Şimdi Ara

★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
756
Cevap
8
Favori
74.750
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC'nin yeni Desire'ını masaya yatırdık, A'dan Z'ye inceledik! İşte HTC Desire 500...

     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★


    HTC tarafından orta segment kullanıcıların deneyimleyebilmesi için geliştirilen Desire 500'ü, geçtiğimiz günlerde test merkezimizde ağırladık. Sahip olduğu şık gövdesi ile gayet beğendiğimizi yazının başında daha söyleyebileceğimiz HTC Desire 500, gerek gövdesi gerek arabiriminde HTC One'dan esintiler de taşıyor. Farklı renk seçenekleriyle kullanıcılara sunulan Desire 500, böylece farklı zevklere hitap ediyor. HTC Desire 500'ü incelediğimiz tarihte fiyatı henüz belli değildi. Ancak firma tarafından bize verilen bilgilere göre, cihazın fiyatının 1000 TL'nin altında olacağını belirtelim. Şimdi dilerseniz HTC Desire 500'e daha yakından bakalım.


    Gövde Yapısı

     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★


    Orta segmentin ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde bir cep telefonu olan HTC Desire 500, incelediğimiz modeliyle şık siyah bir tasarıma sahip. Farklı renklerde de kullanıcılara sunulan telefon, arka yüzeyiyle plastik bir gövde bulunduruyor. Bu nedenle her ne kadar plastik tasarıma sahip telefonlardan hoşlanmayan kullanıcıların beğenmeyeceği Desire 500, plastik yapısına karşın oldukça kaliteli görünüyor. Ancak incelediğimiz siyah kasalı modelin, plastik gövde üzerinde çok fazla parmak izi bıraktığını da söylemeliyiz.

    Pek de kolay olmayan bir hareketle arka kapağı çıkartarak Desire 500'ün bataryasına ulaşabiliyorsunuz. 1800 mAH bataryaya sahip olan Desire 500, böylece bir günü aşkın kullanımlara uygun. HTC Desire 500, opsiyonel olarak çift SIM kart girişi sunuyor. Böylece aynı anda iki hattını tek telefonda toplamak isteyen kullanıcıların beklentisini karşılamayı başaran HTC Desire 500'ün bizim incelediğimiz modeli ise tek SIM kart desteği gösteriyor. SIM kart slotunun hemen yan tarafında microSD kart girişi görebiliyoruz. Hem microSD kart hem SIM kart slotlarının bataryanın altında kalmamış olması da sevindirici. Böylece kartları değiştirmek istediğinizde bataryayı yerinden çıkartmanıza gerek yok.

    Desire 500'ün çevresine baktığımızda üst tarafta bir kulaklık girişine ve güç düğmesine rastlıyoruz. Her ikisi de kullanılabilirlik anlamında avantaj yaratacak yapıda. Sağ yüzeyinde ses ayar düğmeleri bulunduran telefonun sol tarafında ise herhangi bir şey yok. Alt tarafında ise klasik şarj ve veri bağlantısı için kullanılan microUSB görüyoruz. Bu bağlantının alt tarafta yer verilmiş olması bizim için de gayet sevindirici, zira halen bu bağlantıya üst tarafta yer verilmesine alışamadık.


    Ekran ve Kamera

     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★


    Yeniden Desire 500'ün ön tarafına dönecek olursak, 4.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. 480x800 piksel boyutunda bir çözünürlüğe sahip olan telefon, bu çözünürlüğüyle orta segmente uygun yapıda. Elbette bu tip telefonlarda daha yüksek çözünürlük görmek istiyoruz ve bunu her fırsatta dile getiriyoruz. Ancak Desire 500, çözünürlük olarak düşük bir değer sunsa da, arabirim tasarımıyla bunu kotarmış. Yine ekranın TFT teknolojisine sahip olduğunu da söyleyelim. Fakat ekranın güzel göründüğü de ortada. 217 ppi piksel yoğunluğundaki ekranı, renk canlılığı ve geniş açılardan baktığınızda görüntünün bozulmaması ile beğendik.

