Şimdi Ara

'Windows RT ve Windows Phone birleşimi 2015 yılında'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'Windows RT ve Windows Phone birleşimi 2015 yılında'





    Windows Phone 8 Update 3 güncellemesini bir süre önce tanıtan ve 22 Ekim tarihinde Lumia 1520 modeli ile görücüye çıkarmaya hazırlanan Microsoft, kısa süre içerisinde Windows 8.1 sürümünü de piyasaya sürecek.




    İşletim sistemi bölümüne bakıldığında Microsoft x86 sistemleri için Windows 8.1, ARM sistemleri için Windows RT 8.1 ve Windows Phone 8 işletim sistemini kullandığı görülebilir. Bu iç işletim sistemi birbirinden farklı yapılara sahip ve çapraz uygulama desteği sunmuyor. Ancak bu üçlü işletim sistemi stratejisi kullanıcı tarafında karşılıklıklara yol açarken, geliştiricileri de zorluyor.




    Apple OS X ve iOS ile yoluna devam ederken, Google da tablet ve akıllı telefon için tek işletim sistemi sunuyor.




    Microsoft'un Windows RT ve Windows Phone işletim sistemlerini tek çatı altında toplayacağı bir süredir konuşuluyor. Ancak bu hemen olmayacak. Firmaya yakınlığı ile tanınan Mary Jo Foley, Windows RT ve Windows Phone işletim sistemlerinin 2015 yılında birleşeceğini ifade ediyor. Bu tarihten sonra Windows Phone hem akıllı telefon hem de tabletlere göre optimize edilecek ve 7-10 inç arası ekranlara da destek sunacak.




    Bu dönemde Windows ve Windows Phone uygulama mağazalarının da birleştirilmesi öngörülüyor. Ancak Windows 8 uygulama mağazası buna dahil mi yoksa sadece Windows RT mi WP mağazasına dahil olacak şimdilik bilinmiyor. Foley ayrıca ekran üzeri sanal menü tuşlarına imkan tanıyacak Windows Phone 8.1 güncellemesinin de 2014 bahar aylarında yayınlanacağını belirtiyor.

     

     







  • o tarihe kadar windows rt diye birşey kalırsa birleşir..

  • Bu işi bu kadar ötelemenin bir anlamı yok. Ne kadar çabuk birleşirse, o kadar çabuk toparlanır.

  • Baştan bir yazamamışlar, zor birleştirirler.

  • İlk önce sistemdeki pürüzleri düzeltip birleştireceklere benziyor ki 8'i(telefon-pc-tablet) oturtmaları lazım. Bu açıdan doğru bir karar. Bir de 2015 sonlarında wp9 çıkacağını düşünürsek Microsoft'un işi zor gerçekten.
  • nokia ile birseyler yapti yapti yoksa microsoftun isi gercekden cok zor.

  • Valla windows phone 'a OTG ve HDMI desteği gelirse bu birleşimle tadında yenmez..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha hangi marketleri birleşik olduğunu bilmiyorsanız en azından windows la ilgili haber yazmayın derim ben...

    windows pro ve windows rt cihazlar aynı marketi paylaşıyor zaten....
    windows phone ise kenisine özel marketiyle şuanda mevcut.ancak bu iki market arasında uygulama çeşitliliği bakımından tamamen olmasada parallelik var.mesela asphalt 7 windows pro windows rt ve windows phone olmak üzere tüm platformlarda var...

    dolayısı ile windows 8 uygulama mağazasının ayrı olma gibi bir ihtimali yok...en fazla içeriğindeki masaüstü uygulamalarını arm platformuna yükleyemezsiniz hepsi bu...

  • ölme eşşegim ölme 2015 e kim oleee kim kala.2015 e iphone 7s cıkar galaxy s7 cıkar note 5 cıkar android 6.6 cıkar , marketler coşar bunlar hala birlestircekler bilmem napcaklar.

    1520 gibi 4 - 4 luk telefon yapiosunuz ama ortada market sorunu var , microsoftun islerini cok cok daha hızlı halletmesi gerekiyor aksi taktirde bu kadar hızlı ilerleyen bir pazarda tutunmaları imkansızlasıcak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yasinadin -- 19 Ekim 2013; 1:02:11 >
  • "22 Ekim tarihinde Lumia 1520 modeli ile görücüye çıkarmaya hazırlanan Microsoft"

    Vay be Lumia'dan Nokia gitti, Microsoft geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yasinadin

    ölme eşşegim ölme 2015 e kim oleee kim kala.2015 e iphone 7s cıkar galaxy s7 cıkar note 5 cıkar android 6.6 cıkar , marketler coşar bunlar hala birlestircekler bilmem napcaklar.

    1520 gibi 4 - 4 luk telefon yapiosunuz ama ortada market sorunu var , microsoftun islerini cok cok daha hızlı halletmesi gerekiyor aksi taktirde bu kadar hızlı ilerleyen bir pazarda tutunmaları imkansızlasıcak.

