Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: TÜDER protesto için nabız yokluyor,herkes fikrini yazsın...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> Cevap: TÜDER protesto için nabız yokluyor,herkes fikrini yazsın... Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 1:33:17  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

lütfen protesto yapılacaksa pazartesi günü mesai satinde yapılmasın yine. herkesin farklı illerden dahi gelebileceği bir saatte ve günde yapılsın. geçen eyleme katılamayacağımı söylemiştim çünkü bursadaydım, okula gitmem gerekiyordu. devamsızlık haklarımı bitirmiştim.

bu sene de bitirdim ve yine protesto buna benzer bir saatte ve günde yapılırsa katılamayacağım. ancak uygun bir saatte ve günde yapılırsa, artık yapılmasına karar erildikten sonra kararlaştırılır, katılmayı çok istiyorum.

hatta adsl modem kırarken söylenmesi gereken sözler de var.

"bu modemin maksimum hızı 8 mb. bana reva görülen ise bunun 16 da biri. ben bu modemi kırarım."

inanın bu sözleri ve fazlasını orada söylemeyi istiyorum. gerekirse topluca göz altına alsınlar, hiç önemli değil. insanların bilinçlenmesi ve birilerinin bir şeyler yapmak zorunda kalmasına yardımcı olacaksa seve seve yaparım.

ama dediğim gibi, uygun zaman şart.

saygılarımla...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
Veteriner Hekimlerin Buluşma Noktası / www.vetinfo.net
samplus

26 Temmuz 2006, 1:46:42  

quote:

Orjinalden alıntı: salpyilmaz

lütfen protesto yapılacaksa pazartesi günü mesai satinde yapılmasın yine. herkesin farklı illerden dahi gelebileceği bir saatte ve günde yapılsın. geçen eyleme katılamayacağımı söylemiştim çünkü bursadaydım, okula gitmem gerekiyordu. devamsızlık haklarımı bitirmiştim.

bu sene de bitirdim ve yine protesto buna benzer bir saatte ve günde yapılırsa katılamayacağım. ancak uygun bir saatte ve günde yapılırsa, artık yapılmasına karar erildikten sonra kararlaştırılır, katılmayı çok istiyorum.

hatta adsl modem kırarken söylenmesi gereken sözler de var.

"bu modemin maksimum hızı 8 mb. bana reva görülen ise bunun 16 da biri. ben bu modemi kırarım."

inanın bu sözleri ve fazlasını orada söylemeyi istiyorum. gerekirse topluca göz altına alsınlar, hiç önemli değil. insanların bilinçlenmesi ve birilerinin bir şeyler yapmak zorunda kalmasına yardımcı olacaksa seve seve yaparım.

ama dediğim gibi, uygun zaman şart.

saygılarımla...

Cumartesi ve pazar günü telekom kapalı

OstotheK

26 Temmuz 2006, 1:54:25  

Maksat telekomla iletisime gecmek olmamali, amac sesimizi duyurmak. Pazar gunu uygun bir gundur pazartesi gunu yankilari olur..

Tehlikede olanlar bacaklarıyla düşünürler..
kozdil

26 Temmuz 2006, 1:58:30  

Değiştirilen mesaj..

Ben de gelirim..Ataköy de olur, başka şey de olur..

MODEM PARÇALYACAKsak bi firma ile konuşup alalım..Sonuçta haberlere çıkıcaz..Üstüne firmanın sitikırını yapıştırdıtız.. Dandik tek portlu bi modem olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yastik -- 26 Temmuz 2006; 2:34:48 >

BluuBZeR0
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 0 günü kaldı.

26 Temmuz 2006, 2:07:00  

Arkadaşlar Biri Afilli Bi İmza Yapsada Koyalımda,Tüm Foruma Yaysakda..Konu Dışından Çıkmayan Adamlarda Görmeleri Açısından...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BluuBZeR0 -- 26 Temmuz 2006; 2:07:44 >
yasinxc

26 Temmuz 2006, 2:14:26  

quote:

Sizler Paul'ün yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Patronunuz telefon açtığında: "ADSL'den elde ettiğimiz KAR'ı düşürdü gerçi ama Türk çocuklarına, gençlerine ucuz ve hızlı internet hizmeti vermeye başladık.Elimizden geldiği kadar ufuklarını açmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz." diyebilir miydiniz?

Paul'de bir insan evladı.
Onunda sorumlu olduğu patronları var.
O da kendince haklı.

Onun patronlarına karşı tek bir sorumluluğu var.
O da şirketi daha fazla KAR elde eden bir kurum haline getirmek.
KAR KAR KAR!

Bundan ötesi PAUL'ün görevi değil.

Kaldı ki özelleştirmeden önce AYNI KAN BAĞINA SAHİP OLDUĞUMUZ KENDİ ÖZ VATANDAŞLARIMIZ,İNSAMIZ BİLE SENİ DÜŞÜNMEMİŞKEN PAUL AMCA neden düşünsün?
NEDEN??????????

madem iş paulda 2 milyonu aşkın adsl kullanıcısının 500.000 iptal ettirmeye kalksa nasıl bir taktik uygulayacak kotaları arttırarak ve fiyatları düşürerek yapabilir. biz de bir gün kullanmasak pek bir şey etkilmez heleki tt yi hiç etkilemez ya telefonla 4440375 arayarak sıkıştıralmım ya yürüyüş yapalım ya da iptl ettirme girişiminde bulunalım.yoksa adam olmaz bunlar.

ioz

26 Temmuz 2006, 2:34:01  

arkadaşlar protesto yapmak iyidir. dikkat çeker yanlız şu an israil haberlerinin gölgesinde kalırız.

