Şimdi Ara

Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
2
Favori
5.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle Konu Rehberimizle Başlayalım

    KONU 1: Cihazı Root Etmek
    KONU 2: Bootloader Kilidi Nasıl Kırılır? Nasıl Geri Kilitlenir? Bootloader ne işe yarar? Kernel Nedir? Nasıl yüklenir?
    KONU 3: Custom Rom yükleme nasıl yapılır?
    KONU 4: Bootloader Kilidi Açık Rootlu ve Custom Rom kurulu cihaz nasıl Stock Rom'a çevirilir?

    KONU 1: Cihazı Root Etme


    Size Xperia L için Root yetkilerine sahip olmayı, root açmayı göstereceğim..

    Öncelikle sadece benim sırasıyla anlattığım işlemleri teker teker yaparsanız ROOT yetkilerine sorunsuz ve sıkıntısız biçimde sahip olabilirsiniz.

    Öncelikle önden uyarmam gerekiyor. Yapacağınız işlemlerden tamamen siz sorumlusunuz. Herhangi bir yanlışlıkta (bu ihtimal yok ama) hatanızdan ben mesul değilim.

    Öncelikle telefonunuzun genel yedeğini alıyoruz. Ardından PCmize bağladığımız ve tamamen yedeğini aldığımız telefonumuzun dahili ve sd kart hafızasını Shift+Delete ile siliyoruz. Devamı da var, ama bunu neden yaptığımızı size bir özet geçeyim..

    - SD Kart ve Dahili hafızada eskiden kalan Log vb gereksiz silinmesi gereken telefonlar zaten cihazlarımızı yavaşlatır, buna I/O performansının düşmesi denir. Root açma esnasında ve root sonrası cihazın aşırı yavaşlamasını istemiyorsanız, YEDEK ALINDIKTAN SONRA dahili hafızayı tamamen silin.

    Bunun üzerine, Ayarlara gidip Yedekle ve Sıfırlama sekmesine gidip dahili hafızayı silme sekmesine de basarak bir format atalım. Telefonumuzu ilk günki gibi açtıktan sonra cihaz root ve diğer işlemlere hazır demektir..

    DİKKAT: Root öncesi formattan sonra cihaza hiçbirşey kurmayın. Sadece ilk kurulumu yapıp bırakın. Google hesabı falan eklemeye çalışmayın. Beni hasta etmeyin

    Önce aşağıdaki dosyaları indirmeniz gerekiyor.

    BURAYA tıklayarak size hazırladığım Xperia L'ye özel SDK paketini indirin.

    BURAYA tıklayarak remountrebootfix.rar paketini indirin.

    Öhöm, devam edelim.

    Esasen en sağlıklı Root işlemi bu LİNK ten bakarak halledebilirsiniz

    Türkçe anlatım için tabii ki devam ediyorum.

    İŞLEME İLK DEFA BAŞLAYACAKLAR İÇİN ROOT'u EN BAŞTAN NASIL YAPACAĞINI YAZIYORUM. BUNLARI ZATEN BİLENLER KUSURA BAKMASIN

    - PC'nizde SDK yok mu? Bütün Xperia L'ler için hazırladığım bütün (ADB Driverları ve Root paketleri kurulu) paketi C:\ nin içine atabilirsiniz.

    BURAYA tıklayarak sizin için Upload ettiğim SDK.zip dosyasının içindeki SDK klasörünü çıkarıp SDK klasörünü C:\ nin içine atacaksınız.

    - SDK Klasörünü çıkarıp kopyaladıktan sonra cihazımıza son defa root hazırlığı için geçiyoruz. Şarjınızın %20 veya %20nin üzerinde olması hepinize tavsiyem, çünkü birçok defa cihaz yeniden başlayacak Root esnasında. Cihazın ayarlar menüsüne girip Geliştirici seçeneklerini açıyoruz. Sağ üstte kapalı olarak görünen Geliştirici Seçeneklerini 0(sıfır)dan 1(bir)e çekiyoruz. "USB hata ayıklaması"'nı açıyoruz. Bunun üzerine Güvenlik seçeneğinden "Bilinmeyen Kaynaklar" açıyoruz. Çalışan veri bağlantısını ve Wi-Fi bağlantılarını kesinlikle kapatın, Root işlemi tamam olana kadar da hiçbir veri bağlantısını çalıştırmayın.

    - Bu noktada anlattığım bütün işlemleri SIRASIYLA takip ettikten sonra Hem PCnizi yeniden başlatmanızı, cihazınızı kapatıp yeniden açmanızda fayda var.

