Şimdi Ara

8. MEKANİZE TUGAYI / TEKİRDAĞ (8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
122
Cevap
4
Favori
138.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Birliğin tam yeri burası:

    8. MEKANİZE TUGAYI / TEKİRDAĞ (8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL.)

    Usta birliğinizde "8 İNCİ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI " yazıyorsa orası da beşiktepe denen bir yerde. İki yer arasında 21 km mesafe var.

    Orası da burası:

    8. MEKANİZE TUGAYI / TEKİRDAĞ (8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL.)

    İki yerin arasındaki mesafe de şöyle:

    8. MEKANİZE TUGAYI / TEKİRDAĞ (8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eL1te -- 24 Ekim 2020; 20:16:22 >







  • Ekşisözlükten alıntılar:

    "askerliğin yapılacağı yer önce tekirdağ olarak gözükür merkezde deniz kenarında ohh burası güzelmiş derken kamuflajları eline verip hadi otobüslere derler yaklaşık kırkbeş dakikalık tırmanıştan sonra ne güneş var ne deniz. merkezle arasında abartısız 5-6 derece fark olur buranın,balkan soğuğu derler ya hep işte o soğuk iki kaşınızın arasından saplanıyor kafanıza.kaç kat giyersen giy soğuktan kaçamazsın.psikopat denilebilecek birçok er mevcut hepsi geri hizmette krallar gibi askerlik yapıyorlar.sen gecenin üçünde su deposunda nöbete dururken adama silah vermediklerinden yemekhanede sıcak ekmek çorba turşu ziyafet çekiyor.en zoruda tüfekli eğitimlerden sonra uyuşan parmaklarınızı kıpırdatmaya çalışmanız.kış döneminde askerliğini beşiktepede yapacak arkadaşlara sabır diliyorum."

    "rüzgarı bol bir birlik. komutanlar kısa dönemlere iyi davranıyorlar. yemekler pek tabiki iyi değil ama kantini, pidecisi, sabah sıcak poğaçası uygun fiyata bulunuyor. koğuşlar 10 kişilik olduğundan rahat ediliyor. internet kafede playstation bile var. 15 aylık erler için sürgün yeri diyorlar zira içerde psikopat çok. doğudaki bütünlüğü bozmaması için marmaraya sürülen normal hayatı da problemli olan insanlar çok. biraz dikkatli olmak gerekiyor ama komutanlar yeterince destek oluyor. acemilliğimizde memnunuz ama tugay içinde dağıtıldıktan sonra ne olur bilemem."

    "beşiktepe ilk duraktır. balkanlardan gelen soğuk hava kütlesi bütün hışmıyla önce buraya uğrar. bütün sinirini (kar, kış, kıyamet) burada bırakıp yurdumuzu şöyle bir gezip terkeder."

    "sürgün yeri olarak bilinmesine rağmen özellikle beşiktepe kışlası vasatın üstündedir. koğuşlar 10 kişilik olup, nato standartlarına uygun yapılanmıştır. mehmetçik gazinosunda ufak çaplı bir playstation cafe ve atari salonu bile vardır. bu arada topçu taburunun komutanı yarbay şener çetinbaş bir askerin görüp görebileceği en baba komutandır."

    "309. kısa dönem olarak askerliğimi yaptığım yerdir.

    askerliği burada yapacak kısa dönem arkadaşlara bir kaç bilgi vermek isterim.

    tugay komutanlığı şehrin batı çıkışına doğru kumbağ'a dönen kavşaktadır. buraya teslim olursunuz ve kıyafetlerinizi alıp akşam saatlerinde sivil otobüslerle beşiktepe'ye sevk edilirsiniz. (gitmezsiniz sevk edilirsiniz. çünkü artık bir birey değil ordunun malısınızdır)

    25 km sonra beşiktepeye varırsınız ve 10 kişilik (sıralı 5 ranza) koğuşlara yerleştirilirsiniz. sabah hayvan gibi gürültü yaparak sizi uyandırmak için can atan uzun dönem çavuşlarla tanışırsınız.

