Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
23
Favori
90.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • firma yetkililerinin bu çıkışları bence hiç hoş değil serkan hocama yapılananları uygun bulmadığımı ifade etmek istiyorum
  • serkan hocam biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz... bırakın yazsınlar cevap verdikçe kendilerini bişi zannedecekler enerjinizi bunlara boşuna harcamayın derim.. zaten klon cihaz nedir ne değildir artıları ve eksilerini baştan aşağı belirtmişsiniz isteyen alır isteyen almaz... 3.nesil corei5 cihazların 1000-1100 liraya satıldığı yerde bu cihazların yakın fiyatlarda olmasının izahı olamaz edeceği en fazla 400-500.. tabi işin içinde paylaşım olunca söğüşleniyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carloska

    serkan hocam biz kimin ne olduğunu çok iyi biliyoruz... bırakın yazsınlar cevap verdikçe kendilerini bişi zannedecekler enerjinizi bunlara boşuna harcamayın derim.. zaten klon cihaz nedir ne değildir artıları ve eksilerini baştan aşağı belirtmişsiniz isteyen alır isteyen almaz... 3.nesil corei5 cihazların 1000-1100 liraya satıldığı yerde bu cihazların yakın fiyatlarda olmasının izahı olamaz edeceği en fazla 400-500.. tabi işin içinde paylaşım olunca söğüşleniyoruz

    Doğru...

    Enerjimi oldukça sarfettim bu işlere... Allahtan bu dönem mesailerim öğleden sonra olduğu için, sabahları Türkiye saatine göre uyanıyorum.

    Zaman bulabildiğim kadarıyla desteğe devam...

    Saygılar, sevgiler.
  • "Birçok insan yazık oluyor" demek, insanlar birşeyden anlamıyor demek gibi bir anlama geliyor.

    Tabi, insanlar birşeyden anlamasın ki, tatlı kar bırakan cihazlar, çıtır çıtır satılsın.

    Asıl boş olan sözler bu sözlerdir. Asıl bu anlayış insanları aptal yerine koymaktır.

    PC kullanarak, forum sayfalarına giren, interneti takip edebilen insanlar, toplumun eğitimli kesimidir. Günümüzde insanlar bir çok şeyi internet sayfalarından takip edip öğreniyorlar.

    Dolayısı ile internet sayfalarında paylaşılan klon cihazlar konulu başlığı için, insanlara yazık oluyor diyerek, insanları uyandıryorsunuz kaygısının gizlendiğini görebiliyoruz.

    Ahkam kesme ! Eğer bir konu hakkında nesnel veriler sunamazsanız, ahkam kesmekten söz edilebilir. Nesnel veriler sunan insanlara ahkam kesiyorlar demek, keyfen ahkam kesmektir.

    Bu nedenlerle, birşeyler anladığını iddia edenlerin ortaya nesnel bir kanıt sunduğunu görmedik.

    Son olarakta; "ele verir talkını, kendi yutar salkımı" diye yerleşmiş bir deyim vardır. Önce adam gibi yazmayı öğrenmek gerekir ki, adam gibi yazmaktan bahsedilebilsin.

    Bu tür tek yanlı ve ticari kaygı taşıyan hareketler, ancak oportünüstlükle ifade edilebilir.

    Yazacağını yazdın, söyleyeceğini söyledin.

    Bundan sonrasına, iddia edilen verileri açıklama yükümlülüğü vardır.

    Verileri açıklamak yerine, hala tartışma sürdürür şekilde mesaj yazılmaya devam ediliyorsa, zarfın peşinde koşuluyor demektir. Zarfın peşinde koşmak ise, boş boş yazmak ile eş anlama gelir.




