Şimdi Ara

Analiz : 5 yıl sonra Microsoft'un tüm PC pazarındaki paya yüzde 30'a düşecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj





  • Analiz : 5 yıl sonra Microsoft'un tüm PC pazarındaki paya yüzde 30'a düşecek





    Windows işletim sistemi ile PC pazarında 5 yıl önce yüzde 90 civarında bir paya sahip olan Microsoft'un devam eden yıllarda da bu oranları koruyacağı tahmin edilmekteydi. Ancak son dönemlerde yapılan analizler, Windows işletim sisteminin pazar payının eridiğini gösteriyor.




    Asymco tarafından yapılan analize göre özellikle iPad cihazının satışa çıkması sonrasında global PC satışlarında devamlı yaşanan büyük artış sona erdi ve büyüme yavaşlamaya başladı.




    O tarihten sonra iPad ve Android tablet satışlarında adeta patlama yaşandı ve hızlı büyüme trendleri gözlemlenmeye başladı. Pek çok analiz tablet cihazlarını da PC sayılarına ekliyor ve sağlıklı bir gözlem yapılamıyor ancak bu yıl tahmin edilen PC satış rakamları 300 milyon civarında. Toplam tablet satışlarının ise 230 milyon civarında olması bekleniyor.




    Bilgisayar tabanlı sistemler gözönüne alındığında yıl sonunda Windows işletim sisteminin oranı yüzde 60 civarında gerçekleşecek. Ancak 2015 yılına geldiğimizde Microsoft'un payı yarı yarıya azalacak. Tahminler tablet satışlarının PC satışlarını geride bırakacağını söylerken, Windows işletim sisteminin toplam PC pazarındaki oranı ise yüzde 30'a gerileyecek. Bu dönemde Android ve iOS işletim sisteminin pazar paylarında önemli artışlar yaşanacak.




    Genelde tablet ve PC satışları birarada değerlendirildiğinde PC modellerinin gerilemesi net olarak göze çarpıyor. Ancak sadece PC pazarı göz önüne alındığında Microsoft'un yüzde 90'lara varan hakimiyeti ise devam ediyor ve büyük düşüş yaşayacak gibi görünmüyor. 

     

     








  • linux oyun oynatmalı öncelikle

  • Linux oyunlar için elverişl bir ortam olsa, ya da daha doğrusu geliştiriciler Linux platformu için de ciddi oyunlar hazırlasalar işler çok farklı şekillerde değişebilir...
  • Hala dev gibi bir Windows XP kullanan kitle var. Bu analistlerin dediği de tutmuyor zaten,kısaca yav he he.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu analizcilerin hibrit cihazlardan haberi yok sanırsam...
  • napak inanak mı?
  • Windows 8 gibi iğrenç bir işletim sistemini millete zorla kakalamaya kalkarsa olacağı buydu.

    XP kullananlar bir zahmet Windows 7 ye geçsinler artık.

  • Ne kadar özensiz iş yapıyor şu ekrem71...Haberi yayınlamadan önce şu yazdığınız haberi bir kez baştan sona okusanız...Nerde yanlış var veya yok bir gözden geçirseniz...Çok detaya inmeye bile gerek yok...Sadece konu başlığını okumak bile yetiyor ne kadar özensiz bir iş yaptığını göstermek adına...(Kurban Bayramımız mübarek olsun)...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRaGoRYoN -- 15 Ekim 2013; 10:44:03 >
  • insanlar windows kullanmaya mecburki mac alayım dese parası yok linux kurayım dese hem karmaşık hem desteği yok kurumsalda tablo dahada vahim işverenler gidip haytta macbook pro almazlar işyerlerine yada imac cunku ozellestırılemıyor adamlar hala 2004 yılında aldıkları kasanın uzerınde oynayıp duruyorlar kısaca dunya caresız eli mahkum microsofta biz görmeyiz belki donanımhaberde 70 sene sonra bir editör hala aynı yazıyı yazar imzamı atıyorum.Tablet pazarına gelince ilginc cıhazlar gercekten ama içindeki transistör devreleri olsun ekstra sogutucuya sahıp olmamaları olsun ekran kartlarının mobil sevıyesınde olması olsun işlemcilerinin bir amd ve intel in 1000 misli gerisinde kalması olsun en önemlisi konfigirasyona hiç izin vermemesi olsun pc veya notebook olmaları mumkun degıl 100 yılda geçse.Onlar her zaman alternatif mobil cihazlar olmaya devam edecek.Netbook lar zaten sacmasapan aletlerdi neden cıktı orası bile saatlerce tartısılır,ultrabooklar daha erken cıkartılsaydı belkı tablet pazarı bu kadar canlanmazdı bence sebep bu oldu netbook patlamasına,kısaca tablette bitmez,windows'ta.





  • Tüm dh ailesinin bayramı mübarek olsun

  • Direct-x'i nasıl alt edecekler böyle bir donanım-yazılım deneyimi için linux'un çok ekmek yemesi lazım.

    Mac ise ayrı bir dünya bildiğin. Oyun adına fazla bir olayı yok. Belli bir zümreye hitap ettiği sürece microsoftu talan etmesi imkansız.
  • meydan mac e mi kalıcak YAV HE HE
  • Directx'i alt etmeye gerek varmı? Mevcut oyun konsolları ve arm işlemci kullanan yeni birsürü cihaz çıkıyor. Oyun için pc kullanmaya gerek kalmayacak...

  • lisanssız w7 arttığı için öyledir

  • Haberin kendisi anlamsız: Tabletleri PC ye dahil edip hesap yapmışlar.

  • Microsoft un gelecegi karanlik..

  • iPad'e ve diğer tabletlere PC diyenlere neremle gülsem bilemiyorum.

  • tablet ve hatta akilli telefonlar, bazilari algilamada zorlansada, pc nin ta kendisiler. pc demek personal computer, kisesel bilgisayar demek. pc olmak icin bir cihazin illaki windows isletim sistemli yada x86 islemcili olmasi zorunlu degil. tabi senelerdir pc diye bu cihazlari kullandigimizdan, yeni degisimleri gormede zorlanan arkadaslar olabiliyor.

    bunu uzun zamandir yaziliyorum klasik windows pc giderek insanlarin gundelik kullanimlarindan uzaklasip, is hayatina ve profesyonel kullanima hapsolacak, ki bu ongorum hizla gerceklesiyor. microsoftun windows8 i sanki tabletmis gibi tasarlayip masaustu kullanicilarinida tablet kullanima zorlamasi da sirf bu gercegin farkinda olmasindan kaynaklaniyor. yoksa microsoft aptal degil. sadece degisime gec cevap vermenin panigi icinde. tum hatalarinin ve kararsizliklarinin kaynagini bu.

  • İsterse şu anda %0`a düşse ne yazar, Microsoft kişisel bilgisayar sektörüne bu kadar büyük zarar verdikten sonra artık çok geç!


    Apple veya Microsoft`u ilah zannedenler Commodore bilgisayar efsanesinden bir haberdir!


    80`lerde 90`larda yapılan medya destekli rezaletlikleri yazsam abartısız kitap olur resmen

  • o zaman bu haberden anlamamız gereken pc satışı anormal bir hızda artıyor mu olmalı. bi karar vermek lazım canımızın istediği istatistikte tabletlere pc istemediklerinde başka bir şey deyince komik oluyor.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.