Şimdi Ara

Lojistik Destek Komutanlığı Emniyet ve Muhafız Bölüğü ne iş yapar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
55.642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kasım celbi kısa dönem piyade er olarak askere gidiyorum,

    Eğitim birliğim: DAĞ, KOMD.OKL. VE EĞİTİM MERKEZ K.LIĞI / ISPARTA EĞİRDİR / ISPARTA

    Usta birliğim: DAĞ, KOMD.OKL. VE EĞT.MRK. LOJ.DES.K.LIĞI EMN. VE MHF.BL. / ISPARTA EĞİRDİR / ISPARTA

    Acemiliğin nasıl geçeceği hakkında az çok bilgi sahibi oldum. Ancak usta birliği lojistik destek komutanlığı ve emniyet muhafız bölüğü hakkında pek bir bilgiye ulaşamadım. Kısa dönem piyade er olarak lojistik ve ya emniyet muhafız bölüklerinde ne gibi görevler verirler, nasıldır, rahat mıdır? zor mudur? giden veya bilgi sahibi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsdanger -- 27 Ekim 2013; 20:21:16 >



  • up
  • Sınıf ne yazıyor "Bakım" mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhafız bölügüsün yapıcagın iş genelde araçda gezmek olucak, komutan yada toplu asker sevkiyatında uygun sayıda muhafız olur sende onlardan bi tanesisin. ben kars'dan erzurum'a muhafız olayrak gitmiştim muhimmat sevkiyatında zevkli bir iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagopasa

    Sınıf ne yazıyor "Bakım" mı?

    Sınıf : Piyade
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman8660

    muhafız bölügüsün yapıcagın iş genelde araçda gezmek olucak, komutan yada toplu asker sevkiyatında uygun sayıda muhafız olur sende onlardan bi tanesisin. ben kars'dan erzurum'a muhafız olayrak gitmiştim muhimmat sevkiyatında zevkli bir iş.

    Anlamadığım şey, lojistik ile muhafızlık ayrı kollar değil mi ? Muhafızlık dışında lojistik bölümünde de bir görev verilme ihtimali var mıdır?
  • logistik destek komutanlığına bağlısın ama bölük olarak muhafız. logistik destek komutanlıgının için karargah, bakım , ulaştırma, hizmet vb iş kolları da girer
  • Eğitim Birliği4 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / EDİRNE KEŞAN / EDİRNE
    Esas Birliği4 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI BKM.BRL. / EDİRNE KEŞAN / EDİRNE

    Sınıf: Bakım.

    Her şeyi anlarımda bu bakım olayı nedir biri açıklayabilir mi? :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osman8660

    logistik destek komutanlığına bağlısın ama bölük olarak muhafız. logistik destek komutanlıgının için karargah, bakım , ulaştırma, hizmet vb iş kolları da girer

    Çok teşekkürler. Son bir soru daha, Sınıf : 'Piyade' yazıyor bende, piyade ye yukarıda belirttiğin iş kollarından hangilerini verme ihtimalleri var? bir de sivildeki işimi sorarlarsa Sertifikalı Direksiyon eğitmeni olduğumu söyleyeceğim. Bunun bir faydası olur mu ? (ulaştırma iş koluna vermeleri gibi)
  • benim de sınıfım piyade idi ama ikmalci oldum nasıl dersen bende bilmiyorum. uygun olursa bakım hizmet yada ulaştırmaya geçebilirsin komutanlar ayarlıyorlar öyle kadro falan yok. kısa dönem oldugunu farzederek bi faydası olmaz zaten 5 ay sonra gidici oldugundan sürekliligi olan vermezler ama uzun dönemsen komutan şöförü olman garanti
  • Jan_Valjan kullanıcısına yanıt
    kısa dönemsen hiç önemi yok. bakım birligi kışlada bakıma ihtiyaç olan araç gereç tesisat işlerine bakar genelde astsubay ve uzmanlar sorumlu olup meslekçi uzun dönemler elektrik mekanik gibi işlerden anlayanlar işlere giderler.
  • Bir an için Narlıdere İstihkam sanmış ve senin için üzülmüştüm. Ülke genelindeki tüm ipi kopuk adamların sürgün edildiği yerdi.

    Lojistik Destek Komutanlığı adından da anlaşılacağı üzere Lojistik işlerini yapar. Sizin tabura bağlı bir garaj olur. Burada Ulaştırma takımı vardır ve şoförler görev yapar.

    Emniyet ve Muhafız Bölüğü ise adından anlaşılıyor. Güvenliği sağlar. Nizamiye kapısında, mühimmat depolarında, cephanelik gibi kritik yerlerde nöbet tutar. Tek işleri nöbet tutmaktır. Bu bölüğe bağlı AMM (acil müdahale mangası) vardır. Gece ve gündüz olmak üzere sürekli görev bekleyen askerler vardır.

    Muhafız bölüğünde tek iş nöbet tutmaktır. Bunun haricinde bir işleri yoktur. Boşta kalan askerler full mıntıka yapar ve gereksiz ne kadar iş varsa kitlerler. Bu bölükte yapılacak en iyi iş yazıcı olmak. Günde 8 saat nöbet tutmaktan iyidir. Kışlanın güvenliği Muhafız bölüğüne aittir. Herhangi bir saldırıda muhafız birliği öncüdür.

    Ben Narlıdere Loj.Des.K.lğı Karargah Bölüğü Ulaştırma Takımında 349. kısa dönem yaptım. Bizim takım çok rahat ve her türlü imkanımız vardı. Ulaştırma takımı olmanın ayrıcalığı vardı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jan_Valjan

    Eğitim Birliği4 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / EDİRNE KEŞAN / EDİRNE
    Esas Birliği4 ÜNCÜ MKNZ.P.TUG.LOJ.DES.K.LIĞI BKM.BRL. / EDİRNE KEŞAN / EDİRNE

    Sınıf: Bakım.

    Her şeyi anlarımda bu bakım olayı nedir biri açıklayabilir mi? :)

    Belkide en rahat yerdir bakım birliği. Araçların bakımlarını, tamirlerini yaparsınız. Hafif tamirleri yapar durursunuz. Tam bir yatış yeridir bakım birliği.
  • Çok teşekkürler arkadaşlar bilgilendirdiğiniz için. Anlaşılan rahat bir askerlik dönemi olacak.
  • Sağolun arkadaşlar, geride bırakacaklarımızdan dolayı zaten moralimiz bozuk soğuktan da nefret ederim zaten, en azından moral oldu... :)
  • benim de usta birliğim K.K.LOJ.K.LIĞI BKM.K.LIĞI 6 NCI ANA BKM.MRK.K.LIĞI DES.GR.K.LIĞI EMN. VE MHF.BL. / BALIKESİR MERKEZ / BALIKESİR
    sınıf bakım

    ben de merak ediyorum ne yaptırırlar orda acaba
  • tagopasa T kullanıcısına yanıt
    selam kardeşim. benim sınıf bakım yazıyor. lojistik destek emniyet ve muhafaza birliği yazıyor. tuzla da yapıcam kısa dönem olarak.internette hiç bir bilgi bulamadım.beni ne bekliyor napıcam bilmiyorum.aydınlatırsan sevinirim. bu arada acemiliğimi de etimesgut zırhlı birliklerde yapıcam.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.