bence öncelikle http://www.tk.gov.tr/Tuketici/Sikayetler_ve_Oneriler/sikayet.htm adresinden Telekominikasyon kurumuna şikayete göndermek gönderebildiğiniz kadar tüm aile faertleriniz adına

ayrıca ticaret odalarına da bu konuda görüş almak lazım ticaret odaları hakem olarak kabul ediliyor çünkü eğer yarın bir mahkeme açılırsa mahkeme bu konuda ticaret odasını görevlendirir. ve ilgili konuda bir fiyat belirlemesini ister. ticaret odasıda bunu mecburen yutdışı kaynaklardan araştırarak bakması gerekir çünkü tükiyede telekom bir tekel

neyse bence herkes u adresi MSN adresine imzalarına yazsınlar

üye oldukları tüm forumlarda bu konuyu duyursunlar ve herkesden bu şikayeti yapmasını isteyin sadece kendi adınıza değil tüm aile bireyleri adına mesaj gönderin.

bu şekilde telekomun üst kurumu tekelin dediğini yapmak yerine fiyat belirmesini isteyelim.

NAsıl elektrik için bu gün fiyat belirlenmesi gündemde ise

internet için de fiyat belirlensin

Çok şeyi bilen adam Edindiği Fikirleri Bilgisinden alan adam

Çok bilen adam için 2 dk çekilmez bir durum. Ben çok biliyorum neden sn sayayım. girmiyorum bile bu yüzden siteye
dışişleri

26 Temmuz 2006, 2:49:26  

quote:

Orjinalden alıntı: x_crazy

quote:

Orjinalden alıntı: squalla

1 gün ADSL kullanmama eylemi olursa katılmayacağım.Bu eylem sorunu çözmez,gerekli tepkiyi ifade etmez.

n'apalım ya. telekomun binanısın önüne gidip doany'nin önüne modemi mi atalım

en iyisi sağa sola tepki mailleri atmak.gerçi attık ama ses seda yok

hocam iyi tespit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dışişleri -- 26 Temmuz 2006; 2:50:09 >

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
mavizaman

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 3:42:26  

quote:

telekomun binanısın önüne gidip doany'nin önüne modemi mi atalım

kehkeh benim modem cozladı zaten hemen atayım
yenisi gelene kadar (bu hafta sonuna kadar) bende kapalı zaten
KOTALILARIN LİMİTSİZE GEÇMESİ EN UYGUN EYLEMdir bence
ARMIN

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 4:31:53  

quote:

Orjinalden alıntı: bluetime

quote:

telekomun binanısın önüne gidip doany'nin önüne modemi mi atalım

kehkeh benim modem cozladı zaten hemen atayım
yenisi gelene kadar (bu hafta sonuna kadar) bende kapalı zaten
KOTALILARIN LİMİTSİZE GEÇMESİ EN UYGUN EYLEMdir bence

ahh ahh nerde be güzel kardeşim nerdeee, hala orda burda topic açıyolar TTnet internet'i ucuzlattı diye

Expanding your molecules
to a higher state of consciousness
where TRANCE enters your intellect
enabling you to understand the virtue of motion
the possession of sound and the intensity of desire
taking you to a paradise where reality becomes an Illusion...
...your host for tonight... - ARMIN VAN BUUREN!!
electronics

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 9:20:36  

Haftasonu olan her eyleme katılabilirim (tabi acil bir işim çıkmazsa)

Modem parçalama fikri çok güzel. Hem ses getirir, hem akılda kalır. Yalnız eylemi yapmadan önce bayağı iyi bir hazırlık yapmalıyız; aceleye gelmemeli; çoğu sivil toplum kuruluşlarına, medyaya haber verilmeli.

uçuyorum læ
Mdg

26 Temmuz 2006, 10:00:28  

böyle protestolar bi yere varmaz
eğer bi sonuç almak istiyorsak radikal eylemler yapmalıyız bu iş gittiği yere kadar gitmeli
açıkçası telekomun sayfasını hep beraber indirebiliriz
tarihte bunun örnekleri var bunları inceleyip eylem kararı alabiliriz
açıkçası digital zapatismo olayı bizim durumumuza en yakın olanı
yanlış hatırlamıyorsam 94 yılında bir grup meksika halkının açlığını gidermek için meksika hükümetine savaş açmıştır ama silahla değilde hackerlar ile idi
bizde böyle birşey yapabiliriz artık türkiyedede yeterli imkanlar var.
zapatista olayı için
http://www.collusion.org/Article.cfm?ID=121

benim aklıma ilk gelen tıpkı bu olaydaki gibi floodnet yöntemini kullanıp telekomun sitesini indirmek daha sonra telekom ve destekçilerine geçmek böylelikle sesimizi duyurabiliriz.
ayrıca sen şimdi niye anarşizm yaratıyorsun diyenler olabilir yada niye yıkıcı eylem peşindesinde denebilir
bu floodnet olayının etkisi sadece sitelerin açılmasını engellemektir yoksa eylem bittikten sonra sayfalar aynen geri gelecek ki buda bir tür oturma eylemi olacaktır.

