Şimdi Ara

iPhone 5S gerçek 720p çözünürlükte yavaş çekim yapmıyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
145
Cevap
0
Favori
3.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• iPhone 5S gerçek 720p çözünürlükte yavaş çekim yapmıyor olabilir

Apple'ın iPhone 5S lansmanında ön plana çıkan 8MP'lik kamera sensörü, geliştirilmiş iSight teknolojisi yanında yavaş çekim 720p videolar kaydedebilmekteydi. Ancak yapılan denemeler çözünürlüğün tam olarak bu seviyede olmadığını gösteriyor.

Gsmarena, iPhone 5S kamerası ve Galaxy Note 3 kamerası ile 720p çözünürlükte yavaş çekim video kaydı yaparak bunları karşılaştırmış. Özellikle iPhone 5S'in çekimlerde yakaladığı detayın daha az olduğu ve buna bağlı olarak video kalitesinde düşüşler yaşandığı tespit edilmiş.

Kalitedeki düşüş cihazın ekranından farkedilmiyor. Ancak daha yüksek çözünürlükte harici bir ekrana aktarıldığında detay eksikliği net olarak farkediliyor.

Ekip bunun sebebini bulmak için Galaxy Note 3 ile yapılan çekimleri önce 480p çözünürlüğe indirgemiş. Ardından tekrar 720p çözünürlüğe yükseltmiş. iPhone 5S ile yapılan 720p çekimlerdeki kalite düşüşüne bu oynanmış videoda da rastlanmış.

Ekip iPhone 5S'in yavaş çekim esnasında 480p ile kayıt yaptığını sonrasında da bu kaydı 720p çözünürlüğe yükselttiğini tespit etmiş. Diğer bir göze çarpan ayrıntı ise iPhone 5S ile yavaş çekim videoların 120 kare/saniye hızında işlenmesi. Bu videolar PC üzerinde oynatılırken, 4 kat yavaşlatılarak 30 kare/saniye hızına indirgeniyor ve arzu edilen yavaşlık efekti ancak o zaman net olarak görülebiliyor.

Apple'ın tüketiciyi aldatmak amaçlı böyle bir yönteme başvurduğu düşünülmüyor. Asıl amacın bellek gibi donanım kaynaklarının daha az tüketilmesi olduğu tahmin ediliyor. 

iPhone 5S gerçek 720p çözünürlükte yavaş çekim yapmıyor olabilir

• "Apple'ın tüketiciyi aldatmak amaçlı böyle bir yönteme başvurduğu düşünülmüyor. Asıl amacın bellek gibi donanım kaynaklarının daha az tüketilmesi olduğu tahmin ediliyor. "

eminim öyledir

• Süper işlemcim var deniyor ama donanım yetmiyor, bu tüketiciyi aldatmak olmuyor değil dimi.

• Düşük çözünürlükte çekim yapıp sonra yazılımda yüksek çözünürlüğe çıkarmak düpedüz sahtekarlık.

• Bence tüketici aldatılıyor. Örneğin 10 x dijital zoom olan makineyi 10x optik zoom varmış gibi pazarlamak gibi.

• Daha neler duyacağız,millet nasıl bu cihaza canım ülkemin değerli parasını veriyor anlayamıyorum

• İyi o zaman 1080p slow motion cihaz çıkardım diyeyim, sonra 480p ile kaydetsin ama 1080p ye yazılımsal olarak yükselteyim. Arkasından millete "ben bunu bellekten yemeyeseniz, performansınız etkilenmesin diye sizin için yaptım" diyeyim.

Oldu ya.. çok güzel oldu, bu denli fan olmayın, bu nasıl düşünce tarzıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciginix -- 18 Ekim 2013; 12:56:44 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iPhone stabilmiş, fazka belleğe ihtiyacı yokmuş, gereksiz olduğu için koymuyormuş, ...

• "Apple'ın tüketiciyi aldatmak amaçlı böyle bir yönteme başvurduğu düşünülmüyor" Ben gayet öyle düşünüyorum. Adamlar 720p slow mo dedi çoğu kişi sevindi burda. 480p slow moyu çoğu telefon yapabiliyor zaten.

