Arkadaşım hayırlı olsun sana da ve alan herkese kutu içeriği ve foto kalitsi hakkında bizi bilgiledirirseniz sevinirim. Ayrıca birşey soracam ben harici dışarıdan bir trans flash kartı alsam 512 mb ye telefon bu kartı kendisi formatlar mı yoksa illa bilgisayarda mı formatlamam lazım? Soruyorum çünkü kartın içinde samsungun endi klasörleri oluyor ya bunları nasıl oluşturacaz diye merak ettim de??
Kutu içeriği: kulaklık data kablosu şarj cihazı yazılım cd si(pc studio)
sağolasın. hafıza kartı yok, ayrıca dışardan aldığın kartı direk telefona takıp kullanabilirsin,bilgisayarda formata gerek yok. tel ile formatı yapabilirsin.klasörleri oluşturabilirsin.
telefonun bekleme süresi biraz düşük! dün aldığım için daha telefonu bir kere doldurdum. sanırım normal şartrlarda 2 günlük pil ömrü var! mp3 için gerçekten 4 tane playlist var fakat hafıza kartı aldığım yerde olmadığından sorduğun soruya cevap veremiyeceğim. telefonun ön plana çıkan özelliği tasarımı! ERGONOMİ!
playlist olayında çuvalladık o zaman. hafıza kartını alıp kullanmaya başladığında playlist içindeki max. mp3 sayısını da teyit edebilirsen iyi olur. yardımın için teş.
Kutu içeriği şarj cihazı, kulaklık,data kablosu, pc studio cd si Yeni tel görüntüsü koymadım çünkü her şey yukardaki görüntülerle aynı, ben çeksem farklı olmaz. Elimden geldiği kadar, bir inceleme yapmaya çalışacağım.
GÖRÜNÜM Telefon gerçekten çok ufak şık ve karizmatik bir görüntüye sahip, ön ve arkası parlak siyah ve pürüzsüz bir yüzey, tuş takımı siyah, orta yön tuşları beyaz metalik bir çerceve ile çevrilmiş ve çercevenin üst kısmında hafif bir çıkıntı var. kolay açlılıp kapanmasına yardımcı oluyor, kızak mekanizması çok iyi, çok kolay açılıp kapanıyor açıkkende kapalıykende herhangi bir sallantı oynama sözkonusu değil. açama kapama tuşu yan tarafta, ayrıca yan tarafa müzik çalar ve kameraya kısa yoldan ulaşım için tuş koymuşlar kullanışlı, hafıza kartı alt kısımda kulaklık ve şarj aleti için yan alt kısıma yerleştirilmiş d520 dede böyleydi. kulaklık ve şarj aleti aynı d520 ninki gibi uç kısım değiştirilmiş yani d600 ün aparatları ile kullanmak mümkün değil. Konuşma hoparlörü ve ses hoparlörü ayrı, ses hoparlörü arka tarafa konulmuş durumda.
KULLANIM Kullanım hızı iyi, dokunmatik tuşları kullanması zor değil gerçi ben lg, den alışık olduğum için kolay geldi, ancak şu bir gerçek bazen yanlış tuşa basabiliyorsunuz, ama kısa sürede alışılınabilecek bir durum. menüyü kullanmadığınız zaman kısa sürede ekran kararıyor ve tuşlar kilitleniyor, yandaki açma kapama düğmesine uzun bastığınız zaman tuşlar tekrar aktif hale geliyorki burdada bir sorun yok. Mesaj yazma kolay dokunmatiklerle ilgili bir problem yok, ancak silerken silme tuşuna tek tek basmanız gerekiyor, uzun süreli tek dokunuşta mesajın tamamı siliniyor ancak bu istem dışı yapılabilecek birşey gibi değil bana göre ki bir çok kişide bunu merak etmişti. müzik çaları ve kameraya menüden ulaşabildiğiniz gibi yan tuşlada ulaşabiliyorsunuz buda güzel. Menülere girdiğinizde alt menüleri gösteriyor isterseniz direk olarak geçiş yapabiliyorsunuz, ayrıca menüyü çıktığınız yerden başlatıyor tekrar kullanımda. uçuş modu olmasıda artı.
