Şimdi Ara

.. (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
284
Cevap
6
Favori
31.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bende bugün sülüsü aldım. 6sı saat 10 yazıyor en geç. .Ben biraz daha şanslı sayılırım sizden Tekirdağ'dan gelicem. ama 5'i mi 6 sı sabah mı teslim olsam karar veremedim...



  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 24 Mayıs 2021; 14:13:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Acemilikte pek yerdeğiştirme olmaz diyorlar, bildiğim kadarıyla herkes kısa dönem olucak. Ama özellikle bizim gittiğimiz alay gibi sürgün yeri olarak tanımlanan yerlerde uzun dönemlerle karışınca daha çok oluyormuş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 24 Mayıs 2021; 14:13:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi arkadasım acemiliktede ustalıktada vardı demişti ama bir diğeri de acemilikte yok dedi. Sanırım birlikten birliğe değişiyor.

    Birde kilide pek takılmayın diyen var adam niyeti bozdumu botun kilitlediğin yerini bıcakla kesip, dolapta da kilidi kırıp yine patlatıyor diyorlar. Allah iyi insanlarla karşılaştısın diycez artık.

    Yinede yarın bi çarşıya çıkıp kilit takma yeri uzun olan şu asma kilitlerden 2-3 tane alıcam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 24 Mayıs 2021; 14:13:12 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende ucak biletini aldım. Ayın 7si en gec saat 10yazmasına rağmen o gün 3-4 gibi teslim olacam. Simdiden herkese hayırlı teskereler. Umarim iyi insanlarla karşılaşırız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Angelica kullanıcısına yanıt
    Aynen artık gidince görücez. Benim memleket sayılır yani 90km var yok uzaklık, ama yinede bi fikrim yok. Gerçi bazı arkadaşlar biseyler fısıldadı ama pek olumlu olmadığı için simdilik onları duymuyorum mecburiyetten
  • quote:

    Orijinalden alıntı:




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 24 Mayıs 2021; 14:13:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dipteki D kullanıcısına yanıt
    bendede çnra ibaresi var ama ne anlama geliyor sanırım gidince anlıcaz
  • arkadaşlar biraz önce daha once orada askerlik yapmış biriyle konustum sağolsun bir kaç soru sordumda anlattı :)

    anlattıkarı: kısa dönem gittim, orda denetimlere katıldım..
    spor flamasının ait oldugu çnra taburuna düştüm,
    hergün deli gibi spor yaptık.
    kilolu olanlar yaşıyor ama çünkü 15-20 kg veriliyor rahat.
    10 barfiks cekemiyosan, 1 hafta uyutmuyolar gece gündüz çek die asılı tutuyolar direkte gece bile çok az uyku var.

    malesef sürgün yeri işte..
    çok detay anlatmim.. ama bak iyi yapanlarda varmış demekki..
  • Oflu611_ O kullanıcısına yanıt
    bende çnra taburundayım yandık desene :D.. ama askerlik yani sonuçta ii si yok bunun hepsi aynı bence o yüzden fazla kasmamak gerek bunu 5 ay öyle böyle çekecez
  • Oflu611_ O kullanıcısına yanıt
    Hemserim bende bu aksam arkadasımla konustum kesanda askerlik yaptı uzun dönem son 6 ayı uzunköprüde yapmıs cok rahat herkesin dedigine bakmayın tam yatıs yeri pek bisey yapmıyosunuz rahattık kısa dönemler daha da rahat diyo anlatttı yani pek kötü bisey demedi sadece sogukta iki tane kar maskesi takıyodum dedi o kadar yani öyle abartılanlara bakmayın dedi yapabilcegin en güzel yerlrden biri oldugundan bahsetti langırt internet cafe ligtv falan oldugunu banyo yerine hamam oldugnu söyledi oyun salonu varmıs langırt falan iyimiş yani uzundönem askerlik yapan bir arkadasım eger bunları diyosa kısa dönemler olarak artık nasıl olur arkadaslar siz düsünün denetim olsada sadece 1 kez dnetim görürsünğz zaten kısa dönemsiniz falan dedi bu kadar yani iciniz rahat olsun
  • galiba eskiden daha kotuymus anladgim kadariyla simdi cok sey degisti tabiki bir degisiklik olmustur kim ne derse desin biz gidince gorucez herkes yasadigini anlatiyo iyiside olucak kotusude illaki ama 5 ay yani fazlasi yok Allahin izniyle :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Oflu611_