  • ben sormayacağım birisi şu arkadaşa sorsun

    ben orjinal cihaz kullanıyorum ve niye clon cihaza yönelme eğilimi içine girmişim

    ben sorunca azarlanır kışalanırım , nemelazım ben sormayayım
  • Konunun hemen hemen hergün takipçisiyim... Ama şuanda konu tamamen satıcı ile kullanıcı (lar) arasında bir çatışma haline gelmiştir. Bu konunun amacı Klon Vu 2 lerin özelliklerini neyin eksik olduğunu ne tür sıkıntılar çıkarabileceğini vs vs tamamen teknik anlamda paylaşımların yazılması gereken bir alandır. serkanguzel_ nicki arkadaşı tanımam ama neredeyse bütün yazılarını hergün hiç sektirmeden takip ederim. serkanguzel_ hiç kimseye onu alma bunu alma boyle yapma şöyle yap tarzında yönlendirmeler yapmadığı gibi kendiside bizler gibi bir kullanıcı olarak görüşlerini ve fikirlerini paylaşıp bilgilendirme çabasında birisidir. Tabiki serkanguzel_ in avukatlıgını yapmıyorum. Ancak Orijinal ürün satıcılarının verilen bilgilere tepki vermesi çok abes bir durum. Bu şikayetinizi buradaki hobisi amacıyla paylaşımlarda bulunan insanlara değil ozaman bu cihazı üreten insanlara bildireceksiniz. Bu cihaz üretilmiş bizlerde kullanıcı olarak en doğal hakkımızı kullanır ve yorumlarız. Ben şahsen herzaman orijinal ürün kullanmayı tercih etmişimdir ki en yakın zamanda bu cihazın orijinalini alacağım. Ama buda benim tercihim. Beni bu orijinal hevesine iten tamamen kendi insiyatifimdeki bir karar olduğu gibi maddi durumumla alakalıdır. Ama aramızda bu konuda maddi durumu iyi olmayıpta veya orijinal ürüne verilen parayı fuzulü görüpte klon tercih eden insanlarda var. Buradaki amaç insanların beynini yıkamak değil tamamen insanlara aydınlatıcı bilgiler vermek olmalıdır. Klon tercih edecekseniz şunları şunları göze alın veya orijinal tercih edin gibi... Şuanda bu konuyu inceleyen insanlar zaten satıcı ve konuya teknik anlamda yaklaşanlar kadar bilgili olmasada bir alt yapısı var. Kimse uydurmaca akıllı değilki bir satıcı klonu karalayarak orijinal aldırsın veya serkanguzel_ almayın derse almayacak düzeyde insanlar değil. Yine diyorum serkanguzel_ tamamen kimseyi etki altında bırakmadan varolan bir cihaz üzerinde kendi fikirlerini sadece sesli düşünüyor ve sorulara cevap veriyor. Tekrar rica ediyorum bu tartışma alanınızı başka bir yere taşıyınız. Ya yeni bir başlık açalım tamamen teknik bilgiler üzerine sadece yazılsın yada artık şu tartışmalar son bulsun herkes kendi işiyle meşgul olsun...

    Saygılarımla




  • hekes fikrini söylesin ama hakaret etmesin
    buradaki bazı usluplar gerçekten rahatsız edici olmaya başladı
    formla ilgilenen arkadaşlar da buna fırsat vermemeli bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xploods

