Şimdi Ara

Subaru Impreza ile ilgili birkaç sorum olacak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle selamlar;

    Uzun zamandır araç arayışı içerisindeyim. Artık hemen hemen son noktaya yaklaştım. Kafama takılan birkaç sorudan sonra alacağım araca karar vereceğim.

    Öncelikle Impreza almaya karar verdim. 2004 1,6 AWD olan kasa çok hoşuma gidiyor. Fakat forumda bu araç hakkında çok yorum göremedim. 2004 1,6 AWD' mi yoksa 2007 1,5 AWD' mi. ?

    Bir de sahibinden de 1,5 R beğendiğim birkaç araç var. Özelliklerinde AWD Sürekli dört çeker yazmakta. 1,5 AWD de sürekli dört çeker değil mi ? 1,5 AWD ile 1,5 R arasındaki fark nedir.?

    Son soru aklımı kurcalayan son nokta da hiç düşünmeden 2,0 R mi alsam ?


    Kullanıcıların yorumlarını bekliyorum, iyi forumlar...



  • Merhabawww.subaruclubtr.com adresinde daha fazla kullanıcı var Lpg'si yakıtı, parça fiyatları vs her türlü bilgiyi alabilrisniz. Bu forumda kullanıcı az, sallayıcı çok :D
  • o foruma da üye oldum, adamlar yazdığım ilk mesajı sorgusuz uyarısız hemen sildiler. birazcık da olsa saygı gösterip uyarsalardı süper olacaktı...

    teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resulcaliskan

    o foruma da üye oldum, adamlar yazdığım ilk mesajı sorgusuz uyarısız hemen sildiler. birazcık da olsa saygı gösterip uyarsalardı süper olacaktı...

    teşekkürler

    Tanışma mesajında Mesleğinizi belirtmediğiniz için olabilir
    her gün bir kaç üye bu mağduriyeti yaşıyor fakat forum buna değer.
  • resulcaliskan kullanıcısına yanıt
    siz tanışma kısmını forum kurallarına uygun yapın, gerisi zaten gelir. Samimi arkadaşlar bulunur orada, ben bile aracımı o sitedeki arkadaşların görüşleriyle aldım.
  • evet ben de bilgi almak için geldim ama sürekli bir site reklamıı yapılmakta ,orayada az önce üye oldum şuan beklemedeyim ama siteye pek ısınamadım doğrusu karışık geldi bana ya da bu sitenin kullanışını öğrendik belki ondan dolayı karışık geldi bana .bende arkadaşın mrak ettiği konuları merak ettim hatta başlık açcaktım bu mesaja yazayım dedim .acaba bu 1,5 AWd olanların yakıt durmu nasıldır tüpte her araç az yakar ama benzin de ne yakıyor bu arabalar .benimde kasa hoşuma gitti .buraya sitenin reklamını vermeden yardımcı olursanız çok seviniriz.
  • Benzin olarak şehir içi ortalama 35 - 37 kuruş civarında yakıyor, uzun yolda ise 100km de 6 litre yani 28 - 29 kuruş civarında..

    LPG ile şuanda şehir içi 23 kuruş şehirler arası ise 19 - 20 kuruş civarında geziyor (şehir içi sakin kullanım - şehirler arası 100-120km/h ile)

