Şimdi Ara

'Bu yıl Retina ekranlı bir iPad mini tanıtılmayabilir'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
699
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • 'Bu yıl Retina ekranlı bir iPad mini tanıtılmayabilir'





    Apple'ın 22 Ekim tarihinde tanıtılacağına kesin gözüyle bakılan yeni etkinliği için resmi teyit kabul edilen davetiye dağıtımının başlaması dörtgözle beklenirken, etkinliğin içeriği konusunda bir fikir birliği oluşmuş değil.




    Apple'ın 5. nesil iPad modelini bu etkinlikte tanıtacağı konusunda iddialar genelde aynı noktaya odaklanmış durumda. 5 nesil iPad modelinde iPad mini'ye benzer gövde yapısı ve A7X işlemcisi kullanılacağı belirtiliyor.




    iPad mini 2 konusunda ise farklı görüşler mevcut. Bir kısım analiz uzmanları bu etkinlikte Retina ekranlı iPad mini 2 modelinin lanse edilemesini bekliyor. Diğer kısım ise bu etkinlikte Retina ekranı olmayan ancak donanım açısından güncellenmiş bir iPad mini 2 modelinin bizi beklediği konusunda hem fikir. Retina ekranlı iPad mini 2 modeli ise gelecek yıl tanıtılacak. 




    Başka bir analiz uzmanı Brian White, Asya'daki tedarik zinciri firmaları ziyareti sonrasında Retina ekranlı iPad mini 2 modelinin bu yıl tanıtılmayacağı kanısına varmış. Apple bu yıl güncellenmiş bir iPad mini 2 modelini tanıttıktan sonra muhtemelen gelecek yılın ilk aylarında Retina ekranlı iPad mini 2 modelini tanıtacak. 




    Retina ekranlı iPad mini 2 modelinin bu yıl tanıtılmamasına gerekçe olarak ise panel tedariği konusunda sıkıntılar yaşanması gerekçe gösteriliyor. Ancak Apple tarafında resmi bir duyuru olmadığı için etkinlikte bizi nelerin karşılayacağı tam olarak bilinmiyor.  

     

     







  • Aynı fikirdeyim uygulamalar hazır değil daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir karar ver hocam. tanıtılabilir mi tanıtılmayabilir mi?

  • Bence retina ekran mini için şart değil.İpad 5 efsane olacaktır.Tasarım miniye benzer ise...İpad miniyide ip5c gibi renkli yapabilir Apple...Mini o kadar gerekli bi cihaz değil benim gözümde ,iPad 2 ve mini kullanmış biri olarak...Bence Apple iPhone 6 yı 5inc civarı yapsa gerekli bile değil.İpad 5i dört gözle bekliyorum.

  • Eğer ipad mini retiyla gelmesse boşa beklemiş oluruz.
    Eğer şimdi ipad mini tanıtıp gelecek senenın başı diyor yanı 2014'un başlarında retinayı tanıtırsa 4 ayda 2 yenı ıpad mini olucak ayrı bır rezillik.

    Apple ne yapmaya çalışıyor anlamak zor.

  • Üretim yapan şirketler o kadar güçlendi ki Medya içler acısı hale geldi, hiçbişeyi bilmiyoruz artık, haber diye okuduğumuz şeyler reklam olmuş artık. Adeta alay ediyorlar, yok olacak, yok olmayacak, yeni iPad'in tuşu kameralara yakalandı, iPad'in sağ üst köşesi görüntülendi. Resmen dalga geçiyorlar.

  • ekrem71 ortalığı karıştırdın yine bayramda yapma bari:-)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gökhan Mmc

    Aynı fikirdeyim uygulamalar hazır değil daha

    iPad 4'te uygulamalar mi calismiyor? Retina uygulamalarin hepsi hazir, retinali mini'yi bekliyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Basliga bakinca sanki ipad retina ekranmis gibi yazilmis.Zaten piyasadaki hicbir ipad gercek retina ekrana sahip degil.Tabi apple gore retina ekran oldugu gibi 64bit!!! isletim sistemi bile var.

