Bu seferki tepki ses getirecek gibi.bir önceki eylem tecrübe oldu bizim için. bizlerden gelen tepki umarım başlarını ağrıtır.bu kadar pahalı ve yavaş interneti haketmiyoruz. Eylem için emeği geçen arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeTaLiTY -- 1 Ağustos 2006; 3:43:17 >
6-7 kisi mi? Bu kadar mi umutsuzsunuz... Sizleri anlamak cok guc, neden 6-7 kisi katilsin ki.. Madem bu kadar az katilim olacagini dusunuyorsunuz, katilimi arttiricak faaliyetler yapin. ben butungun bu isle ugrasiyorum cunku bu hem benim icin onemli hemde gelecekte boyle bir sorun yasayacaklar icin onemli... Oturdugunuz yerden ahkam kesmekle olmaz bu is. Aglamayan bebeye kimse meme vermez. Eger katilimi saglayacak seyler yapmazsaniz 3 gb kota ve 1 mbit internet ile kendinize bir muhasebeci tutar ve hayatinizi kota hesabi yaparak kendinize zehir edersiniz. Adamlar resmen sizi kaziklarken, nasil bu kadar umutsuz olabiliyor ve bisey yapmiyorsunuz sizi anlamiyorum.
Bu eylem cok iyi olacak ben buna inaniyorum ve inandigim icin de calisiyorum. Belki istedigimiz gibi bir eylem olmucak ama ne yapalim bunu dusunerek TT nin interneti ucuzlatmasini mi bekleyelim, neden ucuzlatsin ki, hic kimseden ses cikmedigi icin kaziklayarak keyfini surecek. Size yalvariyorum bu eylem icin biseyler yapin.
quote:
Orjinalden alıntı: nossrat
quote:
Orjinalden alıntı: snsnc
katılan kişi sayısı tahminen ne kadar olur?
tahminen 6-7 kişi
sen bundan önceki telekom protesto topiğini hatırlıyomusun çok uzadığı için parça parça bölmüşlerdi. Ne kadar çok gelen vardı hatırlıyomusun. 6-7 kişi. Herkes geliyodu ama nserdeyse ama beyler yoktu nie burası sanal ya oraya da sanal katıldılar işte biz göremedik.
Şimdi canım arkadaşım sizler takıldınız bir noktaya görmüyorsunuz hiç bişeyi. Önerim oldu benim Önerisi olan Arkadaşlarda oldu ama siz kulakarınızı tıkadınız mı deyim, kör olan arkadaşların topicleri yüzünden mi deyim, hep si arkalarda kaldı gitti. Başka insanları görüşlerine önem vermiyosunuz kalabalık olmak için çabalıyosunuz oysa ki nasıl etkili olabilirz diye sormuyosunuz. Ümit kelimesinden nefret ederim bana ümit et veya ümitsiz de diyemezsin. Benim inandığım şeyi yaparım .
Burdaki hareketleri burdakiler harici kimse bimio. Hatta çoğu insan böyle bir paket değişimini bile bilmiyor.
1- Halka ulaşmamız lazım bir gün yapılacak bir eylem ile buna ulaşılmaz 2- Halka ulaşmak için hergün onlar ile içe içe olunmalı 3- Afişler el ilanları ile halka bilgilendirilmeli 4-Afişler esnafların dükkanlarına asılmalı duraklara direklere 5-dikkat çekecek küçük etkinliker bile işe yarar medyanın ilgisini çekmeye gerek yok önemli olan halk ulaşsın 6-sokak da Bisiklet şovları dans gösterileri ile bu duyuruları yapmak. 7- Örneğin 5-10 kişi bisiklet grupları ile çarşılarda işlek yerlerde ailgili sloganları yapan t-shirt ve flamalar ile gezinti yapmak. 8-tiyatro gösterileri yapmak 9-Kotanın yaratacağı etkiyi göstermek için iki farklı noktaya israilli gençlerin yaptığı gibi bilgisayar konur ve veri transferi yapılmaya çalışlır hem hıza vurgu vurulur hemde kota doldu veri transferim yarım kaldı ve kapatıyorum diyerek bir şekilde transferi farklı yöntemle gerçekleştirilerek vurgu yapılır.
daha ekeleyebiliriz. Haa şimdi şunu diyebilirsin ya bunları yapmak zor organize olmak zor . İşte o an şunu da kanıtlamış olursun burda da organize olamıyosunuz. Madem böyle bişey yapılcak en azından bu eylemin anahtar isimleri toplanmalı fikir alış verişinde bulunmalı kilit insanlar belirlenip katılımın geçen seferki gibi olmasını engeleyebiliriz.
