Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.
forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.
Seri arabirimi KS0108 direk olarak desteklemez. Seri iletişimden paralele geçiş yapmanız gerekir ufak bir devre ile. Bunu yaptıktan sonra da iş bitmiyor. Bu iş için özel bir driver bulmanız da lazım. Ben bilmiyorum, ancak yüksek bir ihtimalle vardır. Mesela CryztalFontz ekranları seri arabirim kullanıyorlar.
forever3, sorunun bilgisayar programı çakışmasından ya da bir kablo temassızlığından kaynaklanıyor. İlk önce bilgisayar tarafını tekrar bir kontrol et. Sonra mümkünse paralel portuna başka bir cihaz tak dene. Kısa devrelerin sonu malesef portun yanmasıyla sonuçlanabiliyor.
suan paralel portla çalısan bi donanımım yok ama bence paralel porttada bi sorun yok çünkü bilg.i açtıgımda normalde lcd de 1. ve 3. satır kararıyodu simdi ya 1 ve 2 satırın ilk 6. karakteri yada onlar dısında hepsi kararıyo yani paralel portta bisey olsa program açılınca yazı yazamazdım. ben tanıdıklarıma bi soriim paralel portu denemek için bi alet. hos bu devirdede paralel kullanan yok ama....
nette baktım lcd deki 1.ve2. pinlere 5 volt ver demisler yabancı forumlarda denedim gene aynı seyle karsılastım.
Program ile birşeyler yazdırabiliyorsun fakat ekranda "farklı şekiller de" mi çıkıyor. Yani Merhaba yazıyorsun diyelim Mer%$éa şeklinde falan mı çıkıyor. Yoksa ekranda rastgele dolaşan karakterler mi var.
İlk olarak LCD'nin arkasındaki dökme entegreleri elinle kontrol et. Ilık olmalılar. Sıcak değil!. sonra Toprak bağlantını sonra diğer kabloları teker teker kontrol et. LCD kolay kolay yanmaz. Çünkü bütün pinlere aynı anda 5V bile versen birşey olmaz. Lojik voltajdan bahsediyorum. Ama aydınlatma için molexten gelen elektrik bir şekilde bir yerlere değdiyse onun garantisini veremem. Bu konnektörlerden -500W bir güç kaynağın varsa- 16A bile çekebilirsin. Ve bu akımla LCD'de Köfte kızartabilirsin
güç kaynagı konusunda dalga geçiyo olmalısın elimdeki 6 yıllık bilg. de 290W(gerçekmi degilmi bilmiyorum aybiem marka) güç kaynagı var. simdi baktım +5v ta 15A akım saglayabiliyomus yazdıgına göre 12v ta 4.2 A mis.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 17:14:44 >
290 falan hikaye galiba nettten buldugum kullanıcı kitabında öyle yazıyodu fakat resmini çektim açıklamalar hiç iç açıcı degil ahanda resim:
-12 yazıyo fakat -5i yazmamıslar anlamadım.
zaten oldum olası sasırdım bu bilg. bana nası dayandı 6 sene diye 5 yıllık toplama vardı güç kaynagı yüzünden anakarttan hdd ye kadar hersey bozuldu....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forever3 -- 7 Ağustos 2006; 19:20:44 >
Abi bende aldım bu lcd den we bağladım sorun yok ama bu winampta çalan parçaya göre spectrum anyliser dedikleri hani sutunlar warya frekansa göre hareket eden onları görmem için ne yapmam gerek bilkgisi olna warmıı
çalışmalar süper olmuş.@nicaleus senle eylül sonrası sınavlardan sonra işim var istediğimiz boyutta lcd ekran bulabilirmiyiz ve de mavi-beyaz renkte olacak
çalışmalar süper olmuş.@nicaleus senle eylül sonrası sınavlardan sonra işim var istediğimiz boyutta lcd ekran bulabilirmiyiz ve de mavi-beyaz renkte olacak
ayıpsın hacı zati sende bursadaydın diymı hallederizz
@omarrr35 iyi yapmışsın hacı bi 6 ay bekle conroe al fiyatlar düşecek
@alifidan kardeşim onu bende yapamadım kusura bakma yardımcı olamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicaleus -- 8 Ağustos 2006; 19:36:01 >