  • %100 retina ekranla gelicek.Çünkü Apple ipad miniye retina ekranı sığdıramadığı için koymamıştı.

    Ama şimdi ipad 5 te ipad miniyle aynı kasayla geldiğine göre retina ekranı sığdırmışlardır.

  • Kucucuk ekranli aletlere yok full hd, yok retina diye diye anasini aglatiyorsunuz tum teknolojinin. sonra ne ram ne ekran karti ne islemcinin gucu yetiyor o cozunurlulugu kaldirmaya oyuncak kadar aletlerin.

    Nasil bir acgozlulukmus bu tuketicideki. illahi ekrani en az full hd olacak yok retina olacak. Bosu bosuna tonlarca para cope gidiyor.

    Yauv birakin bu isleri olsun 1024x768 cozunurlulugu zaten atari olarak kullanacak kullanicilari. Yazili medya okumak isteyen de varsa kagittan okusun, kitaptan okusun arkadas fistik gibi 4k cozunurlulukten yuksek sarj derdi yok. :)))

  • Zordion kullanıcısına yanıt
    Kardeşim retinanın ne demek olduğuna bak sonra yorum yaz her ekran boyutu için ekran çözünürlüğü değişir retina kavramı için o yüzden uygulamalar hangi çözünürlüğe çıkacak zor bir durum ortaya çıkacak, Apple karmaşıklığı sevmeyen bir firma çıkaracaksa desteğini de sunacaktır fakat ben hazır olmadığını düşünüyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni çıkacak Ipad satışlarını baltalamamak adına en azından bu sene ipad minide retina ekran konulmayacaktır diye tahmin ediyorum

  • Eğer daha kalın ve daha ağır bir cihaz olacaksa koymasınlar daha iyi olur. iPad 2 den 3 e geçerken retina ekran yüzünden cihaz daha kalın ve daha ağır olmuştu.Aynı incelikte kalıp retina ekranı olacaksa koysunlar boşu boşuna dizaynı mükemmel bir cihazı mahvetmesinler. 64 bit A7X işlemcisi olsun yeter

  • Eğer iPad 4'ün işlemcisiyle gelecekse Retina olmamalı, Retina'yı kaldırabilecek işlemciler en sonunda iPad 5'le gelecek diye düşünüyorum. Elimde iPad 3 var, Retina yüzünden ezelinden beri yavaş. iPad 4 kötünün iyisi gibi. 5'te biter bu durum umarım ve oyunları en iyi detayda, AA ile 25+ FPS ile oynarız.

  • Kesin retina ekran olur,aha buraya yazıyorum
    Olmazsa ipad mini'ye rağbet edilmez.
    Apple bunun hesabını yapmıştır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: killnOd

    Basliga bakinca sanki ipad retina ekranmis gibi yazilmis.Zaten piyasadaki hicbir ipad gercek retina ekrana sahip degil.Tabi apple gore retina ekran oldugu gibi 64bit!!! isletim sistemi bile var.

    Gerçek retina ekran nedir ya ne adamlar var.
    Retina sadece Apple'ın taktığı bir isim ve illa bir ekranın retina olması için 320+ ppi olması gerekmiyor. Göz cihaza genel kullanım uzaklığında baktığında piksel görmüyorsa buna retina ekran denir. iPhone ekranlarına bakılan uzaklıkla iPadlerinki eşit değil. Zaten iPhone ekranlarında da belli bir mesafeden sonra piksel görürsünüz rahatça.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan çıkar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • en iyisi 1 hafta daha beklemek.tartışmaya gerek yok
  • ipad mınıye retına ekran koyarsa , daha guclu ıslemcı koymak zorunda kalıcak, daha guclu ıslemcıyle daha buyuk pıl koymak zorunda kalıcak buda cıhazın kalınlıgını arttırıcak, bundanda tavız veremeyecegı ıcın seneye yenı nesıl ıslemcıyle retına koyarlar..

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.