Ümit diyorsan bir şeyleri değiştirmek istiyorsan işte sana seçenekler. kuru ekmek ile insanın karnını doyurmaya çalışıyosunuz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nossrat -- 1 Ağustos 2006; 9:56:40 >
bi de bannerlar tam mı 460*60 88*31 gibi boyutlar varmı sitede göremedim belki bazı siteler banner da koyabilir ben bir kaç siteyle banner anlaşma yolunda gididorum. ve bu mail işi çok önemli çok çabuk herşey yayılıyor. mnsn paralı diye az mail gelmemişti. bu yüzden komposizyonu iyi olna arkadaşlar kısa bir tane hazırlayabilirlermi daha sonra herkese göndererek yayılır bu site ve eylem palnları.
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
muhteşem bir link dünyanın en akıllı adamlarından biri olan einstein' a istediğinizi yazdırın buna en doğru yazıları yazarak sitedeki resim bölümüne koyalım.
Bir yerde para toplamaya gerke yok bence, herkes abartmadigi surece kendi mesajını buyuk bir kagida yazip getirebilir. Neticede izinli bir eylem olacagi icin birilerini rencide edici birsey yazmamakta fayda var. Dile getirecegimiz konular bellidir. Bizim sikintimiz yuksek ucretler, dusuk hizlar, asiri vergilendirme, tekellesme vb..
Kiyaslama yaparak baska ulkeler ve bizim ulkemizdeki durumu anlatan pankartlar isimizi gorecektir. Ayrica superonline, borusan, sabanci gibi sirketler bize destek olmazsa "Biz buradayiz, siz nederesiniz?" gibi onlara da dokundurma yapilabilir. Modem atma eylemi polisin engeline takilabilir, neticede eylem esnasinda arama yapilabilir ve izin verilmeyebilir. Sadece kelimeler ve sesimizle pekcok sey anlatabiliriz. Benim bir kukla projem var onu yapabilirsem getirecegim..
TT' meshur sam amca olucak ve sam amcanin elinden uzayan iplerde kullanicilar olucak.. Bakiniz sam amca asagida :)
Playing: Half life,Half life oppocing force,Half Life Blue Shift,Half Life 2,Half Life 2 episode One,Half Life 2 episode Two,Team Fortress 2,Left 4 dead,Dawn of Discovery
Dostum, sitede senden de bir resim olsun karala birşeyler ve Lütfen resim gönder bölümünden ekle
Aklına bir şey gelmiyorsa "Bir tt müşterisi diyor ki " bölümün de iyi yazılar var onlardan birini yaz.
bir kaç örnek
- Ne diyelim. Deli dumrul hikayesi. Geçenden 1 akce. Geçmeyenden döve döve 10 akçe. (TT abonesi)
- Herkes artık yatmadan once "Dişimi firçaladım mı? ve Kota durumum ne oldu acaba?" diyecektir.(TT abonesi)
- Beni de yazın oraya. Ayrıca "internetime dokunma" değil de "internetimin içine etme" olsun bu kampanyanın adı. Hatta "internetimi içine etmeden ver" olsun.(TT abonesi)
- Dünyanın en pahalı internetini kullanıyor olmamıza rağmen, en adi şekilde hizmete de mağruz kalıyoruz. Hanginiz müşteri temsilciliğini aradığınızda, onlardan iyi bir cevap bulabildiniz ki?(TT abonesi)
- Hem soyulmak hem de bağırmak ama soyulmamak için bir şey yapmak varken yapmamak nasıl bir anlayıştır, halen çözemedim...(TT abonesi)
- Internet okur-yazarlığı hiz arttırım ile değil ücretlerin düşürülmesi ile yapılabilir. (TT abonesi)
- Iran nasıl da bizi geçmiş. Derhal inceleme için heyet gönderilsin.(TT abonesi)
muhteşem bir link dünyanın en akıllı adamlarından biri olan einstein' a istediğinizi yazdırın buna en doğru yazıları yazarak sitedeki resim bölümüne koyalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkadia -- 1 Ağustos 2006; 15:45:56 >
Dostum, pek cok arkadasim eylemin cok daha yakin bir tarihte yapilmasini istedi ama ben daha genis bir zamana yaymak istedim, neden mi.. Cunku seninle ayni fikirdeyim. Kuru kalabaliktan daha iyisini yapmaliyiz. Ama bu noktada soyle bir sorun var o da biz kuru kalabaligi bile zor olusturuyoruz. Bu yuzden de ilk amacimiz toplanmak olsun, yani gecmemiz gereken ilk sinir kalabaligi olusturabilmek, zaten herkes tadini aldi mi bir sonraki eylemde senin dediklerini yapmak cok daha kolay olacak. Lakin bizler birbirizi taniyacagiz. Ayrica eylemden once bu is icin gercekten emek sarfeden insanlarla bir araya gelmeyecegimiz kim soyledi ki, tabiki gelip eylemden once fikir alisverisinde bulunacagiz. Hatta beraber diger sivil toplum orgutlerini, bilisim derneklerini ziyaret edecegiz. Hatta keske yapabilsekte cebitte tam TT'nin karsisina stand kurabilsek. Hepimizin guzel fikirleri var bunu biliyorum, ama once biraraya gelmeyi, birlik olmayi ogrenmeliyiz, bu siniri gecmeliyiz...
