Şimdi Ara

Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '22 Ekim 2013'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj








  • Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '22 Ekim 2013'



     

    Fotoğraf makineleri, objektifler, yeni yazılım güncellemeleri, dedikodular ve yeni donanımlar ile beraber fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri.      

     

    Nikon

     

    Nikon'dan FF (Tam Kare) sensöre, F-Mount bağlantıya ve retro görüntüye sahip yeni bir fotoğraf makinesi geliyor

     Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '22 Ekim 2013'

     

    Fotoğraf sektörünün en bilindik firmalarından Nikon, NikonRumors'un ortaya attığı bilgilere göre 1 ya da 3 hafta içerisinde yeni bir fotoğraf makinesi duyuracak. Teknik olarak yüksek ihtimalle Nikon D4 içerisinde kullanılan 16.2 mega piksel çözünürlüğünde FF (Tam Kare) sensöre, F-Mount bağlantı yapısına, 3.2-inç LCD ekrana, 2016 piksel RGB ölçüm sistemine, firmanın efsanelerinden FM2 tarzı retro tasarıma, saniyede 5.5 kare seri çekim hızına, 100-12800 ISO aralığına, EN-El14 bataryaya, pentaprism vizöre, 143.5 x 110 x 66.5 mm boyuta, 765 gram ağırlığa ve EXPEED 3 görüntü işlemcisine sahip olacağı söylenen model, firma tarafından "Hibrit" kamera olarak nitelendiriliyor ve pentaprism vizör nedeniyle aynasız bir model olmayacağı belirtiliyor. Son olarak Nikkor 50mm f/1.8G lens ile geleceği konuşulan yeni fotoğraf makinesi, non-AI lensler ile ölçüm ve diyafram kontrolüne izin verebilecek ve ilginç olarak video çekimi yapamayacak (Büyük ihtimal Nikon böyle bir hata yapmaz).




    Teknik olarak oldukça dikkat çekici duran yeni Nikon FF fotoğraf makinesinin ismi henüz bilinmiyor ancak 6 Kasım tarihinde resmi olarak duyurulabileceği belirtiliyor.





     

     

    Fujifilm

     

    Fujifilm, X-Sistem yeni fotoğraf makineleri XQ1 ve X-E2 ile çekilmiş örnek fotoğraflar yayınladı

     Fotoğrafçılık dünyasında günün öne çıkan gelişmeleri, '22 Ekim 2013'

     

    Geçtiğimiz hafta içerisinde resmen tanıtılan Fujifilm XQ1 ve X-E2, teknik detayları ile birçok büyük fotoğraf sitesinden ve genel olarak kullanıcılardan olumlu puanlar ve yorumlar aldılar. 16 mega piksel çözünürlüğünde X-Trans CMOS II sensör ile gelen X-E2 ve 12 mega piksel çözünürlüğünde 2/3” X-Trans CMOS II sensör ile gelen XQ1, ortak olarak güçlerini EXR II görüntü işlemcisinden alıyorlar. Bu makinelerin gerçek şartlarda gösterdiği performansı göstermek için örnek fotoğraflar yayınlayan Fujifilm, sektör için başarılı işlerin altına imza atmaya devam ediyor.

     

    Yayınlanan fotoğraflara buradan ve buradan ulaşabilirsiniz.










  • fotoğraf makinaları olarak resmen bir geçiş dönemi yaşanıyor.
    her çıkan yeni haber insanı dahada heyecanlandırıyor.
    nikonun çıkacak makinası hem aynalı olup hemde FF olacaksa boyutunu çok merak ediyorum

  • retro harika görünüyor.
  • Fotoğraf Makineleri buyuk Bir değişim İçerisinde gerçekten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nikon, Sony A7 baskisi altinda..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Nikon, Sony A7 baskisi altinda..

    Nikon böyle bir alet uzun zamandır düşünüyor aslında. FM gövdesinde sayısal algılayıcı, ya da filmli makineye uyan sayısal modül gibi şeyleri Nikon 4-5 senedir deniyor sürekli. Şimdiye kadar 10'a yakın protatipin dolaştığını okumuştum.
    Canikon öncü olmak istemiyor bazı konularda. Diğer firmaları bekleyip ona göre hamle yapmak istiyorlar. Doğru ya da yanlış.
  • ALLLAAAAAAAAAA

    İLK GÖRÜŞTE AŞKKKKKK :)
  • 50 mm f:1.8 sabit lens ile bu makinayı piyasaya sürmek hata olur. FM2 gövdesine full frame sensör ve de 24 mm f:2.0 sabit objektif koyarlarsa ve de 1600-2000 USD aralığından satılırsa Nikon yeni bir efsane yaratmış olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.