    - İki cihaz da yeniden başladıktan sonra C diskine attığımız SDK Klasörüne giriyoruz. Ben W7 kullanıyorum. Böyle bir klasör.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    SDK Klasörünün içinde Run (yani çalıştır dosyası) olacak, aşağıdaki gibi birşey

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    - Cihazımızı PCmize bağladıktan sonra PCmizin cihazı görmesini bekliyoruz. Cihaz tanındıktan sonra Run uygulamasını çalıştırıyoruz. şöyle bir MS-DOS ekranı gelecek. Hemen altında gösterdiğim ekran. ( Biliyorum salak muamelesi gibi oluyor ama anlamayan arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyorum. )

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Burdaki komutları okumadan enterlayın ( bahsettiğim ön hazırlık bu program içindi. Bahsettiğim ön hazırlığı yapmadıysanız geçmiş olsun, yapanlar devam etsin. )

    - Cihaz 5 dakika kadar bir süre root olacak. Birkaç kere yeniden başlayabilir. Burada MS-DOS yani siyah ekranı açık tutun ve PC beklemeye başladığında Enter'a basarak (kaç kere basıldığını hatırlamıyorum sanırım sadece bir kere bitirirken enter'lıyordunuz.)

    Sonunda EVET! Cihazınız 2 kere yeniden başladıktan sonra root oldu mu? Evet mi diyeceğim sanıyorsunuz? HAYIR! Ama üzülmeyin, sadece bir işlem kaldı. Bu da işletim sisteminden her Root yetkisi istediğimizde telefona reboot atılmaması için.

    DİKKAT! Buradan sonraki işlem dikkat gerektirir. Veri bağlantısı veya Wi-Fi bağlantısı varsa bu noktada kapatın, SuperSU uygulamasının güncellemesine kesinlikle izin vermeyin. Yoksa baştan almak zorunda kalırsınız!


    BURADAN indirdiğiniz remountrebootfix.rar paketini masaüstüne kopyalayıp içini dışına çıkarıyoruz. Aşağıdaki gibi birşey ortaya çıkıyor.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Cihazımızın bağlantısını kesmeden remountrebootfix klasörünün içindeki SuperSU uygulamasını çalıştırıyoruz ve telefonumuzun ekranını açık tutuyoruz. SuperSU uygulaması ADB için sizden izin alacak. Kabul Et deyip devam edin ve bilgisayarda gelen her şeye enter diyin. Birkaç dakika içinde cihaz birkaç defa yeniden başlayacak. Sonrasında EVET! Root işlemi TAMAM!

    Ama sağlıklı bir Root işlemi için Son bir adım daha var.

    Telefonun uygulama menüsüne girip SuperSU uygulamasını çalıştırıyoruz. Adamı Google+ hesabını takip etmek isteyip istemediğimizi soruyor. No, Thanks. yazısına dokunduktan sonra;

    -Gelen ilk ekran şöyle olacaktır

    Birşeyler yazar içinde HTC Devices falan geçen oraya normal diyeceğiz. Başarılı yazısını aldıktan sonra (uygulama kapanırsa cihazı yeniden başlatıp bir daha deneyin)

    SuperSU uygulamasını açtıktan sonra Ayarlar kısmına girince aşağıda /system'e Kur. diye bir yazı göreceksiniz. oraya tıklayıp gerekli talimatları takip edince Root işlemi tamam olacak. Artık Root yetkilerine sahipsiniz.

    Peki Root ile neler yapabiliriz. Aslına bakarsanız herşeyi yaparsınız. Ama tavsiye edeceğim uygulamalar aşağıdakilerdir..

    - Root Explorer
    - System Cleanup

    Bu uygulamalar ne işe yarar

    - Root Explorer: İşletim sistemindeki her şeye, boot menüsünden tutun da sistemdeki tüm uygulamalara root yetkisiyle birleştirip sizin bu dosyalarda oynama yapmanızı sağlar. Bu program güzel bir file manager görevi görür ve oldukça hızlıdır. Google playden paralı indirmek istemiyorsanız an itibariyle güncel olan versiyonu BURAYA tıklayarak indirebilirsiniz.

