Şimdi Ara

lcd ekranımın bitmiş hali + lcdsmartie 2x16lcd ekran ayarları.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
554
Cevap
0
Favori
54.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • evet tavsiyem kasaya monte etmen kesinlikle açıkta bişeyler bırakma suikaste ugrama ihtimali çok yüksek
  • Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.

forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.

Orjinalden alıntı: Hazar

Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.

Thanks.

Orjinalden alıntı: Hazar

forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.

suan paralel portla çalısan bi donanımım yok ama bence paralel porttada bi sorun yok çünkü bilg.i açtıgımda normalde lcd de 1. ve 3. satır kararıyodu simdi ya 1 ve 2 satırın ilk 6. karakteri yada onlar dısında hepsi kararıyo yani paralel portta bisey olsa program açılınca yazı yazamazdım. ben tanıdıklarıma bi soriim paralel portu denemek için bi alet. hos bu devirdede paralel kullanan yok ama....

nette baktım lcd deki 1.ve2. pinlere 5 volt ver demisler yabancı forumlarda denedim gene aynı seyle karsılastım.

• Pek anlayamadım aslında.

Program ile birşeyler yazdırabiliyorsun fakat ekranda "farklı şekiller de" mi çıkıyor. Yani Merhaba yazıyorsun diyelim Mer%$éa şeklinde falan mı çıkıyor. Yoksa ekranda rastgele dolaşan karakterler mi var.

İlk olarak LCD'nin arkasındaki dökme entegreleri elinle kontrol et. Ilık olmalılar. Sıcak değil!. sonra Toprak bağlantını sonra diğer kabloları teker teker kontrol et. LCD kolay kolay yanmaz. Çünkü bütün pinlere aynı anda 5V bile versen birşey olmaz. Lojik voltajdan bahsediyorum. Ama aydınlatma için molexten gelen elektrik bir şekilde bir yerlere değdiyse onun garantisini veremem. Bu konnektörlerden -500W bir güç kaynağın varsa- 16A bile çekebilirsin. Ve bu akımla LCD'de Köfte kızartabilirsin

lcd ekranımın bitmiş hali + lcdsmartie 2x16lcd ekran ayarları..

sadece 5v elektrik verdigimde aldıgım görüntü bu..zamanla ekrandaki karartılar yer degistiriyo bazen siliniyo.

güç kaynagı konusunda dalga geçiyo olmalısın elimdeki 6 yıllık bilg. de 290W(gerçekmi degilmi bilmiyorum aybiem marka) güç kaynagı var. simdi baktım +5v ta 15A akım saglayabiliyomus yazdıgına göre 12v ta 4.2 A mis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 17:14:44 >

• psu nun üzerinde benim de
    +5v 30A
    +12V 10A yazıyor

ama - lere bak
    -5v 0.5A
    -12V 0.8 A

GÖZÜKÜYOR BENDE DE
    300w psu. ama lcd ler negatif volt dediğimize göre - lere bakmak lazım bence

-12 yazıyo fakat -5i yazmamıslar anlamadım.

zaten oldum olası sasırdım bu bilg. bana nası dayandı 6 sene diye 5 yıllık toplama vardı güç kaynagı yüzünden anakarttan hdd ye kadar hersey bozuldu....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 19:20:44 >

• Abi bende aldım
    bu lcd den we bağladım sorun yok ama bu winampta çalan parçaya göre spectrum anyliser dedikleri hani sutunlar warya frekansa göre hareket eden onları görmem için ne yapmam gerek bilkgisi olna warmıı

bu arada lcd 16*2

{#} 00:55 Gececiler Lokali {#}

• ya ben zevkle takip ediyorum başlığı email güncellemesi de aldım

ya ben pc almaktan vazgeçtim ama lcd alıp bu eski pc ile kullanacağım. sonuçta paralel port paralel porttur :D

ama bu sıralar tatile gidebilirim. tatilden dönünce alıp hallederiz (yardımlarınızla)

duruma göre de lcd nin boyutuna bakarız. ama iyi başlık oldu üstten düşmüyor düşürmeyelim de

Orjinalden alıntı: ZEUS__

çalışmalar süper olmuş.@nicaleus senle eylül sonrası sınavlardan sonra işim var istediğimiz boyutta lcd ekran bulabilirmiyiz ve de mavi-beyaz renkte olacak

ayıpsın hacı zati sende bursadaydın diymı hallederizz

@omarrr35 iyi yapmışsın hacı bi 6 ay bekle conroe al fiyatlar düşecek

@alifidan kardeşim onu bende yapamadım kusura bakma yardımcı olamıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mizra -- 8 Ağustos 2006; 19:36:01 >

• işte be yürü be bursalı.nasıl gaz iyi mi .ya bursa da böyle adamlar yok ya millet hala inegöl çarşısında kazıklanmak için sırada bekliyo

yapsak olur aslında lcd den ucuza gelir.

neyse de son bir sorum var. tam liste neydi

yani lcd (ne uyumlu olacaktı o yine unuttum)
    lpt paralel port kablosu (kaç metre??)
    pot (potansiyometre sanırım o da nasıl olacak onu da bir anlatıverin)
    bir de diğer malzemeler nelerdi (havya lehim saymıyorum onlar var)

liste halinde yazayım da o tarafa gidersem alacağım

1.5 metre kablo yetiyo kasa içine koyacaksan 1m te olur

potansiyometre diye söyle adam veriyo yanlız o degerlere dikkat etmek lazım o semadaki potlardan birini bulamadım (arka aydınlatma için olanını) bide bisey daha var dur resmini çekip koyiim onla çok rahat yapılıyo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 8 Ağustos 2006; 12:29:08 >

1.5 mt alayım lpt yi de kasa dışına çıkarsa da sorun yaratmasın

HD44780 uyumlu lcd (2x16 2x20 4x20) bakacağım artık fiyatına göre

bir de resim koymuşsun çok sağol da
    1-o resimdeki nedir
    2-ne işe yarar

ve tüm arkadaşlara teşekkürler. alıp yapmak farz oldu bu kadar sorudan sonra

PSU konusunda dalga geçip geçmedigimi anlamak icin 0.47ohm 50w direnç alın ve psunun 12V rail' e bir ampermetre ile bağlayın. Bakalım neler göreceksiniz :)

forever3,
    LCD'n galiba gidenzi olmuş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 8 Ağustos 2006; 12:44:29 >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.