not : şuan işyerimdeyim yazıyı yeni gördüm yazım yanlışları olabilir ayrıca daha tam olarak araştırmadım ama 1-2 günlük hazırlıktan sonra gayet etkiliği bir eylem planlayabiliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mdg -- 26 Temmuz 2006; 10:03:37 >

yasinxc

26 Temmuz 2006, 11:29:12  

valla hackerlikten anlamıyorum ama bildiğim kadarıyla flood siteleri ağırlaştırıyor ve hatta girilmemesini sağlıyor. bu şekilde çok daha iyi olur ağırlşatırmak yerine kökten hackeleyip hiçbir şeyine zarar vermeden anasayfanı tamamen bizim istedikleriimiz görüşlerimiz ve önerilerimizi yazalım.uzun bir süre geri verilmesin hatta yapana kaadr verilmesin işyerinde olduğum için yazamamışım demişsin daha açıklamalı cevabınızı bekliyoruz.

ioz

26 Temmuz 2006, 11:37:05  

arkadaşlar her şey iyi hoşta

bu adamların interneti sitesi en dandik ve işe yaramayan sitelerden

hiç bir işe yaramıyor. işlem yapmak bir yana bilgi bile alamıyorsunuz.

yani siteyi bloke etmek bir işe yaramaz çünkü kullanılaack bir site yok ortada

Çok şeyi bilen adam Edindiği Fikirleri Bilgisinden alan adam

Çok bilen adam için 2 dk çekilmez bir durum. Ben çok biliyorum neden sn sayayım. girmiyorum bile bu yüzden siteye
yasinxc

26 Temmuz 2006, 11:50:00  

artık her taraftan saldırmamız gerek hackten anlayan arkadaşlar sitelerin çökertsin kimisi. telefonla arayıp telefonları kilitlesin kimisi gitsin protesto yapsın sınırsız olanlar durmadan download ve upload yapsın. yoksa böle olmuyor bunların adam olacağı yok ben bunlarda protestoya katılabiliirim hepimiz bir kaç şey yapmak zorundayız ben 1 gün kullanmam zaten hiç sorun değil ama hiç bir şey olmaz tt den 1 günden ne yapacak ki hoşlarına bile gider p.....
En iyisi bütün kobla mablo ne varsa birlşetirip doany ve 50.000 adamına s................

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinxc -- 26 Temmuz 2006; 11:51:00 >

Tribesman

26 Temmuz 2006, 24:55:38  

arkadaşlar olay sadece sınırlı kullanıcılarda bitmiyor asıl bağlantıları kitleyebilecek kişiler kotalı kullanıcılar daha fazla uploadları ve downloadları olduğu için onlar upload yapmazsa sadece sınırsızların download ı pek etki etmez

Bence turk telekom dan ziyade tepki maillerini Telekomünikasyon kurumuna atmak ve eğer bir eylem olacaksa eylemi turk telekom u protestoya değilde Telekomünikasyon kurumunu protestoya yönelik yapmamız gerek. Sonuçta herşey Telekomünikasyon kurumundaki adamlardan onaylanıyor bu adamlar superonline a izin verseler telekom hayır diyebilecek mi ??? bizim yanlışımız bence bu yönde tt u değilde Telekomünikasyon kurumunu protesto edersek daha iyi olur hatta avukat arkadaşlar daha iyi bilir ama piyasada tekelleşme yaptığından dolayı telekom u dava edebilirmiyiz???

Amd 1700+(Tbred-b) Epox 8k9a Anakart 512Mb ddr333 Spectek ram Gforce2 mx400 64Mb Ekran kartı Cnet adsl modem
Websitem
CNET Modem Ayarları
electronics

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 13:02:28  

Bence bu iş tepki mailleri atarak olmaz. O ancak ilgi çeker. Sonuç istiyorsak kesinlikle eylem yapılmalı.

Site hackleme ise tamamen yanlış. Böyle bir yere varamayız ki.

uçuyorum læ
LostNdumb

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 14:03:51  

Herkes aynı anda arıza kaydı versin ne biliyim telekomu ugrastırcak seyler yapalım başı sıkışmalı

|E6600| |Gigabyte DQ6| |Kingston 3x1GB 667 Mhz| |Arctic Cooler7 CPU Cooler| |Enermax Infiniti Dxx 650w| |Sparkle 8800GT | |Western Digital 250GB SATA2 +Samsung 160GB SATA2| |Pioneer DVD-RW| |Lian-Li PC-007 FB Plus II| |L70S+ LCD| |RT-211| |Logitech x530| |SONY DSC-W17| |Logitech MX3200| |Vista Home Premium|

Mdg

26 Temmuz 2006, 14:15:31  

quote:

Orjinalden alıntı: electronics

Bence bu iş tepki mailleri atarak olmaz. O ancak ilgi çeker. Sonuç istiyorsak kesinlikle eylem yapılmalı.

Site hackleme ise tamamen yanlış. Böyle bir yere varamayız ki.

Hack Yanlış Bence Önemli medya kurumlarının mesela tv kanalları ve gazetelerin sitelerinde floodnet ile oturma eylemi yapsak daha etkili oluruz
ha baktık adam olmuyorlar o zaman bakarız çarelerine önemli olan birlik ve beraberliği sağlamak

benyunusum

26 Temmuz 2006, 14:28:55  

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

CNBC-E'de Superonline'nın Müdürü Savaş Ünsal'ın söylediklerini dinleyince işin ne kadar vahim ve de zor olduğunu bir kez daha anladım. :(

Programda; özel tekeli kaldırıp, sektörün rekabete açılması için giriştikleri hukuki ve siyasi adımları anlattı.
Superonline firması dışında Koç , Sabancı, Borusan gibi büyük baba firmaların bile şu ana kadar ki girişimlerinin nasıl başarısız olduğundan bahsetti. :(
"Koç, Sabancı gibi firmalar bile siyasilere gerekli baskıyı kuramıyor" dedi. :(

Programın sonlarına doğru da Wimax denemelerine değindi.2007'nin başında lisans alabilmeyi ümit ediyorlarmış.
İddiasına göre kablolu ADSL'den daha hızlı bir hizmeti daha ucuza vereceklermiş.