ÖZELLİKLER Ses Kalitesi: Konuşma ses kalitesi gayet iyi net ve oldukça yüksek, görüşmelerde bir sorun yaşanmıyor. dış handsfree hoparlör var isteğe bağlı kullanılabilir. Konuşma hoparlörü ve ses hoparlörünün ayrılması iyi olmuş. telefonun biri aradığında çalan melodi ses gayet yüksek ve yeterli, d600 d520 gibi tellerden daha yüksek. titreşim özelliği iyi, müzik çaların sesini dışarı verdiğinizde oda yeterli yükseklikte ses çıkışına sahip. Mp3 çaların kulaklık sesini özellikle beğendim, şu ana kadarki diğer çıkan diğer samsunglardan daha yüksek bir ses çıkış güçüne sahip, digital power amp, var, 3D ses özelliği ve normal,clasik,jazz,rock ekolayzer ayarları mevcut ayrıca bass özelliği güçlendirilmiş, görsel grafikler harika, bence bir çoğu için bu modelin mp3 ses kalitesi ve çıkışı gerçekten memnun edici olacaktır, benim hoşuma gitti, sony ve nokia 6280 ide biliyorum onlardan bana göre tabi hiçde aşağı kalmaz. daha iyi, yada kötü diyenlerde çıkabilir o ayrı. Kamera ve video: Foto kalitesi özellikle dış çekimlerde başarılı daha fazla deneme imkanım olmadı, video kaliteside iyi, 352*288 çözünürlüğü var, ayrıca 176*144 boyutundaki çekimleri ekran görüntüsü ve arayan kimliği olarak kullanabiliyorsunuz. fotonun arayan kimliği özelliği mevcut. kamera ve video ayarlarının diğer samsunglardan pek farkı yok.
Bağlantı: İnternet wap bağlantısı hızlı sorunsuz, bluetooth gayet hızlı veri alışverişi yapabiliyor, ayrıca görüntü veya sesleri işaretleyerek topluca transfer etme özelliği mevcut ki d520 de en hoşuma gitmeyen özellikti, mms,e-posta gibi özellikler zaten bilinmekte.
Diğer: Ekran çok kaliteli, parlak ve yeterince büyük.arka plan beyaz rengi tam beyaz, bunu özellikle belirtiyorum çünkü bazı modellerin beyaz rengi hafif sarımsı olabiliyor ve merak edenleride var. Siyah ve beyaz olmak üzere iki teması var, ve görsel grafikleri çok hoş olmuş, arka planda mp3 çalar mevcut. mesjlarda 3d görüntüler ve yazıyı kayarak okuma özelliği eklenmiş basit ama güzel, yeni bir menüm bölümü eklenmiş favoriler için, yazıları okuması kolay, tuş takımı kullanımı çok çok iyi. ayrıca tuş takımı aydınlatmasını istediğiniz saatler arasında kullanılmak üzere ayarlayabiliyorsunuz, mesaj ses seviyesi iyi bence. ancak mesajlara melodi mp3 sesi ekleyenmiyorsunuz, alarma ve arayanlara eklenebiliyor. gözüme çarpan bir eksisi fotoğrafları biraz yavaş açıyor ancak çok da sorun edilecek bir şey değil, bataryası tahminen 3 gün civarı gidebilir.foto tam ve video tam ekran olabiliyor. video ses kalitesi iyi. Ayrıca Oyun sevenler için güzel altı oyun varki bunlardan ben dördünü beğendim, Bunlar TimeriderII- Fifa2006- Midnight poll bilardo- ve Aspalht urban güzel oyunlar..
SONUÇ
Ufak ince karizmatik ve şık görüntüsüyle ön plana çıkıyor, kaliteli ve büyükce bir ekranı var. konuşma ve müzik ses kalitesi çok iyi, kullanımı alışma ile hiçde zor değil, yön tuşlarının dokunmatik olmaması kolaylık sağlamış, ergonomisi iyi, sade ve albenisi olan fiyatıyla gerçekten makul ve alınabilecek samsungun en güzel tellerinden birisi olmuş orta-üst düzey telefonlar içinde bence talep görecektir. şimdilik aklıma gelenler bunlar aklıma gelmeyen şeyleride daha sonra yazarız, umarım ilgilenen arkadaşlara bir faydam olur, foto ve video şimdilik bende ekleyemiyorum malum şarj olayı ama bilgi edinme açısından onuda eklemeye çalışırım kısa zamanda.....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuĞraNz -- 11 Ağustos 2006; 17:57:40 >
Eline sağlık inceleme için bende bir saat sonra 730 ytl'ye alacağım.Telefoncu getirteceğini söyledi.Benim K750 350 ytl üstüne ekleme yapacağım.İlk kez samsung alıyorum ama kendime değil hediye .Ben S.E ye fecii alıştım p990 çıkana kadar 6230 ile idare edeceğim.
Eline sağlık inceleme için bende bir saat sonra 730 ytl'ye alacağım.Telefoncu getirteceğini söyledi.Benim K750 350 ytl üstüne ekleme yapacağım.İlk kez samsung alıyorum ama kendime değil hediye .Ben S.E ye fecii alıştım p990 çıkana kadar 6230 ile idare edeceğim.