    2008 impreza 1.5R AWD



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yildiz -- 27 Ekim 2013; 17:47:55 >
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    teşekkürler arkadaşım, bahsettiğin kullanım miktarı otomatik vitesler için değil mi ? eğer otomatikse gayet makul geldi bana .... ikinci elde temizini bulma olasılığımız varmıdır. gerçekten kasa hoşuma gitti ve birde japon olması tabiki...
  • Evet bu değerler otomatik vitesle alındı. Şehir içinde en fazla 28 kuruşa kadar çıkıyor buda sürekli 4 çeker ve otomatik bir araç için (üstelik 1350kg) gerçekten çok iyi değer.
  • Bazı etkenler ve çevrenin yönlendirmesi ve merak ettiğim soruların bulamadığım cevapları sebebi beni Subarudan (çok beğenesem de, gençliğimin hayali de olsa) soğuttu. Çok alakasız başka bir araba için pazarlık aşamasındayım sanırım anlaşabilirsek onu alacağım...
  • resulcaliskan kullanıcısına yanıt
    resul arkadaşım o etkenler nelerdir neden soğudun araçtan biraz açarsan bizlerde bilgi sahibi olalım .ben şuan ikinci el subaru düşünüyorum peugeot 206 mı satıp belki nasipse 1,5 AWD düşünüyorum şahsen nedenlerini öğrenmek isterdim .kolay gelsin...
  • yildiz kullanıcısına yanıt
    28 kuruşu lpg ile yapıyosun sanırım .benzin de bu değer imkansız gibi 38 kuruş mu yazmak istedin acaba... ???
  • Merhaba;

    Araç ile ilgili olumsuz birşey görmedim. Ama çok da detaylı bilgi alamadım. Mesela 1,5 R var 1,5 AWD var hangisi makbul, R' nin AWD' den farkı ne ? 1,6 mı 1,5 mi makbul ? Ya da hiç uğraşmayıp 2,0 R mi alsam diye çok araştırdım. Subaru forumuna sordum sanki insanın ağzıının üstüne vurur gibi ilk soruda mesajımı silip susturdular. Burda da tatmin edici bir yanıt bulamadım. Çevremdekilerde kimizi yakışmaz sana dedi, kimisi satamazsın dedi...

    Şimdiki bindiğim aracım 4,7 Grand Cherokee, yakıt tüketimi biraz fazla, yani LPG' de şehir içi (ANkara) 22Lt yakıt tüketimi var ( 60 kuruş ) konfora alıştım. Subaru' da aynı konforu ve genişliği alabilir miyim ? Genişlik ve konfora alıştığım için kararsıızım. Koltuğu en geride kullandığımdan arkamdaki koltuğa kimse oturamıyor genelde. Bu sebeple geniş olması da lazım. Bu sebele arkadaşımın sahip olduğu BMW 7,40 aracı için pazarlığımız var, olursa onu alabilirim.




  • İlk mesajımı buraya atıyorum :))
    İlk olarak parça bakımından japon arabalarının avrupaya göre biraz daha pahalı olduğu bariz. Fakat dayanıklı parçalara sahiptir.

    2001 Bugeye den sonra 2003 blobeye impreza sti kullanıcısıyım. Viraj konusunda 4 çekerler mükemmel. Forester leride öneririm.

    Sürekli 4 çekerlerin avantajı her yerde belli oluyor. Önümüz kış çivili lastikle dahi her yere çıkar girersin güvenlidir.

    2004 kasa lar sade modifiyeye uygun. Benimde hoşuma gidiyor. Her subaru cu gibi bende öneririm.
  • 0rkhun 0 kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Aslında bugeye WRX çok hoşuma gidiyor, bütçemi aşıyor. Blobeye 2,0 ya da 1,6 olabilir ama 1,6 ile ilgili hiçbir bilgiye ulaşamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bankicampik

    28 kuruşu lpg ile yapıyosun sanırım .benzin de bu değer imkansız gibi 38 kuruş mu yazmak istedin acaba... ???

    Tabiki lpg li değerler. ortalama 25 kuruş şehir içi olarak görebilirsiniz (sakin kullanım 23 kuruş, biraz basarsanız 28 diyelim)