    Konunun hemen hemen hergün takipçisiyim... Ama şuanda konu tamamen satıcı ile kullanıcı (lar) arasında bir çatışma haline gelmiştir. Bu konunun amacı Klon Vu 2 lerin özelliklerini neyin eksik olduğunu ne tür sıkıntılar çıkarabileceğini vs vs tamamen teknik anlamda paylaşımların yazılması gereken bir alandır. serkanguzel_ nicki arkadaşı tanımam ama neredeyse bütün yazılarını hergün hiç sektirmeden takip ederim. serkanguzel_ hiç kimseye onu alma bunu alma boyle yapma şöyle yap tarzında yönlendirmeler yapmadığı gibi kendiside bizler gibi bir kullanıcı olarak görüşlerini ve fikirlerini paylaşıp bilgilendirme çabasında birisidir. Tabiki serkanguzel_ in avukatlıgını yapmıyorum. Ancak Orijinal ürün satıcılarının verilen bilgilere tepki vermesi çok abes bir durum. Bu şikayetinizi buradaki hobisi amacıyla paylaşımlarda bulunan insanlara değil ozaman bu cihazı üreten insanlara bildireceksiniz. Bu cihaz üretilmiş bizlerde kullanıcı olarak en doğal hakkımızı kullanır ve yorumlarız. Ben şahsen herzaman orijinal ürün kullanmayı tercih etmişimdir ki en yakın zamanda bu cihazın orijinalini alacağım. Ama buda benim tercihim. Beni bu orijinal hevesine iten tamamen kendi insiyatifimdeki bir karar olduğu gibi maddi durumumla alakalıdır. Ama aramızda bu konuda maddi durumu iyi olmayıpta veya orijinal ürüne verilen parayı fuzulü görüpte klon tercih eden insanlarda var. Buradaki amaç insanların beynini yıkamak değil tamamen insanlara aydınlatıcı bilgiler vermek olmalıdır. Klon tercih edecekseniz şunları şunları göze alın veya orijinal tercih edin gibi... Şuanda bu konuyu inceleyen insanlar zaten satıcı ve konuya teknik anlamda yaklaşanlar kadar bilgili olmasada bir alt yapısı var. Kimse uydurmaca akıllı değilki bir satıcı klonu karalayarak orijinal aldırsın veya serkanguzel_ almayın derse almayacak düzeyde insanlar değil. Yine diyorum serkanguzel_ tamamen kimseyi etki altında bırakmadan varolan bir cihaz üzerinde kendi fikirlerini sadece sesli düşünüyor ve sorulara cevap veriyor. Tekrar rica ediyorum bu tartışma alanınızı başka bir yere taşıyınız. Ya yeni bir başlık açalım tamamen teknik bilgiler üzerine sadece yazılsın yada artık şu tartışmalar son bulsun herkes kendi işiyle meşgul olsun...

    Saygılarımla

    Objektif değerlendirmeleriniz için teşekkür ederim.

    Tartışma yaşanması, sizinde nedenlerine değindiğiniz şekildedir.

    Bu başlık, yani "Klon Solo 2 'ler" başlığı, içerik anlamında oldukça doyurucu bir konu başlığıdır. Halen de öyledir.

    Tartışma yaşanması bağlamında, berlirttiğiniz hususlara ilave olarak, bir kaç hususu belirtmem gerekirse;

    * Orijinal - klon farketmeksizin cihazın işlemci hızının, gerçek hız birimi üzerinden 541 Mhz. olması,

    * Orijinal - klon farketmeksizin MIPS hız birimi üzerinden ise, 2 x 1300 Mhz. değil, toplamda 1300 Mhz. olması,

    * Orijinal - klon farketmeksizin, cihazın filash bellek kapasitesinin 256 MB. değil, 128 MB. olması. [ 256 MB.tan geriye kalan kapasite, VRAM( Video RAM ) olarak kullanılmaktadır. VRAM, silinebilir video hafizasına buffer alanı(tampon bölge) sağlamak içindir. ]

    İşte açıkladığım bu teknik veriler, bir kısım üyenin hoşuna gitmemiştir. Bu verilerin doğruluğunu araştırmak yerine, klon kötüdür yaftalamasına gidilmiştir.

    Hatırlayan arkadaşlar çıkacaktır ! UNO cihaz içinde 512 MB. RAM var diye iddia edilmişti. UNO cihazda 128 MB. RAM olduğu ispat ettim, Kabul etmek zorunda kaldılar. WikiPedia gibi yerlerde, cihazların durmadan ve dayanaksız karşılaştırma listeleri yayınlandı. WikiPedia taranacak olursa, UNO cihaz için 512 MB.tan 128 MB. kadar flash bellek kapasite verileri karşılaşmak mümkündür.