    hemen yatakhanelerin önündeki alanda toplanırsınız ve 1 ay sürecek şenlik başlar. eğitimler sırasında önce beşiktepe garnizonunu komuta eden albay gelir ve "yavrularım oğullarım nasılsınız" diyerek sizi yumuşatır. bu sırada yavşayan arkadaşlarınız ne kadar çok olursa eğitiminiz o kadar heyecanlı olur.

    bir aylık dönem sonunda tören yürüyüşü konusunda uzmanlığınızı yapmış ve hk33 ile atış yapmış olursunuz. nisan dönemi gittiyseniz eğitimde kulakların soyulması kaçınılmazdır. soğuk olur oralar. çevrenizden ciğeri bırakan ve kan kusan arkadaşlarınız olur. içlik mutlaka giyin. mutlaka içlik giyin. içlik giyin mutlaka.

    yemin töreninin ardından ya tekirdağ merkeze ya çevredeki askerlik şubelerine ya kumbağdaki tesise ya da beşiktepe'deki taburlara dağılırsınız. döneminiz kalabalıksa beşiktepe'deki vasıfsız asker kontenjanını doldurup nöbet ağacı olmanız olasıdır. ağustos'ta daha çok kısa dönem olduğu için kışa denk gelen bu dönemde bol bol nöbet tutarsınız. ama askerliğe nisan'da başlarsanız az sayıda olursunuz ve değeriniz artar. kısa dönem olmanıza rağmen tabur yazıcısı bile olabilirsiniz. (s1,s2,s3,s4) tek örneği bendim ama yine de olabilir.

    geldiğiniz yer mekanize piyade tugayı olarak geçse de tankçı olup siyah bere takma ihtimaliniz de vardır. iki tane tank, iki tane mek. piyade taburu vardı o zamanlar. tankçı olmak iyidir. siyah bere daha karizmatiktir. garaj nöbetlerinde m48a5t2 lerinizi severek vakit öldürürsünüz. (2006'da geleceği konuşulan leopard'lar gelmiş olabilir)

    uzun dönemler için de şu can sıkıcı bilgiyi de verelim. tekirdağ'a düştüm diye hemen sevinmeyin. bu tugay zaman zaman doğu'ya tabur yollar. tankçıysanız sıkıntı olmaz herhalde ama mek. piyade iseniz var böyle bir ihtimal.

    beşiktepe'de sorunlu askerler toplanırdı bizim zamanımızda ama disiplinli bir yer olduğu için pek sıkıntı olmazdı.

    güneşin batışı çok güzel görülür beşiktepe'den. tesisleri iyidir. askerlik yapmak için güzel bir yerdir özetle. hadi bakayım aldıysan sülüsünü hazırla çantanı asker."




  • Eveeeet şimdilik 2 kişiyiz yokmu arttıran? bir kaç kişi daha gelir diye umut ediyorum.

    Listede Tekirdağ olarak bir kaç kişi daha var ama burası değil Topçu olarak var.
  • Benimde Tekirdağ devrem :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legendh

    Benimde Tekirdağ devrem :)

    Hoşgeldin dostum pm den skype adresini atarsan ekliyim gruba seni de
  • DENEYİMLERİNİ YAZAN ARKADAŞLARIN YAZILARINI PAYLAŞMAYA DEVAM EDİYORUM:

