Şimdi Ara

2.5GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8084 yongaseti testlerde ortaya çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
408
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 2.5GHz saat hızında çalışan Qualcomm APQ8084 yongaseti testlerde ortaya çıktı





    Bu yılın başlarında lanse ettiği Snapdragon 200, 400, 600 ve 800 yongasetleriyle her segmentten sayısız mobil cihazda yerini alan Qualcomm'un gelecek yıl için belirlediği hamlesi merakla beklenmekteydi.




    AnTuTu benchmark skorlarında ortaya çıkan yeni bir yongaseti Qualcomm'un planlarına dair ilk ipuçlarını vermeye başladı.




    Testte ortaya çıkan yongaseti APQ8084 ismini taşıyor ve 2.5GHz saat hızında çalışıyor. Yongaseti yine 4 çekirdek taşıyor. Bilindiği gibi Qualcomm 8 çekirdeğin gerekli olmadığını önemli olanın çekirdek optimizasyonu olduğunu sık sık dile getiriyor.




    Yeni işlemcinin nasıl bir Krait çekirdeği taşıdığı tam olarak bilinmiyor. Snapdragon 800 yongasetinde Krait 400 çekirdeği yer almaktaydı. Qualcomm yeni yongasetini Krait 400 üzerine inşa edebilir veya yeni bir modifikasyonla örneğin Krait 500 şeklinde yeni bir serinin başlangıcı olarak da belirleyebilir. Şimdilik bu konu hakkında bir bilgi yok.




    Yongasetindeki grafik birimi ise Adreno 420. Adreno 320 grafik birimi ile konsol kalitesinde grafikler vaad eden Qualcomm, sonrasında Snapdragon 600 ile gelen hızlandırılmış Adreno 320 ve Snapdragon 800 ile gelen Adreno 330 grafik birimlerini kullanıcıya sunmuştu. Otoriteler tarafından Adreno 330 grafik birimi Full HD çözünürlükleri en iyi kaldırabilecek birim olarak görülmekteydi.




    Adreno 420 grafik biriminin 500MHz saat hızlarına ulaşabileceği tahmin ediliyor. Yaygın görüşe göre üst seviye Adreno 4xx serisi grafik birimleri ise Adreno 330 biriminden yüzde 10 daha iyi piksel doldurma oranı yakalayacak. Ayrıca DirectX11 ve WebGL2.0 standartlarına da destek sunulacak. APQ8084 yongasetinin 64 bit DDR3 bant genişliğine de destek vermesi bekleniyor. 




    Yongasetinin testlerde ortaya çıkmaya başlaması, Qualcomm'un hazırlıklarını hızlandırdığına dair yorumlar yapılmasına neden oluyor. Firmanın ise yeni Snapdragon yongasetlerini yılın ilk yarısında tanıtması ve üretici ortaklarına göndermeye başlaması bekleniyor. 

     

     







  • Bu saatten sonra "Qualcomm" CPU konusunda 1 numara.
    İntel bitmiştir bu yarışta.

  • S1000 hayırlı olsun

  • ohaaa artık qualcom diyorum

  • İdeal bir telefon olarak Z1 mini düşünüyorum. Z1'in duyurulma-satışa çıkma tarihlerine bakarsak Z1mini de 14 Ocak gibi bir tarihte çıkacak. Şimdi ben 15 Ocakta alsam telefonu, birkaç hafta kullanamadan "S800'ün daha iyisi çıkmış" olacak. Hayır s800 hangi oyunda kastı, hangi isteğinizi yerine getiremedi telefonda? Bu kadar üretim-tüketim çılgınlığı... Ayıp lan

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Meakka

    İdeal bir telefon olarak Z1 mini düşünüyorum. Z1'in duyurulma-satışa çıkma tarihlerine bakarsak Z1mini de 14 Ocak gibi bir tarihte çıkacak. Şimdi ben 15 Ocakta alsam telefonu, birkaç hafta kullanamadan "S800'ün daha iyisi çıkmış" olacak. Hayır s800 hangi oyunda kastı, hangi isteğinizi yerine getiremedi telefonda? Bu kadar üretim-tüketim çılgınlığı... Ayıp lan

    Arkadaşım bu gereklilik sorularını senin gibi herkes soruyor ama bu üreticiler de sizin gibi dusunseydi bugün hala motorola milestone ile asphalt 5 oynayıp internete girmek bize yetecekti. Ama mobil platformlar 2000 li yılların başlarındaki pc piyasası gibi güce performansa kabiliyete optimizasyon ve özelliklere aç bir piyasa haline geldi. Eğer bu yeterli ilerisine ne gerek var dersen ne konsol kalitesinde oyunlar ne muhteşem detaylı uygulamalar ne bütünleşik sistem özellikleri ne de bu piyasayı şekillendirecek yeni şeyleri görebiliriz . O zaman bugünün teknolojisi ile yerimizde sayarız ki bunu kimse istemez. Asıl sorun ülkemiz adına da bu piyasaya ileri bir seviyeden kapsamlı bir giriş yapılması ve piyasanın ülkemizde daha makul fiyatlara inmesi . Ben bunu bekliyorum. Ama mobil teknolojinin böyle yetinmemesi herşeyden önce bizim için iyi 5 yıl önce 5 megapiksel kameralı telefona 1000-1500 lira ödeyen bizler aynı fiyata neredeyse bütün ihtiyacımızı karşılayan cihazları alıyoruz (orn,:lg g2 ) . Umarım ilerde ps3 kalitesinde grafikler gorebilelim hologram teknolojisini cihazlarimizda kullanabilelim kablosuz şarj edebilelim dokunmadan bazı işlemleri yapabilelim vs.