    Yani kısaca; uydu sektörü çok kar marjı ile çalışan bir sektör olduğu için, tatlı kazanç uğruna donanımlara ait bir çok kapasitif değer abartılarak açıklanmaktadır.

    Ultimo cihaz içinde aynı şekilde abartılı flash bellek kapasitesi açıklanmıştır. Malum o cihaz şimdilerde bir alt model durumuna düştüğü için, teknik verilerde bir düzeltmeye gidecekler. Ultimo cihazın flash bellek kapasitesi 128 MB.tır. Merak eden araştırsın bakalım, bu cihazın flash bellek kapasitesi hangi büyüklükte ilan edilmiş.

    Ben bir üniversite çalışanı ve uydu hobicisi olarak; merak ettiğim hususları, zaman buldukça yabancı kaynak dökümanları araştırarak, forumlar aracılığı ile Türk kullanıcıları ile paylaşmaya çalışıyorum.

    Velhasılı, önümde paylaşılmayı bekleyen daha bir çok teknik detaya ilişkin veriler var. Kullanıcı arkadaşlar merak ettikçe ve bu detay verilere ihtiyaç duyuldukça açıklıyorum. Teknik detayların paylaşımında önemli olan, paylaşılan detayların kullanıcıları ne şekilde ilgilendirdiğinin anlatılmasıdır. Ki, bunu yapmaya çalışıyorum.

    Saygılar, sevgiler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 22 Kasım 2013; 18:58:38 >




  • Orijinal cihazın siparişini önümüzdeki günlerde vereceğim. Gerekli teknik bilgilerine ulaşıp burada belirteceğim. Umarım faydamız olur. Klon alan bir arkadaşlarda burada teknik anlamla paylaşımda bulunursa daha sağlıklı olur en azından kıyaslama açısından.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xploods -- 22 Kasım 2013; 11:52:14 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xploods

    Orijinal cihazın siparişini önümüzdeki günlerde vereceğim. Gerekli teknik bilgilerine ulaşıp burada belirteceğim. Umarım faydamız olur. Klon alan bir arkadaşlarda burada teknik anlamla paylaşımda bulunursa daha sağlıklı olur en azından kıyaslama açısından.

    Harika bir öneri...

    Cihazı edindikten sonra benimle temasa geçebilirseniz, memnun olurum.

    Saygılar, sevgiler.
  • Bazı seyahatlerimden ve iş yoğunluyumdan dolayı bu konuya pek bakamadım ama bu konularda tartışmak cidden yersiz geliyor.Öncelikle ticari kimliğimle forumlarda yazmam ben , ki ne dreamboxın,ne VU+ nın , ne de gigabluenin distribitörü değilim.Dolayısı ile siz orjinal veya klon kullanmışsınız , benim açımdan herhangi bir önem teşkil etmiyor..

    Konuya dönecek olursak bazı şeylerde sanırım aynı şeylerden bahsetmiyoruz..

    MIPS is short for Millions of Instructions Per Second ;

    yani, MIPS açılımı ; Saniyede gerçekleştirebildiği milyon cinsinden işlem sayısı demektir ki MHZ ile ölçülmez.Bu durumda 1300mhz lik Dual Core işlemcili cihaz kat sayı eğer 2.4 ise 541 x 2 ( Dual Core) milyon işlemi saniyede gerçekleştirebiliyor demektir Ancak ; Dünyada Bu işlere gönul verenlerin MIPS e taktıklari isim ; "Meaningless Indicator of Performance"dir.Manası "Anlamsız Performans Göstergesidir".Çünkü burdan bir sonuç çıkar ancak App ların Performansı I/O hızına göre değişkenlik gösterir.Dünya üzerindeki tüm CPU lar için bu mantık ( ya da mantıksızlık ) geçerlidir.Eğer Ortada bir yalan ya da kandırmaca varsa Tüm firmalar Yalancıdır..Yukarıda belirttiğiniz 541mhz ile orjşnal klon farketmez transcoding sorunlu çalışır bilgisi de , tamamen yanlış olup transcoding bu cihazlarda sorunsuz çalışmaktadır.Buna etken internet bağlantınız,kablonuz,modeminiz gibi etkenler elbette önemlidir.

