün pinlere aynı anda 5V bile versen birşey olmaz. Lojik voltajdan bahsediyorum. Ama aydınlatma için molexten gelen elektrik bir şekilde bir yerlere değdiyse onun garantisini veremem. Bu konnektörlerden -500W bir güç kaynağın varsa- 16A bile çekebilirsin. Ve bu akımla LCD'de Köfte kızartabilirsin

Rüzgar ters esiyorsa, yelkenlerini rüzgar yönüne göre ayarlamaya bak; çünkü dünya çektiğin sıkıntılarla değil,
gemiyi limana ulaştırıp ulaştıramadığınla ilgilenir.

forever3

7 Ağustos 2006; 17:13:12 

lcd de programdan hiç birsey yazdıramıyorum resim çektim koyayım hemen

sadece 5v elektrik verdigimde aldıgım görüntü bu..zamanla ekrandaki karartılar yer degistiriyo bazen siliniyo.

güç kaynagı konusunda dalga geçiyo olmalısın elimdeki 6 yıllık bilg. de 290W(gerçekmi degilmi bilmiyorum aybiem marka) güç kaynagı var. simdi baktım +5v ta 15A akım saglayabiliyomus yazdıgına göre 12v ta 4.2 A mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 17:14:44 >

omarr35

7 Ağustos 2006; 17:53:14 

psu nun üzerinde benim de
+5v 30A
+12V 10A yazıyor

ama - lere bak
-5v 0.5A
-12V 0.8 A

GÖZÜKÜYOR BENDE DE
300w psu. ama lcd ler negatif volt dediğimize göre - lere bakmak lazım bence

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
forever3

7 Ağustos 2006; 19:19:21 

290 falan hikaye galiba nettten buldugum kullanıcı kitabında öyle yazıyodu fakat resmini çektim açıklamalar hiç iç açıcı degil ahanda resim:

-12 yazıyo fakat -5i yazmamıslar anlamadım.

zaten oldum olası sasırdım bu bilg. bana nası dayandı 6 sene diye 5 yıllık toplama vardı güç kaynagı yüzünden anakarttan hdd ye kadar hersey bozuldu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 19:20:44 >

nicaleus

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

8 Ağustos 2006; 0:25:59 

ee arkadaşlar nerelerdesiniz yahu görünmüyorsunuz hiç mesela omarrr35 bilgisayarın geldimi hazar sen hala anlatmadın bu türkçe karakter olayını

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

DaNgErOuS_MoD

8 Ağustos 2006; 1:07:49 

Abi bende aldım
bu lcd den we bağladım sorun yok ama bu winampta çalan parçaya göre spectrum anyliser dedikleri hani sutunlar warya frekansa göre hareket eden onları görmem için ne yapmam gerek bilkgisi olna warmıı

bu arada lcd 16*2

{#} 00:55 Gececiler Lokali {#}

\\\\\DaNgErOuS/////

omarr35

8 Ağustos 2006; 1:38:58 

ya ben zevkle takip ediyorum başlığı email güncellemesi de aldım

ya ben pc almaktan vazgeçtim ama lcd alıp bu eski pc ile kullanacağım. sonuçta paralel port paralel porttur :D

ama bu sıralar tatile gidebilirim. tatilden dönünce alıp hallederiz (yardımlarınızla)

duruma göre de lcd nin boyutuna bakarız. ama iyi başlık oldu üstten düşmüyor düşürmeyelim de

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | YA KURALLAR İMZA DIŞIYSA
ZEUS__
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Ağustos 2006; 4:02:33 

çalışmalar süper olmuş.@nicaleus senle eylül sonrası sınavlardan sonra işim var istediğimiz boyutta lcd ekran bulabilirmiyiz ve de mavi-beyaz renkte olacak
nicaleus

Sisteme Gözat

8 Ağustos 2006; 10:35:21 

quote:

Orjinalden alıntı: ZEUS__

çalışmalar süper olmuş.@nicaleus senle eylül sonrası sınavlardan sonra işim var istediğimiz boyutta lcd ekran bulabilirmiyiz ve de mavi-beyaz renkte olacak

ayıpsın hacı zati sende bursadaydın diymı hallederizz

@omarrr35 iyi yapmışsın hacı bi 6 ay bekle conroe al fiyatlar düşecek

@alifidan kardeşim onu bende yapamadım kusura bakma yardımcı olamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 8 Ağustos 2006; 19:36:01 >

Core2Duo E2160 rev.M0 @ 2.8GHz - Gigabyte P35 DS3L rev.A2- Sapphire HD4850 @ 700-1023
2x1GB Kingston Value 800MHz@960MHz (5-5-5-15) - 250GB Seagate + 320 GB WD - Philips 107E
OCZ ThoughPower600W

ZEUS__
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Ağustos 2006; 11:11:42 

işte be yürü be bursalı.nasıl gaz iyi mi .ya bursa da böyle adamlar yok ya millet hala inegöl çarşısında kazıklanmak için sırada bekliyo
General

8 Ağustos 2006; 11:27:02 

http://www.fullcustom.es/data/foro/viewtopic.php?t=596&postdays=0&postorder=asc&start=0

İmza
omarr35