    Yani neden olmasın ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2.5 ghz??? İyi artık telefonlar ısınmasın diye su soğutmalı sisteme geçin bari. Kusura bakmayın ama adamlar 1.2 1.3 ghz çift çekirdekli işlemcilerle neler yapiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yunusfurkanayse

    quote:

    Orijinalden alıntı: Meakkaİdeal bir telefon olarak Z1 mini düşünüyorum. Z1in duyurulma-satışa çıkma tarihlerine bakarsak Z1mini de 14 Ocak gibi bir tarihte çıkacak. Şimdi ben 15 Ocakta alsam telefonu, birkaç hafta kullanamadan S800ün daha iyisi çıkmış olacak. Hayır s800 hangi oyunda kastı, hangi isteğinizi yerine getiremedi telefonda? Bu kadar üretim-tüketim çılgınlığı... Ayıp lan
    Arkadaşım bu gereklilik sorularını senin gibi herkes soruyor ama bu üreticiler de sizin gibi dusunseydi bugün hala motorola milestone ile asphalt 5 oynayıp internete girmek bize yetecekti. Ama mobil platformlar 2000 li yılların başlarındaki pc piyasası gibi güce performansa kabiliyete optimizasyon ve özelliklere aç bir piyasa haline geldi. Eğer bu yeterli ilerisine ne gerek var dersen ne konsol kalitesinde oyunlar ne muhteşem detaylı uygulamalar ne bütünleşik sistem özellikleri ne de bu piyasayı şekillendirecek yeni şeyleri görebiliriz . O zaman bugünün teknolojisi ile yerimizde sayarız ki bunu kimse istemez. Asıl sorun ülkemiz adına da bu piyasaya ileri bir seviyeden kapsamlı bir giriş yapılması ve piyasanın ülkemizde daha makul fiyatlara inmesi . Ben bunu bekliyorum. Ama mobil teknolojinin böyle yetinmemesi herşeyden önce bizim için iyi 5 yıl önce 5 megapiksel kameralı telefona 1000-1500 lira ödeyen bizler aynı fiyata neredeyse bütün ihtiyacımızı karşılayan cihazları alıyoruz (orn,:lg g2 ) . Umarım ilerde ps3 kalitesinde grafikler gorebilelim hologram teknolojisini cihazlarimizda kullanabilelim kablosuz şarj edebilelim dokunmadan bazı işlemleri yapabilelim vs. Yani neden olmasın ?


    Arkadaşım iyi güzel yazmışsında bu muhteşem detaylı uygulama yada konsol kalitesinde oyununu s800 ile yapamayacaklarını nereden çıkardın sen s800 ile
    yapmaya çalış bakalım daha uygulama oyun çıkarmadan hoooop s1000 gereksiz tüketim donanım fazlalığı.





  • Artık o testlere kimse güvenmiyor.

  • Bu işlemciler nereye kadar gidecek böyle

  • Bu hızla giderse telefon işlemcileri bilgisayar işlemcilerini geçecek.

  • Frekans yükseltmeden performans elde etmeleri lazım.Gayet normal 2.5 ghz hızındaki bir işlemcinin yüksek skor alıp fazla ısınması.

  • Yahu bırakın çıkarsınlar ellerindeki teknolojileri.Gereksiz diyenleri anlamıyorum.İşlemci ve ekranda yapacak bir şey kalmayınca başka noktalara yöneleceklerdir.Telefonlarda her yıl amiral gemileri çıkmasaydı mobil sektörde böyle büyük bir değişim olur muydu? Eskiden teknolojinin yavaşlığından yakınılırdı şimdi ise ne kadar hızlı gittiğinden yakınılıyor.Üretim tüketim çılgınlığını tetikliyor orası doğru ama insan nefsine hakim olmayı öğrenmeli.
  • Htc yeni amiral gemisine bunu koymaz, gider eski snapdragon800 koyar, sonra biz nie zarar ediyoruz, biz niye batıyoruz?

  • O neydi gı.

  • Fiyatların uçmasında ki sıkıntı teknolojinin alıp başını gitmesi değil. Teknoloji geliştiren firmaların elimizde ki teknolojileri sanki yetersizmiş gibi gösterip yeni ürünleri pazarlamasından dolayı kaynaklanıyor. Biz bu oyuna geldiğimiz sürece de firmaların ekmeklerine yağ sürülmeye devam edeceğiz.

  • Frekans yükseldiğine göre krait 400 olma ihtimali daha yüksek duruyor. Tablet sınıfına bu frekans amenna ancak telefonlarda kullanilacaksa gerek yok boyle fantazilere.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: onizuka_sensei

    2.5 ghz??? İyi artık telefonlar ısınmasın diye su soğutmalı sisteme geçin bari. Kusura bakmayın ama adamlar 1.2 1.3 ghz çift çekirdekli işlemcilerle neler yapiyor.

    Görende işlemciler 7/24 2.5 ghz hızında çalışıyor sanacak.
  • bence sektörün en iyi arm üreticisi...

  • Nexus 5 64 bitlik bu işlemciyle gelcek demedi demeyin

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.