    Intel 8088 clock × 0.004 0.02 
    Intel/AMD 386SX clock × 0.14 0.8
    Intel/AMD 386DX clock × 0.18 1 (definition)
    Motorola 68030 clock × 0.25 1.4
    Cyrix/IBM 486 clock × 0.34 1.8
    Intel Pentium clock × 0.40 2.2
    Intel 486 clock × 0.50 2.8
    AMD 5x86 clock × 0.50 2.8
    MIPS R4000/R4400 clock × 0.50 2.8
    ARM9 clock × 0.50 2.8
    Motorola 8081 clock × 0.65 3.6
    Motorola 68040 clock × 0.67 3.7
    PowerPC 603 clock × 0.67 3.7
    Intel StrongARM clock × 0.66 3.7
    NexGen Nx586 clock × 0.75 4.2
    PowerPC 601 clock × 0.84 4.7
    Alpha 21064/21064A clock × 0.99 5.5
    Alpha 21066/21066A clock × 0.99 5.5
    Alpha 21164/21164A clock × 0.99 5.5
    Intel Pentium Pro clock × 0.99 5.5
    Cyrix 5x86/6x86 clock × 1.00 5.6
    Intel Pentium II/III clock × 1.00 5.6
    AMD K7/Athlon clock × 1.00 5.6
    Intel Celeron clock × 1.00 5.6
    Intel Itanium clock × 1.00 5.6
    R4600 clock × 1.00 5.6
    Hitachi SH-4 clock × 1.00 5.6
    Raspberry Pi (Model B) clock × 1.00 5.6
    Intel Itanium 2 clock × 1.49 8.3
    Alpha 21264 clock × 1.99 11.1
    VIA Centaur clock × 1.99 11.1
    AMD K5/K6/K6-2/K6-III clock × 2.00 11.1
    AMD Duron/Athlon XP clock × 2.00 11.1
    AMD Sempron clock × 2.00 11.1
    UltraSparc II clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium MMX clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium 4 clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium M clock × 2.00 11.1
    Intel Core Duo clock × 2.00 11.1
    Intel Core 2 Duo clock × 2.00 11.1
    Intel Atom N455 clock × 2.00 11.1
    Centaur C6-2 clock × 2.00 11.1
    PowerPC 604/604e/750 clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium III Coppermine clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium III Xeon clock × 2.00 11.1
    Motorola 68060 clock × 2.01 11.2
    Intel Xeon MP (32-bit) (hyper-threading) clock × 3.97 22.1


    İsteyen istediğine inanmakta, istediği cihazi kullanmakta özgürüdür.. Tabiki Hepimizede buna saygı Duymak düşer.. Ne Sağlam firmalardan yazılım destegi Tam Garantili Cihaz Alan , Ne de Hesaplı fiyata bazı riskleri göze alıp Clone Cihaz Alana Laf söylemek doğru olur..

    Son olarak çinden getirtmenize ve gümrük risklerine girmenize de gerek yok , 2-3 gün içinde Clone VU+ Solo2 ler , Türkiye pazarına giriyor..

    Saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: IMAJTEAM

    Bazı seyahatlerimden ve iş yoğunluyumdan dolayı bu konuya pek bakamadım ama bu konularda tartışmak cidden yersiz geliyor.Öncelikle ticari kimliğimle forumlarda yazmam ben , ki ne dreamboxın,ne VU+ nın , ne de gigabluenin distribitörü değilim.Dolayısı ile siz orjinal veya klon kullanmışsınız , benim açımdan herhangi bir önem teşkil etmiyor..

    Konuya dönecek olursak bazı şeylerde sanırım aynı şeylerden bahsetmiyoruz..