    Ofun neresindensin hemserim

    Eski adı Çalek, yeni adı Sıraağaç köyü. Sen ?
  • Kavalar yeni adi gokce oba :) cok yakiniz suleyman efendinin talebesiydi annem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar nasipse bende 6sinda geleceğim. İstanbul'dan Sedat ben

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oflu611_ O kullanıcısına yanıt
    Evet ben eski adından biliyorum:)) Kavelar derler ama bizim orda:)
  • merhaba devrelerim foruma yeni kayıt oldum.
    bende askerliğimi edirne uzunkörüde yapacağım.

    eğitim: 2nci kor. 102 nci top.a. kh. ve kh. bl. edirne uzunköprü
    esas: 2 nci kor. 102 nci 122 mm. lik çnra bt. edirneuzunköprü


    kütük salihli izmirde yaşıyorum askere salihliden gidicem
    adım volkan benide eklerseniz sevinirim inşallah hepimizin askerliği rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salihli_45 -- 29 Ekim 2013; 7:55:05 >
  • Vay be yazdıklarınızı okuyunca tee eskilere gittim valla 5 yıl önce bende böyleydim öncelikle hepiniz sağ salim gidin sağ salim gelin önemli olan bu gerisi yalan.Alayda eğer değişmediyse 3 tabur 1 tane ÇNRA taburu karargah destek ve ölçme ve hedef tespit bölüğü vardı.Ben ölçme ve hedef tespit bölüğünde yaptım ki tek kelimeyle kral gibiydi Eray (Angelica) arkadaşımızın sorususu üzerine gönderdiğim özel mesajı buraya yapıştırıyom ki herkes okusun. Bide soğuk konusuna değinilmiş üstadlar naparsanız yapın ne giyerseniz giyinin 16. dakkada donacaksınız bundan malesef kaçış yok ee buda tuzu biberi olsun.Hepiniz Allah'a emanet olun.


    dostum ben 2008 yılında 325. kısa dönem olarak yaptım orda askerliğimi. Baya bi oldu anlayacağın :) Uzunköprü çok küçük bir kasaba.İlk olarak Köprü pansiyon diye bir yer var sahipleri gayet babacandır telefonunu yanında götürebilirsin orda muhafaza ederler senin yerine, ben her h.sonu çarşı izninde gider orda takılırdım hem güzelce banyonu yaparsın hemde rahat rahat adam gibi bi yatakta dinlenme şansın olur :) Alaya gelince biz gittiğimizde aralık ayıydı ve şartlar harbiden berbattı hamam vardı ve orda yıkanmak zorundaydık ama teskereye 1-1,5 ay kala herşey modernleşti adam akıllı duş sistemi olan banyolar yapıldı. Yemekhanesi berbattı ama yine şans acemilikten sonra Kocaelisporun aşçısı geldi askere anam bi yemekler bi yemekler :) bunun dışında pide salonu ve vucut çalışacağın bi spor odası var.Sürgün yeri denir kısmen doğrudur da ama şunu rahatlıkla söyliyeyim kardeşim askerlik tamamen şans işidir o nizamiyeden girerken tamamen şalterleri kapatacaksın yoksa senin için çok zor geçer ben ekonomist,öğretmen,doçent, mühendis olupta 3. ayda kafayı kıran abuk sabuk davranan çok kısa dönem gördüm.Senin nası geçti dersen ölçme ve hedef tespit bölüğünde yaptım askerliğimi ve askerlik boyunca sağlam spor ve halı saha maçlarıyla geçti.Takıldığımız uzun dönemlerde akıllı çocuklarda vardı piskopatlarda düşün ranzada üstte yatan adam katil olan arkadaşım vardı ama bi sorun yaşadıkmı hayır.İşin sırrı uzun dönemlere hiç kafayı takma aslında kral çocukturlar alayla alakalı her türlü p.çliği bilirler sadece onların insan olduğunu unutma ve iyi davran sana saygı duymalarını sağla bunu başardığın an kral askerlik yaparsın kısacası 102. topçu alayı benim için eğitim+fazlaca spor(özellikle kısa mesafede bi köy vardı 3 km kadar hergün oraya koşup geri gelirdik)+bilgisayarda dizi izleme+rütbelilerle hergün 3'ten sonra halı saha maçı oynamakla geçti gitti :)




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.