Şimdi Ara

HEARTS OF IRON (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.138
Cevap
3
Favori
89.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dave Mustaine Her 20 fabrikada bir adet Tech Team kazanıyorsunuz diyorsun yanılıyorsun. Oyunu Türkiye ile defalarca oynadım. 56 fabrikada yeni bir tech team açıldı. Bir keresinde ise 57. nci fabrika tamamlanınca açıldı.
  • Ortadaki değeri ve toplam fabrika sayısını hesaplıyorsundur. Çünkü zaten 57 fabrika demek en azından bi 20-25 yıl sürer(tam hesaplamadım şuan dersteyim) bu süre boyunca savaştan kaçtın mı yani? Oyun zaten 36'da başlıyor ve 53'de bitiyor.

Zekânı test etmek için buraya tıkla.
  • Yardımlarınız İçin Teşekkür Ederim.
  • Off Hala Yapamadım Olmuyo Daha Uçağa İnsan Bindiremiyorum Ne Biçim Oyun

Ordaki Butonlar Aktif Değil .

Edit: Paratroopers(Yani paraşütçüler) askerleri birbirinden ayırıp tek tek uçağa bindirip götürüceksin. Okinawa'da transport uçağı var. Uçak iki paratroopers ordusunu götürmüyor.

Bir de, ben oyunum boyunca adalara çıkartma yapmak dışında ya da Amerika ile oynadığım SP dışında ne uçağa ne gemiye asker bindirmedim. Zaten oyunun öncelikli amacı bütün dünyayı ele geçirmek değil, belirlenen tarihin sonunda en fazla Victory Point'e sahip olmak. Tabi siz bu tarihe kadar istediğinizi yapabilirsiniz o ayrı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicholai Hel -- 19 Şubat 2008; 20:14:13 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Su

Almanya ve Sovyetler için kara ordusuna ağırlık vermek gerekiyor, hava ve deniz alanında müttefiklerle yarışamazlar. Zaten Almanya'nın petrol sorunu var.

Hocam hava gücünde yarışamazlar demişsinde messerschmitt avcı uçaklarım ve heinkel bombardıman uçaklarım londra semalarında royal air force yok etmekle meşgul şuan , şuan sırf bombardımanlarla altyapısını ordusunu icsini yokkettim inglizlerin çıkarma yapmaya hazırlanıyorum... ayrıca donanmamda küçümsenecek boyutlarda değil şuan italyanlarla mısırda inglizlere kök söktürüyoruz ama sovyetlerle uraşmak zor olacak gibi ancak organisationı yüksek ve tecrübeli ve iyi komutanlar tarafından yönetilen alman ordusunun sovyetlerinde üstesinde geleceğini düsünüyorum

üstün alman havacılık mühendisliği

• Almanlarda Stuka ve TAC uçaklarına yüklenmeli. Ve büyük ülkelerin IC'sine saldırmanın bir yararı olmuyor. En fazla yüzde 20-25 düşürebilirsiniz. Uçak kasılırsa uçaklar iyi olur, deniz kasılırsa denizdekiler iyi olur. Ama Almanya ve Sovyet'lerde kara ordusuna yüklenilmeli...

• Yardımlarınız İçin Teşekkürler , Özellikle Sana, Dave.

Şimdi 2 Soru Daha . .

Uçaklarımla Yabancı Hava Sahalarında Ne Gibi Şeyle Yapabilirim Daha Doğrusu Hangisi Daha İyi Olur Çünkü Ordaki Hiçbirşeyi Anlamıyorum . (Air Superiority - Graund Atack - İnterdiction Falan... )

Yine Aynısı Gemilerimle Neler Yapabilirim HAngisi Daha Yararlı Oluyor? (naval combat pertrol , asw ....)

