Şimdi Ara

Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
301
Cevap
17
Favori
105.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zbornock

    Merhaba
    Evet 21,22 derecede çalışıyor. Satıcının dediği 21 derecenin çok ideal olduğu artı derecelerin makineyi ilgili dereceye ulaşması için daha fazla sarfiyat sağlayacağını söyledi. 21,22 derece de bir sure çalıştıktan sonra termostat giriyor devreye. 24 saat değil günde ortalama 5,6 saat çalışıyor. Evimizin yalıtımı iyi birde havalar gunduzleri iyi. Fatura gelince detaylı bir hesap yaparım.

    hocam ne kadar yer kaplıyor?ağırlığı nasıl?tüketim içinde faturayı merakla bekliyorum.siz 24 saat yakıyorsunuz 21 ya da 22 dereceye termostatlı olduğu için günde 5-6 saat çalışıyor.hocam sizinki 2000wattı galiba.
  • azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba,2000 watt olan panel 135 cm 'e 40 cm. Çok hafif 10 kg var yok gibi. 1500 watt olan daha kısa. yok 24 saat yakmıyorum. Panel'in yanında açıp kapama düğmesi var. Akşamları 4-5 saat açıyorum ( salondaki paneli 2000W olan). Sonra Yatak odasındaki gece 7-8 saat kadar açık kalıyor 1500W olan. Şu an Alaçatı'da havalar güzel. Bu şekilde kullanıyorum. Fatura gelince paylaşıcağım.
  • hocam hava kuruması hava kuruluğu gibi şeyler oluyormu ?kapattığınızda ufolar gibi mi sıcaklık hemen gidiyor mu?
    günde 12 saat kullanıyorsunuz ortalama faturayı merak ediyorum.alaçatıda havalar nasıl ?soğuk mu?
  • azazel_666 A kullanıcısına yanıt
    hava kuruluğu olmuyor. Eskiden kömür kaloriferli petekli evlerde oturduysanız bilirsiniz. Odaya girdiğinizde içerdeki ısıyı hissedersiniz, buda aynı bu şekilde :) . kaloriferin ısıttığı kadar sıcak olmuyor, yaşanabilir düzeyde . ha tabi isterseniz dereceyi arttırırsanız olur tabii. kapattığımda tabi bi süre sonra üflemeyi kesiyor. satıcının dediği şuydu ' abi evden ayrıldığınızda 18 dereceye getirin, evdeyken 21 dereceye getir ısıtır sizi hiç bir sorun yaşamazsın'. İçerdeki soğuk havayı emip ızgaralarından sıcak havayı üflüyor tabi bu sırada petekte ısınıyor. Alaçatı'da havalar bugünlerde güzel gidiyor ama ben genede açıyorum Nobo'yu.
  • İyi forumlar arkadaşlar. Bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var. Yardımcı olursanız sevinirim. İzmir Aliağa da yaşıyorum. Bulunduğum yerde doğalgaz yok. Evimin krokisi aşağıdaki resimde.

    Evim 1.5 kat dükkanın üstünde bulunmakta. Dükkan boş. Yalıtımımız yok ancak balkonum tamamen 8mm temperli cam balkon. Ayrıca diğer pencerelerde izolasyonlu elektrikli panjur var. Kışın geceleri kapatıyor gündüzleri sabahtan akşam 4 e kadar güneş gördüğünden açıyorum. Evim bütün gün güneş aldığından aralığın başına kadar evimin sıcaklığı 19-22 derece arasında seyrediyordu.Bu günlerde 17 derece civarında. Yalıtım olmamasına rağmen gün boyunca güneş ışığından faydalanabiliyorum. Ayrıca oturma odamda 12000 lik yatak odamda da 9000 lik inverterli klima mevcut.
    Sorum ise: Salonu ve çocuk odasının kapısını kapatıp her iki klima ile beraber antre ve mutfağa birer vigo taktırarak kapıları kapatmadan verimli ısınabilir miyim?
     Vigo EPK 4590 E20 konvektör ısıtıcı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Uriel -- 10 Aralık 2015; 20:00:06 >