    MIPS is short for Millions of Instructions Per Second ;

    yani, MIPS açılımı ; Saniyede gerçekleştirebildiği milyon cinsinden işlem sayısı demektir ki MHZ ile ölçülmez.Bu durumda 1300mhz lik Dual Core işlemcili cihaz kat sayı eğer 2.4 ise 541 x 2 ( Dual Core) milyon işlemi saniyede gerçekleştirebiliyor demektir Ancak ; Dünyada Bu işlere gönul verenlerin MIPS e taktıklari isim ; "Meaningless Indicator of Performance"dir.Manası "Anlamsız Performans Göstergesidir".Çünkü burdan bir sonuç çıkar ancak App ların Performansı I/O hızına göre değişkenlik gösterir.Dünya üzerindeki tüm CPU lar için bu mantık ( ya da mantıksızlık ) geçerlidir.Eğer Ortada bir yalan ya da kandırmaca varsa Tüm firmalar Yalancıdır..Yukarıda belirttiğiniz 541mhz ile orjşnal klon farketmez transcoding sorunlu çalışır bilgisi de , tamamen yanlış olup transcoding bu cihazlarda sorunsuz çalışmaktadır.Buna etken internet bağlantınız,kablonuz,modeminiz gibi etkenler elbette önemlidir.

    Intel 8088 clock × 0.004 0.02 
    Intel/AMD 386SX clock × 0.14 0.8
    Intel/AMD 386DX clock × 0.18 1 (definition)
    Motorola 68030 clock × 0.25 1.4
    Cyrix/IBM 486 clock × 0.34 1.8
    Intel Pentium clock × 0.40 2.2
    Intel 486 clock × 0.50 2.8
    AMD 5x86 clock × 0.50 2.8
    MIPS R4000/R4400 clock × 0.50 2.8
    ARM9 clock × 0.50 2.8
    Motorola 8081 clock × 0.65 3.6
    Motorola 68040 clock × 0.67 3.7
    PowerPC 603 clock × 0.67 3.7
    Intel StrongARM clock × 0.66 3.7
    NexGen Nx586 clock × 0.75 4.2
    PowerPC 601 clock × 0.84 4.7
    Alpha 21064/21064A clock × 0.99 5.5
    Alpha 21066/21066A clock × 0.99 5.5
    Alpha 21164/21164A clock × 0.99 5.5
    Intel Pentium Pro clock × 0.99 5.5
    Cyrix 5x86/6x86 clock × 1.00 5.6
    Intel Pentium II/III clock × 1.00 5.6
    AMD K7/Athlon clock × 1.00 5.6
    Intel Celeron clock × 1.00 5.6
    Intel Itanium clock × 1.00 5.6
    R4600 clock × 1.00 5.6
    Hitachi SH-4 clock × 1.00 5.6
    Raspberry Pi (Model B) clock × 1.00 5.6
    Intel Itanium 2 clock × 1.49 8.3
    Alpha 21264 clock × 1.99 11.1
    VIA Centaur clock × 1.99 11.1
    AMD K5/K6/K6-2/K6-III clock × 2.00 11.1
    AMD Duron/Athlon XP clock × 2.00 11.1
    AMD Sempron clock × 2.00 11.1
    UltraSparc II clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium MMX clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium 4 clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium M clock × 2.00 11.1
    Intel Core Duo clock × 2.00 11.1
    Intel Core 2 Duo clock × 2.00 11.1
    Intel Atom N455 clock × 2.00 11.1
    Centaur C6-2 clock × 2.00 11.1
    PowerPC 604/604e/750 clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium III Coppermine clock × 2.00 11.1
    Intel Pentium III Xeon clock × 2.00 11.1
    Motorola 68060 clock × 2.01 11.2
    Intel Xeon MP (32-bit) (hyper-threading) clock × 3.97 22.1


    İsteyen istediğine inanmakta, istediği cihazi kullanmakta özgürüdür.. Tabiki Hepimizede buna saygı Duymak düşer.. Ne Sağlam firmalardan yazılım destegi Tam Garantili Cihaz Alan , Ne de Hesaplı fiyata bazı riskleri göze alıp Clone Cihaz Alana Laf söylemek doğru olur..