    - System Cleanup: Bu da işletim sistemindeki tüm Applere Root yetkisiyle erişmenizi sağlar ve gereksiz uygulamaları, cache ve dalvik cache dosyalarını silmenize yardımcı olur. Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Bu Program ile kaldırmanızı tavsiye ettiğim uygulamaları aşağıda yazdım:

    - Google+
    - Google Talk (güncellediyseniz Hangouts)
    - Facebook (arama butonuna basarak Facebook yazın bütün uygulamaların ikonlarına tıklayarak hepsini seçin daha sonra kaldıracaksınız)
    - Ve sizin UYGULAMA MENÜSÜNDE görmek istemediğiniz her uygulamayı arama (büyüteç butonu oluyor arama butonu ) butonuna basarak bularak üzerine tik koyduktan sonra uygulamanın isminin yazılı olduğu yere basılı tutarak bekleyin. Bir pencere açılacak, Freeze/Delete sekmesi olacak. Ona tıklayın ve Delete System APK butonuna basarak gereksiz uygulamalardan sağlıklı bir şekilde kurtulun. Ardından cihazı yeniden başlatarak daha fazla ram ve daha fazla hafızanın keyfini çıkarın..

    Benim son bir tavsiyem var. Bütün bu anlattığım işlemleri yapıp SuperSU uygulamasını Systeme kurduktan, istemediğiniz uygulamaları kaldırdıktan falan sonra cihaza bir daha format atın. Tamamen kendine geldikten sonra kullanmaya başlamanız sizin faydanıza olur.

    KONU 2: Bootloader Kilidi Nasıl Kırılır? Nasıl Geri Kilitlenir? Bootloader ne işe yarar? Kernel Nedir? Nasıl yüklenir?

    DİKKAT! Bootloader Kilidi Açık Cihazı Garantiye Göndermek Cihazı Hangi Sebeple Olursa Olsun Garanti Dışı Bırakacaktır. Bootloader Kilidi Açıksa, Servis Kulaklığın bozulmasında bile Cihaz Garanti Dışı Diyecektir! Başaramam diyenler oynaşmasın, mesuliyet kabul etmediğimi söyledim. Riskli, sabır ve soğuk kanlılık gerektiren bir işlemdir.

    Öncelikle İndirmeniz Gereken Dosyaları Peşin Peşin Veriyorum. Üzerlerine tıklayarak direk ulaşım sağlayın.

    FlashTool
    Bootloader Unlock Key
    Vengeance Kernel
    Fastboot.Zip
    Clean'N Tweaked Custom Rom


    Öncelikle BURADAN Flashtool'u indirin. Unutmayın. Gerek rom yüklerken gerek Boot kilidini kırarken bu program bize lazım olacak yegane program.

    Ardından Sony'nin sitesine girerek Bootloader unlock kodumuzu şirketten istiyoruz. Sizi uğraştırmamak için onun da direk linkini veriyorum.BURAYA TIKLAYARAK direkt olarak kilit kodunu alacağınız siteye gidebilirsiniz. Sony'nin gerçek sitesi olduğuna emin olabilirsiniz. Cihazın IMEIsini (pili çıkardığınızda yapışkan beyaz kağıdın üzerinde yazan numara, veya *#06# tuşlayarak da öğrenebilirsiniz) ve sizin E-Mailinizi (Kod Mail Adresine Gelecek) paylaşmanız tamamen SONY garantisi altındadır.

    Peki şimdi ne yapıyoruz? Cihazı PCye bağlayıp dahili hafızanın tamamını silip BURADAKİ LİNKTEN kernel indiriyoruz, inen zip arşivini açmadan telefona bir kopyasını atıyoruz. Çünkü Bootloader Unlock işlemi cihazdaki her şeyi silecek ve eğer Unlock işleminin üzerine uyumlu kernel atılmazsa işletim sistemi Boot menüsünde kalacak ve GERİ DÖNÜŞÜ OLMAKSIZIN açılmayacaktır, açılması çok küçük ihtimal, telefon işlevlerinin neredeyse tamamını yerine getiremeyecektir.