  • Merhabalar tekrar, elektrik faturası geldi. 230 TL . Toplamda 2000 'Lik ve 1500 W 'lık iki tane noob paneli günde ortalama 14-18 saat çalıması ile gelen fatura bu. Tabi ortalama günlük çalıştırdığımız ıvır zıvır ları çıkartırsak tahmin ediyorum 170-180 TL civarında aylık ekstra maaliyeti oldu bana. fiyat kullanım performansı ile makul geldi bana.
  • hocam iki tane var ve ikiside ayrı odalarda günlük 14-18 saat çalışmış.tek bir tanesi bu sürelerde 90 tl yakar gibi anlayabiliriz.14-18 saat çalıştığınızdan kastınız örnek olarak 21 dereceye ayarladınız o termostatı sayesinde açayıp kapıyor.
  • arkadaşlar merhaba. biz sobalı bi evde yaşıyoruz tek bir odaya kurabiliyoruz sobayı. pc'de oturuyorum genellikle o da birazcık büyük olan odada(16 metrekare) duruyor ve oda 10-12 derece arasında baya bi soğuk oluyor. biraz araştırayım dedim de bu odanın soğuğunu kırabilecek ne bulabilirim diye. vigo yazılmış elektirikli sobalara nazaran. araştırdım şöyle en ufağından mesela 500w lık dijital olanı link aşağıda. bunu alsam ortalama 22 dereceye ayarlasam cihazı işime yarar mı acaba? vigoisitici.com da m2 başına 100w demiş 12m2 ye 1000 w yeterli olur demiş 16 m2 ye yetmez mi 1000w ? bana 500w az geldi ama ben çok büyük bi ısı istemiyorum ya ısıtsın yeterli. 500w ısıtana kadar çok mu yakar? yoksa 1000w alsam daha mı uygun olur yani onda fark eder mi? bir de ne kadar güç çeker faturaya ne yansıması olur? bizim elektrik faturası şofben kullandığımız için 100 liradan aşağı gelmiyo 100-120 tl civarı. ayda ne kadar daha eklenir bu faturaya? sadece odada oturabileyim istiyorum 20 dk da bir içeri gidip ısınmak istemiyorum :)

    http://urun.n11.com/isitici/vigo-beyaz-renk-elektrikli-isitici-dijital-5-farkli-kapasitede-P75458932



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neyalansoyliyim -- 20 Aralık 2015; 0:17:59 >




  • Yaklaşık 1 haftadır 2500W modelini kullanıyorum. Kullanılan ortam yaklaşık 16 m2, yalıtım yok, camlar pimapen değil eski tip.
    Oda başlangıç ısısı 16 derece ile başlıyor, yarım saat içerisinde 19 dereceyi rahatlıkla görebiliyor. Maks. 24 dereceyi görebildik. 22 dereceden itibaren ortam istenildiği kıvamda oluyor.
    Homojen ısı konusunda çok başarılı. Ortamı pek kurutmuyor. Doğalgazlı evde de senelerce yaşadım ve doğalgazda aldığım ısınma hissiyatına en yakın bu geldi.
    Henüz elektrik faturası ile karşılaşmadım ama günlük 3 saatlik kullanım ile kaba hesapla 7500W, ayda 225 kW değere ulaştırır. 0,30 TL/ kW şeklinde hatırlıyorum ki bu da 70 TL'ye tekabül eder. Umarım değerler yanıltmaz. Maks. 100 TL faturayı göze aldım zaten maks. 2 ay daha kullanılır.

    Boyut olarak 32" LED TV'den birazcık daha büyük bi ebata sahip. Kalınlık olarak 1 sigara paketini referans alabilirsiniz. Ağırlık olarak çanta gibi taşınacak durumda sanıyorum 7-8 kg. malzeme kalitesi vaadedilenleri yerine getiriyor. Uzaktan kumandası da olmalıymış derim böyle bi ürünün.
    Fiyat olarak n11'de bu sıralar 260 TL gibi fiyatlara mal edilebiliyor.

    Siparişleri geç teslim ediyorlar. Stok problemleri var. Benim teslim almam 10 gün sürdü.

    Velhasıl kelam homojen bi ısı tercihinde eğer klima imkanınız yoksa, daha portatif bir cihaz arıyorsanız quartz, infrared ısıtıcılar ile mukayese edilemeyecek kadar başarılı bi ürün. Merak eden için; sinek vızıltısı kadar dahi ses söz konusu değil.

    Edit: Bu arada 16 derece en alt değermiş sanıyorum başlangıçta. Hava durumuna göre ortam ısısı 13-14 olması muhtemel. Bu bağlamda alınan değerler daha başarılı geldiği aşikar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 21 Aralık 2015; 3:31:10 >




  • yukarda belirttiğim 500w lık ürün ile benim durumum nası olur acaba? o yeterli olur mu? bir de akşamları yakmayı düşünüyorum yani maksimum 4-5 saat yanar isteğim dediğim gibi odanın soğuğunu kırsın yeter benim için. 500w'lık daha çok mu elektrik çeker daha çok mu yansır faturaya yoksa 1000w lık daha mı iyi gelir? yardımcı olur musunuz? yani detaylar fark ettirir mi faturayı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berat_spider

    yukarda belirttiğim 500w lık ürün ile benim durumum nası olur acaba? o yeterli olur mu? bir de akşamları yakmayı düşünüyorum yani maksimum 4-5 saat yanar isteğim dediğim gibi odanın soğuğunu kırsın yeter benim için. 500w'lık daha çok mu elektrik çeker daha çok mu yansır faturaya yoksa 1000w lık daha mı iyi gelir? yardımcı olur musunuz? yani detaylar fark ettirir mi faturayı