    +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kağnı hızıyla çok iyi pazar payı toplarlar devam etsin böyle microsoft

  • Yazıyı biraz okuyunca haberin ekrem71 tarafından eklenmiş olduğu belli oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doanc4n -- 19 Ekim 2013; 1:32:23 >
  • Nokia 1520 çok sağlam geliyor çıktığında inceleyeceğim beğenirsem alabilirim.Fakat Windows Phone'un gelişmesi lazım.Mağaza değil yazılımsal anlamda da çok eksiklikleri var.Beni WP'ye geçip geçmeme konusunda kararsız bırakan mağazanın gelişmemiş olması değildir.Microsoft'un mağazayı yavaş geliştirmesidir.Adamların sanki hiçbir şey umrunda değil.1 yıl deli gibi yatırım yap sonrası kendiliğinden gelecek zaten pazar payın yükselicek çoğu marka WP kullanmaya başlayacak.
  • italyadan n9005 note 3 getirtelim dedik italyan sim kartı ile sim lock u kaldırıp burda kendi sim kartımızla kullanırız dedik onda bile sorun oluyormus , samsung bu sekilde sim kilidini kaldırabilirsiniz demesine ramgen sim kilidi kalkmaya biliyormus yani boyle rezillik olamaz bu isten tiksinmeme ragmen note3 e kalmak ne igrenc bi his ,

    su lumia 1520 donanım olarak kamera olarak malzeme olarak note 3 den bana gore cok daha basarılı marketi fln guzel olsa lanet samsunga 1 sn donup bakmıycam direk 1520 alcam ama 2 tarafı ... lu degnek su an icin ne yazpcagımı bilemiyorum bana gore piyasada rekabet edebilicek 2 phablet var biri 1520 dieri note 3 . acayip kararsız ve ortadayım. ama samsungun bu satis politikasından biraz daha nefret edersem ne olursa olsun samsung almıycam inadına girip 1520 alcam.
  • ver ios taki buyuk yapımcılara 100 er milyon dolar valla 1 haftada 50.000 uygulama gelir mağazaya microsoft birşeylerin durup duruken kendiliğinden olmasını bekliyor çok bekler yap marketindeki butun ücretli uygulamaları ücretsiz o bile 1 milyon kullanıcı kazandırır sana 1 yıl tüm uygulamalar ücretsiz sunulacak de bak nasıl millet alır lumiaları insanlar cihazları yazılımı için alıyorlar kamerası için değil microsoft un anlayamadıgı bu, yoksa bugun lumia 1020 şu an 50 milyon sipariş almıştı iş kamerada bitse.

  • 8 aydır lumia 820 kullanıyorum ama bu iş boyle olmaz microsoft

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mici, son 3 yılda öyle kalın kafalı bir firma halini aldı ki, illa ben duvara kafa atacam, kıracam tavırlarında, nokia da öyleydi zamanında...

    windows8 kötü olmuş, windows7 ye dön, şu windows versiyonlarını, marketlerini, cartını curtunu da birleştir, aynı çatı altında topla, bak yanlış yapıyorsun diyoruz, "yok, olmaz da olmaz, senelerdir ben yapıyordum, siz kullanıyordunuz, bu sefer de alışacaksınız, mecbursunuz" diyor. Artık zaman değişti, mecbur değiliz diyoruz, "yok mecbursunuz" diyor.

    üstelik bu konularda üreticiler de aynı fikirde.

    Dinlemesin bakalım o çok bilmiş yönetici arkadaşlar, google dan güzel bir tokat yiyip, kendine gelemicekler 2 sene. Göz göre göre nokia nın düştüğü gibi yönetici egolarının kurbanı olacak koca firma.

    Bir kere yeni trend şu; tüketicinin parasını alacaksan aynı google'ın yaptığı gibi çaktırmadan, gizli gizli alacaksın. Sen aynı uygulama için, mobile için ayrı, masaüstü için ayrı para istersen, senelerce müşterilerinin alıştığı bir başlat çubuğuna bile ısrarla bir opsiyon getirmezsen, hatta bir de utanmadan getirmiş gibi yaparak milleti enayi yerine koymaya yeltenirsen, müşteri bundan tabiki rahatsız olacak. Müşteriyi hoşnut etmek nedir, kalın kafa almıyor arkadaş, almıyor yaaa'

    Google da para kazanıyor bu işlerden, ama bunu önce müşterisinin gönlünü hoş ederek, çaktırmadan yapmayı beceriyor. Çoğu insan, birçok google hizmetini bedava kullandığından google ın dünyalar kazandığının bile farkında olamıyorlar, çünkü google bunu hissettirmiyor.

    billgates'in tekrar geri dönüp firmayı ve çalışanlarını bir güzel sitrese sokması şart, aksi halde microsoft gidici.

    Şimdi birileri çıkar, yav koca firma, kaç senelik, hiç batar mı diyecek.
    he yav heee, hiç batar mı?

    (3-4 sene önce nokia için de diyorduk bunları, "egolarında ısrarcı olup, müşteri isteklerini görmezden gelmeye devam ederse kesin batacak" diye. Beleş avukatlar ordusu da bolca atar yaparlardı yorulmadan...)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asaltek -- 19 Ekim 2013; 2:29:32 >




  • Napcaz bu Microsoft ile bilmem.Adamlar bir çeki düzen verseler kendilerine çok sayıda kullanıcı kazanacaklar ama bir şey yapmıyorlar anlamak güç.
  • micrososft alistigi bildigi taktikleri uygulamaya calisiyor. kullaniciyi zorla istedigin yere kalanize et, gelistiricilere zorlama hatta tehdit noktasina gelen sikistirmalarla istediklerini yaptir. biz duymuyoruz ama microsoft yazilim gelistiricilerininde kalbini cok kirdi. ufak cikarlari icin pek cok gelistiriciyi zor durumlara soktu. 5 sene once olsa bu taktikler ise yarardi cunku bilgisayar piyasasi demek microsoft demekti, microsofta ters giden bir firmanin yada yazilimcinin fazla bir sansi olamazdi. ama yeni mobil piyasa 5 sene onceki pc piyasasi gibi degil. alternatif var rekabet var. 5 sene oncesinin kabadayi taktikleri artik sokmuyor. microsoft bu degisen dinamikleri kavriyaramazsa ne kadar buyuk oldugunun cok bir onemi olmaz. darwinin degisiyle: en guclu en zeki olan degil, degisime en cabuk adapte olan hayatta kalir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.