    Şimdi bu kilidi kırmaya geldik. Resimlerle anlatmaya çalışacağım. Öncelikle indirdiğimiz programı kuruyoruz. Ardından programı açıyoruz. şöyle bir pencere gelecek.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Bu ekranda Blu ikonuna tıklıyoruz. Aşağıdaki gibi bir ekran geliyor.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Burda cihazı flash modunda bağlamamızı istiyor. USB kabloyu çekip cihazı kapatın. 4 saniye kadar bekleyin ve SES KISMA TUŞUNA BASILI TUTARAK USB Kablosunun bir ucunu PCye, öbür ucunu geri Cihaza bağlayın. Şöyle bir ekran gelecek.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Yukarıdaki resim gayet açık sanırsam. Cihazın IMEI numarasını (pili çıkardığınızda yapışkan beyaz kağıdın üzerinde yazan numara, veya *#06# tuşlayarak da öğrenebilirsiniz) giriyorsunuz. Ve Sonyden aldığınız E-Mail adresine gelen Unlock Kod'unu yazıyorsunuz. Burdan sonrası çok basit. Unlock diyoruz. Bootloader kilidi açıldı. Hayırlı olsun, artık kernel ve Rom yükleme kısmına geçebiliriz. Ama önce bootloader'ı geri kilitlemeyi anlatmam gerekiyor. Aynı yolla yapıyoruz. Blu butonuna bastıktan sonra, Cihazı kapatıyor, sonra ses kısma tuşuna basarak flash moduna alıyoruz.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Bu ekran geri geliyor. Ama imei ve kilit kodu yazılı şekilde gelecek. Buradan geri Relock işlemini gerçekleştirebiliriz

    Kernel yüklemeye gelelim. Burdan İndirdiğimiz fastboot.zip arşivini dışarı çıkarıp içindekilerle oynamadan C:\ klasörüne atıyoruz. Yerel disk C:\ ye attıktan sonra görüntünün tamamen şöyle olması lazım.

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Şimdi kernel yüklemeye gelelim. Ama önce kernel'in ne olduğunu anlatmam gerekiyor. Bilinçlenelim

    Kernel: İşletim sistemi çekirdeği, kısaca çekirdek (kernel), işletim sisteminin kalbidir. Uygulamalar ve donanım seviyesindeki bilgi işlemleri arasında bir köprü görevi görür. Çekirdeğin görevleri sistemin kaynaklarını yönetmeyi de kapsamaktadır. Genellikle çekirdek, işletim sisteminin temel bir elemanı olarak, yazılımın fonksiyonunu yerine getirebilmesi için kontrol etmesi gereken kaynaklar için düşük seviye soyutlama katmanı sağlayabilir. İşletim sistemi görevleri, tasarımları ve uygulanmalarına göre farklı çekirdekler tarafından farklı şekillerde yapılır. Sistem açılırken belleğe yüklenir ve sistem kapatılıncaya kadar bellekte kalır.

    Türkçe haliyle 1 GHz işlemciyi OverClock (Bizim işlemciler için 1.5 GHz'e kadar) veya DownClock etmeye yarar. GPU çekirdeklerini kontrolde görevlidir ve başlangıçta gördüğünüz SONY yazısı Kernel istemcisidir.

    Şimdi anlatıma geçelim. Başlat menüsüne (Win7 kullananlar için) cmd yazıp enterlayarak MS-DOS sistemini açıyoruz.

    Teker teker yazacaklarınızı tarif ediyorum, parantez içindekiler vereceğiniz evet-hayır komutlarıdır. Noktası noktasına komutlara uyun:

    cd.. (Enter'a basın)
    cd.. (Enter'a basın)
    cd/fastboot (Enter'a basın)
    fastboot flash flash boot boot.img (enter'a basın), şöyle bir ekran olmalı -Yusuf yazısına bakmayın o benim kullanıcı adım.-

     Xperia Lye Dair Her Şey Root / Bootloader Lock-Unlock-Relock / Custom Rom Yükleme


    Yüklenene (OKAY veya OK yazısını görene kadar) bekleyin ve EVET! Kernel yüklendi. Artık cihazı USB kablosundan çekerek çalıştırabilirsiniz.
    Çalıştırdıktan sonra çok önemli bir adım var.

    Cihaz SONY yazısındayken ses açma ve kapama tuşlarına teker teker ama hızlı hızlı basmaya başlayın ordaki çıtır çıtır seslerini duyar gibiyim
    Mavi led yandıktan ve grili mavili bir ekran açılınca ses tuşlarıyla oynaşmayı bırakın. Bu menüye Linuxda Recovery menüsü denir.