    500W sürekli çalıştırmaktansa 1000W ile termostat doğrultusunda kullanmanız daha mantıklı derim. 12 m2 odaya 500W biraz saç kurutma makinesi kıvamında kalır derim şahsen.
  • sadece senin icin yıllar sonra foruma girdim.öncelikle merhaba o ölcülerde bi yeri 2000w lık bi ısıtıcıyla ısıtabilirsin.ben senelerdir elektrikli ısıtıcı kullanan biri olarak sunu söyleyebilirimki mucize bekleme bi elektrikli ısıtıcıdan.binlikle sadece ayagını ısıtırsın.elektrıklı ısıtıcılarda araman gereken sey basını agrıtırmı havayı kuruturmu olmalı.para kısmına gelince benım en son yenı tasındıgım ıcın faturam ıkı ay bırlıkte geldi 251 liraydı izmirde.sana ne gelir bilemem bence normaldi ve ikibinlik seramik fanlı ısıtıcı kullanıyordum bozuldu simdi konvektör alıcam denicem kullandıkca yazarım.hali hazırda kucuk fanlı bı ısıtıcı kullanıyorum migrostan aldım felix dıye ufacık bı sey ama basım acayıp agrıyo zaten ıdareten aldım fakat havayı kırıyo.ögrenciysen tavsıyem sobalı odaya gecme ımaknın varsa gec yoksa ıkıbınlık al bınlık besyuzluk bence yetmez ama yınede denicem dersen dene bişey diyemem hoscakal.(16 metre kare üzerinden acıklama yaptım benım salonumda o kadar)




  • benim amacım ürekli 23 derecede vs kalması değil şuan 10-12 arasında sıcaklık. bu 15-18 arasında olsun o zaman soğuk kırılıyo odadaki o kuru soğuk gidiyo. bunu istiyorum yani. onun için 500w o sıcaklığa gelene kadar çok mu yakar yoksa 1000w daha mı uygun yansır faturaya?
  • sanalpazar.com da 2500 w lık şuan 275 tl,ben de dün sipariş verdim bakalım kargoda.

    aslında odalarım çok büyük değil ama uyguna gelir termostatla daha kısa süre çalıştırırım diye 2500w lük aldım umarım pişman olmam.

    Geçen hafta luxell 2910 konvektör almıştım burda forumdan biri öve öve bitirememiş cihazı yoruma bakarak almıştım lakin inanılmaz sesli olduğu için geri gönderdim,okuyan varsa da tavsiye etmem.Onda da 1.kademe 750 w dı ve çok az ısı veriyordu keza.
    2500 lük almam da o da etkili oldu.
    Umarım memnuz kalırız,ısınmada konvektör şuan için en verimli ısınma yöntemi gibi duruyor araştırmalarıma göre ,geldikçe resim ben de atabilirim.
    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi palio78 -- 22 Aralık 2015; 13:37:52 >
  • bu cihazda fan var mı ,şöyleki ara sıra kullandığım bir oda var , 2000w yağlı radyatör saatlerce ısıtamıyor ,2000w rezistanslı fanlı ısıtıcı var ,o daha hızlı ısıtıyor ama fan gürültüsü oluyor

    bundan alsam ısıtırmı odayı ,havayı üfleme olayı var mı (varsa daha hızlı ısıtır), ısındıkça genleşmeden çat çut sesler çıkarıyor mu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: landmoon

    bu cihazda fan var mı ,şöyleki ara sıra kullandığım bir oda var , 2000w yağlı radyatör saatlerce ısıtamıyor ,2000w rezistanslı fanlı ısıtıcı var ,o daha hızlı ısıtıyor ama fan gürültüsü oluyor

    bundan alsam ısıtırmı odayı ,havayı üfleme olayı var mı (varsa daha hızlı ısıtır), ısındıkça genleşmeden çat çut sesler çıkarıyor mu