Orjinalden alıntı: carisma_eko

yaaa arkadaşlar bu oyunun müziğini nerden kapatabilirim oyunu oynarken harici bi mp3 açmak istiyorum ama ama iki ses birbirine karışıyo oıyunun ses ayarkarı yoq

tamamen kapatıcaksan gir pf dosyalarına sil tüm müzikleri bidaha istesende çalmaz
  • Ben uzun yıllardan beri Hoi 1 ve 2 oynuyorum. Ama doomsday ve sonrasınıda çok oynamak istiyorum. İndirmeyi beceremedim. İndiren yada İstanbulda oturup elinde olan arkadaşlar varsa lütfen bana yardım ederse sevinirim.

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Almanlarda Stuka ve TAC uçaklarına yüklenmeli. Ve büyük ülkelerin IC'sine saldırmanın bir yararı olmuyor. En fazla yüzde 20-25 düşürebilirsiniz. Uçak kasılırsa uçaklar iyi olur, deniz kasılırsa denizdekiler iyi olur. Ama Almanya ve Sovyet'lerde kara ordusuna yüklenilmeli...

hocam öyle küçük düşünürsen oyunda da küçük adımlar atarsın ben şahsen şu an almanlarla müttefiklerin hava gücünü yok ettim ayrıca icyide 180 lerden 50 lelere düşürdüm ayrıca logistical strike yaptınmıda altyapıda gittiği için ingiltereyi ele geçirmek pekte uzun sürmüyor... sırf karaya mara yüklenmekle iş bitmiyor hepsini aynı seviyede tutacksınki üstünlüğünü sağlayabilrsin çoğu kişi hep bu hataya düşüyor maalesef. hava kuvvetleri bence bu oyundaki en önemli unsur. şuan alman ordusu oyunda 1. sırada hava kuvvetleride benzer sekilde, ancak deniz kuvvetlerinde 4. sıradayım ancak donanmam yeni olduğu için avantaj sahibiyim azda olsa şu sıralar donanmayla uğraşıyorum. arada 10-20 tane fabrikada üretiyorum. icim oldukça fazla..

dediğim gibi üstün alman havacılık mühendisliği

ayrıca doktrinleri yapmayı unutmayın

• quote:

Orjinalden alıntı: Maschera

Yardımlarınız İçin Teşekkürler , Özellikle Sana, Dave.

Şimdi 2 Soru Daha . .

Uçaklarımla Yabancı Hava Sahalarında Ne Gibi Şeyle Yapabilirim Daha Doğrusu Hangisi Daha İyi Olur Çünkü Ordaki Hiçbirşeyi Anlamıyorum . (Air Superiority - Graund Atack - İnterdiction Falan... )

Yine Aynısı Gemilerimle Neler Yapabilirim HAngisi Daha Yararlı Oluyor? (naval combat pertrol , asw ....)

air superioty avcı uçakları ve interceptorlarına verirsen faydalı olur bu görevin amacı o bölgedeki düşman uçakları düşürmek bir nevi it dalaşı da denilebilir

ground attack ise daha çok taktik bombardımanlar ile cas uçaklarına verilmeli. bunun amacı ise düşman birliklerinin strenghtini yani gücünü düşürmek. bu strenght bitince de birlikler yok oluyor...

interdictionda benzer sekilde cas ve tactical bomber ucaklarına verilmeli. buda o bölgede düşman birliklerinin organization (haberleşme vs.. gibi yerlerine saldırır) seviyesini düşürüp saldırı halinde onları kolayca mağlup etmene yarıyor.

daha sorun varsa alabilriz

dediğim gibi hava kuvvetlerini herkes önemsemiyor ama bu oyundaki en önemli unsur bu. almanlarla oynarken kara kuvveti ve hava kuvvetlerine öncelik verin ama donanmayıda unutmayın özellikle ilerliyen yıllarda çıkarma yaparken çıkarma botlarınızı korumak için güçlü donanmanızıda o bölgeye yollamak gerekiyorki az hasarla askerlerinizi düsman toprklarına çıkarabilesiniz...