    Ancak şehirler arası 20 kuruş garanti edebilirim gidiştede dönüştede aynı değerleri elde ettim.
  • resulcaliskan kullanıcısına yanıt
    Ben Subaru alırken çevremden, ailemden tepki almıştım. Şimdi arabayla yolculuk edenler utanıyor yaklaşık 2 yıldır FWD 2010 model aracımı severek kullanıyorum
    kısaca bildiklerim yazayım.
    Subaru Impreza AWD 1.5 4AT Elegance RK
    Gövde Tipi Hatchback
    Kapı Sayısı 5
    Model Yılı 2011
    Motor ve Performans
    Silindir Hacmi 1498 cc
    Silindir Sayısı 4
    Maksimum Güç 107 hp
    Maksimum Güç - Devir 6000 dd (RPM)
    Maksimum Tork 142 Nm
    Maksimum Tork - Devir dd (RPM)
    Azami Hız 167 km/s Değiştir
    0-100 Km Hızlanma 13.2 sn
    Yakıt Türü Benzin
    Çekiş 4x4
    Şanzıman
    Vites Kutusu Manuel Modlu Otomatik
    Vites Sayısı 4
    Yakıt Tüketimi
    Şehir İçi 9,3 lt/100 km
    Şehir Dışı 6,5 lt/100 km
    Genel 7.5 lt/100 km
    Boyutlar
    Uzunluk 4415 mm
    Genişlik 1740 mm
    Yükseklik 1475 mm
    Dingil Mesafesi 2620 mm
    Kapasite
    Yakıt Tankı 60 lt Değiştir
    Bagaj 473 lt (Arka Koltuk Dik Halde)
    Boş Ağırlık 1325 kg

    Subaru Impreza FWD 1.5 4MT Elegance RK
    Gövde Tipi Hatchback
    Kapı Sayısı 5 r
    Model Yılı 2011
    Motor ve Performans
    Silindir Hacmi 1498 cc
    Silindir Sayısı 4
    Maksimum Güç 107 hp
    Maksimum Güç - Devir 6000 dd (RPM)
    Maksimum Tork 142 Nm D
    Maksimum Tork - Devir dd (RPM)
    Azami Hız 167 km/s
    0-100 Km Hızlanma 13.2 sn
    Yakıt Türü Benzin
    Çekiş Önden Çekişli
    Şanzıman
    Vites Kutusu Manuel
    Vites Sayısı 4
    Yakıt Tüketimi
    Şehir İçi 8lt/100 km
    Şehir Dışı 6,2 lt/100 km
    Genel 7,2lt/100 km
    Boyutlar
    Uzunluk 4415 mm
    Genişlik 1740 mm
    Yükseklik 1475 mm
    Dingil Mesafesi 2620 mm
    Kapasite
    Yakıt Tankı 60 lt Değiştir
    Bagaj 473 lt (Arka Koltuk Dik Halde)
    Boş Ağırlık 1310 kg



    Subaru AWD 1.5 5MT/AT Elegance RK ve Comfort PX Subaru Impreza FWD 1.5 5MT/AT Elegance ve Comfort PX donanım farklılıkları var.
    1,5 AWD 2009'kadar üretilmiş sonrada elegance RK veya comfort Px şeklinde piyasaya verilmiş.En son 2007 yılına kadar piyasaya verilen 1,5 R'lerin kasa farklığı var. donanım,vdc hava yastıkları vb en dolusu AWD ve FWD elegance modelleridir.2010 yılında (FWD) önde çekişliler piyasaya verilmiş. Önden çekişli olanların yakıt oranı daha düşük seviyededir.1,5 tamamı 107 hp .Subaru araçlarının hepsi makbul araçlardır. Kullanmayan anlayamaz. Subaru formunda meslek,vb bilgileri tanışma mesajında yazarsanız sorun çıkmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cstadem -- 28 Ekim 2013; 22:31:10 >




  • cstadem kullanıcısına yanıt
    Merhaba;

    Teşekkürler detaylı açıklamanız için, incelemelerim devam etmekte. hneüz net bir karar verememiş olmakla birlikte araçları yakından görüp incelemkle karar vermeye çalışıyorum.
  • bende araştırmalardayım. Benim önerim kendin yaptırman. Bugeye lerin 2001 olanları wrx 2002 olanları sti .. 1.5 lerde bulunuyor blobeye 'lerde. Ayrıca hız istiyorum dersen gc8 lerin kullanımıda cok zevkli. Benm karsılastırmam tutulan model blobeye. goruntu olsun dıyosanda 20-25 bın arası sti gorunumlu harıka subarular malum sitede bulunuyor :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.