Arkadia senden bir ricam olucak, sanirim banner lari sen yaptin, eylem tarihi ve yerini anlatan bir nabber yapabilir misin cunku pahali oldugunu herkes biliyor onemli nokta eylem tarihi ve yeri..
Orjinalden alıntı: OstotheK Maniac cok guzel fikir, madem ankaradan katilacaksin bunu A3 boyuntunda bir kagida yazarsan cok ilgi cekecektir. Tesekkurler Ayrica einstein'a yazi yazdirmakta guzel, bunu buyuk boyutlu yapabilrisek cok iyi olur..
Büyük boyutta bastırırız 5-10 milyon bişey tutar. Genelde gün içinde çalışıyorum ama arada kaçıp eyleme gelirim Ankaradaki katılımdan yer/zaman vs mutlaka haberdar olmak isterim.
emremax'ın bahsettiği sitede eylem tarihi olarak 2 eylül seçilmiş. O tarihlerde (haftasonu) Açık Öğretim Fakültesi (AÖF) bütünleme sınavları var o yüzden katılım az olabilir daha uygun bi tarih belirlenmeli bence. Çünkü Sınavlar hem sabah hem de öğleden sonra yapılıyo aynı gün içinde ve AÖF nin sitesinde sınavdan bir gün kala 15000 küsür kişinin online olduğunu ve test çözdüğünü gördüm İnanmayan o haftasonu sabahı 8-9 arası otobuslere binebilir sırf izmirde Balçova-Buca otobusunde bi otobus dolusu öğrenci oluyo (körüklü otobüs)
Toplanalım, karar verelim ve uygulayalım.
quote:
Orjinalden alıntı: OstotheK
Arkadia senden bir ricam olucak, sanirim banner lari sen yaptin, eylem tarihi ve yerini anlatan bir nabber yapabilir misin cunku pahali oldugunu herkes biliyor onemli nokta eylem tarihi ve yeri..
Not: Arkadaşlar üye iseniz resimleri hakediyorum.com a ekleyebilirsiniz Resimler/Resim Gönder
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arkadia -- 1 Ağustos 2006; 17:24:58 >
Hangi tarih yaparsak yapalim birilerinin muhakkak baska isleri olucaktir diye dusunuyorum. Herkes AOF ye gitmiyor, gelicem deyip gelenler gelse bile bize yeter. Ama oylama yapalim diyorsan yapalim sorun degil.
Yukardaki resimde küçük değişiklikler yapmalı (ör.20x30 metrelik posterler) ve şimdiki sahibinin de adını zikrederek; Ankara-istanbul-İzmir-Adana-Bursa-Eskişehir-Gaziantep gibi büyük şehirlerde aynı gün aynı saat aynı dakikada en işlek yerde sallandırmak gerekli.milletin %90 ı bilmiyor kardeşim durumun farkında değil söğüşlendiğinin farkında değil.hükümet bu kuruluşu satarken tüketiciyi koruyan bazı özel şartlar öne sürmeliydi.yinede her konumda her yerde tepkimizi göstermeliyiz.
Protestoyu AÖF sınavının yapılacağı gün yaparsak ciddi sayıda katılımcı kaybedeceğimizi düşünüyorum.