Superonline'nın müdürünü dinledikten sonra üzülerek söylüyorum ki bu eylemlerin pek işe yarayacağını düşünmüyorum artık.
Olayın arkasında başka karanlık çıkarlar, tezgahlar, menfaatler, verilmiş sözler .... artık ne derseniz diyin VAROĞLUVAR.

Tüketici olarak bizlerin cılız sesi medyada, basında, siyasette yer bulamamışken bu ülkenin baba firmaları bile gerekli adımların atılmasını sağlayamıyor işte. :(

GSM konusunda yaşananlar özel sektörümüz için güzel bir örnek teşkil ediyor.
Umarım aynısı en kısa sürede ADSL konusunda da yaşanır.

Savaş Ünsal açık açık şunu söyledi:" Gerekli düzenlemeler yapılsa, anında santrallere kendi sistemlerimizi, modemlerimizi koyup farklı yollardan sizleri çok daha ucuza ve hızlı bir şekilde internete bağlarım."

Çözüm yakın olduğu kadar uzakta esasında.

ADSL tarifelerinin bu noktaya kadar gelip tıkanmasında başlıca 2 sebep var:

1)TT ÖZEL TEKELİ
Telekom'un geri bir adım atmasını beklemiyorum çünkü tekel konumunda.
Ve tekeli kırılmadığı sürecede indirim yapmasının hayal olduğunu düşünüyorum.
Acı ama gerçek bu.

Bugün 2 milyon tane imza toplasak TT geri adım atar mı?
Bence hayır çünkü alternatifi yok.
ADSL'inizi kapattırıp kaçabileceğiniz bir alternaif omadığı gibi yine TT'un Dial Up'una muhtaç kalacaksınız. Yani kötünün kötüsü demek daha doğru. (Kablointernet'i saymıyorum.Çok ufak bir azınlık)

Geçen sefer ki protestolarımız sırasında oluşan sinerji(miz) , Bakanımızın sitesinden anketini kaldırmasına ve 256 sınırsızın geri gelmesine yaramıştı. Fiyatlarda bir indirime gidememiştik.
Bu seferde pek farklı bir tepki alınacağını düşünmüyorum.
Belki 256 sınırsızların fiyatında bir indirime gidilebilinir.

256 sınırsıza yapılanlar üvey evlat muamelesinden bile daha beter.
Sadece 256 sınırsızlara yapılan haksızlıkları düşündükçe TT'nin salt kar amaçlı özel bir organizasyon olmadığını gizli, içten pazarlıklı hesapların arkasında durduğunu gösteriyor.

Öyle ya da böyle birileri (?) bu ülkenin ADSL kullanıcılarının UCUZ SINIRSIZ ADSL bağlantısına sahip olmasını istemiyorlar.
Bu bu kadar açık ve net.

Bugün 256 sınırsızın fiyatı 40 YTL gibi fiyatlara düşürülmüş olsa eminim bir çok 512 kullanıcısı 256'ya geçiş yapacaktır.
Bunu açık ve seçik gören TT 256'da kasıtlı indirime gitmiyor.

2)TÜRK(?) TELEKOM MU?

Olaya birde duygusal yaklaşalım.

Türk gençliğinin, vatandaşının uluslararası kalitelide ki bir hizmeti ucuz fiyata almasını düşünelim.

Siz Paul Doany'nin yerinde olsaydınız tekel olduğunuz bir sektörde , aynı KAN BAĞINI TAŞIMADIĞINIZ BİR MİLLET İÇİN böyle insancıl düşünülebilir miydiniz?

Hemen yanı başımızda komşu dediğimiz ülkelerin gençleri kendilerini eğitsinler, geliştirsinler bizleri geçsinler diye bir düşünceye sahip olur muydunuz?

Belki de bizleri yanıltan şirket adı oluyor.
Evet her ay evimize gelen faturaların üzerinde TÜRK TELEKOM yazıyor!

Artık uyanalım arkadaşlar.Bu KOSKOCAMAN BİR YALAN!

Türkiye'nin en ücra köylerine kadar giden kablosunda bile her birimizin payı olan, hepimizin vergileriyle kurulmuş ,büyümüş, gelişmiş bu kamu kuruluşu artık bizim değil arkadaşlar!!!

O artık LÜBNAN TELEKOM.

Kabul etmesi zorda olsa TÜRK TELEKOM DEĞİL ARTIK!

Sizler Paul'ün yerinde olsaydınız ne yapardınız?

Patronunuz telefon açtığında: "ADSL'den elde ettiğimiz KAR'ı düşürdü gerçi ama Türk çocuklarına, gençlerine ucuz ve hızlı internet hizmeti vermeye başladık.Elimizden geldiği kadar ufuklarını açmaya yardımcı olmaya çalışıyoruz." diyebilir miydiniz?

Paul'de bir insan evladı.
Onunda sorumlu olduğu patronları var.
O da kendince haklı.

Onun patronlarına karşı tek bir sorumluluğu var.
O da şirketi daha fazla KAR elde eden bir kurum haline getirmek.
KAR KAR KAR!

Bundan ötesi PAUL'ün görevi değil.

Kaldı ki özelleştirmeden önce AYNI KAN BAĞINA SAHİP OLDUĞUMUZ KENDİ ÖZ VATANDAŞLARIMIZ,İNSAMIZ BİLE SENİ DÜŞÜNMEMİŞKEN PAUL AMCA neden düşünsün?
NEDEN??????????

