Şimdi Ara

windows8.1 sha ve md5 degerlerine nasıl bakılır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows8 sha ve md5 degerlerine nasıl bakılır?
    neden diye soracak olursanız, ben dijital yolla w8 orjinal lisans (key) aldım, w8 yükleyebilmem icinde link verdiler, orjinal keyi olanlar w8 veya w8.1 dosyalarını bu adresten idirip sonrada kurabilmeleri icin .iso olusturabiliyorlar....

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/upgrade-product-key-only

oncelikle indireceginiz kücük programcıklar ki isimleri soyle Windows8-Setup.exe (windows 8 dosyalarını indirir) ve WindowsSetupBox.exe (windows8.1 dosyalarını indiri) indirip calıstırıyorsunuz, program calısmadan once orjinal key istiyor ve dogrulamayı gecerse windowsunuzu indirmeye ve sonrasında .iso lusturmanıza yarıyor,

not: orjinal w8 key w8.1 indirmek icin kullanılamıyor, bunu ufak bi hileyle asabiliyorsunuz, normalde (eskiden) bütün windoswlar keysiz kurulup bir aylık demo moduna geciyorlardı, simdi ise w8.1 icin bunu yapamıyoruz, onun yerine sadece kurulumda ise yarayan googlede arattıgınızda bulabileceginiz w8.1 demo keyleri var, core ve pro icin ayrı ayrı bulunuyor....

neyse bu programcıkları indirip orjinal w8 key ve netten indirdigimiz (sadece kurulum icin) w8.1 keyi hazır ediyoruz,

1 - WindowsSetupBox.exe calıstırın sizden key isteyecek , netten indirdiginiz demo keyi kullanın, eger program sunucuyla baglantı kurulamadı derse 2. asamaya gecin....

2 - 2. asama w8.1 indirebilmek icin windowsta gerekli dosyaları olusturacagız, Windows8-Setup.exe calıstırın, orjinal keyinizi girin, istenen bilgileri girdikten sonra windowsun indirilmesi islemine baslayacak, ekranda su kadar süre kaldı yazar, bunu gorunce indirme isleminizi iptal edin, sorun yok daha sonra devam edebilirsiniz....

3 - windowsta gerekli dosyaları olusturup indirmew islemine baslamıstık ve islemi w8 icin iptal emistik, simdi w8.1 icin tekrardan WindowsSetupBox.exe calıstırıp netten indirdiginiz demo keyi kullanın....

4 - program kapanırsa (WindowsSetupBox.exe) tekrar acın, merak etmeyin bu sefer key istemeden w8.1 icin kaldıgı yerden devam edecektir....

w8.1 dosyaları indikten sonra kurulum icin 3 secenek sunulacak, 2. secenegi secip usb ve ya iso olusturma sayfasına gecin iso olusturun ve tekrar kullanmak üzre saklayın....

son olarak indirdiginiz w8.1 iso dosyasını kullanarak pc kurabiliyorsunuz, bunun icin ilk olarak netten indirdiginiz demo keyi kullanın , w8 orjinal key kurulumda ise yaramıyor, w8.1 kurdunuz aktivasyon islemine gecin , w8.1 aktivasyonu icin orjinal w8 keyi kullanın , aktivasyonsorunsuz gerceklesiyor....

BENİM ASIL SORUNUM SU, BU İNDİRDİGİM W8.1 SHA1 VE MD5 DEGERLERİNE NASIL BAKABİLİRİM (not ben w8.1 64 kullanıyorum, sanırım keyiniz ne ise op sürüme uygun w8.1 indiriyor)

• "Hashcalc" diye bir program var, oradan bakabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: L@civert

"Hashcalc" diye bir program var, oradan bakabilirsiniz.

dostum tesekkurler....
  • Bunlar benim indirdiğim dosyanın değerleri.Zannederim herkesin farklı çıkacak.Bir karşılaştırın.64 BİT.

CRC32 999A8841
    MD5 FF465481B258FD27918E0881A353B489
    SHA-1 26381B20DC2060D14A608348784C49F03BA1FBF1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 20 Ekim 2013; 15:14:26 >
  • buda msdn w8.1 degerleri resimde gorebilirsiniz....

windows8.1 sha ve md5 degerlerine nasıl bakılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

Bunlar benim indirdiğim dosyanın değerleri.Zannederim herkesin farklı çıkacak.Bir karşılaştırın.64 BİT.

CRC32 999A8841
    MD5 FF465481B258FD27918E0881A353B489
    SHA-1 26381B20DC2060D14A608348784C49F03BA1FBF1

2 ayrı w8.1 indirip iso olusturdum , 2sininde degerleri farklı cıktı, ama msdn veya technet te olusturulan iso lar tek oldugu icin onlarda degisme olmaz, cünkü onlar sadece dagıtılıyor (orjinalin koplayaları)....
  • Doğrudur bende onu demek istedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.