    hocam bildiğim kadarıyla bu cihazda fan yok ve sessizliği konusunda da topic in üstlerinde yazılmış ben de o yüzden aldım,fan oldu mu gece yatarken açık bırakılamıyor şahsen ben rahatsız oluyorum ve fan havadaki molekülleri yakıyormuş boğazı kurutuyor ama bunların içinde sadece kızan ince alüminyum saclar var hava buradan ısınıyor
  • Herkese iyi geceler. Bebeğimiz için eve takviye ısıtıcı alacağım fakat kafam çok karıştı. Aslında ev merkezi sistem ama en üst kat olduğu için ve Ankara'da yüksek bi noktada oturduğumuz için takviye ısıtıcı bulundurmaya karar verdik. Araştırırken önce seramik ısıtıcılara baktım. Sonra Estove diye bi markayla karşılaştım. Nano bor teknolojili olduğu ve çok başarılı olduğu söyleniyor fakat çok yorum bulamadım açıkcası. Sonra vigo dikkatimi çekti. Sonuç olarak bu forumu da okuduktan sonra vigo ile Estove arasında kaldım. Vigoyla ilgili çok yer kaplayacağını düşünüyorum. Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar merhaba vigo 2500 watt kullanıyorum dıjıtal panel.

    kullandıgım oda yalıtımsız baya soguk kombı var ama petek yetersız.

    dun gece tuketımını olceyım dedım saat 23:00'den 24:00'e kadar full kapasıte tam 1 saat calıstı.

    Sonra 24:00 den sabah 7'ye kadar hıc kapatmadan en dusuk sevıyede calıstı.

    Geceden elektrık sayacının kac kw oldugunu not etmıstım.

    Sabaha kadar 8 kw yaktıgını gordum.Sizce bıraz fazla degılmı yoksa yalıtımsız bır oda ıcın normal mıdır.

    Teşekkürler.
  • insane35 İ kullanıcısına yanıt
    merhabalar,
    bende ankarada oturuyorum. yaklaşık 1 aylık araştırmadan sonra 3 gün önce n 11 den çocuğumun odasına destek olması amacıyla 1000 w'lık vigo elektronik kontollü panel aldım. Evimiz İncek tarafında ve müstakil. Diyeceksiniz ki ne alaka gittin elektrikli soba aldın bas gaza yansın :)) durum öyle değil malesef. Evde viessman kombi 36000kc'lik ve oda termostatı mevcut ve salonda duruyor. Salon kısmını 23 derece ayarlıyorum (ara Kat) alt katlar 24 derece oluyor. üst katlarda yatak odası 22 derece ve çocuğun olduğu oda 19.5 derece oluyordu. Ev yalıtımı çok güzel( Şu anda dışarısı -6 derece ve günlük ortalama 12 m3 yakıyorum) fakat çocuğun odasında anlamsız bir kaçak var. özellikle taban kısmını( parke) bildiğiniz buz gibi oluyordu. bütün araştırmalarıma rağmen soğuğu kesemedim odada. Nitekim dün cihazı aldım. 1000w lık olduğu için minnacık bir şey:)) 2000w lıklar heralde 20 cm daha geniş ama onlarında abartılı bir ölçü olduğuna inanmıyorum. İnanılmaz kibar bir yapısı var. ilk çalıştırmada koku yapıyor diye ürünü mutfak da açtım. Ayaklarını taktım (şimdilik). Fişe takıp yandaki butona bastım. Ürünü çalıştırdığım an ile cihazın boşluklarından sıcak hava gelen süresi yaklaşık 30 sn idi. İçinde fan yok ama bildiğin fan gibi sıcak bir hava veriyordu. Oda sıcaklığını 24 derece gösterdi bende 24 e ayarladım tam kademe yanarken yavaş yavaş 3,2,1 kademe dedi ve hemen kendini durdurdu ve çalışmadı.:) sonra yatak odasına çıkardım alet 24 e ayarlı, yatak odası 22 derece olduğu için anında verdi coşkuyu bende sistem nasılmış diye 23 dereceye düşürdüm. (kendini ne zaman kapatacak diye) yaklaşık 10 dakika sürmeden alet yavaş yavaş kendini kapattı. Bu esnada cihazın ön kısmı arkası ve yanları ılık ama hava kanal kısmından gelen hava bildiğin sıcak. yani çocuk herhangi bir yerine deyse kesinlikle tehlikesi yok. Çok güvenli. 1 günlük deneyimlerim bu kadar Bu akşam çocuğun odasına montesini yapacağım. bakalım orayla nasıl baş edecek merak ediyorum. Bu arada elektrikle ilgilide şöyle bir bilgi vereyim. ben 3 tarifeli sistem kullanıyorum. yani akşam 22 den sonra elektrik bende 0,22 kuruş. normal de 0.40 kuruş. sistemi kendince ayarladığınız zaman emin olun çok çok büyük para tasarrufu yapabiliyorsunuz. Kolay gelsin.




  • ajlano A kullanıcısına yanıt
    kendini tamamen mi kapatıyor yoksa en düşük güçte çalışmaya devam mı ediyor
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.