Acı ama gerçek.

yunus
benyunusum

26 Temmuz 2006, 14:38:14  

quote:

Orjinalden alıntı: ekaraot

kota 5 gb olsun aylık ücret 20 ytl olsun...

Kota 100 Gb olsun aylık ücret 1 ytl olsun.

yunus
yasinxc

26 Temmuz 2006, 15:12:02  

oha yani 100 gb 1 ytl çok zor 2 mb sınırsız 25 milyon olsa bir şey değil

blacksilence

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 15:29:13  

Modem fırlatma olayını tuttum, vardı bende bozuk bi tane : ) ethernet kartı da fırlatırım. Ben kendim protesto yapıyorum aslında. 256 baglantımdan vazgeçmem. 1024lerde kısıtlı alanında takılmaya devam etsin ben 40 indiriyorum zaten kotalılar siz hiç indirmeseniz de olur

Intel Quad 9300 2.5Ghz @ 3.0 ||Asus P5Q P45 || 2x[Kingston 2*1 1066 mhz kit][4GB] || HIS HD4850Turbo IceQ4 || Recom 580W UltraSessiz PSU || Seagate 500gb 7200 NCQ Logitech X-540 5.1 LG DVD Writer, Arthic cooling 12mmPWM x 2Fan
Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 15:30:28  

arkadaşlar, tüder'in yazısında yanlış olarak gördüğümüz kısım sanırım doğru oluyor. az önce müşteri hizmetlerine sorduğumda 1 ağustostan sonra 256 limitsize yeni abone alımının yapılmayayacağını, sadece 1 eylülde 6 gb limitliye geçen 256 limitsizlerin isterlerse tekrar 256ya dönebileceklerini, 1 ağustostan itibaren limitli 3, 6 ya da 9 gb kullanıcılarının da 256 limitsize geçemeyeceğini söyledi.

artık türkiye'de en düşük limitsiz erişimin ücreti 89 ytl. indirim hepinize hayırlı olsun...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
yasinxc

26 Temmuz 2006, 15:45:50  

bence herkes elini çabuk tutup sınırsıza geçmeye çalışsın ben en sonunda geçtim yarında itibaren durmadan download ve upload yapmaya başlayacam....

McCarty

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 16:14:15  

ilk sayfada bi arkadas çok güzel bi yazi yazmişti
acaba sormak gerekiyor upload yapmak Türkiye çikişlarina bi zarari var mi acaba?
eger zarari varsa 1 hafta boyunca Full upload yaparsak belki bi dikkat cekebiliriz.
download yaparsak zarari bize dokunur her türlü , upload nede olsa bedava.

@Salpyilmaz kardes zaten bu adamlar salak degil ya onlarda düşünüyorlar. 256ya artik kullanıcı almiycaklar.
keşke TTnet bi büyüklük bi mertlik yapsada 256nin parasini 40 YTL (kdv,ötv ,vsvs bütün vergiler dahil) olsa. hic düşünmeden geçiş yaparim

bi arkadasta yukarda iyice abartmiş
100 GB kota 1 YTL demiş
böyle bişey olsa ASla inanmam ,Rüyamda görsem yine inanmam
ama kardes hızı belirtmemişsin
belki telekom 100 GB kota 1 YTL yapar ama Hızıda : 1 KPS yapar

kuruincir

26 Temmuz 2006, 16:18:28  

quote:

arkadaşlar, tüder'in yazısında yanlış olarak gördüğümüz kısım sanırım doğru oluyor. az önce müşteri hizmetlerine sorduğumda 1 ağustostan sonra 256 limitsize yeni abone alımının yapılmayayacağını, sadece 1 eylülde 6 gb limitliye geçen 256 limitsizlerin isterlerse tekrar 256ya dönebileceklerini, 1 ağustostan itibaren limitli 3, 6 ya da 9 gb kullanıcılarının da 256 limitsize geçemeyeceğini söyledi.

artık türkiye'de en düşük limitsiz erişimin ücreti 89 ytl. indirim hepinize hayırlı olsun...

müşteri hizmetlerindeki kişinin bilgisine güvenmek ne kadar doğru olur yani bilemiyorum.Turk Telekom bir zamanlar Siemens Call Center ile işbirliğine gidecekti, eğer hala herhangi bir firma ile işbirliği içinde değilse ve hala kendi çok bilgili! elemanları ile müşteri hizmetlerini vermeye devam ediyorsa dediğim gibi çok güvenmemek gerekir.Yanlış anlamış olabilir talimatı ne bileyim, benim böyle bir duruma inanasım gelmiyo da.

Bir de protestonun ses getirici olması gerekir, bişeyleri kanırtmalı, rencide etmeli.[çok da tın onlar için gerçi]
Avrupa internet gündeminde de yer alacak geniş katılımlı, organizasyonlu bir protesto hayal ediyorum.
Yeme de yanında yat şöyle.
Bir yerden başlanmalı, birileri -bilen birileri- öncülük etmeli.İlk seferde katılım az olacaktır büyük ihtimalle , bir daha yapılmalı ve bir daha.Her protestoda daha büyümeli katılım, daha zenginleşmeli organizasyon.Nereye kadar!?Çağdaş, kaliteli bir hizmet alana kadar!

OstotheK

26 Temmuz 2006, 16:27:47  

Onu yapamazlar iste. Eger yaparlarsa elimize koz gecer..

quote:

bluENight

26 Temmuz 2006, 16:32:56  

Bu sefer kuvvetli bir şekilde sesimiz çıkmazsa 256 tarih olabilir.

