Şimdi Ara

Psu Yardım+Fikir (750w ss - 620w enermax)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SilverStone 750w
     Psu Yardım+Fikir (750w ss - 620w enermax)


    Enermax Lib. 620 watt
     Psu Yardım+Fikir (750w ss - 620w enermax)


    2 güç kaynağının fiyatları aynı 400 ytl (az buz bi rakam değil)
    Sistemden ve düşündüklerimden bahsediyim, conroe e6600, 2 gb ram, max 2 optik sürücü, max 4 hdd olucak... (overclock yapılıcak)
    *ekran kartı x1800xt (daha fazlasına bütçe yetmeyecek :))[Sli ilk etapta düşünmüyorum, quad hiç bi zaman olmayacak]
    Tavsiye istediklerim - agustos eylul gibi sistemi topladıgımı dusunursek, ekran kartı x1800xt mi almalıyım yoksa ilk etapta fiyat olarak uygun bi pci-e kart alıp (performans onemli deil) r600 u mu beklemeliyim .
    *** +12v railları hakkında bilgi istiyorum , tek basına 18A - 18A degerler verip toplamda 36A vermesi nedemektir , tek başına kullanmak ayrı ayrı kullanmak nedemek oluyor nasıl oluyor ? 36A max overclock için yeterlidir sanırsam yoksa ne kadar yuksek olursa o kadar ii mi ? 750w olan ss psu unun 4 tane +12v railı bulunmakta quad yapmıycaksam ne işime yarıcak toplam olarak 60A vermesi bana bi getiri saglıyacak mı ?
    Hangi güç kaynağını tercih etmeliyim ileri yönelik düşünürsek r600 ü beklersek hangi güç kaynağını almalıyım ? +12v railları sadece ekran kartlarında mı kullanılıyor güç kaynağının bütün gücü bu elemanların üzerine yüklenmiş durumda nedendir ? ....



    Yoksa enermax lib. 500 watt işimi görücektir bunu mu almalıyım, paramızın tam 400 ytl oldugunu dusunelim illede sonuna kadar vermeli miyiz ? Yoksa 500 watt ile ben istediğimi yapabilcek miyim ? Istediğim ekran kartı belki ilerde sli + overclock ....
     Psu Yardım+Fikir (750w ss - 620w enermax)


    Yardımlar için şimdiden teşekkür ederim.







  • dediğin conroe ne kadar güç tüketir bilemem ama

    http://www.extreme.outervision.com/psucalculator.jsp

    buradan hesapla capacitor aging + kafana göre %20 daha ekle

    o sana sonucu verecektir (ama tam o miktar değil mesela bana 397 diyor ama 420 yada 550 alacağım
  • Arkadaşım teşekkür ederim yanıtın için ama dediğim gibi benim kaygım psu nun watt bakımından yetersiz kalması deil :) Hesabı cok onceden yapmıstık zaten 500 watt lık liberty her türlü yeter de , 620 watt lık veya 750 wattlık psu ların benim için ne getirisi olur onları ogrenmek istedim ... almaya karar verirsem 2 si arasında isteklerim dogrultusunda hangisini seçmem gerekir ?? Gibi problemler benim kafama takılanlar yoksa yeterli mi yetersiz mi konusu deil yani . Tekrar teşekkür ederim .
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Baas

    Arkadaşım teşekkür ederim yanıtın için ama dediğim gibi benim kaygım psu nun watt bakımından yetersiz kalması deil :) Hesabı cok onceden yapmıstık zaten 500 watt lık liberty her türlü yeter de , 620 watt lık veya 750 wattlık psu ların benim için ne getirisi olur onları ogrenmek istedim ... almaya karar verirsem 2 si arasında isteklerim dogrultusunda hangisini seçmem gerekir ?? Gibi problemler benim kafama takılanlar yoksa yeterli mi yetersiz mi konusu deil yani . Tekrar teşekkür ederim .

    amper değerleri açısından 2 ürün de gayet güzel, her iki üründe overclock için ideal ama silverstone daha ağır basıyor gibi..
  • nuri haklı bencede yarın bigün 4core cpu lar cıkıcak hatta sene başında tarihi verldi intel tarafından bencede silverstono bu 2si arasında
  • Tamam işte ben de kafama takılan soruları soruorum ama hiç istediğim yanıtları alamıyorum, +12v railları sadece gpu için deil mi ? quad cpu u gelse nolur o zaman enermax daha avantajlı gibi duruo iste kafama takılan sorular bunlar neden neyi tercih etmem gerektiği ??? SS in 4 tane 12v rail ı olması bana ne avantaj saglıcak , veya enermax ın +5v +3,3v lerde daha yüksek akım degerlerine sahip olması ne saglıcak ....

    Teşekkür ediorum ama 3 mesaj da boş benim için .
  • Yüksek watt lı psu'ları genelde o/c de daha iyi sonuç veriyor diye biliyorum. Tabi birazda oluşturacağın sistemle alakalı.
  • ikisi arasında ben olsam SS alırım.. 60A etkileyici bir rakam
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.