    -Ses tuşlarıyla Wipe Data/Factory Reset yazısına kadar inin ve oraya gelince power butonuna bir kere basarak menüye girişi sağlayın. Girdikten sonra Yes deyin. Cihazın hafızasına format atılacak. Biraz bekleyin..
    - Format işlemi 5 saniye sürebilir. Format bittikten sonra Install zip yazısının üstüne gelin ve yine Power butonuna basın.
    - Choose Zip From SD Card yazıyor. Yine power'a basın ve menüye girin.
    - Burada Kernel_Vengeance_Taoshan.zip dosyasını gördüyseniz doğru yoldasınız. Power butonuna basın ve Yes deyin. Birşeyler yükleyecek. Yüklediği şey Kernel'in Wi-Fi modülüdür. (Yukarıda verdiğim Vengeance Kernel zip dosyasının bir kopyasını telefona kopyaladıysanız tabi.)
    - İşlem bittikten sonra Go Back i seçerek geri geri çıkın. Çıkacak yer kalmadıktan sonra Wipe Data/Factory Reset diyerek bir format daha atın ve cihaz Stock Rom'un üzerine atılan kernelle kullanılmaya hazır hale gelir

    -Konu 3'ün üzerinde yarım saat sonra duracak, burayı editleyeceğim.-

    Eveet arkadaşlar, bir konunun sonuna geldik. O kadar upload ve emeğimin ardından bir teşekkür alabilirim umarım. Yaklaşık 1 saattir falan bunu yazmaya uğraşıyorum. Sürç-ü Lisan ettiysem affola. Lütfen başka internet sitelerinde konunun aynısını benden izin alınmadan kopyalanmış şekilde görmeyim.

    Keyifli Forumlar, Hayırlı Akşamlar. İyi bayramlar arkadaşlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 15 Ekim 2013; 13:50:40 >







  • Çok iyi olmuş rehber emeğine eline sağlık teşekkür ederim. Ben telefonla çok oynadım çok yordum bir sürü kopyala yapıştır bir sürü program yükle kaldır cihaz şişecek az kaldı. Nasıl ilk günkü haline çeviririm yedekleme alsam olmaz herhalde. bu saatten sonra bir de oyunların kayıtlı kısımları nerde oluyor o kayıtları alıp tekrar kopyalasam oyuna kaldığım yerden devam ederim herhalde.
  • mustafa2936 kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Görevimdi, uzun zamandır böyle bir konuyu açmak istiyordum. Bu güne nasipmiş. Bayram hediyesi olarak.

    Cevap veriyorum . Cihazı ilk günkü haline getirmek için Ayarlara girip yedekle ve sıfırla tuşuna basıp yedek aldıktan sonra Dahili Hafızayı sil kutucuğuna da klik koyarak en alttaki Cihazı Resetle gibi bir tuş olacak. Ona bas ve herşeyi sil butonuna bas. Bir dakika sonra ilk günkü performansını ve ilk günkü cihazını eline alacaksın

    Oyunların kayıtlı kısımları Android klasöründe olur fakat oyunu kaldırıp tekrar kurduktan sonra Cache ve Sistemdeki Log dosyalarının tamamı gideceği için kurtarmaya uğraşmanın ne mantığı ne de gereği var. Otur sadece oynayacağın oyunları yükle ve tekrar kas derim. Ama çok istiyorsan çok ilerledim diyorsan bir dene. Sonucu bana da ilet. Çünkü ben hiç başaramadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 13 Ekim 2013; 23:31:55 >




  • konu çok güzel olmuş eline sağlık birde xda da rom yapılmış ve gereksiz çoğu şeyi çıkarmışlar orjinal romdan bide bunu yüklemeyi anlatırsan eminim çoğu kişide yükleyecektir
  • 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah Kardeş,Çok teşekkür ederim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceka16

    konu çok güzel olmuş eline sağlık birde xda da rom yapılmış ve gereksiz çoğu şeyi çıkarmışlar orjinal romdan bide bunu yüklemeyi anlatırsan eminim çoğu kişide yükleyecektir

    Rica ederim. Konuyu genişleteceğime emin olabilirsin. Bugün akşama doğru nasıl yapılacağıni anlatan bir video bile çekekebilirim.

    Olmazsa burdan anlatırım
    Bahsettiğin romun linkini atıverirsen sevinirim çünkü xda da 3 tane rom var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HyPno55

    Eyvallah Kardeş,Çok teşekkür ederim :)

    Ne demek kardeşim, rica ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel yaralı bir konu olmuş şuan telefondan memnunum ihtiyaçlarımı karşılıyor ilerde yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: niirvana

    güzel yaralı bir konu olmuş şuan telefondan memnunum ihtiyaçlarımı karşılıyor ilerde yapmayı düşünüyorum.

    Esasen çok yüklenmedikçe zaten hızlı bir telefon. Ama rootsuz telefon benim için tam android değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    Hocam forumda bi konu vardı Xperia'nızı tek tıkla root edin diye, işe yarar mı peki? Telefonum Xperia P bu arada

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joe.Joe kullanıcısına yanıt
    Telefonu aldığım ilk gün denedim. Romu bozdu. Yeniden yüklemek zorunda kaldım.

    Ya ben beceremedim, ya da öyle birşey yok. Bana fos gibi geliyor
  • 18XET01 1 kullanıcısına yanıt
    Hiç bulaşmayayım o zaman. Bir şey soracağım yedekle ve geri yükle var telefonda ordan yedekledim ama uygulamaların dosyaları, fotoğraflar ve müzikler yedeklenmedi. Bilgisayara bağlamadan olmuyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Joe.Joe kullanıcısına yanıt
    Uygulamayı şu an deniyorum bütün verileri yedekliyor sanırsam. Nasıl geri yüklediği konusunda bir fikrim yok fakat Müzik Video Resim gibi verileri bilgisayarına kabloyla yedeklemende fayda görüyorum
  • Arkadaşlar şu an Clean'N Tweaked Custom Rom'unu deniyorum. İleride konuyu genişletip nasıl Kernel Yükleyebileceğimizi, Bootloader kilidini nasıl kıracağımızı (cihazı garanti dışı bırakır), Custom Rom'un nasıl yükleneceğini, Bootloader kilidini nasıl kaldırıp Stock Rom'a nasıl dönebileceğimiz gibi konulara değinip ilk mesaja ekleme şeklinde yapacağım.

    Beklemede kalın, Keyifli forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 18XET01 -- 14 Ekim 2013; 16:46:59 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Uygulamayı şu an deniyorum bütün verileri yedekliyor sanırsam. Nasıl geri yüklediği konusunda bir fikrim yok fakat Müzik Video Resim gibi verileri bilgisayarına kabloyla yedeklemende fayda görüyorum

    Onlar seçilemiyor bende hocam. Martta yapmışım 50 küsür mb, bu sadece 10 mb ona takıldım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Arkadaşlar şu an Clean'N Tweaked Custom Rom'unu deniyorum. İleride konuyu genişletip nasıl Kernel Yükleyebileceğimizi, Bootloader kilidini nasıl kıracağımızı (cihazı garanti dışı bırakır), Custom Rom'un nasıl yükleneceğini, Bootloader kilidini nasıl kaldırıp Stock Rom'a nasıl dönebileceğimiz gibi konulara değinip ilk mesaja ekleme şeklinde yapacağım.

    Beklemede kalın, Keyifli forumlar

    bende bu romdan bahsediyorum hocam orjinal stock roma döndürdükden sonra garanti sıkıntı olmaz sanırım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceka16

    quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Arkadaşlar şu an Clean'N Tweaked Custom Rom'unu deniyorum. İleride konuyu genişletip nasıl Kernel Yükleyebileceğimizi, Bootloader kilidini nasıl kıracağımızı (cihazı garanti dışı bırakır), Custom Rom'un nasıl yükleneceğini, Bootloader kilidini nasıl kaldırıp Stock Rom'a nasıl dönebileceğimiz gibi konulara değinip ilk mesaja ekleme şeklinde yapacağım.

    Beklemede kalın, Keyifli forumlar

    bende bu romdan bahsediyorum hocam orjinal stock roma döndürdükden sonra garanti sıkıntı olmaz sanırım

    Bootloaderı kilitlendikten sonra sıkıntı olmaz Vengeance kernelle kullanıyorum benchmaek testleri'nde HTC One X ve Galaxy S2yi falan geçiyor pili ayarlamaya çalışıyorum iyi gidiyoruz bakalım şimdilik sıkıntı yok.

    Ama bazı buglar var mobildeyim şimdi, pcye geçince yazacağım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joe.Joe


    quote:

    Orijinalden alıntı: 18XET01

    Uygulamayı şu an deniyorum bütün verileri yedekliyor sanırsam. Nasıl geri yüklediği konusunda bir fikrim yok fakat Müzik Video Resim gibi verileri bilgisayarına kabloyla yedeklemende fayda görüyorum

    Onlar seçilemiyor bende hocam. Martta yapmışım 50 küsür mb, bu sadece 10 mb ona takıldım

    Bu muhtemelen sadece telefonun gömülü hafızasındaki ana uygulamaları yedekliyor galiba (telefon takvim mesaj vb.) başka yararı yok sanırsam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Konu güncellendi. Bootloader Lock/Unlock/Relock ve Kernel yükleme gösterildi. Up!
  • Emeğine sağlık kardeşim yararlı bi anlatım olmuş : )
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.