• "Apple'ın tüketiciyi aldatmak amaçlı böyle bir yönteme başvurduğu düşünülmüyor. Asıl amacın bellek gibi donanım kaynaklarının daha az tüketilmesi olduğu tahmin ediliyor. "

GSMArena'nın yorumumu bu; yoksa DonanımHaber Forum'un mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eminim, Apple özür diler, bizim fanatikler bu sahtekarlık diyenleri dövmekten beter eder :)

• olaya şu noktadan baktığımız zaman zaten bu durum mantıklı geliyor: bir görüntüyü normalden yavaş bir şekilde çekmeye ya da oynatmaya kalkarsanız zaten aradaki kareler azalacağı için görüntüde bozulmalar olur. bu nedenle 20 bin kare çeken kameralarda slow motion çok iyidir. bu gibi bir kamerada yapılan bu slow motion özelliği, bu küçüklüğe göre gayet yeterli. bir kurgucu olarak bunu söyleyebilirim. ayrıca note 3 de slow motion özelliği olsaydı emin olun o telefonda da bu kayıplar gerçekleşecekti. sonuçta bu kameralar bir Alexa ya da 20 bin kare çekebilen kameralar değil. normal karşılıyorum
  • hiç bir şey kusursuz değildir
  • 720p slo mo çekim diye sunuyorsun
    sonra 480p ortaya çıkıyor

ama kandırmaya yönelik bir şey yok

tamam yedik

• o değilde ekrem71'e apple ne zaman hisse veriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: trojannn

olaya şu noktadan baktığımız zaman zaten bu durum mantıklı geliyor: bir görüntüyü normalden yavaş bir şekilde çekmeye ya da oynatmaya kalkarsanız zaten aradaki kareler azalacağı için görüntüde bozulmalar olur. bu nedenle 20 bin kare çeken kameralarda slow motion çok iyidir. bu gibi bir kamerada yapılan bu slow motion özelliği, bu küçüklüğe göre gayet yeterli. bir kurgucu olarak bunu söyleyebilirim. ayrıca note 3 de slow motion özelliği olsaydı emin olun o telefonda da bu kayıplar gerçekleşecekti. sonuçta bu kameralar bir Alexa ya da 20 bin kare çekebilen kameralar değil. normal karşılıyorum

Allah akıl fikir versin. Birde kurgucuymuş. Ancak kendi çektiğin kısa filmleri kurgular, yabancılara azı açık bakarsın.

• Apple'dan açıklama:
    Siz yanlış çekiyorsunuz

• Yalanın vergisi yok nasıl olsa.

• o değilde ekrem71'e apple ne zaman hisse veriyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: myhotyro

quote:

Orijinalden alıntı: trojannn

olaya şu noktadan baktığımız zaman zaten bu durum mantıklı geliyor: bir görüntüyü normalden yavaş bir şekilde çekmeye ya da oynatmaya kalkarsanız zaten aradaki kareler azalacağı için görüntüde bozulmalar olur. bu nedenle 20 bin kare çeken kameralarda slow motion çok iyidir. bu gibi bir kamerada yapılan bu slow motion özelliği, bu küçüklüğe göre gayet yeterli. bir kurgucu olarak bunu söyleyebilirim. ayrıca note 3 de slow motion özelliği olsaydı emin olun o telefonda da bu kayıplar gerçekleşecekti. sonuçta bu kameralar bir Alexa ya da 20 bin kare çekebilen kameralar değil. normal karşılıyorum

Allah akıl fikir versin. Birde kurgucuymuş. Ancak kendi çektiğin kısa filmleri kurgular, yabancılara azı açık bakarsın.

saygısızlık yapmaya gerek yok. fikriniz varsa söylersiniz. ben bunu görüyorum bunu söylüyorum. siz başka birşey görür söylersiniz. slow mo yu başka bir telefon yapmıyor şu an. bu problemlerin yaşanacağını biliyorlar çünkü. apple da bunu atıyor ortaya. ayrıca ben bu fotoğraflara göre piksel değil kare kaybı olduğunu söylüyorum. araştırın. öğrenirsiniz. aklım fikrim yerinde çok şükür.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.