Yalnız dikkatinizi çektimi bilmiyorum geçen senede aynı şey oldu önce hız artırımı bekledik birde baktıkki 256lar elden gidiyor ondan sonra 256 ları geri getirdiler herşey unutuldu gitti . Yine aynı seneryo hala izlemeye devam mı edeceğiz arkadaşlar ?

TEK BÜYÜK GALATASARAY
argesus

26 Temmuz 2006, 16:43:16  

Yeni yazan arkadaşlar topicin başlığını oluşturan soruyada yanıt verirseniz (1 günlük ADSL kullanmama eylemine) topici izleyenler açısından daha yönlendirici olur.

@Ado
Bu konuyu üstkonu olarak değerlendirdiğin için ayrıca teşekkür.

bluENight

26 Temmuz 2006, 16:46:35  

1 Günlük tabiki kapatırım modemi problem değil ama bu eylemin hiç bir şekilde ses getireceğini sanmıyorum...

TEK BÜYÜK GALATASARAY
OstotheK

26 Temmuz 2006, 16:47:15  

Tabiki izlemeyecegiz. Nacizane fikirlerim sunlar:

1 - Konu bu forum disina da tasinmali, baska forumlarda uyelikleri olan o forumlarla da iletisim haline gecip ortak biseyler yapmaliyiz.
2 - Turkiye'de bulunan bilisim derneklerinin, universite klublerinin sag sol ayrimi yapmadan destegini saglamaliyiz.
3 - Eylemlerimiz genelde hep sanal oluyor, bu kez imza toplayip meclise gondermeliyiz, TT'nin satis islemi simdiki iktidar zamaninda oldugu icin iktidardan destek almamiz zor gorunuyor bu nedenle muhalefetten destek aramaliyiz. Ve yine sag sol ayrimina girmeden tum muhalefet partileri ile iletisime gecip belkide konunun dile getirilmesini saglayabiliriz. Ve bunda basarili olacagimiz dusunuyorum. Ben acik acik soyluyorum hangi parti bunun icin calisirsa oyum onundur. Bunu onlara hissetirirsek ise yarar.
4 - TUDER ve diger tuketici dernekleriyle irtibata gecip TT'ye karsi hukiki mucadele baslatmaliyiz.
5 - Beraberligimizi saglamlastirmak icin eylem oncesi biraraya gelip tartisalim, ne istedigimizden emin olalim...

Aklima gelenler bunlar.

bluENight

26 Temmuz 2006, 16:53:52  

@OstotheK hepsi oldukça mantıklı.

Peki dernek ve üniversitelerin yanı sıra e-kolay,superonline, mynet vs. eğer bu firmalarda bize destek çıkarsa neticede onlarında yararına olacak bence çok büyük ses getirir.

Şöyle güzel bannerlar hazırlasak (hiç bir şekilde hukuki bir problem yaratmayacak) kendi sitelerimiz haricinde büyük sitelerden bunu rica etsek mesela bir DH, ekşi sözlük. vs. nasıl olur sizce.

TEK BÜYÜK GALATASARAY
OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:01:05  

Super olur. Ayrica belki zor gunler yasayan borusan gibi firmalardan da destek alabiliriz. Az once argesus ile muhabbet ettik eylem tarihi icin 11 eylülü düşündüğümü ifade ettim. O da "kagittan ucaklar atariz tt binasina" diyerek takildi bana ama bence cok guzel bir fikir. "Her tekel birgun yikilir" deriz sonra da.. Gerci argesus 11 eylül tarihinin cok gec oldugunu dusunuyor ama bence aceleye getirmeyelim ki onceki eylem gibi olmasin. 11 eylül tarihine kadar irili ufakli eylemler yapip 11 eylülde darbeyi vururuz.

11 eylül cok guzel bir eylem. Haberlerde 11 eylülle ilgili anma haberlerinden sonra "11 eylülde baska eylemler de vardi, TT'nin tarifilerini protesto eden bir grup TT binasina kagittan ucaklar atarak protesto ettiler" diye gecer...

quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

@OstotheK hepsi oldukça mantıklı.

Peki dernek ve üniversitelerin yanı sıra e-kolay,superonline, mynet vs. eğer bu firmalarda bize destek çıkarsa neticede onlarında yararına olacak bence çok büyük ses getirir.

Şöyle güzel bannerlar hazırlasak (hiç bir şekilde hukuki bir problem yaratmayacak) kendi sitelerimiz haricinde büyük sitelerden bunu rica etsek mesela bir DH, ekşi sözlük. vs. nasıl olur sizce.

bluENight

26 Temmuz 2006, 17:06:09  

Çok güzel fikir 11 Eylül. hem o zamana kadar çok rahat organize oluruz eyleme bi hafta kala bannerları felan dağıtırız çok büyük ses getirir. Ne biliyim gerekirse tişörtlerin üstüne güzel baskılar yapıp eyleme öyle katılabilirz. Neticede 10 YTL ye tişört ve baskı işini halledebiliriz

TEK BÜYÜK GALATASARAY
Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 17:11:58  

çok güzel fikir. ancak millet teker teker 1024 olmaya başladığından beri topicin eski dinamiği kalmadı farkındaysanız. 11 eylüle kadar gerçekten organize olabileceğimize inanıyor musunuz?