+1 Ayrıca Rock'n Coke festivali de 2 Eylül ile çakışıyor. Bence CEBIT'te bir ön eylem gerçekleştirip oradaki ziyaretçilere eylemimiz hakkında broşürler dağıtmalı ve daha sonra da eylemi Taksim'de gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca eylemi okulların açılmasından sonraki haftasonu yaparsak, okuyan kardeşlerimiz okullarında da eylem ile ilgili bilgi verip daha kalabalık olmamızı sağlayabilirler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Richy -- 1 Ağustos 2006; 23:18:03 >
Asus F3SC Notebook | Intel Core 2 Duo E6300 1.86 GHz | Kingston 1 GB DDR2 Dual Kit (533 MHz) | Asus P5B Deluxe WiFi-AP Edition | Seagate 160 GB SATA2 NCQ | Philips 170P7 | Asus EN7300GS 256 MB DDR2 | Nec 4550A 16X DVD-Writer | Asus 52x 24x 52x CD-Writer | US Robotics 9106 Wireless ADSL Modem | Sony Floppy | HP Deskjet 3650 | Creative Inspire T5400 5.1 | Creative Sound Blaster Live 5.1 | Nokia 5700 Xpress Music | Nokia N-Gage
Güzel fikirler güzel resimler ve posterler var emeği geçen tüm dostlara çok teşekkürler. ellerine sağlık. Sonuna kadar sizlerle beraberim. Gerekirse maddi manevi üzerime düşen herşeyi yapmaya hazrım. Selamlar.
ben de uyesi oldugum bir google grubuna bu eylemle ilgili bilgi verdim.600 kisilik bir gruptan bahsediyorum ve simdi tepkileri bekliyorum.sanirim bizi destekleyecekler.cunku orada da telekoma buyuk bir tepki var...
2 eylulde ben de taksimdeyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenvibe -- 2 Ağustos 2006; 0:52:21 >
ben de uyesi oldugum bir google grubuna bu eylemle ilgili bilgi verdim.600 kisilik bir gruptan bahsediyorum ve simdi tepkileri bekliyorum.sanirim bizi destekleyecekler.cunku orada da telekoma buyuk bir tepki var...
2 eylulde ben de taksimdeyim
çok doğru google grpları ve toplu mail gönderme ile bütün internet kullanıcılarına gazete ile herkese ulaşabiliriz ama biz eylemi yapınca gazete zaten yazacak. ve teknoloji kanalında bu eylemde bahsedilmiş herhalde arkadaş söledi eylemi destekliyorlarmış google da eylem ve TT karşıtlığı için grup açmak lazım.
Protestoyu AÖF sınavının yapılacağı gün yaparsak ciddi sayıda katılımcı kaybedeceğimizi düşünüyorum.
+1 Ayrıca Rock'n Coke festivali de 2 Eylül ile çakışıyor. Bence CEBIT'te bir ön eylem gerçekleştirip oradaki ziyaretçilere eylemimiz hakkında broşürler dağıtmalı ve daha sonra da eylemi Taksim'de gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca eylemi okulların açılmasından sonraki haftasonu yaparsak, okuyan kardeşlerimiz okullarında da eylem ile ilgili bilgi verip daha kalabalık olmamızı sağlayabilirler...
Memleketten dönmüş olursam eylende bende yer almak isterim. Hala 256 kbit hızıyla idare ediyoruz. Zaten dewmetin türk telekomu satmış olması başlı başına bi hataydı ya neyse oda başka bi konu Elin gawuruda böyle koyun gibi güdsün bizi Memleketten erken gelip genede gidicem o mitinge Söz konusu şey internet oldumu sinirlerime hakim olamıyorum nedense
ostothek, en azından konu dışında çok fazla süre geçiren kotalı kullancıların da konudan haberdar olmasını istedim. görüyorum ki orada da herkes kotadan yakınmaya başlamış. daha ilk gün ve kotasını 500 MB- 1 GB yapanlar var...
İşe yarasın yada yaramasın her türlü eylemde bende varım.. Bu arada ekaraot'un mesajındaki duvara yazı yazılmış resim bana ilginç bir fikir verdi Olurda bir telekom binası civarında böyle bir yazı görürsem fotoğrafını eklerim... Soyulmaktan da, dolandırılmaktan da bıktım. İngiliz Müdür'ün yalanlarına kanacak yaşı da çokdan geçtim