    Ekranın hemen altına göz attığımızda, HTC'nin burada iki fonksiyon tuşuna yer verdiğini görüyoruz. Geri ve ana menü tuşlarını kullanarak rahatça arabirimde dolaşabilmeniz mümkün. Ekranın üst tarafında ise bir ön kamera bulunduran Desire 500, bu ön kamerasıyla 1.6 MP değerinde çözünürlük sunuyor. Elbette arka kamera da bulunduran telefon, 3264x2448 piksel çözünürlüğünde fotoğraflar ve HD videolar çekebileceğiniz 8 MP değerinde bir arka kameraya sahip. LED flaşlı olmasıyla gece çekimleri için de uygun olan kamera, otofokus özelliği de gösteriyor. Yaptığımız çekimlerde başarılı sonuçlar aldığımız kamera, çekim hızıyla da kolaylık sağlıyor. Kameranın çoklu seri çekim moduna sahip olduğunu ve VideoPic özelliği ile aynı anda hem video hem fotoğraf çekebilmenizi sağladığını da söyleyelim. Ayrıca yine HTC ImageChip ile hareket halinde ve zayıf ışık koşullarında başarılı çekimler yapabilirsiniz.

    Kameranın alt kısmına baktığımızda burada elbette "Beats Audio" logosu görüyoruz. HTC'nin Beats Audio destekli meşhur hoparlörlerinden Desire 500'de de bulunuyor tabii ki ve telefon yanında bir kulaklık seti de getiriyor. Böylece müzik keyfini dilediğiniz an yaşamanız mümkün.


    Sistem Özellikleri


    HTC Desire 500, incelediğimiz modeliyle Android 4.1.2 sürümüyle geliyor. Ancak Android 4.2.2'ye terfi etmeniz mümkün. Elbette her HTC telefonda olduğu gibi Desire 500'de de özelleştirmeler sürüyor. Özellikle HTC One'dan aşina olduğumuz gibi Sense 5 arayüzüne sahip olan Desire 500, böylece hem kullanılabilirlik hem de kalite sunuyor. Bunun yanında yine arayüzde BlinkFeed'i görebiliyoruz. Böylece haberlerden sosyal medya paylaşımlarına kadar pek çok içeriğe tek noktadan erişebilmeniz mümkün.

    Desire 500'ün biraz daha derinine indiğimizde teknik birimleri arasında dört çekirdekli bir işlemciye yer verdiğini görüyoruz. 1.2 GHz hızında Qualcomm MSM8225Q Snapdragon 200 yongalı Cortex-A5 işlemciye sahip olan Desire 500, beraberinde Adreno 203 GPU getiriyor. 1 GB bellek seviyesiyle işlem gücüyle bulunduğu kategori için gayet yeterli olan telefon, yaptığımız AnTuTu Benchmark testlerinde toplamda Galaxy S2'yi geride bırakacak bir performans sergiledi. Depolama alanına bakacak olursak, Desire 500 4 GB'lık depolama kapasitesine sahip. Ancak HTC'nin özel uygulamaları ve Sense arayüzü nedeniyle bu alanın yalnızca 1 GB'lık alanı kullanılabilir olarak geliyor. Bu neden mutlaka bir microSD karta ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu alanı microSD kart ile 64 GB daha arttırabilmeniz mümkün.


    +Şık tasarım
    +Ses ve ekran kalitesi
    +Sense ve BlinkFeed ile kullanılabilirlik
    −Ekran çözünürlüğü
    −Parmak izi sorunu


    Sonuç

    HTC'nin Desire ailesi altında sunduğu en yeni telefonu Desire 500, orta seğmenin ihtiyaçlarını karşılayacak seviyede bir performans gösteriyor. Sahip olduğu şık tasarımı, farklı renk seçenekleri ve HTC'nin özel Sense arabirimi ile hem görsellik hem kullanılabilirlik olarak beğendiğimiz telefon, dört çekirdekli işlemcisiyle de gayet yeterli.

    Alternatif

    HTC Desire 500 satın alma aşamasında geçtiğimiz günlerde incelediğimiz HTC One Mini'ye de yakından bakabilirsiniz. HTC One'ın neredeyse tüm özelliklerini HTC One Mini'de bulabilirsiniz.

    HTC Desire 500 Kime Göre?

    Orta segmentin ihtiyaçlarını karşılayacağını düşündüğümüz HTC Desire 500, bulunduğu kategori için gayet yeterli bir telefon. Klasik Android tasarımını ve kullanımını beğenmeyenlerin de HTC Sense arayüzü sayesinde ilgi alanına girebilecek olan telefon, eğer bize verilen fiyatla satışa sunulursa bütçeyi yormayacaktır.


    Ürün Modeli HTC Desire 500
    Ürün Türü Cep Telefonu
    CHIP Notu %81
    Üretici HTC
    Firma HTC (212) 705 56 98
    İşletim Sistemi Android 4.1.2
    İşlemci Qualcomm MSM8225Q Snapdragon 200
    Çekirdek (CPU) 4
    İşlemci Hızı 1.2 GHz
    Ekran Teknolojisi TFT
    Ekran Boyutu 4.3 inç
    Ekran Çözünürlüğü 480 × 800 px
    Grafik İşlemci Adreno 203
    Bellek (RAM) 1 GB
    Dahili Depolama 4 GB
    Arttırılabilir Depolama 64 GB
    Ön Kamera 1.6 MP
    Arka Kamera 8.0 MP
    Çift Hat Yok
    Wi-Fi Var
    NFC Yok
    GPS Var
    LTE (4G) Yok
    HDMI (MHL) Yok
    Bluetooth Var
    FM Radyo Var
    Bekleme Süresi 435:00 saat
    Konuşma Süresi 12:06 saat
    Boyutlar 66.9 × 131.8 × 9.9 mm
    Ağırlık 123 gr.

     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★


     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★


     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj_mero -- 7 Ekim 2015; 15:20:48 >







  • Desire 500 ile ilgili konuları burada görüşelim...
  • bu telefondan varsa takas ile ilgilenmek istiyorm...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk

    bu telefondan varsa takas ile ilgilenmek istiyorm...

    Sende ne olduğunu yazarsan daha çabuk cevap alacağına eminim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj_mero

    quote:

    Orijinalden alıntı: ultraturk

    bu telefondan varsa takas ile ilgilenmek istiyorm...

    Sende ne olduğunu yazarsan daha çabuk cevap alacağına eminim...

    Xperia U var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorularınız varsa alalım arkadaşlar...
  • bir kaç fotoğraf paylaşırmısınız?
  • Telefonu kaca aldiniz. Video kalitesi ve bosta ki ram miktari nedir hangi renktir ?
    Kaca ve nerden aldiniz ? + ve -leri nelerdir?

    KitKat güncellemesi alacak mi ?
    Donma kasma varmi ?
  • Telefonu ben Avea bayisinden faturama ek ayda 41 TL ye aldım, kredi kartı kullanmadığım için bu şekilde yaptım. 720p kamerası olduğu için video kalitesi bana yeterli geldi. fotoğraflarda çok iyi, bendeki telefon siyah. yukarıdaki fotoğraflardakinin aynısı, oynayamadığım oyun şu ana dek sadece 1 tane oldu o da 9mm diye bir oyun, bu aralar need for speed most wanted oynuyorum, çok heyecanlı, onun dışında hiç donma kasma resetleme vs. hiç yaşamadım. bu benim ilk android telefonum. 5800XM den buna transfer olunca bayağı güzel geldi bana :)

    müzik player bana biraz yetersiz gibi geldi, third party bir yazılım düşünüyorum onun için, yanında verilen kulaklıklar biraz kaba ama ses yine de güzel geliyor.

    benim şahsi fikrim olarak bence kit kat güncellemesini alması gereken bir telefon, kitkat sürüm 512mb ramli telefonlara dahi yüklenecek diye açıklama var, kaldı ki samsung galaxy ace2 ye bile kit kat versiyon dağıtacağını açıkladı. bence benim telefonumda alır gibime geliyor.

    bataryası bana göre iyi, şu anda most wanted, okey, batak vs. gibi oyunlar oynuyorum, konuşma oranım fazla, internet kullanmıyorum şarjı 2 gün rahat gidiyor bana. ama çok fazla oynarsam elbette 1 gün gidiyor. hiç oyun oynamadan test ettim 3.5 gün gitti şarjı, sadece konuşma yaparak. bu da ek bir bilgi olsun...




