Şimdi Ara

Wi-LAN, Apple'a karşı açtığı patent davasını kaybetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Wi-LAN, Apple'a karşı açtığı patent davasını kaybetti


    Kablosuz teknoloji alanındaki faaliyetleriyle bilinen Kanada merkezli Wi-LAN, Apple'a karşı 2011 yılında başlattığı ve CDMA, HSPA, Wi-Fi ve LTE teknolojileriyle bağlantılı iki patentini kapsayan patent davasını kaybetti.

    Wi-LAN, Apple'ın kendi fikri hakları olan CDMA/HSPA ile ilgili RE37,802 ve LTE/Wi-Fi ile bağlantılı 5,282,222 numaralı iki patentini cihazlarında ihlal ettiği gerekçesiyle 2011 yılında yargıya başvurmuştu.

    Wi-LAN'dan yapılan açıklamada jürinin RE37,802 numaralı patentinin ihlal edilmediği yönündeki kararın yanı sıra patentin 1 ve 10 numaralı istemlerinin de geçersiz olduğu yönünde karar verdiği ifade edildi. Firma olarak jürinin verdiği bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını belirten firma yetkililer, önlerindeki tüm alternatifleri değerlendirdiklerini söyledi.

    Diğer taraftan, bu davanın yanı sıra Wi-LAN'ın 2010 yılında Bluetooth teknolojisi ve 2012 yılında da LTE ve HSPA ile ilgili patentlerinden ötürü Apple'a açtığı farklı patent davalarıyla ilgili süreç devam ediyor.

    Jürinin verdiği bu karar sadece Apple'ı değil aralarında Dell ve HTC'nin de bulunduğu birçok firmayı etkileyebilir. Çünkü Wi-LAN, Apple'a ihlal ettiği gerekçesiyle davaya konu olan patentlerini de kapsayan patent portföyünden dolayı Alcatel-Lucent, Dell, Hewlett-Packard, HTC, Novatel Wireless, ve Sierra Wireless'ın da bulunduğu firmalarla yasal olarak uzlaşma / anlaşma yapmıştı. Jürinin Apple davasında verdiği karar sonrasında Wi-LAN ile uzlaşan bu firmaların nasıl bir yol izleyecekleri şimdilik belirsizliğini korumakla birlikte Wi-LAN'dan yapılan açıklamada ortaya çıkan kararın, daha önce yapılan patent anlaşmalarını etkileyeceğine inanmadıkları belirtildi.









  • Gidip bi dava da ben açayım

  • Apple amerikan malı yedirmezler haksız olsa bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple dünyanın en büyük birkaç firmasından biri. Daha önce ezeli rakibi Samsung'la da bu patent mevzuları yüzünden restleşmişti. Kolay değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünyada patent diye bişey kalmadı juri de ne ayak konu teknik konu juri ile alınacak bi karar değil bunlar işinr göre mahkeme idare eder oldu yok mahkwmeden karar çıksa başkanları bozuyor zaten bunlar ayıp ve kirli oyunlar ve firmalara yakışmıyor hem patent olayı yanlış yok bôyle bir mekanima varsa herkeze geçerli olmalı zaten yeknolojinin yaygınlaşmasını. engelleyen bişeyi kabul et sonra da git çirkin oyunlarla bel alyı vur saçma

  • Kazansa ne olacak ki adamlar istese Wi-LAN'ı satın alıp yok eder.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Godolphin

    Kazansa ne olacak ki adamlar istese Wi-LAN'ı satın alıp yok eder.

    Aynen, bi' de taramalı tüfek takarlar offf...
  • Bence .50BMG mermileriyle delik deşik ederler hem binayı hem de içindekileri.

  • O davalar Samsung ile yapılınca sarıyor. Senin etin ne budun ne dava açıyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.