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:17:35  

Haklisin, pekcogu durumdan memnun goruyor. Pekcogu 56k eziyetini gormemis, turkiye internet tarihini bilmeyen insanlar. Aklima geldikce deliriyorum. Neticede bunu sicak tutmak bizim isimiz olmali, bunu kabul edersek yapabiliriz diye dusunuyorum. Zor olabilir ama aceleye getirip ciliz bisey yapmakta var.. 30 agustos zafer bayraminda yapalim olmazsa, bence ozel bir tarih olsun. Zafer bayrami 30 agustostu degil mi emin olamadim..:)

quote:

çok güzel fikir. ancak millet teker teker 1024 olmaya başladığından beri topicin eski dinamiği kalmadı farkındaysanız. 11 eylüle kadar gerçekten organize olabileceğimize inanıyor musunuz?

argesus

26 Temmuz 2006, 17:18:15  

11 Eylül bencede geç,Ağustos ortası olursa sıcağı sıcağına daha iyi olur diye düşünüyorum..

bluENight

26 Temmuz 2006, 17:19:37  

@salpyilmaz inanmak istiyorum eğer bu forumdaki arkadaşlarda bile tüketici bilinci yoksa dışarıdakilerden bişey beklemek olmaz.

Herkes şunun farkına varması lazım tek atımlık kurşunumuz var eğer biz ses çıkarmasak ne adslde bi gelişme olur ne TK 2007 başında wimax için superonline lisans verir.

Eğer gerçekten çoğunlu sağlayabilirsek diğer firmalarında bize destek vereceğinden hiç şüphem yok

TEK BÜYÜK GALATASARAY
yasinxc

26 Temmuz 2006, 17:20:18  

quote:

4 - TUDER ve diger tuketici dernekleriyle irtibata gecip TT'ye karsi hukiki mucadele baslatmaliyiz.
5 - Beraberligimizi saglamlastirmak icin eylem oncesi biraraya gelip tartisalim, ne istedigimizden emin olalim...

bunlar çok güzel ötekilerde güzel büyük sitelerle bedavaya ya da çok az parayla adımızı rahatça duyurabiliriz mynette bir günlük banner koysak çok güzel olur hem11 eylül çok iyi acele etmeden sabrederek bu işin olması lazım ve bu forumda bu topic için değil başka forumlarda da 1 2 topic için değil öncelikle bir birlik olmamız gerekir bunun içinde daığınık siteler halinde olmamamız gerekir eğer takaya bir forum açmazsa açılması gerek herkes oraya girerek tartışabilir sorunlarımız anlatabilir eylemleri düzenli bir şekilde ayarlayabiliriz. tabiki orada aşırı küfürü yasaklamak gerek.

McCarty

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 17:21:18  

süper beyler süper bi fikir böyle yaparsak harbiden ses getiririz 11 eylül harika bi tarih hele ucaklar süper bi düşünce

ama dedigimiz gibi haber servislerini , Tv kanallarina haber vermeliyiz. bugün , şu saaatte surda eylem olucaktir felan.

birde Adminlerden bi ricam var.
Bu başligi Tüm forumlara Duyuru şeklinde yapabilirmisiniz?
yani Oyun bölümene , off topice , web bölümlerine ve diger bölümlere takılan çok arkadasimiz var ama buraya pek ugramiyorlar.
eger Duyuru şeklinde olursa bir çok arkadasimiz bu başliga katilir ve herkesin haberi olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mccartney -- 26 Temmuz 2006; 17:23:01 >

electronics

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 17:21:22  

Arkadaşlar zaten Temmuz ayı bitti Ağustos'a geldik. 15 günde nasıl örgütleneceğiz. Yapılan eylemin ses getirmesi gerek.

Bence de 11 Eylül biraz geç ama hem özel bir tarih hem de senaryo etkileyici, akılda kalıcı ve anlamlı O yüzden bu konuyu sıcak tutmak bizim işimiz bence de.

uçuyorum læ
argesus

26 Temmuz 2006, 17:22:41  

quote:

Orjinalden alıntı: bluENight

@salpyilmaz inanmak istiyorum eğer bu forumdaki arkadaşlarda bile tüketici bilinci yoksa dışarıdakilerden bişey beklemek olmaz.

Herkes şunun farkına varması lazım tek atımlık kurşunumuz var eğer biz ses çıkarmasak ne adslde bi gelişme olur ne TK 2007 başında wimax için superonline lisans verir.

Eğer gerçekten çoğunlu sağlayabilirsek diğer firmalarında bize destek vereceğinden hiç şüphem yok

O firmalar ile nasıl iletişime geçilecek peki,düşündüğümüz şeyin bir resmiyeti yok çünkü..

OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:23:58  

Agustos ortasina kadar zaten isteksiz olan kullanicilari (1024'e gecenler) tetiklemek cok guc olacaktir kanaatindeyim..

bluENight

26 Temmuz 2006, 17:25:41  

@argesus bizleri ciddiye almaları için Dh den bir yönetici mail yoluyla irtibata geçebilir yeterki şu topiğin iki sayfasını okutabilelim.

Biliyorum yöneticiler her zaman tarafsız ama bu sefer bize yardım etmeleri gerek.

Yada ikinci bir ihtimal eğer biz kararlılığımızı gösterirsek Tüder bu firmalarla çok rahat iletişime geçebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluENight -- 26 Temmuz 2006; 17:26:52 >

TEK BÜYÜK GALATASARAY
OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:29:52  

Neticede superonline, borusan da bu pastadan pay alma cabasindalar. Destek vermeleri gerekir. Biz tekelin kirilmasini istiyoruz, tekelin kirilmasi demek superonline ve diger firmalarin para kazanmasi demek. Ortak menfaatlerimiz var..

yasinxc

26 Temmuz 2006, 17:36:09  

@OstotheK çok haklısın zaten diğer firmalar (süperonline.. gibi) bu pazara açılamadığı için böyle yapıyor tt başka adsl nereden alalım ki sadce tt var zaten diğer firmalarda bu işin içinde olsaydı böle olmazdı hiç kapışma yok adamlar ne yaparsa kuzu kuzu yapıyoruz ama artık öyle olmaması gerek sesimizin çıkması gerek.

OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:39:40  

Eylem tarihini nasıl kesinleştirebiliriz arkadaşlar? Bence ilk yapılması gereken sey bu. Sonra gorev dagilimi yapip biran once calismalara baslayabiliriz. gerekirse spam bile yaparim :)

bluENight

26 Temmuz 2006, 17:44:32  

Bence 11 Eylül en mantıklısı ağustoda olmaz 15 günde organize olamayız hem kotalı kullanıcılar 1 Mbit interneti bir ay kullanıp aslında hiç iyi bişey olmadığını anlayınca desteğimiz artar. Yani kısacası 11 Eylül oldukça mantıklı

TEK BÜYÜK GALATASARAY
OstotheK

26 Temmuz 2006, 17:57:17  

11 eylüle itirazi olan var mi?

yasinxc

26 Temmuz 2006, 17:58:51  

1 mb yapmaların sebebi iyi hizmet değil hız artınca kota artacak daha çok kazanacak tam bi ş... bunlar var ya
"Alma Mazlumun Ahını Çıkar AHESTE AHESTE"...

Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 18:04:46  

11 eylül, uçak gösterisini de hesaba katınca gerçekten mükemmel bir tarih. o güne kadar iyi örgütlenebilirsek tabii...

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
OstotheK

26 Temmuz 2006, 18:12:50  

Az once CHP il örgütü ile telefonda görüştüm konuyu onlara anlattım. Pazartesi günü gündemlerinde bu konu oldugunu soylediler. Konuya gercekten ilgi ve alaka gosterdiler. Ben ilk örgütü yönetim kurulu üyelerinden biri ile görüştüm mail adresini ve telefonunu aldım, kesin karar verdiğimizde bize destek olacaklarına dair söz aldım. Çalışalım arkadaşlar olacak bu iş..

NOT: CHP ile görüştüm diye lütfen o siyasi görüşe sahip olduğumu sanmayın, tamamen tarafsızım. bize destek olacak olan kim olursa olsun hiç önemli değil...

yasinxc

26 Temmuz 2006, 18:14:46  

quote:

Orjinalden alıntı: OstotheK

Eylem tarihini nasıl kesinleştirebiliriz arkadaşlar? Bence ilk yapılması gereken sey bu. Sonra gorev dagilimi yapip biran once calismalara baslayabiliriz. gerekirse spam bile yaparim :)

evet çok güzel bir şey bu spam yapma fikri bu şekilde bütün mağdurları uyarbiliriz. ve katlım artar.

Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 18:23:12  

bu maili 15 kişiye gönderirsen adsl'inin kotasını aşmayacaksın.

30 kişiye gönderirsen 1 ay limitsiz kullanacaksın. gibi olaylara mı girsek:D

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
ysroguz

26 Temmuz 2006, 18:23:48  

insanları toplamak zor bir şey. onlara en iyi cevabı yine internetle vermek lazım. 256 kbps kullanıcıları bütün ay durmadan download yapsın bence. sonrada çekilen kota bilgilerini her tarafa göndeririz. o zaman belki hala niye 256 kbps de kaldığımızı anlarlar. herkes en az 25-30 gb çeksin bütün ay boyunca. bakalım 3 gb yeter diyen geri zekalımı desem şerefsizmi desem (aslında ne desem yakışır o herife çünkü milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyor) telekom müdürü ne diyecek o zaman. yalanlarını ortaya çıkartmak ve gerçek niyetlerini ortaya çıkatmak en iyi çözüm bence. millet nasıl kazıklandığını gözleriyle görsün bakalım o zaman ne yapacaklar. bu işlerde biraz gerçekçi olmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysroguz -- 26 Temmuz 2006; 18:26:53 >
Serdar

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2006, 18:25:52  

onu zaten yapıyoruz. ben dahil aylık download görüntümüzü sağa sola koyuyoruz. bugüne dek bir ses getirmedi

Tierarzt
eski isim / salpyilmaz
OstotheK

26 Temmuz 2006, 18:26:17  

Koptum :P:P

quote:

bu maili 15 kişiye gönderirsen adsl'inin kotasını aşmayacaksın.

30 kişiye gönderirsen 1 ay limitsiz kullanacaksın. gibi olaylara mı girsek:D

ysroguz

26 Temmuz 2006, 18:27:48  

toplu halde yapılırsa ses getirir merak etme.
OstotheK

26 Temmuz 2006, 18:30:11  

Sanal eylemleri bırakın arkadaşlar, oraya buraya download miktarı koymak sorun çözmek, fiziğine, sesine, cesaretine güvenen varsa böyle gençleri meydanlarda görmek isteriz :) "anahtarini alirim" diyen TT'yi yaris sonunda langirt oynarken karsilamaliyiz..:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OstotheK -- 26 Temmuz 2006; 18:31:51 >

Sayfa:   <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Internet >> Cevap: TÜDER protesto için nabız yokluyor,herkes fikrini yazsın... Sayfa: <<   < önceki  1 [2] 3 4 5 6 7 8 9 10   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: ASUS Standı
Bir çok alanda oldukça başarılı ürünlere imza atan ASUS, Computex 09'da bütün marifetlerini sergiliyor!
Computex 09: Sapphire Standı
1 numaralı ATI ekran kartı üreticisi dünyanın ilk 1GHz ekran kartı ve yeni PSU!'larıyla Computex 09'daydı

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız