Şimdi Ara

Imagination, Warrior P5600 çekirdeğini detaylandırdı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Imagination, Warrior P5600 çekirdeğini detaylandırdı





    Mobil dünyaya sunduğu Power VR serisi grafik birimleri ile tanıdığımız Imagination Technologies, 100 milyon dolar karşılığında beraberindeki konsorsiyum ile MIPS mobil işlemci tasarımcısını satın almıştı.




    ARM'ın esinlendiği aynı mikroişlemci yapısını temel alan ve ARM kadar eski olan MIPS, bugüne kadar kendi mobil işlemcilerini tasarladı ve piyasaya sürdü. Ağırlıklı olarak entegre sistem pazarında çok sayıda ortağı olan MIPS tek tük mobil cihazda boy gösterse de ARM kadar popüler olamadı.




    MIPS'in işlemci tasarımlarını devam ettiren Imagination, yaz aylarında ilk bilgileri paylaştığı Warrior P5600 işlemci çekirdeğini resmen lanse etti.




    Warrior P5600 çekirdeği MIPS'in Series 5 mimarisini temel alıyor. Bu mimaride ilk kez 128bitlik SIMD desteği, Intel'in Hyper Threading teknolojisine benzer bir şekilde Multi-threading teknolojisi, donanım ve yazılım sanallaştırması, üst seviye güvenlik standartları şeklinde yenilikler sunuluyor.




    Warrior çekirdek ailesi 32 ve 64 bitlik versiyonlara sahip olacak.Tek çekirdekten 6 çekirdeğe kadar ölçeklenebilen ailede giriş, orta ve üst seviyeye hitap edecek üç seri yer alacak. Warrior P5600 serisinin üst seviye işlemci çekirdeği ve 40 bit genişletilmiş veriyolu ile 1TB'a kadar bellek desteği sunan bir teknoloji de yer alıyor.




    Warrior P5600 muadillerinden yüzde 30 daha az yer kaplıyor ve performans konusunda benchmark skorları da oldukça iddialı. Imagination, üretim yerine çekirdeği lisanslamayı seçmiş ve bu çeyrekte müşterilere dağıtmaya başlayacak. Ancak ilk ürünlerin ne zaman piyasaya çıkacağı bilinmiyor. 

     

     








  • Demek ki apple a8 ya da a9 islemcileri (hatta belki a7x) mips tabanli olacak.

  • imagination (Power vr) intelle ortak yürüttüğü projelerle nerelere geldiler hyper threading 6 çekirdek intel kokusu alıyor gibiyim

  • Pazarda çeşitlilik artıyor. MIPS genelde düşük performanslı ürünlerde görülüyordu. Buda değişirse tamamdır.

  • 1TB bellek ??

  • 2000 lerin basinda burada intel ve amd kavgasi yapardik, bir ucuncu marka zaten yoktu yada bilinmiyordu. Islemci yapmak o kadar buyuk bir teknoloji ve yatirim gerektiriyordu ki ancak bir bucuk! firma ustesinden gelebilirdi..

    Bucuk dedigime bakmayin ben onu savunurdum ama bucuk iste bu da bi gercek napalim :)

    Neyse diyecegim mobil pazar olustu isin cilki cikti, islemci mi yapan ararsin komple cihaz mi amerikani çini herkes bu iste.. Eee nede olsa su akar Turk bakar ;)

  • WB kullanıcısına yanıt
    -1 di ben + ladım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    1TB bellek ??


    Aklıma 386 zamanlarında HP'nin iş istasyonu reklamı geldi. Reklamda 64 MB'a kadar artırabilir bellek ayrıntısını görünce "yuh, kim ne yapacak o kadar belleği" demiştim. Belli olmuyor valla ilerisi :)

  • hakkı yenmiş emeğin

  • Valla açıkçası PowerVR ile bu kadar başarılı olan Imagination'ın bu alanda da çok başarılı olacağına inanıyorum.

    Darısı hissedarı olan Apple ile Intel'in başına...

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.