Şimdi Ara

AMD, Radeon R9 280X'in yeni versiyonunu hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
1
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • AMD, Radeon R9 280X'in yeni versiyonunu hazırlıyor


     

     

    AMD, Radeon R9 280X ekran kartı modelinin yeni versiyonunu hazırlıyor. Geçtiğimiz ay içerisinde kullanıma sunulan kart, AMD'nin Radeon HD 7970GHz Edition modelinde kullanılan Tahiti XT2 grafik yongasını kullanıyordu dolayısıyla yeni bir modelden ziyade tasarımı güncellenerek yeniden isimlendirilmiş model profili çiziyordu.

     

    Bir önceki jenerasyonu baz aldığı için True Audio ve DirectX 11.2 gibi teknolojileri bünyesinde barındırmayan Radeon R9 280X, Kasım ayı içerisinde Tahiti XTL kodlı yeni GPU revizyonu ile güncellenmiş olacak. AMD yeterli üretim miktarına sahip olmadığı için ilk etapta Tahiti XT2 GPU'sunu kullanırken, yeni revizyon çok daha rafine bir yapı sunacak.

     

    Radeon R9 290X modeli gibi True Audio ses teknolojisine ve DirectX 11.2 API'sine destek verecek olan Tahiti XTL tabanlı yeni revizyonda, bunlara ek olarak daha yüksek saat hızları ile performans seviyesi de bir miktar arttırılmış olacak. Üstelik artan performansın yanında, kartın güç tüketiminin azaltıldığı da gelen bilgiler arasında yer alıyor.

     

    Yeni revizyonun özel tasarımlı modeller ile piyasaya giriş yapması beklenirken, isimlendirme konusunda bir değişim olmayacağı ve kartın Radeon R9 280X olarak raflarda yer alacağı ifade ediliyor. Bu noktada yeni revizyon Radeon R9 280X alacak kullanıcıların, kutu üzerlerinde yer alan DirectX 11. 2 ve True Audio logolarına dikkat etmesi gerekecek. 

     







  • Bu daha iyi ve isabetli bir karar olmuş. 280x düşünenler sakın ha sakın bu detayı atlamadan ilk partileri satın almasınlar.
  • Bir Çin atasözü der ki "İlk çıkan ürüne hemen atlama"

    Güzel bir hareket olmuş. Ya bu serinin fiyatını düşürsün, ya da bu sürümü alanların kartını yenisiyle değiştirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 27 Ekim 2013; 10:57:22 >
  • ve artik bu kart icin kimse ''yeniden isimlendirilmis 7970'' diyemeyecek
  • güzel olmuş bu haber
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rezes

    Bu daha iyi ve isabetli bir karar olmuş. 280x düşünenler sakın ha sakın bu detayı atlamadan ilk partileri satın almasınlar.

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

    Bir Çin atasözü der ki "İlk çıkan ürüne hemen atlama"

    Güzel bir hareket olmuş. Ya bu serinin fiyatını düşürsün, ya da bu sürümü alanların kartını yenisiyle değiştirsin.


  • 300$ ciddi mi ?
    Tamam Türkiye'de fiyat 2 ye katlanacak ama yine fiyatı iyi gibi yanılıyor muyum ?

  • 7. Yorum.

    Burdan aileme , sevdiklerime selamlar.

    1. Olmadı bir sonrakine artık.
  • incelemeler çok gecikmeye başladı. Ne amd 9370 incelemesi var ne de sony xperia z1 'in. Ama incelemelerin çok detaylı o yönden de hakkınızı vermek lazım

  • 400 liralık 7850 şuan bütün oyunları nerdeyse ultrada oynatırken bu kartlara şimdilik bu kadar para vermek yanlış!

  • Yeniden isimlendirme olayı çok canımızı sıkan bir durumdu. Doğru olanı şimdi yaptı AMD. Gerçekten güzel haber...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhç_78

    incelemeler çok gecikmeye başladı. Ne amd 9370 incelemesi var ne de sony xperia z1 'in. Ama incelemelerin çok detaylı o yönden de hakkınızı vermek lazım

    Merhaba,

    Sony Xperia Z1 incelemesi bu hafta içerisinde yayında.

    FX-9000 serisi ise, AMD tarafından tanıtım faaliyetleri yapılan işlemci grubu değil. Sadece doğrudan satışı gerçekleştiriliyor. Ürünler bize geldiği müddetçe en kısa sürede incelemelerini sizlerle paylaşıyoruz, örneğin Core i7-4960X'de olduğu gibi.

    Radeon R9-290X ise henüz elimize geçmedi, geçtiği anda incelemesi çıkıyor olacak. Muhtemelen bu hafta içerisinde yayınlıyor oluruz.

    Teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fx57

    quote:

    Orijinalden alıntı: mhç_78 incelemeler çok gecikmeye başladı. Ne amd 9370 incelemesi var ne de sony xperia z1 in. Ama incelemelerin çok detaylı o yönden de hakkınızı vermek lazım
    Merhaba, Sony Xperia Z1 incelemesi bu hafta içerisinde yayında. FX-9000 serisi ise, AMD tarafından tanıtım faaliyetleri yapılan işlemci grubu değil. Sadece doğrudan satışı gerçekleştiriliyor. Ürünler bize geldiği müddetçe en kısa sürede incelemelerini sizlerle paylaşıyoruz, örneğin Core i7-4960Xde olduğu gibi. Radeon R9-290X ise henüz elimize geçmedi, geçtiği anda incelemesi çıkıyor olacak. Muhtemelen bu hafta içerisinde yayınlıyor oluruz. Teşekkür ederim.


    erdi abi, ses kartları, ekran kartları işciler, anakartlar birçok incelenmesi gereken şeyvar turkıyedede pek ınceleyen yok hep yabancı sıtelere bakıyoruz bırseyde anlamıyoruz google translate yuzunden.





  • ben nvidia fanı filan değilim ama amd 2 adet kart var evde
    biraz nvida dan korktu onun için yaptı.
    bu da bizim için iyi oldu.rekabet iyidir son kullanıcıya
    her zaman yarar. firmalar istemese de!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: semih22

    ben nvidia fanı filan değilim ama amd 2 adet kart var evde biraz nvida dan korktu onun için yaptı.bu da bizim için iyi oldu.rekabet iyidir son kullanıcıya her zaman yarar. firmalar istemese de!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa

    400 liralık 7850 şuan bütün oyunları nerdeyse ultrada oynatırken bu kartlara şimdilik bu kadar para vermek yanlış!

    2k çözünürlükte de ultrada oynatıyor değil mi

    Bu arada benimde düşüneceğim kart olmuş, yeni seriyi beklemedeyim HD 5870'le artık sona geldim ama, biraz daha sabır diyerek, yeni serilerin ülkemize giriş yapmasını 4 gözle bekliyorum 280X ve 290 tam alınacak kartlar gibi görünüyor




  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa 400 liralık 7850 şuan bütün oyunları nerdeyse ultrada oynatırken bu kartlara şimdilik bu kadar para vermek yanlış!
    2k çözünürlükte de ultrada oynatıyor değil mi Bu arada benimde düşüneceğim kart olmuş, yeni seriyi beklemedeyim HD 5870le artık sona geldim ama, biraz daha sabır diyerek, yeni serilerin ülkemize giriş yapmasını 4 gözle bekliyorum 280X ve 290 tam alınacak kartlar gibi görünüyor


    Eminim halihazırda 2k monitör kullanıyorsunuzdur...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: buraoca2

    quote:

    Orijinalden alıntı: ogkasa

    400 liralık 7850 şuan bütün oyunları nerdeyse ultrada oynatırken bu kartlara şimdilik bu kadar para vermek yanlış!

    2k çözünürlükte de ultrada oynatıyor değil mi

    Bu arada benimde düşüneceğim kart olmuş, yeni seriyi beklemedeyim HD 5870'le artık sona geldim ama, biraz daha sabır diyerek, yeni serilerin ülkemize giriş yapmasını 4 gözle bekliyorum 280X ve 290 tam alınacak kartlar gibi görünüyor


    Benim bahsettiğim şuanki standart monitörler yani Full hd. Tabikide 2k 4k da bu tur ekran kartlarına ihtiyaç var. Ama dediğim gibi standart kullanıcılar için gereksiz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Böylesi de biraz garip olmuş. Taa Haziran 2012'de HD7970 GE ile güncelleneceği söylenen Tahiti, herhangi bir revizyon görmemişti. Şimdi ise tanıtımı olmuş, satışa sunulmuş kartta GPU güncellemesine gidiliyor.

    Bu haberin internete düşmesi 280X satışlarını baltalayacaktır fikrimce. En azından birçok kullanıcı, revize GPU'ya sahip kart almak isteyecektir.

    Bu revizyondan ne kasdedildiği de tam olarak belli değil. Acaba Hawaii GPU'sundaki gibi DP'ler mi kırpılacak? Şuan GPGPU tarafında AMD'nin en güçlü GPU'su Tahiti hâlâ (salt FP64 gücü). Belki onda da artık oyun performansını ve verimliliğini artırmak için bu tip bir revizyona gidilir. Sonuçta 280X, 250W+ TDP değerine sahip ilk orta sınıf kart duruma düştü.
  • beyfendi rütbeliler basmış konuyu
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.