    "Tekirdağ / 8. mknz tugaydan selamlar
    ağustos celbi kalabalık olur devreciliğe izin vermeyiz dedik 50 kişilik bölüğe 5 tane 329.kd düştük.
    burada devreciliğin kralını yapıyorlar üst devreler yenilerin anasından emdiği sütü burnundan getiriyor. tugayda disiplinsizlik hat safada. uzun dönemler sanki özenle seçilmiş. hepsi iri yarı ve cahil insan. laftan anlamayan, gereksiz yere kavga edenler, yani gerçekten sürgün bölgesi.
    yat iştimaları işkence, burda rütbe sökmüyor resmen bölük ağaları var, yat ictimalarında herkezi diziyorlar karşılarına ellerinde sopa artis artis hareketler, ellerde tesbih. ne bölük çavuşu ne komutanlar bişey demiyorlar. zaten sessiz efendi bi insanım bu çocukların tavırları inanılmaz strese sokuyor beni. hiçbir işten korkmuyorum tek sıkıntım uzun dönem askerler.
    acemi birliğim hastalıkla boğuşmakla geçti burdada bu insanlara katlanmakla geçicek.
    331 lerden tekirdağa düşecek olana allah sabır versin biz çok şükür denetleme görmicez ama belki 331lerde görmeyebilir ama hazırlıklar başlıcak ve inanılmaz zorlıcaklar sizi.
    ve kış, eylül daha bitmedi ama sabahlar resmen içim titriyor. bir haftadır doğru dürüst bişey yiyemiyorum. strestenmi soğuk algınlığımı bilmiyorum iki dilim ekmek yiyorum yediğimi kusuyorum. erimeye başladım 68 kilo 1,71 geldim bidaki yazdığımda bakalım kaç kilo olucam.
    usta birliğine alışmak çok zor. bir hafta oldu çoğu arkadaş alıştı ben hala alışamadım. askerliğim hiç bitmicek gibi geliyor ."


    BİR BAŞKA YAZI DAHA......

    "Arkadaşlar şuan orda askerliğini yapan bir arkadaşım var ve bana yazdıklarını olduğu gibi buraya yapıştırıyorum;
    kanka beşiktepe diye bi yerde askerlik yapıcaksın acemiliğini
    ben orda yaptım acemiliği kışın çok çok soğuk oluyor alabildiğin kadar çorap ve eldiven ve kazak al temizlik malzemesi götür
    koğuşlar 8 kişilik
    ayda 200 tl yeter.
    ilk ay 300 tl yeter ama ıcerıde hırsızlık var ve cok tehlikeli adamlar war korkma yani kısa dönemleri severler internet kafesi war pide salonu war herşeyi war sosyal yonden cok guzel bı yer.
    1500 kişilik bi yer. korktugun kdr kotu değil.
    tekirdağda mey fabrikası war rakı fabrıkası onu geçınce bi köprüye geliceksin sol tarafına teslim olucaksın.
    beşiktepe 25 km tekirdağa dağda ne mutlu turkum dıyene yazıor. kocaman bi yer sakın kavga etme katı kuralları var.
    müzisyen oldugunu söyle benım gıbı kumbağ askeri sosyal tesislerinde ya da orduevinde yaparsın belki.
    2 mekanize birliğine düşersen geçmiş olsun piskopatlar kalıyor tankçı olmaya çalış.
    çarşıya çıktığında sahilde öğretmen evinin arkasnda rock müzik çalan kafeler var.
    tekira diye bi alışveriş merkezi war.orada takılabilirsin.
    sahilde nargileci var oraya da gidiliyor.
    başka aklıma bişi gelmiyor. "


    BU ADAM DA BİLDİĞİM CEHENNEMİ TANIMLAMIŞ AMA BENCE BİRAZ ABARTMIŞ:

