Şimdi Ara

Kia ve Hyundai, yeni modellerinde Android tabanlı bir araç içi sistemi kullanacaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Kia ve Hyundai, yeni modellerinde Android tabanlı bir araç içi sistemi kullanacaklar



     

    Google'ın geliştirdi işletim sistemi Android,  bilgisayar, telefon ve giyilebilir cihazlar yanında otomobil sektöründe de kullanım oranını arttırmaya devam ediyor. Bu konuda çalışma gösteren sektörün büyük iki ismi Kia ve Hyundai, yeni Soul ve Genesis otomobil modelleri üzerinde Android tabanlı AVN (Audio video navigation/ Ses video navigasyon) sistemini kullanacakları açıklandı.




    Kia tarafından UVO 2.0 olarak adlandırılan Android araç sistemi hakkında şimdilik çok fazla ayrıntı bilgi yer almıyor. Daha çok akıllı telefonlar ile bağlantı temelli çalışacağı belirtilen sistem, sürücülere daha geniş kontrol seçeneği sunacak ve özel Android uygulamaları ile birçok farklı amaç için kişiselleştirme yapılabilecek. Bazı Avrupa merkezli otomobil üreticilerinin de bu tarz AVN sistemleri üzerinde çalıştığı ancak dünyanın ilk firmalarının Hyundai ve Kia olacağı söyleniyor. İki firmanın konu hakkında ciddi miktarda yatırım yaptığı ve bu tarz sistemlere büyük önem verdiği de gelen bilgiler arasında.















  • Yakın zamanda bütün cihazlarımız/araçlarımız işletim sisteli olacağından haberleşmeleri kaçınılmaz, burada önemli olan güvenlik durumları olacak.

  • Maliyeti ne kadar acaba ?
  • Teknoloji gittikçe gelişiyor güzelleşiyor fakat gittikçe de tehlikelilesiyor. Rootlayip özellikler artırılabilir hatta ileride öyle bi hale gelebilir ki tuningcilerde hızı ve torku artirilabilir frenler guclendirilebilir vs vs ama bazı hız tutkunları için güvenlik tehdidi olusturabilir

  • Araba yolda giderken kasacak mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Araba yolda giderken kasacak mı?

    Hahahahahah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Araba yolda giderken kasacak mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakin zamanda kombi bulasik camasir makinalarinda buzdolabinda kullanilmaya baslanir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracımın elektronik bir alet olmasını istemem. ne kadar çok elektronik olursa arıza yapma olasılığı o kadar artar. yakın zamanda gaz ve fren pedalı yerine direksiyondan tuşla yapılacak hale gelirse şaşırmam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Araba yolda giderken kasacak mı?


    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • "BMW" IOS kullanır,
    "Hyundai" Androdi kullanır,

    işte aradaki fark

  • güney koreliler çok hızlı büyüyor tabi yaparlar samsung ve lg de güney korelilerin.. soul u bilemem ama kıa niro bekliyorum bende..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dhdh

    Teknoloji gittikçe gelişiyor güzelleşiyor fakat gittikçe de tehlikelilesiyor. Rootlayip özellikler artırılabilir hatta ileride öyle bi hale gelebilir ki tuningcilerde hızı ve torku artirilabilir frenler guclendirilebilir vs vs ama bazı hız tutkunları için güvenlik tehdidi olusturabilir


    Tam olarak bu felaket tellalığı, masal yazmak ve paranoya başka bişey değil adamlar ses ve navigasyon için kullanıyo o dediğin iş için zaten arabada bi bilgisayar var bütün yapması gerekenler orda kodludur enjektör ne zaman açılıcak manifolda ne zaman gaz gitmeli gibi.

  • Teknoloji aldı başını gidiyor

    Navigasyonunlu araçlar çıktı

    Operatörlere bağlo olarak 3G bağlantılı olarak çalışan sistemler otomobillere senktonize edilecek.

    Mesala BMW Vis ConnectedDrive diye bir sistemle akıllı telefonlar ile entegreli bir çok işlem yapılabilmekte.

    Akkılı telefonlar derken teknoloji ile birlikte akıllı otomobillerde çıkmaya başlarsa hiç şaşmayalım !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zarinca -- 24 Ekim 2013; 15:21:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carnador

    Araba yolda giderken kasacak mı?

    Müdür bu iyiydi Ama özgür bir işletim sistemi iyi olmuş ios tabanlı olsaydı malum kısıtlamalar filan program arabayı şehir dışına çıkartmazdı o derece Hele windows phone olsa mahallede tur atardı anca




  • quote:

    Orijinalden alıntı: tolgatelli

    BMW IOS kullanır,Hyundai Androdi kullanır,işte aradaki fark


    Yani???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: freshwind

    aracımın elektronik bir alet olmasını istemem. ne kadar çok elektronik olursa arıza yapma olasılığı o kadar artar. yakın zamanda gaz ve fren pedalı yerine direksiyondan tuşla yapılacak hale gelirse şaşırmam


    gaza bastiginiz pedalla motor arasinda mekanik bir baglanti oldugunumu saniyordunuz :) bunlari yazmakda cok gec kaldiniz, her sey elektronik oldu bile. bastiginiz pedallarin pc de oyun oynadiginiz direksiyon pedal takimindan pek bir farklari yok. artik gaza bastiginizda motora giden yakit miktarini siz kontrol etmiyorsunuz. sadece hizlanma komutu veriyorsunuz, motorda ona gore kullanacagi yakit miktarina karar veriyor. yeni arabalarin cok tasarruflu olmalarida biraz bu yuzden.





  • sirf bu yuzden bmw alan vardir

  • Benim gibi akıllı telefonu olmayan, almamakta direten artık çevre baskısı şiddetlendiği için inadına ortamlarda eski tertip telefonunu masanın üstüne koyarak konuşmaya başlayan birisi bunları kullanamaz o zaman. :)

    2bin TLnin 8 iş kollu 4 çekirdekli i7 makine toparlarım.
  • altıüstü teyp androıdlı olcak gayet guzel olur. arabanın beynının androıd ıle calısmanısı bekleyemezsınız sanırım.bazıları ona benzer ımada bulunmuş. bundan önceki navıgasyon sıstemlerı genelde wındows ce tabanlı idi androıde geçilmesi güzel olur daha hızlı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.