Şimdi Ara

WSJ: Apple'ın iki farklı iPhone stratejisinde soru işaretleri var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • WSJ: Apple'ın iki farklı iPhone stratejisinde soru işaretleri var


    Bir süre önce iPhone 5c'ye tüketicilerin yeterince ilgi göstermediği ve bu tablo karşısında Apple'ın üretim kapasitesini azalttığı yönündeki habere bir destek de Apple'a en yakın kaynaklardan biri olan The Wall Street Journal tarafından geldi.

    WSJ'nın kaynaklarından edindiği bilgilere göre Apple, tüketicilerin gösterdiği düşük talep doğrultusunda 4.çeyrekteki üretim hacmini yaklaşık %25-%30 mertebesinde azaltacak. Apple'dan bu yöndeki bilgilendirmenin üretimi gerçekleştiren iş ortaklarına iletildiğini belirten WSJ, iPhone 5c üretiminin üçte ikisinden sorumlu olan Pegatron'un 4.çeyrekteki üretim hacmini yaklaşık %20 oranında,. iPhone 5c'lerin geri kalanını üreten Hon Hai ya da bilinen adıyla Foxconn ise üretim hacmini 1/3 oranında azaltacağını belirtti.

    Ancak WSJ, iPhone 5s konusunda ise Apple'ın beklentilerin üzerinde taleple karşılaştığını ve firmanın bu talebi karşılayabilmek adına iPhone 5s'in üretim kapasitesini yükselttiğinin altını çizdi.

    Fransız servis sağlayıcısı Orange SA'nın finanstan sorumlu yöneticisi Gervais Pellissier de WSJ'a yaptığı açıklamada 5c'nin tahmin edilenden daha kötü bir satış performansı ortaya koyduğunu ve bu durumun en temel sebebinin satış fiyatı olduğunu, bu tablo karşısında da iPhone 4s'nin hala çekici ve uygun fiyatlı alternatif olarak öne çıktığını söyledi.









  • Kimse şaşırdı mı?

  • 4S Amerika'da çok daha ucuz olabilir,ama 5C ile karşılaştırılmamalı diyorum. Optimizasyon açısından özellikle. Forumda 4S deli gibi kasıyor diye bir sürü konu var. Ama 5C yeni çıktı. 5C kasıyor diye konu açılsa kıyamet kopar.

  • arada çok az fiyat farkı var. neden plastiğini alsınlar

  • Apple bile 5c yi niye çıkardı bilmiyo...

  • Zayen 5c arac olarak kullanildi amaclari 55s satiislarini artirmakti

  • Gayet doğal samsung gibi kazıklayamadılar millet 4s aldı 5c yerine ya da parayı bastırıp 5s

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fblikral

    Zayen 5c arac olarak kullanildi amaclari 55s satiislarini artirmakti


    5c çıksın çıkmasın 5s zaten çok satacak hep böyle oldu böylede olacak.
    5c deki amaç 5teki malzemeden çalıp aynı fiyata satmak.5in maliyeti daha fazla olduğundan plastik yaparak kasayı maliyetten kar ediyorlar ama hesap tutmamış gibi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro
    Kimse şaşırdı mı?


    Şaşırmadım. Satışlar kötü diyenler satıcılar ve doğru söylüyorlar.
    Satışlar çok iyi diyenler ise Apple hisselerinin değeri düşmesini istemeyenler ile ilgiyi çekmek isteyenler. Millet "Demek ki cihaz çok iyi ki satışlar iyi, biz de alalım, kalmaz sonra" desin diye yapılmış bir şey...

  • Bu bi taktikde olabilir. 5C alana kadar insanlar 5S alırlar. Eğer 5C yerine 5'in üretimine devam edilecek olunsaydı insanlar arada kalite farkı olmadığından 5'e yönelebilirlerdi.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: tarzan76

    bu ekrem sagy icinhttp://www.gsmarena.com/iphone_cant_match_the_display_and_battery_of_android_flagships-news-6999.php

    Merhabalar,

    GSM Arena biraz geç kalmış. Biz dün girmiştik bu haberi.

    Aşağıdaki bağlantı haberi yazmadığımızı düşünen siz ve sizin gibi arkadaşlar için gelsin:

    http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Consumer-Reports-iPhone-5s-ve-5c-performanslariyla-ovguyu-hak-ediyor-ancak.htm

    İyi forumlar.




  • 5c yi o fiyata koyarsan tabi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shady

    quote:

    Orijinalden alıntı: tarzan76 bu ekrem sagy icinhttp://www.gsmarena.com/iphone_cant_match_the_display_and_battery_of_android_flagships-news-6999.php
    Merhabalar, GSM Arena biraz geç kalmış. Biz dün girmiştik bu haberi. Aşağıdaki bağlantı haberi yazmadığımızı düşünen siz ve sizin gibi arkadaşlar için gelsin: http://www.donanimhaber.com/iphone/haberleri/Consumer-Reports-iPhone-5s-ve-5c-performanslariyla-ovguyu-hak-ediyor-ancak.htm İyi forumlar.


    dogru haber benzesiyor gibi ama ikisi arasinda buyuk fark var senin yaptigin super yorumlar sayesinde iphone yine galip gelmis. oysa obur site iphone u senin gibi mukemmel cihaz gosterip sonrada ekrani rakiplerinden biraz geri olabilir demiyor tarafsiz anlatiyor.





  • 5S ve 5c arasındaki fiyat farkı az, bir de zaten hava atmayı seven kesim bunları alıyor, adam niye düşüğünü alsın.

  • Iphone yetiskin oyuncagi, 15-25 yas araligi premium kasayi napsin, ayrica korumakta da problem yasiyorlar. Rengarenk genclere yonelik cihaz cikardilar, darbelere karsida biraz daha dayanakli sonuc olarak, ancak fiyat olayi olmadi, 300-400$ arasi olmasi gerekiyordu, 6C de dersine biraz daha iyi calisacagina eminim apple in..

  • rengarenk Bir telefon kasa materyali düşük Birazda kız işi gibi fiyat yüksek 5 ten az farkı var. 5s i tek çıkarsalardı daha iyi olurdu. bunca zaman tek çıkardılar yinede güzel sattılar. 4s in 8 gb ligina ne gerek var. 5s almayı düşünüyorum. 5c nin fiyati dusse bile almam. 5 bile daha iyidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple hakkında kötü dedikodular üretilmeye başlandı. Adam çok karamsar konuşmuş ama söylediklerinde haklılık payı var.

    Dünyaca ünlü yatırımcı Mark Faber, Apple'ın son dönemde çıkardığı ürünlerin çok manasız olduğunu ve bu durumun Apple'ı sonunu getireceğini söyledi.

    Kaynak =http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/24925718.asp

    Öngörüleri nedeniyle tüm dünyada Dr. Kıyamet olarak bilinen yatırım uzmanı Marc Faber, Apple'ın son dönemde piyasaya sürdüğü yeni ürünlerine ilişkin olumsuz eleştirilerde bulundu. Faber "Apple'ın son dönemde ardarda piyasa çıkardığı ürünler çok boş ve manasız. Bu durum Apple'ın sonunu getirecek. Bugün iflas edecek demiyorum, ancak bu eninde sonunda olacak" diye konuştu.

    Apple'ı bir dönemin kamera ve fotoğraf makinası alanında efsane markası Polaroid ile karşılaştıran Faber, " Apple'ın bugünkü durumu tıpkı 1970'lerin Polaroid ‘ine benziyor. Polaroid ‘in yaratıcısı Doktor Edwin Land, dünyada kimsenin sahip olmadığı kadar çok patente sahipti. Ancak 1982 yılında Land'in şirketteki görevinden ayrılması, şirketi kaçınılmaz sona sürükledi. 2001 yılına gelindiğindeise Polaraid resmi olarak iflasını açıkladı" dedi.

    Teknoloji şirketlerinin sonsuza dek aynı çizgide devam edebilmesi mümkün olmadığını düşünen "Faber sözlerine şöyle devam etti, " Bugün Apple'a baktığınızda, 43 milyardolar nakite paraya sahip, yalnızca 2. çeyrekte 35 milyar dolar ciro yapmayı başarmış ve piyasa değeri 450 milyar dolara ulşamış çok güçlü bir şirket görüyorsunuz. Ancak geçmişte pek çok örnek bize gösterdi ki teknoloji şirketlerini bir gün piyasadan silinmeye mahkumlar."

    Faber, Apple'ın en büyük probleminin ise çıkardığı ürünlerin tam olarak kullanıcı ihtiyaçlarını karşılamadığını ifade etti. Dr Kıyamet, " Kısacası Apple yetişkinlere oyuncak üretiyor" dedi.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.