    "ARKADAŞLAR ŞİMDİDEN ÇOK GEÇMİŞ OLSUN BENCE ÇOK KÖTÜ BİR YER BEŞİKTEPE ASKERLİĞİMİN EN KÖTÜ ZAMANLARINI ORDA GEÇİRDİM BEN UZUN DÖNEM YAPTIM 3 AY BEŞİKTEPEDE KALDIKTAN SONRA ORDUEVİNE GEÇİŞ YAPIP ORADA TAMAMLADIM 1.MKNZ YE DÜŞEN ARKADAŞ ORASI KAYDIRMA BİRLİKTİR 3 AY DOĞUDA GÖREV YAPAR 3 AY TEKRAR BEŞİKTEPEYE GELİRSİNİZ SADECE MUHAREBE DESTEK BÖLÜĞÜ DOĞUYA GİTMEZ GERİ KALAN 1.MKNZ NİN HEPSİ GİDER 2.MKNZDE YAPTIM BEN PSİKOPATLARIN TOPLANDIĞI YERDİR BERBAT VE LANET OLASI BİR YER ÖZELLİKLE DE KIŞIN SICAK SU BULAMAZSINIZ SOĞUK SUYLA DUŞ ALIRSINIZ CENABET ÇOK GEZECEKSİNİZ ALIŞIN YANİ KAR YAĞAR FIRTINA OLUR KIŞLA İŞTİMA YAPILIR MAL GİBİ 2 SAAT BEKLETİRLER NÖBETÇİ AMİR GELCEK DİYE SOĞUKTAN KULAKLARINIZ DÜŞER ANLATSAM SABAHA KADAR BİTMEZ ŞİMDİDEN GEÇMİŞ OLSUN AMA KORKUTMAK İSTEMEM SADECE GERÇEKLERİ SÖYLÜYORUM 2 HAFTADA BİR ÇARŞI İZNİ OLUR TABİ TOPLUCA BÖLÜK OLARAK ÇARŞI CEZASI ALMAMIŞSANIZ ÇARŞIYA GİDEN SERVİSLERDE YÜKSEK ÜCRETLİDİR GARİBANLARIN ÇARŞIYA HİÇ ÇIKMADIĞINI BİLE GÖRDÜM GARAJ VE KULE NÖBETLERİ BERBAT 30 DK ERKEN KALKARSINIZ 30 DK NÖBET YERİNE YÜRÜSÜNÜZ 5-10 DK DOLDUR BOŞALT VE NÖBETE GİDERSİNİZ 2 SAAT NÖBET SONRA 5-10 DK DOLDUR BOŞALT 30 DK YÜRÜYÜŞ BÖLÜĞÜNE GELİRSİN ÜZERİNİ DEĞİŞTİRİRSİN 5-10 DK DAHA GEÇER Bİ BAKMIŞSIN SABAH OLMUŞ UYKU UYUYAMAMIŞSIN LANET OLSUN BÖLE İŞTE ÜST DEVRELERDE IZDIRAP OLUR İTFAYE HORTUMUYLA SU BASARLAR KOĞUŞLARDA YATAKLARIN YÜZDÜĞÜNÜ BİLE GÖRDÜM DAHA NE ANLATAM LANET OLASI Bİ CEHHENNEM..."

    DEVAM.....

    "dostum korkma fazla. ben 343. kısa dönem topçu olarak(geçen sene) orada askerliğimi yaptım. yukarıda arkadaşın dedikleri doğru fakat sen kısa dönemsin. seni komutanların ezmez. okumuş adamları severler. en azından birinci batarya komutanları seviyordu.. o yüzden seni ayırırlar ya revirci olursun ya gece silahlık nöbetçisi ya da yazıcı ben revirciydim. sabah iştimasından sonra revire çıkmak isteyenleri revire çıkartırdım. 1 günde 8 kişiyi birden revire çıkardığım olmuştur. her neyse gideceğin yer merkezde fakat sizi oradan beşiktepe diye bir yer var 25 km uzaklıkta dağın başı desem yeri. çok soğuk olacak bol bol çorap al içlik al... belkide şu an da beşiktepe de kar yağıyordrur. bu arada sınıfın ne ?hayırlı teskereler. unutma sen kısa dönemsin."

    BAŞKA BİRİ DE BU ARKADAŞA CEVAP YAZMIŞ

    "o arkadaşı biraz ezmişler sanırım... banyo haftada 2 kere açılıyor. ayriyeten kışla hamamı var her sabah 7 de açılıyor. kamyon devirirsen gidersin. sonra yemekler için güzel diyemem. hindi kapama diye bir yemek var her akşam yersiniz artık. onun dışında kantinde ne ararsan var. sonra pastanesi var. pide salonu var ufak derme çatma ama temizdir. ps3 salonu var. internet yok. bilardosu var. kantinde arcade makinalar var tekken falan çok oynadık.berberi var. ufak kütüphanesi var. fazla kitap yok ama bu arada her sabah ağır spor yapılıyor. hele senin düştüğün birlik 2. mekanize miydi ne onlar çok koşuyorlardı. haftada 1 gün 3 km koşacaksınız ahmedikli kapıya kadar. bu değişmez. eğer koşuyu 13 dk da bitiremezsiniz o hafta çarşıları kitliyorlardı. bu arada kıbrıs dan sürülen piskopatlar vardır muhakkak. onlara bulaşma. hepsi urfalı diyarbakırlı olur sen "a" dersin o "b" der.
    aklıma gelenler bunlar... hayırlı teskereler"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eL1te -- 26 Ekim 2013; 14:45:21 >