    Son olarak çinden getirtmenize ve gümrük risklerine girmenize de gerek yok , 2-3 gün içinde Clone VU+ Solo2 ler , Türkiye pazarına giriyor..

    Saygılar

    Bu yazınız; MIPS hızı ile GERÇEK HIZ 'ın birbirinden farklı olduğu gerçeğini yok sayamaz.

    Broadcom 'un kendi web sayfası üzerinden ilan ettiği iki işlemciyi örnek vereyim ;

    Broadcom 7405 ;

    MIPS ; 1100 Mhz.

    Gerçek Hız ; 405 Mhz.



    Broadcom 7358 ;

    MIPS ; 750 Mhz.

    Gerçek Hız ; 500 Mhz.

    Daha broadcom'un web sayfasından birkaç işlemci için daha örnek verebilirim.


    Vu Solo2 cihazda kullanılan, MIPS 1300 Mhz.lik cihazın gerçek hızına gelince; Broadcom'a mail gönderirseniz, gerçek hızını muhtemelen bildireceklerdir.

    Yine ayrıca, işlemci 2 x 1300 Mhz. değil, iki çekirdeğin toplamında MIPS üzerinden 1300 Mhz. hıza ulaşmaktır. BogoMIPS değerlerine bakarsanız açıkça görülmektedir.

    Zaten işlemci çift çekirdekli, öyleyse 2 x 1300 Mhz. dolayısı ile 2 x 541 Mhz.dir diye bir iddia, diğer çift çekirdekli işlemci için 2 x 405 Mhz. hızındadır sonucunu doğurur ki, iki yanlıştan bir doğru sonucuna ulaşılmaz. BogoMIPS değerleri bu hususu açıklamaya yeterli gelmektedir zaten...

    MIPS katsayısına gelince; bu katsayı dün icat edilmiş bir katsayı değildir. İşlemci standartları oluştuğundan beri kullanılmaktadır.

    Türkiye'de satılacak olmasına gelince;

    Vu+2 serisinde çıkan klon cihazlara, orijinal cihazlar yüklenen yazılımlar aynen yüklenecek diye duyum aldım. Tabi bu duyumun doğrulanmaya ihtiyacı var. En azından cihazlar elimize ulaştığında anlarız.

    Türkiye 'de satılırsa, çok memnun oluruz. Orijinal ile klon cihazlar kolayca karşılaştırılacaktır bu şekilde... Sonuçta bizler kullanıcı olarak, kesemize bakarız. Nereden uygun fiyatlı bulabiliyorsak, oradan alırız.

    Kolay gelsin.


    NOT ;
    Klon Solo2 cihazı alacak arkadaşlara tekrar hatırlatmakta yarar var. Fiyat oluşumu açısından yılbaşı sonrasını beklemeleri önemle hatırlatılır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 29 Kasım 2013; 15:52:03 >




  • birkaçgüne içeriye klon girecek denmiş ama niye aradaki komisyonculardan alınacağı açıklanmamış

    serkan beyin dediği gibi bir süre bekleyip fiyatların oturmasını beklemek ondan son alınabilir

    isteyen komisyoncudan alır isteyen yurt dışından daha uyguna getirebilir
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acemilinux

    birkaçgüne içeriye klon girecek denmiş ama niye aradaki komisyonculardan alınacağı açıklanmamış

    serkan beyin dediği gibi bir süre bekleyip fiyatların oturmasını beklemek ondan son alınabilir

    isteyen komisyoncudan alır isteyen yurt dışından daha uyguna getirebilir

    Aynen hocam...

    Malum satıcı daha bu işlere başlamadan önce, bizler bireysel olarak Çin'den DM 500s, 600s cihaz getirtip, tecrübelerimi paylaşıyorduk. Daha sonra 800HD ve 800HD "SE" sürümleri çıktı onları da getirttik. Şimdi de sıra solo2 cihazda...