• Haklısın hava kuvvetleri önemli. Özellikle Avrupa ve Afrika'da büyük başarıları yalnızca uçaklar ile elde etmek mümkün. Ama öncelikli hedefiniz Air olmamalı. Destekleyici olarak kullanılmalı(En azından Almanya ve Rusya için). Naval ihmal edilmeli demiyorum ama öncelikle kara, sonra hava ve en son hedefiniz deniz olmalı. Zaten yüksek IC sayesinde ve Tech Team'lerin kaliteli olmasıyla bu dengeyi oturtabilirsiniz. Ama üç klasmanda da aynı derecede başarılı olmak mümkün olmuyor.

• haklısın dostum ama aynı derecede olması tabikide imkansız mesela bir uçak gemisi yalasık 1.5 yılda uretilebilirkn piyadeler 40 günde falan üretiliyor. ama her birini ayrı klasmnalarda değerlendirecek olursak başka ülkelere nazaran üstün olmak mümkün dediğin gibi tech team ic faktörü vs...
  • Eğer Almanya veya Rusya gibi kara kuvveti gerektiren ülkelerde denize ya da havaya önem verirseniz avantajınızı kaybedersiniz. Bu ülkelerin gücü karadan olmalı. Sırf kara kuvveti kasıp da hava ve deniz yapmazsanız pek bir şey kaybetmezsiniz ama özellikle hava kuvvetlerini de yapmanız gerekenden fazla yapıp kara kuvvetlerini düşürmezseniz rahat galibiyet alabilirsiniz. Denizde ise İngiltere ile boy ölçüşmenin yolu yok. Tabi ben en zorda oynuyorum ondan diğer zorluklarda ne olur bilemiyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: Dave Mustaine

Eğer Almanya veya Rusya gibi kara kuvveti gerektiren ülkelerde denize ya da havaya önem verirseniz avantajınızı kaybedersiniz. Bu ülkelerin gücü karadan olmalı. Sırf kara kuvveti kasıp da hava ve deniz yapmazsanız pek bir şey kaybetmezsiniz ama özellikle hava kuvvetlerini de yapmanız gerekenden fazla yapıp kara kuvvetlerini düşürmezseniz rahat galibiyet alabilirsiniz. Denizde ise İngiltere ile boy ölçüşmenin yolu yok. Tabi ben en zorda oynuyorum ondan diğer zorluklarda ne olur bilemiyorum.

valla hocam bn bu oyunu yaklasık iste heralde bi 6-7 aydır oynuyorum yani tabiri caizse didiklemediğim yeri bilmediğim görmediğim yeri kalmadı.. ancak donanma konusunda almanyayla oynarken ingilizlere çok kez kök söktürdüğümde vardır. inglizlerin donanması yaşlı bnm donanmamsa genç avantajım bu

ayrıca hava kuvvetlerinide karaya paralel oturtursan faydasını goreceksin.. su an sovyetlerin ingliz ve amerikalıların hava kuvevetlerinin tamamına yakını luftwaffe tarafından etkisiz hale getirilmiş olunup goklerin tek hakimi olan messerschmittler goklerde sov yapmaktadır

• Hearts of Iron 2 için yaptığım bir video umarım beğenirsiniz

http://www.youtube.com/watch?v=RLe6-VwH7ho

Teşekkürler.

Orjinalden alıntı: Maschera

Oyunun Başında Sanırım Almanya'nın IC 'sinin İlk Rakamı Kırmızı Oluyor.Ben Fabrika Yapıyorum Bunu Kapatmak İçin.Fakat Fabrikalar Bittikten Sonra Dahada
    Artıyor O Sayı.Bunu Dengede Tutmak İçin Neler Yapabilirim?

Teşekkürler.

o kırmızı ic wasted(harcanan) icdir. dissent, minister effects gibi unsurlar bunu etkiler.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.