  • Eğitim Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Esas Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 3 ÜNCÜ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Sınıf : TOPÇU

    Herkese selamlar, ben şimdi usta birliğinde beşiktepe'demi olacağım acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: srcnbyrk

    Eğitim Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Esas Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 3 ÜNCÜ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Sınıf : TOPÇU

    Herkese selamlar, ben şimdi usta birliğinde beşiktepe'demi olacağım acaba?

    Evet devrem hepimiz öyleyiz. Telefon numarani ve skype adresini bana pm atarsan sevinirim. Whatsapp ve skype uzerinden grup sohbet toplamaya calisiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eL1te


    quote:

    Orijinalden alıntı: srcnbyrk

    Eğitim Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG. KH. VE KH.BL. / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Esas Birliği : 8 İNCİ MKNZ.P.TUG.K.YRD.LIĞI TOP.TB. 3 ÜNCÜ 155/52 MM.LİK K/M OB.BT. (FIRTINA) / TEKİRDAĞ MERKEZ / TEKİRDAĞ

    Sınıf : TOPÇU

    Herkese selamlar, ben şimdi usta birliğinde beşiktepe'demi olacağım acaba?

    Evet devrem hepimiz öyleyiz. Telefon numarani ve skype adresini bana pm atarsan sevinirim. Whatsapp ve skype uzerinden grup sohbet toplamaya calisiyorum

    Skype yok ama telefon numarasını gönderdim whatsapp'tan haberleşelim.

    Bu arada yazılanlara bakılırsa işimiz zor gibi duruyor :)




  • bende 8. tugay 2. mekanize tabur 2. bölük galiba işimiz zor geröekten bakalım ne olacak devrecilik varsa yandık zaten
  • Selamlar. Arkadaşlar. Bende Tekirdağ şimdi yanımızda ne götürücez nasıl yapıcaz Pazartesi askerlik şubesine gidicem

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon götürecek olan varmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimisi bot kilidi askı cüzdan içlik termal alın diyor kimisi de hiç birley götürme onlar veriyor. Deniyor ne goturecez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar çok şey getirmeyin. Çoğu şeyi verecekler. Havlusundan diş fırçasına kadar. Bazı şeylerin kalitesine önem veriyorsanız alın. Örneğin diş fırçası, tıraş takımı gibi. Ayrıca kesinlikle termal içlik satın alın. Hem alt hem üst için 2 adet olsun. Çok soğuk geçecek bizim için bu kış.

    Bu arada cem bana pm atarak telefon bilgini paylaşırsan diğer arkadaşlarla olan whatsapp grup sohbetine seni de ekleyebilirim. Şuan tanışan 4 kişiyiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eL1te -- 26 Ekim 2013; 23:30:30 >
  • eL1te kullanıcısına yanıt
    Slm , ben de tekirdağ merkeze bandocu olarak gidicem . İrtibata geçebilirsek sevinirim arkadaşlar :)
  • srcnbyrk S kullanıcısına yanıt
    Kardeşim aynı bölüklere düşmüşüz , irtibata geçersek güzel olur ;)
  • 354.donem astegmenlerden gelecek olan varsa bana ulassin ozellikle topcu olanlar yani polatlidan gelecek olanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up
  • evet beyler acemi eğitimimi burdurda tamamladım. şimdi usta birliği olan 8.mknz piyade tugay komutanlığı kh ve kh. bölüğüne kısa dönem olarak gideceğim. esas birlik olarak tam böyle yazıyor şimdi ben merkezde mi kalırım yoksa beşiktepeye mi giderim?
  • merkez muhtemelen
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.