  • bu da ram miktarı

     ★HTC Desire 500 [Destek|Root-Rom-Bootloader-CWM Recovery] ★
  • Mediamarkt tan 815 tl ye siparişi verdim hadi hayırlısı
  • benim aveadan aldığım telefonda 4.1.2 sürüm mevcut, KVK bizim sattıklarımızda 4.2.2 var diyor, ama HTC de böyle bir şeye cvp veremiyor nedendir bilinmez...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ekremow

    Mediamarkt tan 815 tl ye siparişi verdim hadi hayırlısı

    Güzel telefon pişman olmazsın (gerçi kargaya yavrusu şahin gibi gelir derler ama olsun) :))
  • Dün eşime HTC Desire 500 aldım. Telefonla konuşurken hoparlörü açıp konuşmak istediğimizde karşı taraf bizi tam duyamıyor, bizde karşı tarafı tam duyamıyoruz. Ses az çıkıyor. Müzik açtığımızda yada youtubeden bir şarkı açtığımızda ses gayet yüksek ve tatmin edici bir sorun yok.

    Viberden konuştuğumuzda da aynı şekilde karşı tarafın sesi az geliyor,. Ses ayarlarını kontrol ettim, Ses seviyesi sonuna kadar açık durumda.

    Bu sorunu yaşayan var mı? Sorunu nasıl çözebilirim?
  • Desire 500 ile One arasında kulaklık performansı açısından aradaki fiyatı ödemeye değecek kadar bi' fark var mı? İkisini de deneme şansı bulanlar ya da bilgisi olanlar bilgilendirebilir mi acaba?
  • Samsung galaxy win ile takas etmek isteyen olursa pm atin yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bendeki telefonla hoparlörü açıp konuşurken herhangi bir sıkıntı yok, ortamda 5 kişi varken telefon ortada arkadaşı aradım herkes konuştu telefona yaklaşmadan herhangi bir sıkıntı olmadı seste çok açık değildi yani, aldığın yerle bir görüş derim ben. @Mucan

    yine forumlarda okuduğum kadarıyla arada bir fark yok diyenler oldu, ancak ben telefonla verilen kulaklıktan memnun kalmadım. kulağıma tam oturmuyor, kulakiçi kulaklık olanlar hem sesi dışarı vermiyor başkası rahatsız olmuyor, hemde dışarıdan ses geçirmediği için sesi tam olarak alabiliyorsun. bu benim şahsi fikrim. @emr3_
  • ANDROİD 4.4 KİTKAT GÜNCELLEMESİ ALACAK CİHAZLAR
    -SAMSUNG
    *Galaxy S4
    *Galaxy S4 Active
    *Galaxy S4 Mini
    *Galaxy Note 3
    *Galaxy Note 8
    *Galaxy Tab 3 (tüm seriler)
    *Galaxy Note 10.1 2014
    -SONY
    *Xperia Z
    *Xperia ZL
    *Xperia ZR
    *Xperia Z1
    *Xperia Z Ultra
    *Xperia Tablet Z
    -LG
    *LG G2
    *LG G Pad 8.3
    *LG Optimus G Pro
    *LG Vu 3
    -HTC
    *HTC One
    *HTC One Max
    -ASUS
    *Fonepad Note 6
    *Fonepad 7
    *Padfone Infinity
    -OPPO
    *Find 5
    *Oppo N1
    HUAWEI
    *Ascend P6
    Android 4.4 güncellemesi alacak tahmini cihazlar ise şu şekilde ;
    Galaxy Nexus,
    Samsung Galaxy S3,
    Galaxy S4 Zoom,
    Galaxy Note 2,
    Galaxy Ace 3,
    Galaxy Camera,
    Galaxy Mega 5.7 ve 6.3,
    Sony Xperia SP,
    Xperia L,
    Xperia T,
    Xperia V,
    LG Optimus G,
    HTC One X,
    One Mini,
    Desire 500,
    Asus Transformer Pad,
    Acer Liquid S2




  • 4.1den 4.2ye guncelleyebilen var mi arkadaşlar ne zaman alacak o guncellemeyi bilen var mi yada?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thumt

    4.1den 4.2ye guncelleyebilen var mi arkadaşlar ne zaman alacak o guncellemeyi bilen var mi yada?

    muhtemelen yine benim tahminim 4.1.2 den direk 4.4 e geçebiliriz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.