    Bu iş merak, hobi ve gönül işidir. Bizler gibi düşünen çok sayıda kişi var ki, bu tür konu başlıkları yıllarca ilgi gördü ve çok sayıda kişi getirtti.

    Hatta bu başlıkları takip eden çok sayıda satıcı bile, bu başlıkları takip ederek getirtme yöntemini öğrendi.

    Öyleki, bazı satıcılar nette pazarladıkları ürünlerinde sim kartı tarif ederken, benim bu forumdaki açıklamalarımı kopyalayıp, ticaretlerinin önünü açıcı söylemlerde geliştirmişlerdi... Çokta mutlu oldum. En aızndan getirtme zahmetine girmeyenlere de bu satıcılar hizmet etti bir şekilde...

    Ancak garabete bakınız ki, yıllardır var olan ve kullanılan klon cihazları, birinin çıkıpta bu şekilde kötülemeye çalışması, belli kaygılar taşıdığına işaret etmektedir. Sanki bir o akıllı, millet aptal... Eğer klon uydu cihazlarından bir memnuniyetsizlik söz konusu olsaydı, kimse getirtmezdi.

    Saygılar, sevgiler.




  • serkanHoca ,şuan kullandığınız dm 800 se modelini çinden getirdiniz kargo+cihaz kaça mal oldu,ona göre çinden getireceğim herhalde bende
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umdt

    serkanHoca ,şuan kullandığınız dm 800 se modelini çinden getirdiniz kargo+cihaz kaça mal oldu,ona göre çinden getireceğim herhalde bende

    Benim getirttiğimde maliyet 240 dolar civarında oldu.

    Şimdi 150 - 160 dolar civarında edinebilirsiniz.

    Alibaba 'da sörf yapınız. Çokça satıcı var.
  • Bayağı bir süredir Sim 2.10 yani klon DM800HD SE yi kullanıyorum.
    Çok ta iyi bir cihaz.
    Vu2 nin kolonu gelsin, fiyatı 200 civarında olursa onun da tadına bakarız artık.
  • SERKANHOCA Alibabadan paypalmı yoksa western un da mı ödeme yapmak lazm,hatta serkan hoca bunun videolu anlatımını paylaşırsanız nasıl alışveriş yapıldğını mükemmel olacak
    Çünkü başlıktada anlatmışsınız ama korkup yapamayanlar var, bunun detaylarını bekliyorum, hangi ödeme şekli,hangi kargo,ne tür fatura kesilecek,
    western ile para göndermede 100 dolardan 30 tl havale masrafı , bide kargo masrafı , kaç günde geliyor,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinmiştir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceffry -- 3 Aralık 2013; 20:06:07 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: umdt

    SERKANHOCA Alibabadan paypalmı yoksa western un da mı ödeme yapmak lazm,hatta serkan hoca bunun videolu anlatımını paylaşırsanız nasıl alışveriş yapıldğını mükemmel olacak
    Çünkü başlıktada anlatmışsınız ama korkup yapamayanlar var, bunun detaylarını bekliyorum, hangi ödeme şekli,hangi kargo,ne tür fatura kesilecek,
    western ile para göndermede 100 dolardan 30 tl havale masrafı , bide kargo masrafı , kaç günde geliyor,

    Bahsettiğin işleri daha önce Çin'den 800HD cihaz getirtenler başlığında paylaşmıştık. Oraya göz atınız. Tüm detaylar orada var.

    Yani şu başlık ! Bu başlığı inceleyiniz, sorunuz olursa, bu başlıktan sorunuz;
    http://forum.donanimhaber.com/m_34275297/tm.htm

    Video'lu anlatım işleri için benim zamanım yok. Korkanlar yada yapamayanların, yurtiçinden alması daha kolay olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 3 Aralık 2013; 9:19:12 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.